X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe mamusie 2014:)
Odpowiedz

Kwietniowe mamusie 2014:)

Oceń ten wątek:
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2014, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam sąsiadki córka schabowego z talerza zwinela i nic Madzi nie było ,a jaka zadowolona ,a Sławek to był ze strachu tak spocony ,że dzwonił do żony że zjadła schab ehh bał sie jeść cokolwiek jak z nią zostawał :-) ehhh spokojnie będzie dobrze zdarza się Najlepszym :-)

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2014, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juleczka nono 5 z przodu sto lat na te pół roku :-)

mhsvanlih0qhtdnx.png

• Karina1989 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2014, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona ci po prostu dała znać, że jest już całkiem gotowa na jedzonko ;) Nawet metodą BLW ;)

A z tym glutenem, jak Jula była mała i też właśnie zaczynałam jej ten gluten dawać, to mi kazali pół żółtka jajka dać do zupki ( ugotowanego oczywiście)...teraz już jest na topie widze kasza manna ;)

Ja dziś zrobiłam sobie z córcią babski dzień, mały urzędował z tatą:) Najpierw poszedł m z nim na spacer, a myśmy piekły babeczki, a popołudniu byłam z małą i jej dwoma koleżankami w kinie...potrzebowałyśmy takiego dnia dla siebie...

Niech już będzie wtorek...jutrzejszy dzień zapowiada się zbyt męcząco...

f2wl3e5e2woqb9gd.png
    zem3krhmp272sip5.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2014, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olala

Skrócony akt urodzenia , foto 34x45 i dokumenty wypełnisz jeśli coś zapomniałam to wybacz bo dawno młodemu wyrobilismy ,a tym zaja sie/mąż :-)

olala81 lubi tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

• Karina1989 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2014, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juleczko, wszystkiego najlepszego :*

f2wl3e5e2woqb9gd.png
    zem3krhmp272sip5.png
  • Karina1989 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2014, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ha jak już mowa o schabowym, leżałam w Rzeszowie przez chwilę z babką z 8 miesięczną córcią...przywieźli obiad, zupa ogórkowa plus na drugie właśnie ziemniaki, surówka i smażony schabowy...i ta babka jak gdyby nigdy nic dała jej najpierw tę ogórkową, później to drugie danie ( razem z tym smażonym kotletem, tylko go zmiażdżyła)...dietetyczka rozwożąca obiad w szoku była, a ta się jeszcze cieszyła i mówi, że mała to już od dawna normalnie w domu je i nic jej nie jest..

A my się tu strachamy i chuchamy na maluchy...;)

f2wl3e5e2woqb9gd.png
    zem3krhmp272sip5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2014, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koral wybaczam :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2014, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wrzucam nowy schemat żywienia dxieci nie wiem czy dobrze widać dostałam od pediatry jeszcze nie ma w necie przetłumaczonego na pl ;) ale niedługo ma sie pojawić na stronach pediatrycznych 2zgzxvn.jpg

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2014, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    2zgzxvn.jpg

• olala81 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2014, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurcze u mnie nie widać, dziś się zastanawiałam jak to jest z mięskiem, kiedy się wprowadza, oglądałam obiadki ekologiczne w słoiczkach i było dużo z mięsem i niby po 4 miesiącu, i z ryżem. hmmm zgłupieć można z tym rozszerzaniem diety.

01582n0ast4hm7dp.png
  • olala81 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2014, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://kidy.pl/lebenswert_danie_bio_marchew_i_ziemniak_z_wolowina\
    http://kidy.pl/zywienie/marki/holle/holle_danie_bio_brokuly_z_pelnoziarnistym_ryzem
    http://kidy.pl/zywienie/marki/holle/holle_danie_bio_marchew_i_ziemniaki_z_wolowina

01582n0ast4hm7dp.png
  • olala81 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2014, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja siostrzenica trafiła do szpitala, krwawienie i skurcze.......... cholera wszystko wraca...., a jeszcze ona w tej zasranej Anglii gdzie pierwsze 3 miesiące to dla nich nie jest ciąża!

01582n0ast4hm7dp.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze Koral moze dobrze jakby ktos ja zobaczył jeszzE moze zróbcie badania krwi albo cos? Powodzenia na pierwszym dniu szkoly!!

A ja dzis sie obudziłam z mega katarem, bólem gardła i ucha ;/ a Tymek katar ma masakra jakas:(

Olala bardzo mi przykro z powodu siostry oby wszystko było dobrze.

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Tusia89 Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie chcialam napisać,ze moze błędnik u laryngologa zbadać... A moze po prostu wolniej dochodzi do siebie... Biedulka,wszystko będzie ok.

ja juz tez z tym rozszerzaniem sie gubię. Miriam a Ty produkty wprowadzasz po skończonym 5miesiacu czy 6?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2014, 08:25

dqprj44jypq2k6s8.png
  • martusia172005 Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam z rana wszystkie bąbelki z mamusiami. Kozgo zdrowia życzę a Julce wszystkiego dobrego.

Wy tu o tym rozszerzaniu diety dyskutujecie a ja w ogóle zielona jestem, ostatnio moja lekarka pytała czy coś już wprowadzam Wiktorii a przecież wcześniej gadali że po 6 miesiącu masakra jakaś. No ale ja tydzień temu zaczęłam dawać marchewkę swoją gotuje a wczoraj dałam spróbować kaszkę Mleczno- ryżową o smaku banana z rossmana i zaskoczeniem było że kaszka bardziej zasmakowała mojej córce

relgzbmh71xqedw7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2014, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koral proszę mam nadzieje ze teraz lepiej ;) a jezeli chodzi o jajko to mówiła ze całe nie tylko żółtko jak kiedys 16gkhzd.jpg28iz280.jpg

• kozgo Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja postanowiłam ze warzywka bedevdawala a gluten zacznę po powrocie bo podobno ekspozycja powinna trwać nieprerwanie 2 miesiace to maquilas tez z Siostra I ona zadnych kaszek nie wprowadzała tylko skórka od chleba czy bułka.

Niestety Tymek tez ma troche Kataru i pokasluje mam nadzieje ze do wylotu przejdIe bo najgorsze to katar u dziecka w samolocie ale mamy 17 dni wiec powinno przejść, goraczki nie ma puki co. Za to mój syn pokochał muzykę klasyczna słucha i tak sie wycisza i uspokaja super :) wam czas ogarnąć sniadanie i porządek :)

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak lubie słuchać muzyki klasycznej

A tak kocham spac z mama, dla taty miejsca nie ma hehe dla mamy tez ledwo co starczyło :p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2014, 16:37

Miriam, Tusia89, Makcza, Karina1989, olala81, martusia172005 lubią tę wiadomość

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Martusska Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olala81 wrote:
    Martusska a pod jaką postacią? i jak gotujesz jedną łyżeczkę?

nie gotuję :) kupiłam z bobovity kaszkę mannę i dodaje do gorącego dania wymieszam i gotowe :) pózniej czekam aż ostygnie ;)

f2w33e3kmkr4l6vu.png
    ex2btgf6pw7pc9mw.png

1usa8u69sqqt0q6z.png

• Makcza Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem, wróciłyśmy od mojej mamy, było super. Zabieram się za sprzątanie, bo dzieciuch zasnął. Na gorąco tylko napiszę, że Kira tez od.pewneflgo czasu budzi się. 2 razy na jedzenie- a przez 4 miesiące budziła się raz. Tez bardzo krótko je w ciągu dnia - nawet 3 minuty! Też mam duże wątpliwości, czy się na jada, ale chyba a tak. No i od 2 tygodni marudzi przed snem - trzeba ją usypiac.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2014, 11:32

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
‹‹ 721 722 723 724 725 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ