Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe mamusie 2014:)
Odpowiedz

Kwietniowe mamusie 2014:)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i dwa linki ale po angielsku http://www.askdrsears.com/topics/feeding-eating/feeding-infants-toddlers/starting-solids/6-reasons-delay-introducing-solid-food

http://www.aap.org/en-us/about-the-aap/aap-press-room/Pages/Starting-Solids-Too-Early-May-Increase-Obesity-Risk.aspx

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co Zoja nadal śpi ! nawet spuszczenie wody w wc jej nie obudziło szok !!!!

lusia22, Dorjana, walabia lubią tę wiadomość

• lusia22 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miriam gratuluje wytrwałości ;-)
    fajna ta metoda chyba też spróbuje bo mała też tylko 30 min drzemki góra h, a czasem tak jak zojka potrafi cały dzień nie spać tylko nie płacze.

dziewczyny możecie polecić jakieś nie drogie nosidełko, wiem że tula jest jednym z lepszych ale ja potrzebuje żeby czasem zejść z mała do kuchni zrobić sobie coś do picia czy jedzenia, więc wolałabym coś tańszego.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2014, 16:23

Boże miej nas w swojej opiece. ,,<3 LENKA <3 - moje malutkie serduszko" <3

km5stv737gu3576a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusia chusta :)

• walabia Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam, jak Zojka jeszcze śpi, to zaraz pękne z zazdrości, bo Franek już dawno obudził się i znów jęczy :D

ot1z8e0.png

https://www.maluchy.pl/li-73157.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a jak nie chusta to nosidelko z chusta :D http://allegro.pl/nosidlo-nosidelko-ergonomiczne-chusta-mei-tai-4kol-i4510577824.html

lusia22 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    walabia wrote:
    Miriam, jak Zojka jeszcze śpi, to zaraz pękne z zazdrości, bo Franek już dawno obudził się i znów jęczy :D
    spi ! możesz pękać Walabio :D

walabia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chociaż kreci się i pewnie zaraz wstanie :D

• doris85 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wy chcecie żeby sen się wydłużył a u nas długość snu ok ale zasnąć trudno. Zośka juz 1h po obudzeniu się zaczymna trzec oczy i ziewać, ale walczy ze snem. Co chwila sie uaktywnia z czasem zaczyna jęczeć i w końcu płakać a snu nie ma. Muszę ja uspic przy cycku lub w wózku :/ Np teraz: lezy na kocu głowa płasko i patrzy w dal, ziewa. Za chwile podnosi głowe i zaczyna się bawic zbawką i marudzi. Potem znowu sie kładzie i w kółko to samo. A poziom frustracji rośnie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2014, 16:37

klz9vcqg5cpvnjbv.png
    więc teraz serca mam dwa
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doris u nas Zoja tylko na rekach albo przy cycu zasypia :D sama nigdy nie zasnęła :D i wogóle cud że tyle spi
    :D

o własnie sie obudzila

• doris85 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lezy, ziewa i marudzi

klz9vcqg5cpvnjbv.png
    więc teraz serca mam dwa
  • aphrodita Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emilka przespała 3 godziny, zjadła zupkę, poprawiła mleczkiem. Potem była zabawa i wrzaski na macie. Chwila gadania, zabawy w łóżeczku. W sumie, na to wychodzi, że Emilka sama nudzi się po pół godz. Nigdy nie zwracałam uwagi na czas. Teraz znowu zasnęła, po ok 2,5 h aktywności. Ale widzę, że ja jej muszę pomóc w zasypianiu. Wystarczy ją położyć do wózka albo łóżeczka.

Czy wasze dzieci też tak się kręcą w łóżeczku. O Kiri to wiem, że tak.
    Emilka nieraz budzi się w poprzek albo o 180 stopni odwrócona.
    Muszę kupić ochraniacz na całe łóżeczko bo to do polowy nie spełnia swojej roli. Na razie pozasłaniałam szczebelki kocami.

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po spacerze połowa ok połowa krzyku ale i tak sukces w sumie bylismy z 45min i pod koniec był juz kryzys niezły. Teraz tyrlamy sie na lozku i wariujemy na brzuchu, chociaz sa oznaki buntu to dajemy rade.

Miriam pięknie ze Zojka tak ślicznie spi oby udało sie to wam wdrożyć na dluzej:)

Tymek to cuda w lozku wyprawia dzis nawet w naszym głowa był obok mojej głowy a nogami obok głowy meza hehe:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2014, 16:53

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • olala81 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oliwier zawsze budzi się w poprzek, ale zawsze w tą samą stronę, więc przełożyłam ochraniacz po prostu na tą jedną gdzie ma nogi. Właśnie śpi od prawie 2 godzin.
    Walabia super te rady, fanie, że piszesz o tym ja też postaram się wprowadzić te 30 minutowe formy aktywności, tylko tak jak u Kozgo trochę ciężko bo często jestem poza domem, ale się postaram.
    Emilko wszystkiego najlepszego, zdrówka i samych uśmiechów:)
    Kira również zdrówka no i żebyś nadal była tak wspaniale grzeczna i spokojna:)

Makcza, aphrodita lubią tę wiadomość

01582n0ast4hm7dp.png
  • doris85 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aphrodita, Zośka tez sie wierci, ale ja się nie przejmuje i nie daje ochraniacza. Jak na razie nie było żadnych problemów.W nocy śpi w śpiworku się raczej nie wierci a w dzień jak jest w łóżeczku to jestem w poblizu i wyciagam niesforne rączki i nóżki ;)

klz9vcqg5cpvnjbv.png
    więc teraz serca mam dwa
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas Tymek mysi miec odkryte nogi i nie spocznie az ich nie wydostanie no wiec po 2h aktywnosci Tynek zaczął przesypiac przy cycu wiec go dobiłam i odłożyłam do lozeczka i rzuca sie krzyczy a spac juz mu sie odechcialo jak nie przy cycu łobuz jeden.

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • lusia22 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam wrote:
    a jak nie chusta to nosidelko z chusta :D http://allegro.pl/nosidlo-nosidelko-ergonomiczne-chusta-mei-tai-4kol-i4510577824.html

dzięki miriam bardzo fajna rzecz i w zupełności coś takiego by mi wystarczyło

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

Boże miej nas w swojej opiece. ,,<3 LENKA <3 - moje malutkie serduszko" <3

km5stv737gu3576a.png
  • doris85 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie wróciłam z pierwszego spaceru w chuście. Ogólnie ok, ale oczywiscie mi się obsunęła i zjechała trochę na bok. Zoska musi miec rece na wierzchu i nie wiem jak to rozwiązać. Miriam, moze podrzucisz jakąś intrukcje wiązania starszego dziecka. A i jak ubrać dziecko do chusty w chłodniejsze wieczory bo mi trochę zmarzła.

klz9vcqg5cpvnjbv.png
    więc teraz serca mam dwa
  • walabia Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hmm... czy to możliwe, że jabłko uczuliło Franka? Wczoraj zjadł ok.1 łyżeczkę jabłka a dziś ma buzię w krostkach.

ot1z8e0.png

https://www.maluchy.pl/li-73157.png
  • doris85 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myslę, że wszystko może uczulić.

klz9vcqg5cpvnjbv.png
    więc teraz serca mam dwa
‹‹ 688 689 690 691 692 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen w ciąży i po porodzie – jak regulowane podparcie ciała wpływa na kręgosłup i miednicę?

Oczekiwanie na przyjście na świat nowego członka rodziny to moment pełen emocji, który wiąże się z ogromnymi zmianami zachodzącymi w anatomii przyszłej mamy. Rosnący brzuszek stopniowo przesuwa środek ciężkości ciała, co bardzo często skutkuje uciążliwym dyskomfortem towarzyszącym kobiecie nawet podczas nocnego odpoczynku. Znalezienie wygodnej pozycji staje się prawdziwym wyzwaniem, zwłaszcza kiedy tradycyjne poduszki i akcesoria przestają przynosić upragnioną ulgę zmęczonym plecom. Prawidłowa regeneracja jest warunkiem zachowania sił witalnych, dlatego warto zrozumieć, jak powierzchnia, na której śpisz, realnie oddziałuje na twoje zmieniające się ciało.

CZYTAJ WIĘCEJ