X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe mamusie 2014:)
Odpowiedz

Kwietniowe mamusie 2014:)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i dwa linki ale po angielsku http://www.askdrsears.com/topics/feeding-eating/feeding-infants-toddlers/starting-solids/6-reasons-delay-introducing-solid-food

http://www.aap.org/en-us/about-the-aap/aap-press-room/Pages/Starting-Solids-Too-Early-May-Increase-Obesity-Risk.aspx

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co Zoja nadal śpi ! nawet spuszczenie wody w wc jej nie obudziło szok !!!!

lusia22, Dorjana, walabia lubią tę wiadomość

• lusia22 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miriam gratuluje wytrwałości ;-)
    fajna ta metoda chyba też spróbuje bo mała też tylko 30 min drzemki góra h, a czasem tak jak zojka potrafi cały dzień nie spać tylko nie płacze.

dziewczyny możecie polecić jakieś nie drogie nosidełko, wiem że tula jest jednym z lepszych ale ja potrzebuje żeby czasem zejść z mała do kuchni zrobić sobie coś do picia czy jedzenia, więc wolałabym coś tańszego.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2014, 16:23

Boże miej nas w swojej opiece. ,,<3 LENKA <3 - moje malutkie serduszko" <3

km5stv737gu3576a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusia chusta :)

• walabia Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam, jak Zojka jeszcze śpi, to zaraz pękne z zazdrości, bo Franek już dawno obudził się i znów jęczy :D

ot1z8e0.png

https://www.maluchy.pl/li-73157.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a jak nie chusta to nosidelko z chusta :D http://allegro.pl/nosidlo-nosidelko-ergonomiczne-chusta-mei-tai-4kol-i4510577824.html

lusia22 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    walabia wrote:
    Miriam, jak Zojka jeszcze śpi, to zaraz pękne z zazdrości, bo Franek już dawno obudził się i znów jęczy :D
    spi ! możesz pękać Walabio :D

walabia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chociaż kreci się i pewnie zaraz wstanie :D

• doris85 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wy chcecie żeby sen się wydłużył a u nas długość snu ok ale zasnąć trudno. Zośka juz 1h po obudzeniu się zaczymna trzec oczy i ziewać, ale walczy ze snem. Co chwila sie uaktywnia z czasem zaczyna jęczeć i w końcu płakać a snu nie ma. Muszę ja uspic przy cycku lub w wózku :/ Np teraz: lezy na kocu głowa płasko i patrzy w dal, ziewa. Za chwile podnosi głowe i zaczyna się bawic zbawką i marudzi. Potem znowu sie kładzie i w kółko to samo. A poziom frustracji rośnie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2014, 16:37

klz9vcqg5cpvnjbv.png
    więc teraz serca mam dwa
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doris u nas Zoja tylko na rekach albo przy cycu zasypia :D sama nigdy nie zasnęła :D i wogóle cud że tyle spi
    :D

o własnie sie obudzila

• doris85 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lezy, ziewa i marudzi

klz9vcqg5cpvnjbv.png
    więc teraz serca mam dwa
  • aphrodita Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emilka przespała 3 godziny, zjadła zupkę, poprawiła mleczkiem. Potem była zabawa i wrzaski na macie. Chwila gadania, zabawy w łóżeczku. W sumie, na to wychodzi, że Emilka sama nudzi się po pół godz. Nigdy nie zwracałam uwagi na czas. Teraz znowu zasnęła, po ok 2,5 h aktywności. Ale widzę, że ja jej muszę pomóc w zasypianiu. Wystarczy ją położyć do wózka albo łóżeczka.

Czy wasze dzieci też tak się kręcą w łóżeczku. O Kiri to wiem, że tak.
    Emilka nieraz budzi się w poprzek albo o 180 stopni odwrócona.
    Muszę kupić ochraniacz na całe łóżeczko bo to do polowy nie spełnia swojej roli. Na razie pozasłaniałam szczebelki kocami.

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po spacerze połowa ok połowa krzyku ale i tak sukces w sumie bylismy z 45min i pod koniec był juz kryzys niezły. Teraz tyrlamy sie na lozku i wariujemy na brzuchu, chociaz sa oznaki buntu to dajemy rade.

Miriam pięknie ze Zojka tak ślicznie spi oby udało sie to wam wdrożyć na dluzej:)

Tymek to cuda w lozku wyprawia dzis nawet w naszym głowa był obok mojej głowy a nogami obok głowy meza hehe:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2014, 16:53

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • olala81 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oliwier zawsze budzi się w poprzek, ale zawsze w tą samą stronę, więc przełożyłam ochraniacz po prostu na tą jedną gdzie ma nogi. Właśnie śpi od prawie 2 godzin.
    Walabia super te rady, fanie, że piszesz o tym ja też postaram się wprowadzić te 30 minutowe formy aktywności, tylko tak jak u Kozgo trochę ciężko bo często jestem poza domem, ale się postaram.
    Emilko wszystkiego najlepszego, zdrówka i samych uśmiechów:)
    Kira również zdrówka no i żebyś nadal była tak wspaniale grzeczna i spokojna:)

Makcza, aphrodita lubią tę wiadomość

01582n0ast4hm7dp.png
  • doris85 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aphrodita, Zośka tez sie wierci, ale ja się nie przejmuje i nie daje ochraniacza. Jak na razie nie było żadnych problemów.W nocy śpi w śpiworku się raczej nie wierci a w dzień jak jest w łóżeczku to jestem w poblizu i wyciagam niesforne rączki i nóżki ;)

klz9vcqg5cpvnjbv.png
    więc teraz serca mam dwa
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas Tymek mysi miec odkryte nogi i nie spocznie az ich nie wydostanie no wiec po 2h aktywnosci Tynek zaczął przesypiac przy cycu wiec go dobiłam i odłożyłam do lozeczka i rzuca sie krzyczy a spac juz mu sie odechcialo jak nie przy cycu łobuz jeden.

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • lusia22 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam wrote:
    a jak nie chusta to nosidelko z chusta :D http://allegro.pl/nosidlo-nosidelko-ergonomiczne-chusta-mei-tai-4kol-i4510577824.html

dzięki miriam bardzo fajna rzecz i w zupełności coś takiego by mi wystarczyło

Miriam lubi tę wiadomość

Boże miej nas w swojej opiece. ,,<3 LENKA <3 - moje malutkie serduszko" <3

km5stv737gu3576a.png
  • doris85 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie wróciłam z pierwszego spaceru w chuście. Ogólnie ok, ale oczywiscie mi się obsunęła i zjechała trochę na bok. Zoska musi miec rece na wierzchu i nie wiem jak to rozwiązać. Miriam, moze podrzucisz jakąś intrukcje wiązania starszego dziecka. A i jak ubrać dziecko do chusty w chłodniejsze wieczory bo mi trochę zmarzła.

klz9vcqg5cpvnjbv.png
    więc teraz serca mam dwa
  • walabia Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hmm... czy to możliwe, że jabłko uczuliło Franka? Wczoraj zjadł ok.1 łyżeczkę jabłka a dziś ma buzię w krostkach.

ot1z8e0.png

https://www.maluchy.pl/li-73157.png
  • doris85 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myslę, że wszystko może uczulić.

klz9vcqg5cpvnjbv.png
    więc teraz serca mam dwa
‹‹ 688 689 690 691 692 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ