X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe mamusie 2014:)
Odpowiedz

Kwietniowe mamusie 2014:)

Oceń ten wątek:
  • Makcza Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ha ha ha Ryan z grzybem! Zdrowe polskie dziecko, brawo! Fajnie ze się odezwał iście :)

Sto lat dla Mateuszka!

Zośka jakie ma brwi mocarne :) Piękne zdjęcie z tatusiem! To rogal do karmienia wykorzystany jako kojec?

Miriam, Kira tez bardzo chce siadać - łapie mnie za palce i się podciaga. Chwilę jej pozwalam na taką pozycję. Zojka słodka :)

A Franciszek w kolorowej bluzie!

To wygląda na to, że już chyba tylko ja, Tusia i Miriam nie dajemy jedzenia? Karina tak, a Nieśmiała? Bo nasze dzieci chyba najmłodsze.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2014, 21:34

Karina1989 lubi tę wiadomość

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
  • Makcza Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś

Lissa, a główka się wyrownala Ryanowi? Bo na to wygląda.

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
  • Makcza Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kozgo, a pierwszy posiłek oceniasz jako sukces?

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
  • Lissa Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makcza , caly czas go ustawiam na tej wypuklej stronie i troszke sie zmienilo ale jeszcze nie calkowicie , jestem dobrej mysli :-)

No zdrowe zdrowe chyba az za moja mama to juz mu barszczu chce dawac masakra ! w pewnych kwestiach sie jednak nie zgadzamy hehe :-)
    Ja zaniechalam poki co gotowania i blendowania , jak narazie ide na wygode bo podczytalam ze te sloiczki moga byc niejednokrotnie lepsze od warzych gotowanych samemu .

atdci09k18tcna0b.png
  • Lissa Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I moj wcina juz po calym sloiczku a ma wilczy apetyt bo widze ze zdjadlby więcej

atdci09k18tcna0b.png
  • walabia Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makcza, no właśnie, Franek w błękitnej bluzie. Dostał oczywiście ją w prezencie od mojej przyjaciółki. Nawet do twarzy mu w KOLORZE ;)

Koral, tak, to było surowe jabłko. Zobaczymy jak zareaguje na duszone.

ot1z8e0.png

https://www.maluchy.pl/li-73157.png
  • walabia Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    koral. czytasz mi w myslach, ja też mam ochotę zająć się ZOją i odciążyć Miriam. To dziwne. Może jak wyrwiemy się na zakupy, to przechwycę ZOję:)

ot1z8e0.png

• Martusska Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koral pan doktor kazał masować palcem z góry na dół po tym nacięciu. Żeby nie zagrosło i robić to jak często się da.

Szkoda że ja tak daleko mieszkam od was:-( fajnie by było się spotkać i pogadać a było by o czym :-)

f2w33e3kmkr4l6vu.png
    ex2btgf6pw7pc9mw.png

1usa8u69sqqt0q6z.png

• Karina1989 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    koral - super, że nocka lepsza :)

Lissa - super foteczki :) Ryanek taki słodziaczek :*

Makcza - Dziękuję w imieniu Mateuszka :) Co do jedzonka, mieliśmy dwa podejścia do jabłuszka ( bo tylko to jak na razie pediatra nam pozwoliła), ale jak na razie reaguje na nie średnio, tzn je ze smakiem, tylko potem go troche wzdyma i w sumie nie wiem, czy się jeszcze nie wstrzymam z dalszym podawaniem...

f2wl3e5e2woqb9gd.png
    zem3krhmp272sip5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A bierzcie ją wszystkie :D

Koral próbowałam ograniczać bodźce ale zauważyłam że to pogarsza sprawę :/ ten mój dzieć jakiś lewy jest :/

Makcza nie daje Zojce nic i nic jej nie dam dopóki nie będzie siedzieć :D a Zojka taka najmłodsza nie jest :D Ha Ha
    ona terrorysta to i matka terrorystka :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lissa Rayan cud miód i jaki grzeczny :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    koral wrote:
    - Miriam a może na odwrót ;) :D
    Ha Ha o tym nie pomyślałam :D ale może coś w tym jest :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kozgo pytałaś o sąsiadke właśnie dostałam smsa "jak możesz włącz nianie klucz pod wycieraczką u ciebie " nawet nie zapukała mnie poinformować ale może to i dobrze do jak by zoje obudziła to bym ją udusiła!

• natalinka Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdrowia i jeszcze raz zdrowia dla Mateuszka ;)

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ryan cudowny :) Będzie z niego przystojniaczek...

Lissa lubi tę wiadomość

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • Lissa Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzieki dziewczyny ,
    natalinko, a jak u was udalo Ci sie cos zalatwic z ta rehabilitacją ??

Martusska, natalinka lubią tę wiadomość

atdci09k18tcna0b.png
  • walabia Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam i TY się zgadzasz na tą nianię?!? I w ogóle skąd ona wie,że Ty odczytasz jej wiadomość?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2014, 22:33

ot1z8e0.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mateuszek rosnij zdrowo :-)

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• Lissa Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A nie napisałam wam , mam tutaj wszystko lozeczko i caly sprzet nawet fantastyczny lezaczek do kapania takie na siateczce miesiutki ale nie o tym , jestesmy jeszcze sami maz dojedzie dopiero za 4 tygodnie chociaz juz mowi ze chce przyleciec wczesniej no i nie moglam sie oprzec i spie z malym, uwielbiam te jego przytulay czasem jak sie w nocy obudze to tak milo jak jest obok mnie ehhh wiecie o czym mowie , zastanawiam sie tylko czy po przylocie meza nie bedzie problemu ze spaniem w lozeczku , mialam zrobic jakas noc testowa ale mam leeenia :-/
    a i w Tesco maja fajne promocje na ciuszki nawet -70% bo pozostale to masakra baaardzo drogie .
    Kupilam kilka sztuk w bardzo przyzwoitych cenach i jakosciowo naprawde I klasa.

natalinka lubi tę wiadomość

atdci09k18tcna0b.png
  • Lissa Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam ja to bym to chyba zglosila mimo wszytsko . Wiadomo ze i tak zostawi dziecko czy sie zgodzisz czy nie wiec Ty na nia nie wplyniesz ale moze warto cos z tym zrobic .
    A co ona robi tak nocami pracuje ??

atdci09k18tcna0b.png
‹‹ 695 696 697 698 699 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pokój dziecka - 7 inspiracji na kreatywną aranżację

Urządzanie pokoju dziecka to jedno z najprzyjemniejszych, ale i wymagających zadań dla rodziców. Chcemy, aby przestrzeń była nie tylko bezpieczna i funkcjonalna, ale też sprzyjała rozwojowi wyobraźni, kreatywności oraz dawała dziecku poczucie komfortu i radości. Jeśli szukasz pomysłów na aranżację, które łączą estetykę z praktycznością, świetnie trafiłeś! Warto sięgnąć po sprawdzone i inspirujące rozwiązania, które sprawdzą się dla maluchów, przedszkolaków i starszych dzieci. W tym artykule znajdziesz 7 konkretnych, sprawdzonych propozycji, które odmienią każdy pokój.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ