X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe mamusie 2014:)
Odpowiedz

Kwietniowe mamusie 2014:)

Oceń ten wątek:
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2014, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam sąsiadki córka schabowego z talerza zwinela i nic Madzi nie było ,a jaka zadowolona ,a Sławek to był ze strachu tak spocony ,że dzwonił do żony że zjadła schab ehh bał sie jeść cokolwiek jak z nią zostawał :-) ehhh spokojnie będzie dobrze zdarza się Najlepszym :-)

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2014, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juleczka nono 5 z przodu sto lat na te pół roku :-)

mhsvanlih0qhtdnx.png

• Karina1989 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2014, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona ci po prostu dała znać, że jest już całkiem gotowa na jedzonko ;) Nawet metodą BLW ;)

A z tym glutenem, jak Jula była mała i też właśnie zaczynałam jej ten gluten dawać, to mi kazali pół żółtka jajka dać do zupki ( ugotowanego oczywiście)...teraz już jest na topie widze kasza manna ;)

Ja dziś zrobiłam sobie z córcią babski dzień, mały urzędował z tatą:) Najpierw poszedł m z nim na spacer, a myśmy piekły babeczki, a popołudniu byłam z małą i jej dwoma koleżankami w kinie...potrzebowałyśmy takiego dnia dla siebie...

Niech już będzie wtorek...jutrzejszy dzień zapowiada się zbyt męcząco...

f2wl3e5e2woqb9gd.png
    zem3krhmp272sip5.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2014, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olala

Skrócony akt urodzenia , foto 34x45 i dokumenty wypełnisz jeśli coś zapomniałam to wybacz bo dawno młodemu wyrobilismy ,a tym zaja sie/mąż :-)

olala81 lubi tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

• Karina1989 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2014, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juleczko, wszystkiego najlepszego :*

f2wl3e5e2woqb9gd.png
    zem3krhmp272sip5.png
  • Karina1989 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2014, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ha jak już mowa o schabowym, leżałam w Rzeszowie przez chwilę z babką z 8 miesięczną córcią...przywieźli obiad, zupa ogórkowa plus na drugie właśnie ziemniaki, surówka i smażony schabowy...i ta babka jak gdyby nigdy nic dała jej najpierw tę ogórkową, później to drugie danie ( razem z tym smażonym kotletem, tylko go zmiażdżyła)...dietetyczka rozwożąca obiad w szoku była, a ta się jeszcze cieszyła i mówi, że mała to już od dawna normalnie w domu je i nic jej nie jest..

A my się tu strachamy i chuchamy na maluchy...;)

f2wl3e5e2woqb9gd.png
    zem3krhmp272sip5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2014, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koral wybaczam :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2014, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wrzucam nowy schemat żywienia dxieci nie wiem czy dobrze widać dostałam od pediatry jeszcze nie ma w necie przetłumaczonego na pl ;) ale niedługo ma sie pojawić na stronach pediatrycznych 2zgzxvn.jpg

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2014, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    2zgzxvn.jpg

• olala81 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2014, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurcze u mnie nie widać, dziś się zastanawiałam jak to jest z mięskiem, kiedy się wprowadza, oglądałam obiadki ekologiczne w słoiczkach i było dużo z mięsem i niby po 4 miesiącu, i z ryżem. hmmm zgłupieć można z tym rozszerzaniem diety.

01582n0ast4hm7dp.png
  • olala81 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2014, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://kidy.pl/lebenswert_danie_bio_marchew_i_ziemniak_z_wolowina\
    http://kidy.pl/zywienie/marki/holle/holle_danie_bio_brokuly_z_pelnoziarnistym_ryzem
    http://kidy.pl/zywienie/marki/holle/holle_danie_bio_marchew_i_ziemniaki_z_wolowina

01582n0ast4hm7dp.png
  • olala81 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2014, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja siostrzenica trafiła do szpitala, krwawienie i skurcze.......... cholera wszystko wraca...., a jeszcze ona w tej zasranej Anglii gdzie pierwsze 3 miesiące to dla nich nie jest ciąża!

01582n0ast4hm7dp.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze Koral moze dobrze jakby ktos ja zobaczył jeszzE moze zróbcie badania krwi albo cos? Powodzenia na pierwszym dniu szkoly!!

A ja dzis sie obudziłam z mega katarem, bólem gardła i ucha ;/ a Tymek katar ma masakra jakas:(

Olala bardzo mi przykro z powodu siostry oby wszystko było dobrze.

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Tusia89 Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie chcialam napisać,ze moze błędnik u laryngologa zbadać... A moze po prostu wolniej dochodzi do siebie... Biedulka,wszystko będzie ok.

ja juz tez z tym rozszerzaniem sie gubię. Miriam a Ty produkty wprowadzasz po skończonym 5miesiacu czy 6?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2014, 08:25

dqprj44jypq2k6s8.png
  • martusia172005 Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam z rana wszystkie bąbelki z mamusiami. Kozgo zdrowia życzę a Julce wszystkiego dobrego.

Wy tu o tym rozszerzaniu diety dyskutujecie a ja w ogóle zielona jestem, ostatnio moja lekarka pytała czy coś już wprowadzam Wiktorii a przecież wcześniej gadali że po 6 miesiącu masakra jakaś. No ale ja tydzień temu zaczęłam dawać marchewkę swoją gotuje a wczoraj dałam spróbować kaszkę Mleczno- ryżową o smaku banana z rossmana i zaskoczeniem było że kaszka bardziej zasmakowała mojej córce

relgzbmh71xqedw7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2014, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koral proszę mam nadzieje ze teraz lepiej ;) a jezeli chodzi o jajko to mówiła ze całe nie tylko żółtko jak kiedys 16gkhzd.jpg28iz280.jpg

• kozgo Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja postanowiłam ze warzywka bedevdawala a gluten zacznę po powrocie bo podobno ekspozycja powinna trwać nieprerwanie 2 miesiace to maquilas tez z Siostra I ona zadnych kaszek nie wprowadzała tylko skórka od chleba czy bułka.

Niestety Tymek tez ma troche Kataru i pokasluje mam nadzieje ze do wylotu przejdIe bo najgorsze to katar u dziecka w samolocie ale mamy 17 dni wiec powinno przejść, goraczki nie ma puki co. Za to mój syn pokochał muzykę klasyczna słucha i tak sie wycisza i uspokaja super :) wam czas ogarnąć sniadanie i porządek :)

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak lubie słuchać muzyki klasycznej

A tak kocham spac z mama, dla taty miejsca nie ma hehe dla mamy tez ledwo co starczyło :p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2014, 16:37

Miriam, Tusia89, Makcza, Karina1989, olala81, martusia172005 lubią tę wiadomość

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Martusska Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olala81 wrote:
    Martusska a pod jaką postacią? i jak gotujesz jedną łyżeczkę?

nie gotuję :) kupiłam z bobovity kaszkę mannę i dodaje do gorącego dania wymieszam i gotowe :) pózniej czekam aż ostygnie ;)

f2w33e3kmkr4l6vu.png
    ex2btgf6pw7pc9mw.png

1usa8u69sqqt0q6z.png

• Makcza Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem, wróciłyśmy od mojej mamy, było super. Zabieram się za sprzątanie, bo dzieciuch zasnął. Na gorąco tylko napiszę, że Kira tez od.pewneflgo czasu budzi się. 2 razy na jedzenie- a przez 4 miesiące budziła się raz. Tez bardzo krótko je w ciągu dnia - nawet 3 minuty! Też mam duże wątpliwości, czy się na jada, ale chyba a tak. No i od 2 tygodni marudzi przed snem - trzeba ją usypiac.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2014, 11:32

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
‹‹ 721 722 723 724 725 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ