X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe mamusie 2014:)
Odpowiedz

Kwietniowe mamusie 2014:)

Oceń ten wątek:
  • aphrodita Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zoja i Zosia cudne.

Miriam, lepiej nie sadzaj tak Zoji. Ja za szybko zaczęłam siadać, (podobno nie można bylo mnie powstrzymać) i mam teraz odstające żebra.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2014, 17:25

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
  • olala81 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Franciszek super wygląda, ta to mozna wybrać się na spacer:)
    Tymus ekstra wcina jaka radość;)

01582n0ast4hm7dp.png
  • aphrodita Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O przeoczyłam zdjęcia chłopaków. Ale co sie dziwić jak jednego posta pisze pol godziny. No ale wracając do przystojniaków to super słodziaki.

Walabia powiesz jak te pasternak jak wypróbujecie. Emilka ma już zaliczone wszystkie warzywa po 4 m oprócz pasternaka.

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kozgo ja dzis poprostu sie poddalam chciała to siedziała bo nic innego nie pomagało ja oszaleje z tym dzieckiem myślałam ze juz jest lepiej a tu guzik :/

Aphrodira tez wcześnie zaczęłam siedzieć i chodzic moja mama mówiła ze nie dało rady mnie powstrzymać u ze w wieku 7 miesięcy juz chodziłam wcale bym jej nie uwierzyła bo to bardzo szybko ale babcia hela ilpotwierdza i widziałam zdjecia z datami wiec to prawda 4 miesiace juz sama siedziałam zebra mam ok ale to nie znaczy ze Zojke moge sadzać dzis poprostu sie poddalam bo juz pomysłów brak czuje sie przezuta i wyputa Zoja śpi przy cycu a ja sie modlę zeby to było dłużnej niz 15 minut bo dzis miała 2 drzemki po 10 minut i to tylko w chuscie

• olala81 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też już nie mam siły. Ciągły płacz i to straszny nie marudzenie tylko wrzask i łzy. Ten holerny żel można tylko 2 razy dziennie a tylko po tym jest spokojny. Mam dość.

01582n0ast4hm7dp.png
  • aphrodita Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olala81, calgel mozna częściej. Do 6 razy na dobę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2014, 18:41

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola wyobraz sobie ze ja mam tak praktycznie od porodu ! Dzis tez kupiłam ten zel bo myśle może to faktycznie zeby ale gdzie tam nie pomogło :(

• Martusska Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Walabia babydreem julce tez nie smakowal tzn marchewka a innych nie próbowałam. Dziś był brokuł Julka zachwycona :-) jutro też Będzin brokuł bo zostało. :-)ja mam zawsze na 3 dni :-)samych ziemniaków nie ma właśnie. Julka jadła z dynią. I też jej smakowało. Tylko dziwny zapach

f2w33e3kmkr4l6vu.png
    ex2btgf6pw7pc9mw.png

1usa8u69sqqt0q6z.png

• walabia Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja kupiłam babydream pasternak, Hipp morela (ale potem zauważyłam, że ma dodany cukier i skrobię ryżową :( ) Gerbera jabłuszko i gruszki Williamsa. Jutro spróbujemy jabłuszko.

Ech...jakieś krzykliwe dziecko - 5-letni uczeń mojego męża - wybudzilo Franka wychodząc po lekcji :( Wrr.

Miriam, ja chętnie wybiorę się na łowy, ale bez Franka. W poniedziałek wieczorem wracamy od moich rodziców, więc w środku przyszłego tygodnia może sie uda? Kiedy Ci pasuje najbardziej? Ja muszę ustalić z mężem kiedy będzie mógł zaopiekować się synem :)

ot1z8e0.png

https://www.maluchy.pl/li-73157.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Walabia środa czwartek ? Ale ja to z Zoja muszę

• walabia Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajnie, że z Zoją - będziemy wtedy dwa na jednego ;)
    Nie ma męża w domu. Jak wróci, to zapytam co i jak.

ot1z8e0.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok czekam na info :)

• kozgo Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moze i ja do Was dołączę:)

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • walabia Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kozgo wrote:
    Moze i ja do Was dołączę:)
    Kozgo, a który dzień Ci bardziej pasuje?

ot1z8e0.png

• kozgo Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I środa i czwartek jest ok:)

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Lissa Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej lasencje:-)
    Podczytuję was cały czas ale czasu brak na posty .
    Makcza faktycznie Kira bardzo podobna do ciebie jak byłaś mała . Ja małemu uzbieralam 500 eur na razie i plan aby wpłacać dziecku co miesiąc kasę miałam od zawsze :-) No i zdjęcia rodzinne piękne ! Naprawdę !
    Miriam aj bidulko nie wiem co ci doradzić moze ten psycholog to jest myśl z pewnością nie zaszkodzi spróbować .
    Walabia dzięki ze opisałas wizytę u psychologa spróbuje coś wdrożyć :-)
    Doris piękna pare tworzycie z mężem No i mała jest idealnym dopełnieniem :-)
    Kozgo czarujecie z Tymkiem usmiechami ...

Widzę ze na topie rozmowy o diecie maluszków ja swojemu daje już chyba wszystkie owoce głownie gerber i hippo . Wcina wszystko .

Makcza lubi tę wiadomość

atdci09k18tcna0b.png
  • Lissa Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas po tygodniu wreszcie ogarnelam małego przez tydzień nie poznawałam dziecka jak siedzieliśmy na dole z małym to wszystko beeee tylko rączki a jak nie to wrzask nie płacz tylko pisk i krzyk mama myślała ze sciemnialam jak jej opowiadałam
    Ze mały taki grzeczny No i w sumie sie jej nie dziwie bo tak jakby mi ktoś dziecko podmienil masakra !
    Ale dzisiaj miałam spokojniejszy dzień bez wyjazdów wiec postanowiłam zabrać małego i matę na gore wyciszyć sie i pobserwowac co sie będzie działo jak żniw będziemy tylko sami .... I co ? Nie to dziecko mata już nie jest be tylko sie bawi i zajmuje zabawkami . Ucieszyłam sie bardzo i zrozumiałam co było wynikiem jego zachowania :-)

atdci09k18tcna0b.png
  • Lissa Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Generalnie jest cudownie uwielbiam spacery z małym wszędzie zielono i on nawet nie pisknie tak wszystko obserwuje . Ja pozalatwialAm prawie wszystko zameldowałam małego wyrobiłam dowody jedynie jeszcze paszport muszę zmienić . Mam jeszcze w planach wizytę u pediatry etc dla małego , zaraz sie przerzuce na kompa to wyrzucę kilka fotek :-)

atdci09k18tcna0b.png
  • Lissa Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a Doris, moj maly przesypia całe noce bez karmienia i to juz od dłuższego czasu :-)

atdci09k18tcna0b.png
  • Lissa Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    54f1e336a523dafcmed.jpg

8743d977464f0a20med.jpg

27db269be9c97820med.jpg

321d2321f4a033ddmed.jpg

39efbb8f7836a954med.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2014, 21:22

Bea_tina, Makcza, walabia, Tusia89, Karina1989, magdalena, Miriam, Kaja, Niesmiala, olala81, Dorjana lubią tę wiadomość

atdci09k18tcna0b.png
‹‹ 694 695 696 697 698 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ