X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe mamusie 2014:)
Odpowiedz

Kwietniowe mamusie 2014:)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wasze dzieci nie łapią szczebelkow i sie nie podnoszą ? Bo Zoja jak ja włożę czasem do zozecxla to odrazu na bok i za szczebelki i do siadu chce

• martusia172005 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Mamusie i dzieciaczki wikunia przesyła buziaki. Czytam Was jak tylko mam czas ale ostatnio mam go bardzo mało bo szykuję się na egzaminy, pochwalę się że staramy się już miesiąc o braciszka dla Wikunii kto wie może nawet już jest :P

Miriam moim zdaniem nie ma nic fajniejszego niż spać z dzieckiem. Ja chyba jestem gorsza od ciebie wariatka fakt Wiktoria od 20 do 4 czasem 5 rano śpi w kołysce ale później już z nami śpi do 10 a w dzień czasem śpi ale zazwyczaj śpi trzy razy po pół godziny a resztę czasu matka z nią gada śpiewa, ćwiczy brzuszki itp ale jak na razie się uśmiecha i śmieję więc chyba nie ma mnie dość a wszyscy w około się śmieją że zwariowałam na jej punkcie a ona na moim. Dalej je mi tylko mleko z cyca i nie chce pić z butelki no a od tygodnia próbujemy marchewkę

ściskamy

nick nieaktualny, Karina1989, Makcza lubią tę wiadomość

relgzbmh71xqedw7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    30mu7g4.jpg
    Koral tak wyglądało na najwyższym poziomie u mnie ;)

• Karina1989 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam wrote:
    Karinka czyżby Mateuszek spał z wami i nie jestem jedyna osoba na kwietniowkach ktora śpi z dzieckiem :D

Miriam, oczywiście, że nie jesteś sama :D Mateusz od szczepienia w lipcu obraził się zupełnie na łóżeczko :P Budził się co 10 minut, więc skapitulowałam i śpi ze mną :P Ja śpię, on śpi, wszyscy zadowoleni :D Mogę być matką wariatką, moja mama też spała ze mną i żyję :D

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

f2wl3e5e2woqb9gd.png
    zem3krhmp272sip5.png

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a4oq5v.jpg
    a to mój skarbek w końcu sie nim pochwalę :)

nick nieaktualny, Karina1989, olala81, Tusia89, Makcza lubią tę wiadomość

relgzbmh71xqedw7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karinka tak trzymaj. ;)

Karina1989 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martuśka ślicznotka ;)

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    2l8bwgo.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2014, 22:28

Karina1989, olala81, walabia, Niesmiala, Makcza lubią tę wiadomość

relgzbmh71xqedw7.png
  • Karina1989 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martusia - śliczna Wikunia :* Cudowne ma oczęta :) I boska czapa :)

Nie sądziłam, że kiedykolwiek to powiem, ale tęskni mi się za tymi malutkimi różowymi sukieneczkami i cudeńkami ;) Ostatnio teściowa wynalazła Julki różowe dresiki i do mnie z tekstem" po domu możesz małemu założyć", a ja mimo tego że śliczne, mam takie opory by mu je założyć że szok...są z Julią bardzo do siebie podobni z buźki, ale no po prostu jemu jakoś w różu nie do twarzy i już :P

f2wl3e5e2woqb9gd.png
    zem3krhmp272sip5.png

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziękujemy :) Miriam mi strasznie podoba się twój Awatar :) niestety moja córka nie chce chodzić w chuście woli być odwrócona plecami do mnie

a to nie czapa tylko taka opaska szeroka

a tu prosto po porodzie30w6vl4.jpg

skorzystam z okazji że nauczyłam sie wrzucać zdjęcia to trochę Wam przedstawie nasze miesiące.

Mam pytanie tylko czy któraś z Was karmi tylko piersią tak jak ja

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2014, 22:34

nick nieaktualny, Karina1989, Lissa, Makcza lubią tę wiadomość

relgzbmh71xqedw7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koral tak to różowe to jest narzuta na nasze łóżko ;)

Martuśka jak chce widzieć świat to na plecy ja. ;)
    I dziękuje za komplement :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2014, 22:33

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a to parę moich ulubionych 1ioi39.jpg
    2wgvdbp.jpg
    invkp1.jpg
    24ecsgg.jpg
    i6jjx1.jpg
    2r5fb7p.jpg
    masakra ale zaszalałam

nick nieaktualny, Karina1989, walabia, Tusia89, Lissa, Makcza lubią tę wiadomość

relgzbmh71xqedw7.png

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie ma za co no tak by było najlepiej ale nie wiem jak zawiązać chustę by ona była do mnie plecami odwrócona razem z chustą dostałam ta instrukcję ale tam nie ma tego typu wiązań a na prawdę by mi to pomogło

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2014, 22:48

relgzbmh71xqedw7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie ma wiązania zeby była plecami do ciebie ale na twoich plecach bedzie widziała świat i to może jej podpasowac ;) wiazanie np plecak prosty ;)

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie ma ani na plecach ani na moim brzuchy zeby była odwrócona ona plecami24w8wpe.jpg
    a to jedna z chwil dla której zapomniałam o dwumiesięcznym bólu i czekam na kolejne szczeście

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2014, 23:00

Lissa lubi tę wiadomość

relgzbmh71xqedw7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie ma bo jest to niezdrowe dla stawów biodrowych ;)

Martuśka a ty dostałaś juz okresu czy tak sie staracie bo wiem ze to możliwe ;)

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak dostałam okres 1 sierpnia a ty jeszcze nie dostałas ? mi sie wydaje ze długo jej nie było. staramy to może za dużo powiedziane bo miałam i nadal trochę mam problem podczas sexu po prostu sie nie zabezpieczamy a ze oboje lubimy igraszki to korzystamy z myślą o braciszku

relgzbmh71xqedw7.png
  • Tusia89 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 23:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martusia,urocza jest Twoja córunia. Trzymam kciuki za braciszka dla Wikuni

u nas najwyzszy poziom w łóżeczku wygląda podobnie, jeżeli nie tak samo jak u Miriam;)

Doris jak tam Zosia?;)

Makcza,czyżbyś znów obraziła sie na forum za skasowanie postu;)?Czy moze odpoczywacie z Kirunia na wsi?

dqprj44jypq2k6s8.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2014, 00:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To u nas jak u Walabi Tymek musiałby kleknac zeby głowa wystawała ponad barierkę, nie jest tak wysoko kak u Miriam na zdjęciu.

Wiktoria jak laleczka , powodzenia przy staraniu sie o braciszkach. U nas też Tymek mocno gardzi butlą.

Pobiliśmy rekord i cofnęliśmy się o kilka miesięcy mam wrażenie, był czas kiedy Tymek spał od 20 do 4-5, ostatnio faktycznie zaczął wstawać ma cyca ok 2 a dzis wstał o 24.30 szok mam nadzieje ze teraz noe bedzie co 2h:/ ja z Tymkiem sie nie wysypiam, jemy gorąco i niewygodnie i mi tez wstaje polamNa wiec ostatnio pol nocy spędzam na fotelu ale to był dobry zakup.

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Ewelina Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2014, 06:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stasiu właśnie skończył jeść, głośna pobudka o 5:30 już dawno mu się nie zdarzyła. Chciałam pospqć i mąż dziś spał po stronie kołyski, chyba za późno go usłyszał i sam smok nie dał rady.
    Koral, masz chyba faktycznie wysoko ten 1 poziom, Stasiu musiałby mieć trzy razy dłuższą szyję, żeby wyjrzeć ponad szczebelki.
    Lubicie zbierać grzyby? Podobno jest wysyp podgrzybków, o 8 zostawiamy Staszka u dziadków i jedziemy do lasu.

https://www.maluchy.pl/li-68384.png
‹‹ 719 720 721 722 723 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen w ciąży i po porodzie – jak regulowane podparcie ciała wpływa na kręgosłup i miednicę?

Oczekiwanie na przyjście na świat nowego członka rodziny to moment pełen emocji, który wiąże się z ogromnymi zmianami zachodzącymi w anatomii przyszłej mamy. Rosnący brzuszek stopniowo przesuwa środek ciężkości ciała, co bardzo często skutkuje uciążliwym dyskomfortem towarzyszącym kobiecie nawet podczas nocnego odpoczynku. Znalezienie wygodnej pozycji staje się prawdziwym wyzwaniem, zwłaszcza kiedy tradycyjne poduszki i akcesoria przestają przynosić upragnioną ulgę zmęczonym plecom. Prawidłowa regeneracja jest warunkiem zachowania sił witalnych, dlatego warto zrozumieć, jak powierzchnia, na której śpisz, realnie oddziałuje na twoje zmieniające się ciało.

CZYTAJ WIĘCEJ