X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe mamusie 2014:)
Odpowiedz

Kwietniowe mamusie 2014:)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I. Wczoraj mniam mniam sophie 4vpkeu.jpg

Karina1989, Ewelina, Lissa, Makcza, magdalena lubią tę wiadomość

• Ewelina Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz już wiem, czemu chciałam mieć córeczkę, takie ślicznoty!
    Sophie przed chwilą zadebiutowała u nas z sukcesem. Trochę chora cena, ale widać, że popyt mimo to jest. Nic, pożarliśmy ze Stachem obiad i idziemy na drzemkę. A potem próbujemy jabłuszka, ciekawe jak zareaguje.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2014, 14:46

https://www.maluchy.pl/li-68384.png
  • Karina1989 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myśmy dali jabłko wczoraj...kiepsko coś reaguje na niego, bo popołudniu brzuch go bolał i zrobił jasnozieloną kupkę :/ I nie wiem, czy próbować dalej, czy sobie darować...

f2wl3e5e2woqb9gd.png
    zem3krhmp272sip5.png
  • Martusska Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam wrote:
    martuśka jak sprawdza się to wedziedlko u nas chyba nikt nie sprawdzał :/

to widać od razu jak dziecko buźkę otwiera.jak płacze to najbardziej bo wtedy widać język jakby przyszyty do dolnego podniebienia. Julka to nie mogla wcale manewrować językiem i język w kształcie serduszka, to najbardziej widoczny symptom.,

f2w33e3kmkr4l6vu.png
    ex2btgf6pw7pc9mw.png

1usa8u69sqqt0q6z.png

• Martusska Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jabłko z bobowity tak samo jak marchewka jest niedobre, marchewka zbyt grubo zmielona i julce nie podchodziła, hipp i gerber maja najlepsze posiłki :)

karina moze byc taki objaw bo to cos nowego i organizm musi sie przystosowac.

spróbuj jeszcze raz :)

f2w33e3kmkr4l6vu.png
    ex2btgf6pw7pc9mw.png

1usa8u69sqqt0q6z.png

• walabia Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O, Martusska, dzięki za polecenie słoiczków, bo ja własnie sie zastanawiałam jakie kupować. Nie wiecie, czy w Rossmanie można je dostać?

ot1z8e0.png

https://www.maluchy.pl/li-73157.png
  • Karina1989 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja akurat właśnie gerbery kupiłam w Rossmanie :) U mnie mało gdzie w ogóle można je dostać...w sklepikach jest bardzo mały wybór, więc do Rossmana naginam...

f2wl3e5e2woqb9gd.png
    zem3krhmp272sip5.png
  • walabia Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doris, Zosia jest urocza! Nic, tylko zdjęcia jej robić, tak pięknie pozuje :)

Miriam, ja tam bym uważała z takim sadzaniem Zojki. Słyszałam wiele historii jak dziecko zrobiło sobie krzywdę w ten sposób :( ale jesteś twórcza, więc na pewno coś już jej ciekawego wymyślisz. Udało się sprawnie odebrać prawko?

Nam polecili spróbować jabłko ze słoiczka a jeśli nadal będzie uczulenie, to nie próbować marchewki (podobno będzie identyczna reakcja) tylko zabrać się za ziemniaka. Można kupić ziemniaka w słoiczku?

Aaaa i jeszcze jedno pytanie do mam słoiczkowych: jeśli dam Frankowi 1 łyżeczkę pierwszego dnia, to co z resztą słoiczka? Można go trzymać trochę w lodówce?

doris85 lubi tę wiadomość

ot1z8e0.png

• walabia Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O, dzieki Karina, mam blisko Rossmana i Biedronkę - w biedronce są tylko mieszane słoiczki, więc mąż nie kupił nic. Ale jak tylko Franek sie obudzi, to wskakujemy w nosidło i do Rossmana po jabłuszko :)

ot1z8e0.png

• Karina1989 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tego co przeczytałam słoiczek może stać w lodówce 48 godzin :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2014, 15:29

f2wl3e5e2woqb9gd.png
    zem3krhmp272sip5.png
  • walabia Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ech, to i tak nie mamy szans na zjedzenie całości. Wywalać resztę do kosza???

ot1z8e0.png

• Karina1989 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zawsze możecie zjeść sami:D Powiem Ci, że te z gerbera to są nawet smaczne :)

walabia lubi tę wiadomość

f2wl3e5e2woqb9gd.png
    zem3krhmp272sip5.png
  • walabia Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wow, Franek śpi już 1,5h. To jest rekord jak na niego. No, ale jest po szczepieniu, więc pewnie dlatego...

ot1z8e0.png

• doris85 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pomyliłam się, to z gerbera jabłko jest kwasne! Nawet jak dla mnie. W carrefourze widziałam duzy wybór słoiczków z pojedynczymi warzywkami, ale z bobovity. Był groszek, brokuły. Ziemniaczki mam mieszane z marchewką. W Rossamanie mają jeszcze własne słoiczki z babydreama. Ktos próbował?

Walabia, masz 48 h na wykorzystanie słoiczka czyli 3 dni 1 posiłek 1/3 słoiczka o tej samej porze. Dużo się nie zmarnuje.

klz9vcqg5cpvnjbv.png
    więc teraz serca mam dwa
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doros ja kiedys próbowałam obrzydliwe! A my juz 2h łazimy w chuscie po Piasecznie obrazalam wszystkie tanie ciuszki haha o wcale nie sa takie tanie w niektórych 20 zł za bodziaka pogięło ich ale znalazłam jeden fajny o kupiłam 3 stroje kąpielowe dla Zoi pogrzalo mnie w domu ma 4 i jeszcze dokupilismy
    Walabia kiedy turne po praskich ciuszkach :)

• Karina1989 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie tam jabłuszko z gerbera smakowało, więc nie wiem, bo ogólnie nie przepadam za kwaśnym :P Być może dlatego, że innych nie próbowałam słoiczków i nie mam porównania...

Moje dziecię śpi już dwie godziny....daaawno nie było tak długiej drzemki popołudniu...

f2wl3e5e2woqb9gd.png
    zem3krhmp272sip5.png
  • walabia Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dałam Frankowi zwykłą antonówkę 100% kwasu i był zachwycony, więc słoiczkiem pewnie też nie wzgardzi :) Nabyłam oprócz owoców pasternak z babydreama. Ziemniaki były tylko z marchewką albo dynią. Dziwne.

A to Franciszek przed podróżą do Rossmana po słoiczki :)
    8y6ixl.jpg

olala81, Lissa, Ewelina, Makcza, magdalena lubią tę wiadomość

ot1z8e0.png

• kozgo Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosia jest prześliczna :)
    Miriam Tymek chetnie by tak posiedzial z Zojka no ale boje się go tak sadzać.
    Ah ten naszsmyk cudny Franciszek :)

My po marchewce Tymek zachwycony oby obyło się bez uczulenia no zobaczyny jutro.
    Fotorelacja
    Pierwsza reakcja
    2100j92.jpg
    A potem
    sg47pv.jpg
    Mamo ja chce sam
    aekyzm.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2014, 17:18

olala81, walabia, Lissa, Tusia89, Ewelina, Miriam, Makcza, magdalena, Dorjana lubią tę wiadomość

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • olala81 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosia jest piękna:)
    Tak samo jak Zoja. Mały łobuziak.
    U nas dzień tragiczny.chyba dziąsła tak dokuczają. Teraz po żelu w końcu śpi na mnie i popłakuje przez sen. Biedactwo.

Tusia89 lubi tę wiadomość

01582n0ast4hm7dp.png
  • aphrodita Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bobovita ma bardzo gęste zupki (chodzi o jarzynową). Nie raz je rozrzedzałam. Z resztą jarzynowa z bobovity to sam ziemniak i marchew. A w gerberze czy hipp już jest seler czy pietruszka. Bobovita ma duzy wybór samych warzywek np brokuł, kalafior czy zielony groszek. Zielony groszek bardzo dobry, Emilce smakował. Bobovita w ogóle dyni nie ma, co mnie zdziwiło.

Jeśli chodzi o marchew i jabłko to faktycznie gerber i hipp mają lepszy smak.
    Ja zauważyłam, że Emilka nie przepada za kwaśnym. A jak byłam w ciąży to bardzo dużo kwaśnych rzeczy jadłam.

My dzisiaj poszłyśmy sobie na działkę. Nazbierałam owoców i wyrwałam teściowej marchewkę dla Emilki. Ja czasami gotuję zupkę. I powiem, że taka najbardziej Emilce smakuje.

Dorjana lubi tę wiadomość

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
‹‹ 693 694 695 696 697 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ