X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe mamusie 2014:)
Odpowiedz

Kwietniowe mamusie 2014:)

Oceń ten wątek:
  • mimi1009 Znajoma

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo dziękuję za szybką odpowiedź. W takim razie będę walczyć ze swoim pediatrą. Jakie to wkurzające, że lekarze bagatelizują tak ważne sprawy, a potem jak byłby problem z mówieniem, to na gwałt pewnie trzeba by było szukać ratunku i fundować 2 letniemu dziecku traumę. Eh.. szkoda słów. Pozdrawiam :)

zem3tv73zhiv1l3k.png

wff28u699pljpope.png
  • mimi1009 Znajoma

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Swoją drogą, mi pediatra mówiła, że kiedyś już po narodzinach w szpitalu od razu podcinano dzieciom wędzidełka, jeśli były za krótkie, a dopiero od paru lat robią z tego wielki problem i trzeba wizyt u kilku specjalistów, żeby w końcu je podcięto...

zem3tv73zhiv1l3k.png

wff28u699pljpope.png
  • walabia Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WItajcie. U nas nocka niezła - o 1:00 pobudka ale tylko prośba o smoczek, jedzenie było o 3:00 a o 5:00 znów zasmoczkowanie. Karmienie o 6:00 i spał do 8:00 ale musieliśmy Franciszka rozbudzić, bo dziś mieliśmy szczepienie. Pediatra poradziła spróbować jabłko ze słoiczka. I raczej nie dawać surowego tylko po obróbce termicznej. W ogóle bardziej polecała słoiczki, co mnie zdziwiło, twierdzi, że bezpieczniejsze.
    Franek waży 7600 i ma 69cm, dostał skierowanie na morfologię, bo zdaniem pediatry jest bardzo blady i trzeba mu sprawdzić żelazo. Szczepienie przeszło błyskawicznie, Franek bardziej płacze jak go coś mocno wkurzy niż jak go ktoś szczepi :) Ot trochę jęknął i tyle.
    Mąż zabrał go na spacer teraz a ja postaram się ogarnąć mieszkanie, bo wygląda jakby nikt tu nie sprzątał od miesiąca, mimo, że staramy się na bieżąco...

ot1z8e0.png

https://www.maluchy.pl/li-73157.png
  • walabia Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martusska, super, że tak sprawnie poszło. Dobrze, że zdecydowaliście się na zabieg i że postawiłaś na swoim. Czasem tak po prostu trzeba i już.

ot1z8e0.png

• doris85 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Walabia, ja dają na razie sloiczki. Jakoś wydają mi siebardziej sterylne. Ufam tymproduktom. Poza tym nawet owoce z działki mogą zawierać toksyny które po prostu są w ziemi, wodzie i powietrzu. Takie mamy środowisko a sloiczkowe jedzenie jest przebadane. No i nie będę blendowac 1 marchewki. Zaraz pewnie dostanę ochrzan ;)

Miriam, poszlooooo :)

Miriam lubi tę wiadomość

klz9vcqg5cpvnjbv.png
    więc teraz serca mam dwa
  • Martusska Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz przynajmniej nie będzie dziecko cierpieć w późniejszym wieku :-) to dobrze że Franek dobrze znosi szczepienia :-) Julka też miała na krew bo też lekarka mówiła że blada a to jej urok bo krew idealna :-) także nam nadzieję że Franek też ma taki urok :-)

f2w33e3kmkr4l6vu.png
    ex2btgf6pw7pc9mw.png

1usa8u69sqqt0q6z.png

• walabia Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doris, ja to mogę blendować, ale co z tego, skoro - tak jak piszesz - to wcale nie jest "pewniejsze" dla dziecka. hehe już widzę minę mojej teściowej jak się dowie, że lekarz zalecił słoiczki - ostatnio namiętnie krytykuje za słoiczki swoją drugą synową ;) może i mi się oberwie :D

ot1z8e0.png

• walabia Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martusska, a jak pobiera się takim smykom krew?

ot1z8e0.png

• doris85 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nam pobierali z paluszka. Zosialedwie poczuła.

klz9vcqg5cpvnjbv.png
    więc teraz serca mam dwa
  • Martusska Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie jak pisze Doris z paluszka :-) dziecko nie czuje prawie nic :-) ja małej czasem dam słoiczekpprzeważnie jabłko z morela i bananem :-) marchewkę mam od teściowej z działk to gotuje 2 marchewki i jabłuszko i mam na 2 dni :-)

f2w33e3kmkr4l6vu.png
    ex2btgf6pw7pc9mw.png

1usa8u69sqqt0q6z.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas rormalnie z zyly pobierali jak zoja miała hmm miesiac czy cos koło tego ale cyca dalam w tym czasie i nawet sie nie zorietowala w szpitalu jak pobierali jak bylysmy z podejrzeniem salmoneli wtedy to tez z zyly z welfllonu normalne

• kozgo Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my dzis do dupy dzien system 30 min nie działa totalnie Tymek spi po 20 min cały czas płacze i marudzi a ja na 13 mam masaz meza nie ma jeszcze wiec nawet nie ma szans żebym zdarzyła jestem taka wściekła Bp wynlagalam ten termin :/

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martuśka jak sprawdza się to wedziedlko u nas chyba nikt nie sprawdzał :/

Kozgo biedakun :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny tak sie teraz zastanawiam o 15 mam odebrac prawko czy moge pojechac po nie samochodem już ? bo kurde bo nie chce mi sie dralowac z zojka 40 minut w jedna strone do piaseczna :/ a autobusu nie mam takiego zeby z wozkiem pojechac :/

• kozgo Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mieiam pojedź ale nie stawaj pod komisariatem :p

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kozgo wrote:
    Mieiam pojedź ale nie stawaj pod komisariatem :p
    o dobry pomysł tak zrobie :)

• Makcza Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doris, a ja nie wiedziałam, że już dajesz jedzenie. Jak wrażenia?

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba mój syn czuje moje napięcie spowodowane bólem plecow bo przy mężu aniołek a przy mnie taki rozdrażniony i płacze :( masaz bolał jak cholera okazało sie ze mam jakiej mocne napięcia i Pan mnie ogólnie niezłe sponiewierał ale miło mi było ze rozpoznał mnie bez brzuszka hehe :)

Doris ja tez jakos przegapilam i jak Zosia je?
    My dzis probojemy marchewki fotorelacja moze bedzue wieczorem:)

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • doris85 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A spoko, na razie na luziku daje. Tak co drugi dzień. Marchewka nieźle wchodzi ale jabłko z bobovity strasznie kwasne i nie smakowało. Dziś jeszcze spróbujemy. Teraz mam w planie marchewke z ziemnaczkami i groszek. Strasznie mało tego je. jak tal dalej pójdzie to bede do 18 rozszerzac diete ;) No i zgodnie z teorią zmieniły się kupy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2014, 22:34

Karina1989, Ewelina, Lissa, Tusia89, Makcza lubią tę wiadomość

klz9vcqg5cpvnjbv.png
    więc teraz serca mam dwa
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosia śliczna :)

A o to Zoja i jedyna pozycja w ktorej dzis nie wrzeszczy dzis system 30 min działa jak płachta na byka 2egcq5s.jpg2sb4mfr.jpg
    Wiem ze noe powinnam jej sadzać ale no inaczej wytrzymać die nie da

Karina1989, Ewelina, doris85, Lissa, Tusia89, Makcza, magdalena lubią tę wiadomość

‹‹ 692 693 694 695 696 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ