X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe mamusie 2014:)
Odpowiedz

Kwietniowe mamusie 2014:)

Oceń ten wątek:
  • walabia Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas TV nie zdaje egzaminu, bo po prostu nie mamy. Ale za to moje głupie miny robią za telewizor.

Miriam lubi tę wiadomość

ot1z8e0.png

https://www.maluchy.pl/li-73157.png
  • doris85 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pomysł z kontem super, ale ja jak mam 100zł wolne to kupuje Zośce ciuchy :P

Telewizora tez nie mamy, ale Zośka mi do tableta zagląda jak sobie rozwiązuje sudoku podczas karmienia. To moja nowa namietność :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2014, 12:31

klz9vcqg5cpvnjbv.png
    więc teraz serca mam dwa
  • aphrodita Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi tez pomysł z kontem się podoba. Na razie ciężko coś odłożyć, ale w niedalekiej przyszłości kto wie. Chociaż jak się zrobi zlecenie stałe żeby przelew szedł automatycznie z naszego konta to człowiek nawet nie będzie pamiętał o tej 100 :)
    Makcza to może jakaś lokata długoterminowa.
    Muszę pogadać ze szwagrem jak to wygląda, w końcu pracuje w finansach.

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makcza ja zrobiłam identycznie, co miesiąc przelewam 100 zł, plus każdą kasę która Łukaszo dostaje, wszystko tam idzie. Aktualnie ma 3 miesiące i 2 100, ale jesteśmy po chrzcinach:P ja otworzyłam normalne konto oszczędnościwe "pod moim kontem", niby mam tam możliwość wypłaty, ale będę się starać nic nie ruszać. Ale nie mówię, że jak będziemy potrzebować jakieś pieniądze na zakupy dla Łukasza, to być może wezmę z tego konta, np nowy fotelik czy coś:P że się tak wtramżolę jak zawsze:D

1usapiqvs8bdmaac.png
  • aphrodita Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My TV długo nie mieliśmy. Kupiliśmy dopiero jak poszłam na L4 w ciąży.

Wczoraj pogodziłam się z Chodakowską i dzisiaj jest masakra. Mam takie zakwasy, ze ledwo się ruszam. Ćwiczyłam skalpel.
    Wolę jednak turbo wyzwanie, nie obciąża tak kolan ale pożyczyłam płytkę teściowej i musiałam skorzystać z youtube, a tam nie ma niestety najnowszej płyty.

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
  • Makcza Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea_tina wrote:
    Makcza ja zrobiłam identycznie, co miesiąc przelewam 100 zł, plus każdą kasę która Łukaszo dostaje, wszystko tam idzie. Aktualnie ma 3 miesiące i 2 100, ale jesteśmy po chrzcinach:P ja otworzyłam normalne konto oszczędnościwe "pod moim kontem", niby mam tam możliwość wypłaty, ale będę się starać nic nie ruszać. Ale nie mówię, że jak będziemy potrzebować jakieś pieniądze na zakupy dla Łukasza, to być może wezmę z tego konta, np nowy fotelik czy coś:P że się tak wtramżolę jak zawsze:D

No właśnie chodzi o to, żeby nie brać "na fotelik". I wtranżalaj się, ile wlezie. Ja uzbierałam kilkaset zł, jak nie mam wolnej kasy, to nie przelewam, nie ma się co stresować - to ma być źródło satysfakcji, a nie kolejne obciążenie, że "trzeba". Ważne, żeby nie wyciągać, a przez lata uzbiera się kupa kasy.

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
  • Makcza Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aphrodita, skalpel?? Ja zrobiłam kilka przysiadów z dzieckiem na rękach i wczoraj ledwo łaziłam.... Aaaa, czy nadal jesteście połamane, kiedy wstajecie rano? Bo ja nogami powłóczę, dopóki się nie rozchodzę. Potem ok.

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makcza, to możesz otworzyć konto dla Kiry, wtedy do jej 18 nie można nic robić, tylko wpłacać kase, a wypłacić nie możesz, bo nie jesteś właścicielem:P miałam taką albo taką opcję, wybrałam z możliwością wypłacenia;P

Makcza lubi tę wiadomość

1usapiqvs8bdmaac.png
  • walabia Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makcza, odzywam się do Ciebie: ja nadal połamana rano.

Patrzcie jakie fajne:
    http://allegro.pl/unikatowa-kurtka-bluza-polarowa-dla-chusciaka-m-i4498467078.html

ot1z8e0.png

• Makcza Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beatina - w jakim banku? Walabia - super bluza. Nosisz F w nosidle?

Moja córeńka się obudziła z uśmiechem, matko jak ja ją kocham!

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makcza super pomysł Ja odkładam teraz kase zeby miec swoja na wychowawczym oczywiście mam kartę meza u moge z niej korzystać ale lubie miec swoje pieniądze a wiadomo rok bez pensji łatwy nie bedzie wiec co moge odkładam. Mój maz za to odkłada żebyśmy mieli jak najwieksza wpłatę własna na mieszkanie i tak to wyglada.

Dzis Tymkowi kupiłam Body na ramiączka pod koszulki zeby zakładać jak zimniej i trampexzki takie miękkie bo w nosidle jak zimno to w samych skarpetkach słabo :/ a

A z takich ciekawostek lekarz gin powoedzial ze nie powinnam karmic dluzej niz 9 miesięcy ze takie zalecenia who bo potem to bez sensu i nic dziecku nie daje tak mnie to śmieszy ze kazdy przytacza who tylko terminy u każdego inne heh.

Makcza no musze pójść pilnie na to usg powiem szczerze troche sie zmartwilam :(

Tynek zasnal o 11.30 i spi mam nadzieje ze wstanie w dobrym nastroju. Za to mój maz przeziębiony oby Tymka nie zaraził.

Miriam super ze Zojka tak pospala :)
    Walabia jestem dumna ze dajecie tak pięknie rade :)

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Walabia ekstra ta bluza, wlasnie mysle co bedzie jak bedzie chłodniej.

Makcza mi stawy dokuczają mocno wieczorem :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2014, 13:02

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makcza ja mam w "swoim" banku BZ WBK, oczywiście kasa na śmieszny procent, ale prze naście lat, zawsze coś się tam umczknie, aktualnie Łukasz zarobił 3 grosze hihi:) ale jak masz w ING, to zapytaj się, czy możesz otworzyć konto dla dziecka, myślę, że teraz to każdy bank ma w swojej ofercie takie rzeczy:)

1usapiqvs8bdmaac.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my po spacerze teraz 30min cwiczen https://www.youtube.com/watch?v=DXLA9GfAR9c x razy ten filmik

• Makcza Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hoho, ale radość! A to jest ta święta tula? Ja mam nie takie fajne nosidło, Kira wydaje mi się cały czas za mała do niego, kilka razy do tej pory w nim była. Muszę je zabrać na wizytę szczepienną na pocz. września i się upewnić, że jest zdrowe dla kręgosłupa.

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
  • walabia Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak tak, to jest TULA, ale nie święta ;) Noszę w nim Franka i w ogóle nie obciąża kręgosłupa, jest super wygodnie. Franek też zachwycony. Rehabilitantka obejrzała i dała zielone światło. Wybawienie dla mnie, bo znoszenie wózka z pasażerem stało się coraz bardziej wyczerpujące.

ot1z8e0.png

• kozgo Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde bardzo bym chętnie Walabia wdrożyła system od Pani psycholog ale nie bardzo mamy jak bo jak zawsze Tynek budził sie szczesliwy i uśmiechnięty to id paru dni po pobudce jest dziki płacz i tak ciezko skupić jego uwage na czymkolwiek :( nie wiem co się dzieje skąd ta zmiana i skąd ta zlosc w nim :( niby powalczyliśmy 30 minut na lozku teraz 30 minut w lozeczku bawi sie pałąkiem ale przy tym urządza dzikie awantury kurde najedzony i wypoczęty wiec nie rozumiem skąd w nim ta zlosc i rozpacz jak tak dalej bedzie chyba pójdę z nim do pediatry bo on się meczy tylko bezsensu a ja bie wiem jak mu pomoc i co mu dolega bo ani na zeby ani na brzuch to nie wyglada, skoku teraz zadnego nie powinno byc wiec o co chodzi.

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • walabia Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kozgo, u nas dziś same jęki. Ja się nie przejmuję. Nic nie poradzę na to, a jakoś czas spędzić trzeba. Teraz na razie spokój w leżaczku, ale od rana właściwie jakieś pojękiwanie tylko. Dziąsła na 100% dokuczają, bo po dentinoxie zrobiło się na jakiś czas ciszej.

ot1z8e0.png

• kozgo Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam a jak spacer bez awantur ?
    Walabia mi jęki tez nie przeszkadzają ale on płacze łzami az :( tak mi go szkoda a ma rękach tez wcale nie jakos super nie wiem czy złe sny ma czy moze powinnam go czesciej karmic ale znowu nie chce dawac cyca jako uspokajacza.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2014, 14:27

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • walabia Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa i chciałam pochwalić Miriam, bo dzielnie zabawia Zojkę seriami po 30 minut!!!

ot1z8e0.png

‹‹ 686 687 688 689 690 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ