X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe mamusie 2014:)
Odpowiedz

Kwietniowe mamusie 2014:)

Oceń ten wątek:
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2014, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina to miłego zbierania grzybów :) ja lubie chociaz nam wrażenie ze jak zjem to Tymek bardziej płacze nie wiem czy nie sa zbyt ciężkostrawne dla mojego wybrednego brzuszka.

Dziewczyny pomecze Was ale potrzebuje rady a ze podejścia macie rożne to bedzie w czym wybierać otóż mysle ci z naszym rozszerzaniem diety. Wyjeżdżamy 2 dni przed ukończeniem przez Tymka 6 miesięcy i wracamy jak bedzie miał 6,5 i teraz pytanie czy dietę rozszerzać po powrocie czy rozszerzać teraz i wziąć ze sobą sloiczki? Nie wiem czy 6,5 miesiaca to nie bedzie troche za pozno. Po drugie mam pytanie do bardziej doświadczonych nam czy jak rozszerzanie to np dajecie warzywko czy zupke do takiej ilości az zastąpi posiłek mleczny i dopiero potem np wdrażanie o innej godzinie owoc w formie deseru, potem kaszka itd czy jakos równolegle ?

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2014, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a tak poza tym to od wczoraj Tymek ma ogromne problemy ze spaniem w dzień jest zmęczony i płacze i nie może zasnąć heh im bardziej zmęczony tym gorzej się nakręca heh. Dziś idziemy ze znajomymi do knajpy i coś czuje że będzie to ciężka przeprawa.

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2014, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kozgo witaj ja bym poczekała z tym rozszerzeniem diety wrocicie z urlopu to można spokojnie rozerzac ,a tak w obcym mieście czy kraju nie wiem tak głośno mysle ,ale sama wiesz co dobre Tymka ,ja we Francji nic innego mu nie dawalam bo czekam na alergologa do srody bo kazano

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• kozgo Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2014, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde ja dzis jestem wykończona Tymek dzis na cycu juz 6 raz ciagle marudzi, chce cyca, zasnąć nie moze ;( heh masakra :(

Koral jak noc u Ciebie? Jak Lenka?

Doris, Makcza, Lissa gdzie się podzialyscie ?

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Tusia89 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2014, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kozgo, a może swędzą go dziąsła. Tak głośno myślę, bo dziś Franko też mi brodę cały czas chciał gryźć i nie mógł zasnąć... posmarowałam mu dentinoxem i zasnął w dwie minuty. Nie wiem czy to sprawka żelu, ale już drugi raz się tak zdarzyło, że posmarowałam i zasnął...

dqprj44jypq2k6s8.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2014, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia a jak zagladasz do buzi to cos widac ? Bo u nas nic różowe normalne dziąsła :/

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Martusska Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2014, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas na dziąsełkach biało :) ale z doświadczenia wiem ze jeszcze miesiąc moze dwa jak się ząbek wykluje.. :)

mam doła, pokłóciłam się z mężem od 2 dni mamy ciche dni.. Jutro moja córka pierwszy raz do przedszkola, nie wiem kto będzie płakał ja czy ona,, ona to pewnie nie bo chce iść bardzo. Julka skończyła 5 miesięcy ,, dlaczego ten czas tak szybko leci :( gdzie jest mój malutki noworodek.. za szybko mi wszystko ucieka, nie nadążam się nią nacieszyć :(

martusia172005 lubi tę wiadomość

f2w33e3kmkr4l6vu.png
    ex2btgf6pw7pc9mw.png

1usa8u69sqqt0q6z.png

• Tusia89 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2014, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kozgo, u nas tak samo. Nie ma,żadnych bialych kreseczek ani czegoś podobnego. Jednak dziąsła na bank go swędzą. Nerwowo gryzie Sophie i rzuca sie na moja brodę i ciągle gryzie palce:D dopiero drugi raz mu smarowałam dzis, bo nie mogl zasnąć co mu sie nie zdarza, po posmarowaniu ładnie usnął...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2014, 14:20

dqprj44jypq2k6s8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2014, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam wrote:
    Walabia chyba mamy ta sama ja chyba złego linka wkleilam ;) 29wkfr.jpg
    Tylko wczoraj w smyku w Jankach zapłaciłam za nia 29 zł a ty wysłałas linka w takiej cenie i sie wkurxylam :/

Kornelcia też ją ma tylko że różową , kupiłam ją za 29 na smyk.com z darmową dostawą do empik ;-)

Miriam lubi tę wiadomość

• kozgo Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2014, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koral jadł juz marchewkę i brokula i teraz nie wiem czy dalej lecieć z dynia, ziemniaczkiem i jabluszkiem i dawac juz łyżeczkę kaszy mannej a potem na 2 tyg odstawić gluten i dawac warzywka ze słoika a po powrocie wrocic do glutenu i rozrszerzac dalej o kolejne warzywa owoce kasze itd ? Czytałam wlasnie ze teraz wycofują sie z późnego podawania glutenu bo wyedy czesciej występuje caliakia i ze najlepiej zacząć podawac 5-6 miesiac aaaa jakie to trudne.

Tymek dzis marudny dalej z cyca je 3-4 min wiec nie dziwne ze je czesciej heh i ze w nocy sie wybudza coraz szybciej.

Martuśka współczuje kłótni z mezem ja strasznie nie lubie cichych dni. Kurcze juz przedszkole i 5 miesięcy ale leci tem czas wszystkieho dobrego dla dziewczyn i zeby żadna jutro nie płakała :)

Koral mam nadzieje ze te zawroty głowy mina i ze to efekt osłabienia po tym wirusie.

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2014, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia Chyba to jednak zeby bo Tymek gryzie moja ramie jak opętany jutro kupie masc jaka to była?

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Tusia89 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2014, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Franek tez moje ramie okupuje. Mozesz spróbować posmarować a nóż pomoże,oby pomoglo żeby sie biedaczek nie musiał męczyć. Maść dentinox

dqprj44jypq2k6s8.png
  • Tusia89 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2014, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde juz sie gubię. Niby karmić samym cycem do 6miesiaca. Gluten wprowadzać po 5 miesiącu... Czyli jeśli Franek 13wrzesnia kończy 5miesiecy to już z wprowadzać pokarmy i gluten. Czy gluten osobno a z reszta pokarmów czekac do skończonego 6 miesiąca? To by bylo przecież bez sensu... Masakra jakas...

kozgo lubi tę wiadomość

dqprj44jypq2k6s8.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2014, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia bo to jest kilka szkół.

Koral wracamy 1 pazdziernika czyli Tymek bedzie miał 6,5 miesiaca po powrocie.

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Martusska Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2014, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My już gluten wprowadziliśmy codziennie łyżeczka do jedzenia . Jest dobrze nie obserwuje jak narazie niepokojących objawów .

f2w33e3kmkr4l6vu.png
    ex2btgf6pw7pc9mw.png

1usa8u69sqqt0q6z.png

• olala81 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2014, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewczyny!
    wszystkiego najlepszego dla Julki, już 5 miesięcy:)
    Kozgo ja chyba bym na Twoim miejscu zaczęła z tym glutenem, masz 2 tyg, do wyjazdu, gdyby coś miało się dziać to na pewno wcześniej zauważysz.
    My mieliśmy najpierw marchew, wtedy brokuł ( na razie idzie w odstawkę) wtedy jabłuszko a jutro będzie dynia z ziemnniaczkiem, a jabko po południu dam jako deser, myślę,że już tak mogę skoro sprawdzone?
    W Rossmanie z karta są w promocji obiadki Hippa drugi za pół ceny, można zrobić mały zapas:)
    My dziś mieliśmy miły dzień, rano poszliśmy na spacer i zaszliśmy do teściów , posiedzieliśmy trochę, po czym stwierdzili, że zabieraja nas na obiad, a po obiedzie jeszcze podjechaliśmy na ryneczek na lody:)
    No i mamy zmianę planów co do urlopu. Chyba jednak jedziemy do Anglii do mojej siostry ale dopiero w październiku. Czy któraś wyrabiała dowód dziecku? co jest potrzebne?

01582n0ast4hm7dp.png
  • olala81 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2014, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martusska a pod jaką postacią? i jak gotujesz jedną łyżeczkę?

01582n0ast4hm7dp.png
  • Tusia89 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2014, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaaa no tak, Juleczko wszystkiego najlepszego;)

dqprj44jypq2k6s8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2014, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julka wszystkiego dobrego ;)

Kozgo ja bym sie wstrzymała z jedzeniem na czas wyjazdu ;) no ale to ja matka wariatka :P co do glutenu to moj pediatra twierdzi ze najlepiej miedzy. 5 a 7 miesiącem pod osłona piersi ale jezeli ktos ma zamiar karmić dłużej to spokojnieozns pózniej wprowadzać wiec my czekamy bo gluten to nic dobrego
    Nam jeszcze mówiła ze jezeli chcemy stosować BLW to dobrze sie sprawdza skórka od chleba a jeszcze lepiej ciasto od pizzy ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2014, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dzis Zoja ukradła czarkowi kawałek piersi z kurczaka siedząc na kolanach i zjadła :/ nie jestem z tego faktu zadowolona

‹‹ 720 721 722 723 724 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ