X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe mamusie 2014:)
Odpowiedz

Kwietniowe mamusie 2014:)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wasze dzieci nie łapią szczebelkow i sie nie podnoszą ? Bo Zoja jak ja włożę czasem do zozecxla to odrazu na bok i za szczebelki i do siadu chce

• martusia172005 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Mamusie i dzieciaczki wikunia przesyła buziaki. Czytam Was jak tylko mam czas ale ostatnio mam go bardzo mało bo szykuję się na egzaminy, pochwalę się że staramy się już miesiąc o braciszka dla Wikunii kto wie może nawet już jest :P

Miriam moim zdaniem nie ma nic fajniejszego niż spać z dzieckiem. Ja chyba jestem gorsza od ciebie wariatka fakt Wiktoria od 20 do 4 czasem 5 rano śpi w kołysce ale później już z nami śpi do 10 a w dzień czasem śpi ale zazwyczaj śpi trzy razy po pół godziny a resztę czasu matka z nią gada śpiewa, ćwiczy brzuszki itp ale jak na razie się uśmiecha i śmieję więc chyba nie ma mnie dość a wszyscy w około się śmieją że zwariowałam na jej punkcie a ona na moim. Dalej je mi tylko mleko z cyca i nie chce pić z butelki no a od tygodnia próbujemy marchewkę

ściskamy

Miriam, Karina1989, Makcza lubią tę wiadomość

relgzbmh71xqedw7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    30mu7g4.jpg
    Koral tak wyglądało na najwyższym poziomie u mnie ;)

• Karina1989 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam wrote:
    Karinka czyżby Mateuszek spał z wami i nie jestem jedyna osoba na kwietniowkach ktora śpi z dzieckiem :D

Miriam, oczywiście, że nie jesteś sama :D Mateusz od szczepienia w lipcu obraził się zupełnie na łóżeczko :P Budził się co 10 minut, więc skapitulowałam i śpi ze mną :P Ja śpię, on śpi, wszyscy zadowoleni :D Mogę być matką wariatką, moja mama też spała ze mną i żyję :D

Miriam lubi tę wiadomość

f2wl3e5e2woqb9gd.png
    zem3krhmp272sip5.png

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a4oq5v.jpg
    a to mój skarbek w końcu sie nim pochwalę :)

Miriam, Karina1989, olala81, Tusia89, Makcza lubią tę wiadomość

relgzbmh71xqedw7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karinka tak trzymaj. ;)

Karina1989 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martuśka ślicznotka ;)

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    2l8bwgo.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2014, 22:28

Karina1989, olala81, walabia, Niesmiala, Makcza lubią tę wiadomość

relgzbmh71xqedw7.png
  • Karina1989 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martusia - śliczna Wikunia :* Cudowne ma oczęta :) I boska czapa :)

Nie sądziłam, że kiedykolwiek to powiem, ale tęskni mi się za tymi malutkimi różowymi sukieneczkami i cudeńkami ;) Ostatnio teściowa wynalazła Julki różowe dresiki i do mnie z tekstem" po domu możesz małemu założyć", a ja mimo tego że śliczne, mam takie opory by mu je założyć że szok...są z Julią bardzo do siebie podobni z buźki, ale no po prostu jemu jakoś w różu nie do twarzy i już :P

f2wl3e5e2woqb9gd.png
    zem3krhmp272sip5.png

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziękujemy :) Miriam mi strasznie podoba się twój Awatar :) niestety moja córka nie chce chodzić w chuście woli być odwrócona plecami do mnie

a to nie czapa tylko taka opaska szeroka

a tu prosto po porodzie30w6vl4.jpg

skorzystam z okazji że nauczyłam sie wrzucać zdjęcia to trochę Wam przedstawie nasze miesiące.

Mam pytanie tylko czy któraś z Was karmi tylko piersią tak jak ja

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2014, 22:34

Miriam, Karina1989, Lissa, Makcza lubią tę wiadomość

relgzbmh71xqedw7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koral tak to różowe to jest narzuta na nasze łóżko ;)

Martuśka jak chce widzieć świat to na plecy ja. ;)
    I dziękuje za komplement :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2014, 22:33

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a to parę moich ulubionych 1ioi39.jpg
    2wgvdbp.jpg
    invkp1.jpg
    24ecsgg.jpg
    i6jjx1.jpg
    2r5fb7p.jpg
    masakra ale zaszalałam

Miriam, Karina1989, walabia, Tusia89, Lissa, Makcza lubią tę wiadomość

relgzbmh71xqedw7.png

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie ma za co no tak by było najlepiej ale nie wiem jak zawiązać chustę by ona była do mnie plecami odwrócona razem z chustą dostałam ta instrukcję ale tam nie ma tego typu wiązań a na prawdę by mi to pomogło

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2014, 22:48

relgzbmh71xqedw7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie ma wiązania zeby była plecami do ciebie ale na twoich plecach bedzie widziała świat i to może jej podpasowac ;) wiazanie np plecak prosty ;)

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie ma ani na plecach ani na moim brzuchy zeby była odwrócona ona plecami24w8wpe.jpg
    a to jedna z chwil dla której zapomniałam o dwumiesięcznym bólu i czekam na kolejne szczeście

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2014, 23:00

Lissa lubi tę wiadomość

relgzbmh71xqedw7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie ma bo jest to niezdrowe dla stawów biodrowych ;)

Martuśka a ty dostałaś juz okresu czy tak sie staracie bo wiem ze to możliwe ;)

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak dostałam okres 1 sierpnia a ty jeszcze nie dostałas ? mi sie wydaje ze długo jej nie było. staramy to może za dużo powiedziane bo miałam i nadal trochę mam problem podczas sexu po prostu sie nie zabezpieczamy a ze oboje lubimy igraszki to korzystamy z myślą o braciszku

relgzbmh71xqedw7.png
  • Tusia89 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 23:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martusia,urocza jest Twoja córunia. Trzymam kciuki za braciszka dla Wikuni

u nas najwyzszy poziom w łóżeczku wygląda podobnie, jeżeli nie tak samo jak u Miriam;)

Doris jak tam Zosia?;)

Makcza,czyżbyś znów obraziła sie na forum za skasowanie postu;)?Czy moze odpoczywacie z Kirunia na wsi?

dqprj44jypq2k6s8.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2014, 00:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To u nas jak u Walabi Tymek musiałby kleknac zeby głowa wystawała ponad barierkę, nie jest tak wysoko kak u Miriam na zdjęciu.

Wiktoria jak laleczka , powodzenia przy staraniu sie o braciszkach. U nas też Tymek mocno gardzi butlą.

Pobiliśmy rekord i cofnęliśmy się o kilka miesięcy mam wrażenie, był czas kiedy Tymek spał od 20 do 4-5, ostatnio faktycznie zaczął wstawać ma cyca ok 2 a dzis wstał o 24.30 szok mam nadzieje ze teraz noe bedzie co 2h:/ ja z Tymkiem sie nie wysypiam, jemy gorąco i niewygodnie i mi tez wstaje polamNa wiec ostatnio pol nocy spędzam na fotelu ale to był dobry zakup.

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Ewelina Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2014, 06:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stasiu właśnie skończył jeść, głośna pobudka o 5:30 już dawno mu się nie zdarzyła. Chciałam pospqć i mąż dziś spał po stronie kołyski, chyba za późno go usłyszał i sam smok nie dał rady.
    Koral, masz chyba faktycznie wysoko ten 1 poziom, Stasiu musiałby mieć trzy razy dłuższą szyję, żeby wyjrzeć ponad szczebelki.
    Lubicie zbierać grzyby? Podobno jest wysyp podgrzybków, o 8 zostawiamy Staszka u dziadków i jedziemy do lasu.

https://www.maluchy.pl/li-68384.png
‹‹ 719 720 721 722 723 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ