X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe mamusie 2014:)
Odpowiedz

Kwietniowe mamusie 2014:)

Oceń ten wątek:
  • Ewelina Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koral, tak właśnie czułam, że przed snem wychodzą z niego emocje. Wydaje mi się, że Stasiu bardzo mocno reaguje na bodźce, tak wszystko przeżywa ,całym sobą'. Ale to moje pierwsze dziecko, więc nie mam porównania.
    Pisałyście o smoczkach. Śmiać mi się chce, bo w szpitalu pielęgniarka dała Stasiowi smoczek już w drugiej dobie, a ja byłam taka zła z tego powodu. Ona od razu powiedziała, że z jego odruchem ssania nie poradzę sobie bez smoczka, ale nie uwierzyłam. I okazało się, że miała rację, bez smoka nie zaśnie, a i w trakcie zabawy czasami jest potrzebny, żeby wyciszyć Stasia. Zastanawiam się, jak nam pójdzie odzwyczajanie. Pamiętam, że mój brat miał z tym problem i rodzice zrobili dziurę w smoku, a jemu powiedzieli, że w nocy dziurkę wygryzł bocian. Brat od tego dnia już nie tknął smoczka :D.
    U nas dobra nocka, pobudka o 23, a potem 5 na smoka i 7:20. Palce ciągle w budzi, ale nie czuję, żeby coś tam wychodziło. Czekamy na żyrafę.

https://www.maluchy.pl/li-68384.png
  • doris85 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam, nowy awatarek :) juz ci pracuje sukienkę i dzisiaj wysyłam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2014, 22:34

klz9vcqg5cpvnjbv.png
    więc teraz serca mam dwa
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doris spoko spoko :D nie wiadomo czy chrzciny będą :D haha chrzestnej brak a mi się nie śpeszy z szukaniem do tego temat alkoholu nadal w lesie :D

miriam szymczyk
    ul.słoneczna 105B m8
    05-515 Stara Iwiczna :D

Avatarek nowy tylko coś kurde zamazany :/

Tusia89 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O już lepiej :)

• Makcza Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas wczoraj 4 dzieńpod rrząd marudzonko przed spaniem. A cały dzień 0 marudzenia. Byłam wczoraj u fryzjera, dzis przychodza znajomi na kolację, a jutro spotykam się z moim byłym narzeczonym, pojadę na rowerze! Czuje ze wracam do życia! Nadziewane bakłażany to dobry pomysł?

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadziewane zalezy czym :P
    Makcza podrzucę Ci Zojke na 2-3 dni to i ja wrócę do życia :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2014, 09:43

Makcza lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    doris dopiero dotarło do mnie co Ty napisałaś ... Nie prasuj jej po co !

• olala81 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas pobudki znowu bardzo częste. Początkowo co 2 godziny później bo godzinę i częściej. Jestem wykończona. Nie wiem o co chodzi i dlaczego on teraz tak często się budzi.najgorzej, że nie mogę go uspokoić w łóżeczku, albo pierś albo na ręce na chwile. Od 3 do 4.30 uśpiłam go 5razy.

01582n0ast4hm7dp.png
  • doris85 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy jest ktoś komu dziecko spi cała noc bezkarmienia? Chyba nikt. Jakiś armagedon!

Dzisiaj od rana marudne i nawet pierwsza drzemka krótsza niż zwykle.

klz9vcqg5cpvnjbv.png
    więc teraz serca mam dwa
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doris u nas pierwsza dzrzemka trwała 25min :/ od 5.30 zasnal dopiero o 8.35 a o 9 juz wstał masakra I jeczy a najgorzej ze mam masaz o 13 a mojego meza wezwali na 11 do pracy i kurde nie wiem czy zdarzy wrocic i pewnie akurat mi Tymek zasnie wtedy i bede musiała go budzic i zawieść mezowi do pracy zeby na ten cholerny masaz pójść ale bez niego obstawiam ze nie dam rady przetrwać samotnie całego weekendu bo juz chodzę po ścianach taki to złośliwy los.

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • aphrodita Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tez marudzenie od rana. Chwilkę się przespała, a teraz od 9 próbuje ją nakarmić. Martwię się bo ostatnio nie chce jeść czasami. Powinna juz 180 ml mleka pić a ledwo 150 wypije a czasami to nawet nie. Jak jej kaszkę teraz zrobiłam 150 ml to tylko 50 zjadła, z czego pewnie polowe wypluła.

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalinka,ze tak sie wtrace,mialam ostatnio podobny problem,ale obdzwonilam z natarczywoscia wszystkie miejsca w Warszawie i mi sie udalo,ale to juz na chama. Gdzies sie uda napewno,a jesli nie pomysl o prywatnym pakiecie w jakims centrum medycznym,placisz powiedzmy ok 120 zl/mc a masz full wszystkiego. Ja tak tez zrobilam.
    Sorry dziewczyny za wtracenie ;-)) milego dnia ;-) miriam na wtorek bedziesz zmotoryzowana widze :D

Miriam, Makcza lubią tę wiadomość

• Karina1989 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    doris - nie wiem, czy takowe dziecko tu jest, ale jeżeli tak, to baaardzo zazdroszczę!! U nas dwa dni było ładnie, wstawanie tylko o 5 na karmienie i spanie do 8, wczoraj już pobudka o 3, a dziś już 22, 1:20, 6 i 7:15 koniec spania...a ja nietomna, ale tak to jest, jak najpierw dziecko rozpieści długim spaniem, a potem znów zaczyna cyrki :/

kozgo - mam nadzieję, że uda się jakoś to zorganizować, byś mogła w spokoju pójść na ten masaż i ulżyć plecom :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2014, 10:04

f2wl3e5e2woqb9gd.png
    zem3krhmp272sip5.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karina wlurzylam sie bo specjalnie wszystko zaplanowałam zeby był maz itd zeby nie było problemu z ewentualnym karmieniem itd a teraz juz mam stres czy zdąży, czy bede musiała jechac z tynkiem do niego czy bede musiała go budzic itd grrr

My wlasnie obcinaliamy paznokcie kurde one rosną jak szalone dobre ze Tymek od urodzenia daje sobie je w miarę spokojnie obciąć.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2014, 10:11

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Karina1989 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aphrodita - Mateusz też już powinien 180ml zaczynać jeść, a ten jak te 150 wypije to jest dobrze, bo zwykle zatrzymmuje się na tych 120 i koniec...no ale przecież nie wcisnę mu na siłę...

f2wl3e5e2woqb9gd.png
    zem3krhmp272sip5.png
  • Karina1989 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kozgo - nie dziwię się, że wkurzona jesteś...też nienawidzę, gdy mi się tak zmieniają plany w ostatniej chwili :/ Oby mąż zdążył wrócić, chyba najgorsze co trzeba zrobić to obudzić dziecko...potem to gehenna, by wróciło do spania...

Przyjedź do nas obciąć :P Mateuszowi też bardzo szybko rosną, tylko problem w tym, że jemu to ciężko obcinać, bo wyrywa ciągle ręce, a na śpicha się nie da...tylko go dotknę i już się budzi...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2014, 10:14

f2wl3e5e2woqb9gd.png
    zem3krhmp272sip5.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas na śpiocha tez nie ma opcji jakos udaje nam sie ma żywca hehe zawsze w jedym ręku grzechotka czy cos a druga obcinan i jakos idzie. Pamietam ze moja siostra z córkami mogła wszystko robic na śpiocha nawet przebierać a ten mój lekko go dotknę i juz sie budzi hehe

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Martusska Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny!!!

Jesteśmy po zabiegu podcinania wędzidełka. Bardziej byłam wystraszona ja niż mała. troszkę krzyku i po sprawie :-) żadnych powikłań i teraz zero bólu. Strasznie się cieszę że juz po wszystkim :-)

Makcza, walabia, Bea_tina, Karina1989, Tusia89 lubią tę wiadomość

f2w33e3kmkr4l6vu.png
    ex2btgf6pw7pc9mw.png

1usa8u69sqqt0q6z.png

• mimi1009 Znajoma

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, przepraszam, że się wtrącę. Jestem majową mamą i czasem Was podczytuję. Mam pytanie do Ciebie Martusska w sprawie tego wędzidełka. Moja córeczka też urodziła się z króciutkim, ale pediatra nic sobie z tego nie robi i każe czekać aż córka zacznie mówić. Boję się, że wtedy będzie za późno. Napisz proszę, jak to się u Was odbyło. Czy robiliście to na NFZ czy prywatnie? Jaki lekarz to przeprowadza? Chirurg dziecięcy? Mi pediatra mówiła, że laryngolog, ale gdzieś czytałam, że w niektórych gabinetach stomatologicznych można to zrobić. Będę wdzięczna za radę. Muszę się tym zająć, bo jak będę zwlekać to mała później gorzej to zniesie, jak już będzie wszystko rozumiała.
    Pozdrawiam wszystkie kwietniowe Mamusie :)

zem3tv73zhiv1l3k.png

wff28u699pljpope.png
  • Martusska Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mimi1009 wrote:
    Witam, przepraszam, że się wtrącę. Jestem majową mamą i czasem Was podczytuję. Mam pytanie do Ciebie Martusska w sprawie tego wędzidełka. Moja córeczka też urodziła się z króciutkim, ale pediatra nic sobie z tego nie robi i każe czekać aż córka zacznie mówić. Boję się, że wtedy będzie za późno. Napisz proszę, jak to się u Was odbyło. Czy robilcie to na NFZ czy prywatnie? Jaki lekarz to przeprowadza? Chirurg dziecięcy? Mi pediatra mówiła, że laryngolog, ale gdzieś czytałam, że w niektórych gabinetach stomatologicznych można to zrobić. Będę wdzięczna za radę. Muszę się tym zająć, bo jak będę zwlekać to mała później gorzej to zniesie, jak już będzie wszystko rozumiała.
    Pozdrawiam wszystkie kwietniowe Mamusie :)
    Moja lekarka pediatra też nic sobie z tego nie robiła. Ale ja powiedziałam że ma mi dać skierowanie bo chcę to skonsultować ze specjalistą. Dała mi do laryngologa a laryngolog do chirurga. I zrobił jej to chirurg. Ale robia to też laryngolodzy dziecięcy. Tylko ze u mnie w mieście nie ma takiego. I na Nfz mam to zrobione. A chirurg też zwykły nie dziecięcy. . Powiedz pediatrze ze chcesz skierowanie do laryngologi. Łaski nie robi że ci da. Później to już za późno bo dziecko przez krótki język będzie miało złe nawyki.

f2w33e3kmkr4l6vu.png
    ex2btgf6pw7pc9mw.png

1usa8u69sqqt0q6z.png

‹‹ 691 692 693 694 695 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ