X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe mamusie 2014:)
Odpowiedz

Kwietniowe mamusie 2014:)

Oceń ten wątek:
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koral - późno wystawili diagnozę, a mi juz w szpitalu nie podobało sie, że bardzo podnosił głowę. Wtedy powiedziano, że silny. O napięcie pytałam dwóch pediatrów, a teraz wielkie zamieszanie, ze to pilne :( Brak słów...
    Poruszyłam dziś niebo i ziemię, najbliższa rehabilitacja dziecięca w Rzeszowie. Jak powiedziałam swojej pediatrze, że może gdzieś bliżej, to mnie ochrzaniła, że nie ma opcji. Trzeba było wcześniej postawić diagnozę. Łatwiej by się z dzieckiem pracowało

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, główka całkowicie leci do tyłu i ogólnie sztywnieje, bardzo prostuje nóżki i od razu na nie wstaje

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pani, która zgodziła się przyjechać do nas (do konca chyba nie zna ilości km) zawolała 130 zł, ale tylko przyjedzie jeden raz w drodze wyjątku, by pokazać jak go rehabilitować. Kazała jednak szukać jakoś na NFZ, bo sama stwierdziła, że w nasze okolice nikt nie przyjedzie, a dla nas dojazd i prywatnie do koszt ogromny. Jak dzis dzwoniłam, to każdy jęczał: Jezu jak daleko macie...

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • olala81 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalinka, strasznie mi przykro, to okropne, że nie ma miejsc dla ak małego dziecka, trzymam kciuki, żeby coś się jednak zmieniło albo zeby Kubuś szybciutko się wyćwiczył.

u nas dzisiaj histeria przed spaniem, najpierw leżał parę minut w łóżeczku i było ok, później marudzenie, więc nie idę , później płacz kilka minut więc w końcu 2 razy poszłam dać smoczek no ale skończyło się na histerii, płaczu rzewnymi łzami i noszeniu przez 1,5 godziny na zmianę z mężem.

01582n0ast4hm7dp.png
  • Karina1989 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalinka + naprawdę jestem w szoku, że aż tyle trzeba czekać w większych miastach...u nas, gdyby nie szpital, rehabilitację mielibyśmy po dwóch tygodniach od zgłoszenia ( na NFZ), a tak mieliśmy po miesiącu...u nas też szykuje się długa rehabilitacja, więc jestem serduchem z Tobą...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2014, 21:45

f2wl3e5e2woqb9gd.png
    zem3krhmp272sip5.png
  • aphrodita Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalinka, moja Emilka jeszcze nie dawno nie trzymała główki przy podciaganiu za rączki, a teraz od kilku dni wystarczy lekko ja złapać a ona juz nie tylko trzyma ale i podciąga się do siadania.

Można wiedzieć u jakiego neurologa byłaś?
    Co do rehabilitacji na NFZ to dzwoniłaś na ul. Hoffmanową albo Orzeszkowej w Rzeszowie?

A jeśli chodzi o rehabilitację to my mielismy poleconą Panią doktor Mróz. Przyjmuje prywatnie na ul. Leskiej w Rzeszowie. Cena 100 zł. Nie wiem jak zajęcia z rehabilitacji. Zrezygnowaliśmy bo Pani neurolog stwierdziła, że nie widzi powodów do rehabilitacji. Sama tylko pokazała nam parę ćwiczeń.

Kurcze dla mnie to chore wszystko. Jak takie małe dzieci mają czekać pół roku na wizytę na NFZ. Masakra.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2014, 21:51

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u dr Baranowskiej, bo do Czyżyk na NFZ terminy są na maj, a prywatnie na październik...
    Dzwoniłam do OWI, ale jutro będę do MazMedu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2014, 21:53

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde Natalinka mam nadzieję ze cos wywalczysz szybciej aby pomóc młodemu !!!

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• natalinka Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koral - nasza polska rzeczywistość to niestety chory system... Jutro jeszcze obdzwonię Podkarpacie i będę walczyć o bliższy termin

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • walabia Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    koral, powiedzieli nam,że gołym okiem widać, że Franciszek to wrażliwiec. Reaguje strachem na różne dźwięki z zaskoczenia, gwałtowne ruchy itp.i zapytano nas, czy mamy w rodzinie kogoś z typu "wrażliwców", bo w jego przypadku najprawdopodobniej jest to genetyczne. Tyle się dowiedziałam. Najważniejsze dla mnie jest to, że on społecznie jest w porządku, szuka kontaktu z ludźmi, uśmiecha się do innych, zaczepia itp. A co Ty o tym sądzisz? Powiedziano nam, że to co on robi to odruch MORO - wyczytałam, że zanika do 6 miesiąca życia. Moze nam przejdzie za miesiąc, kto wie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2014, 22:12

ot1z8e0.png

https://www.maluchy.pl/li-73157.png
  • walabia Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a jak można sprawdzić podłoże?
    Dziś zamyślił się na macie i nieźle się wystraszył jak zobaczył że idę w jego stronę. Aż cały podskoczył ze strachu. Ech, no cóż, ten poeta jeszcze nie raz będzie nas zadziwiał...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2014, 22:18

ot1z8e0.png

• walabia Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziękujemy ciociu KORAL. :D

ot1z8e0.png

• walabia Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    koral wrote:
    Walabia Kubuś ostatnio zrobił bardzo podobnie... jak mnie nagle zobaczył to tak się przestraszył, że aż w histerię popadł :)
    nie ma to jak ucieszyć się na widok własnej mamy :)

ot1z8e0.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lusia22 wrote:
    dzięki miriam bardzo fajna rzecz i w zupełności coś takiego by mi wystarczyło
    albo woomar http://allegro.pl/nosidlo-nosidelko-ergonomiczne-chusta-mei-tai-4kol-i4510577824.html

• doris85 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry. Chociaż byłby dobry gdyby sie Zośka nie obudziła o 4! Po karmieniu jeszcze dwa razy musiałam ja wyciągać z łóżeczko :/ po dwóch miesiącach przesypiania nocy taka lipa...

klz9vcqg5cpvnjbv.png
    więc teraz serca mam dwa
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    walabia wrote:
    hmm... czy to możliwe, że jabłko uczuliło Franka? Wczoraj zjadł ok.1 łyżeczkę jabłka a dziś ma buzię w krostkach.
    jak najbardziej mam koleżanke której synek Szymon jest uczulony na jabłka długo się głowiła nad tym co to i doszli do tego że jabłko była w szoku teraz szymon ma 6 lat i nadal uczulony

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalinka kurde nioe wiem co ci napisać :( może warto niech przyje4dzie raz do was a pozniej swoimi siłami rehabilitacja

• kozgo Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doris Tynek dzis obudził sie o 3 na karmienie, a o 5 wstał juz na dobrze wyspany i za nic nie chciał juz usnąć. Teraz za nami 2h marudzenia podczas aktywnosci 4 razy 30 minut, poplakal z 5min w lozeczku i zasnal. Taki rozdrażniony mocno jest ostatnio non stop za to od wczoraj wrócił do obrotów na brzuch i się wkurza ze wrocic na plecy nie umie hehe a no i podczas kapieli nawiązał przyjaźń ze słuchawka od prysznica i namiętnie do niej gada :)

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Namtalika masakra najpierw Cie olali a teraz ze pilnie a na NFZ liczyć nie mozna :/ moze uda sie narazie prywatnie raz w tyg a drugi raz Wy będziecie z nim cwiczyc. Poza tym tak jak piszą dziewczyny nie ma co z gory określać ile to bedzie trwało moze Kubus bardzo szybko pozbędzie sie tego wzmożonego napięcia czego bardzo mocno Wam życzę :*

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas Zoja jeszcze śpi ale pewnie niedługo poszła spać o 23 :/ oczywiście budziła się x razy na cyca plan 30 min od 17 poszedł w diabły bo Czarek wrócił i to zakupy to sąsiedzi przyszli to poszli to kolega spał u nas z którym do Anglii pojechał :/ wiec jestem znów sama do poniedziałku nie wiem do której godziny ale dziś o 15 mam jechać na komendę po prawko to tyle dobrego że nie będę uwięziona w tej wiosce na amen :D więc dziewczyny jeżeli macie ochotę na spacer z Zoją paszczakiem to dajcie znać ja mogę się teraz dostosować :)

‹‹ 690 691 692 693 694 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ