X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe mamusie 2014:)
Odpowiedz

Kwietniowe mamusie 2014:)

Oceń ten wątek:
  • walabia Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://demotywatory.pl/szukaj?q=dziecko+zmienia+absolutnie

ot1z8e0.png

https://www.maluchy.pl/li-73157.png
  • olala81 Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    he he Walabia jakie to prawdziwe:) Powodzenia jutro w pracy, a na ile godzi idziesz? dałaś radę poodciągać sobie na zapas mleko?

01582n0ast4hm7dp.png
  • walabia Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję, jesteście kochane, że o mnie pamiętałyście. Jutro nie idę na długo, bo pierwsze spotkanie z uczniami to ustalanie godzin lekcji indywidualnych (u nas nie ma dzwonków :) ) i zadawanie nowych utworów na I semestr.

Dziś wieczorem podałam Frankowi kleik ryżowy z morelą :) ale się zajadał! Koral, czy Twoi chłopcy po takim posiłku wypijają mniej mleka? Bo ja nie zauważyłam, żeby Franek po jedzeniu warzyw, owoców czy kleiku potrzebował mniej mleka.
    Oby Lenka szybko doszła do siebie!

ot1z8e0.png

https://www.maluchy.pl/li-73157.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U noc bez komenraeza od 24 moze ciagiem przespalam 20 min :/ masakra albo cyc albo głaskanie albo smoczek pomagał.

M nadzieje ze neurolog powie ze wszystko jest dobrze :*

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A gdzie Doris się zapodziala?

Posmarowalam mu dziąsła i padł bidulek kurcze ale go musi to bolec bo taka rozpacz :(

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Martusska Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja muszę jakieś rozwiązanie wymyślić... Julka budzi się z zegarkiem w ręku co 2 godziny w nocy na cyca..
    dziewczyny które już dają więcej posiłków co polecacie ?? na noc dać kaszkę czy mm ???

f2w33e3kmkr4l6vu.png
    ex2btgf6pw7pc9mw.png

1usa8u69sqqt0q6z.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Walabia dasz rade :-)

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kozgo wrote:
    A gdzie Doris się zapodziala?

Posmarowalam mu dziąsła i padł bidulek kurcze ale go musi to bolec bo taka rozpacz :(

Jaką maść masz na dziąsła dla Synka biedny on ehhhhh

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• olala81 Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koral trymam kciuki, żeby wieści u neurologa by ly dobre, zeby t się jakąś błahostką okazało. trzymaj się.
    kozgo bidulko współczuje całej Waszej trójce tej nocy, może jak jest aż tak źle to spróbujesz podać na noc coś przeciwbólowego?
    u nas nocka tradycyjna, Martusska to chyba taki etap, spójrz na nasze opisy, większość dzieciaczków teraz budzi się tak często. u nas spanie wydłużyło się z 2 do 3 godzin w nocy. może tak co kilka tygodni będzie sę wydłużać. oby.
    dzisiaj idę do fotografa zrobić małemu zdjęcie do dowodu, ciekawe jak nam się to uda;) bilety juz kupione zostaje czekać do 25 października, eh długo.

01582n0ast4hm7dp.png
  • olala81 Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzisiaj zaczynam wprowadzać gluten, dodam do obiadku, zobaczymy jak będzie. Kto juz wprowadza? u kogoś były jakieś efekty uboczne? co może się dziać? ból brzucha czy raczej wysypka? ciekawe.

01582n0ast4hm7dp.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaja dentinox no i pospal Tymek ponad godzinkę. U nas widac ze Tynek w nocy przy cycusiu odczuwa ulgę i sie uspokaja nie sadze zeby chodziło o głód.

Koral katarek slychac ale nic z nosa nie wycieka wiec to chyba od zębów tak mysle, jak się dotknie dziąsła to bardzo sie denerwuje i uderza sie mocno ręka w dziąsła.

My gluten zaczynamy po powrocie z wyjazdu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2014, 10:24

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • aphrodita Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam. Ostatnio brakuje mi czasu żeby posiedzieć dłużej na forum.
    Ja już wprowadzam gluten od ponad miesiąca. Daję jej kaszkę manną - taką mi poleciła Pani doktor. Najpierw Emilka dostawała 1 łyżeczkę 2 razy w tyg, a potem zwiększałam ilość dni. Teraz dostaje 1 miarkę (od mleka bebilon) 1 raz dziennie. Nie zauważyłam żadnych efektów ubocznych.
    Co do soków to ja prawie codziennie daję Emilce soczek. Zauważyłam, że nie przepada za niektórymi deserkami. Wczoraj dałam jej jabłuszko z owocami leśnymi i w ogólnie chciała jeść. Musiałam za nią skończyć i powiem, że był kwaśny bardzo.
    Ja kaszkę daję o 9 rano. Wieczorem to rożnie bywa i większa jest szansa, że zje na 2 śniadanko.
    Od niedzieli Emilka ma nowe hobby, otóż często wyciąga język i pokazuje go wszystkim. Nie wiem skąd to się wzięło. Z moją mamą stwierdziłyśmy, że może dolne ząbki urażają jej dziąsła na górze. A coś dalej się dzieję tzn chyba kolejne zęby jej rosną. Podobno mi też tak szybciutko zęby rosły.
    Coraz częśćiej Emilka chce siedzieć, pozwalam jej na chwilkę. Teraz rozumiem Miriam. Ale nie wiem czy już może siadać czy nie. W czwartek idziemy na szczepienie to się dowiem to i owo.

Walabia powodzenia w pracy. Mi jakoś ciężko sobie wyobrazić jakbym miała teraz wracać. Już miałam 2 sny o powrocie do pracy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2014, 11:03

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
  • aphrodita Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkiego najlepszego dla Oliwierka i dla innych dziciaczków które ostatnio obchodziły swoje miesięcznice :)

olala81 lubi tę wiadomość

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
  • Ewelina Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martuska, u nas również nie ma znaczenia co Stasiu zje przed snem. Przedwczoraj na śpiocha o 23 zjadł kleik i o 5:30 pobudka na jedzenie. Wczoraj kleik dałam mu łyżeczką po 18, o 23 samo mleko i spał do 8.
    Kozgo jeśli to zęby, to oby jak najszybciej się przebił debiutant. Strasznie się męczycie :-(. U nas dalej paluszki w buzi i litry śliny, ale po dziąsłach nic jeszcze nie widać.

https://www.maluchy.pl/li-68384.png
  • Niesmiala Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tymusiu kochany łączę się z Tobą w bólu. Mi wychodzi ósemka która już nie ma miejsca i boli mocno mnie starą babę, a co dopiero takiego maluszka, który nie rozumie co się dzieje.
    Koral, daj znać jak już będzie po wizycie. Jestem przekonana że to nic poważnego. Buziaki dla Lenki :*

FRANIO
    mhsvpx9ivxrxdkyp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2014, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aphrodita no pewnie ze nie może ale co zrobic jak wrzeszczy i nic innego nie pomaga :D chociaż chwilka nie zaszkodzi tak mi sie wydaje moja pediatra powiedziała tak "no raczej nie powinna siedzieć ale dziecko nie zrobi niczego na co nie jest gotowe wiec chwilkę może " powiedziała to po tym jak zobaczyła jej histerie i ze nic nie pomaga dopiero jak ja posadziłam to moga ja zbadać

Oliwier sto lat :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2014, 13:36

• Karina1989 Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martusska - u nas też jego nocne spanie nie jest jak widzę zależne od jedzenia przed snem...był czas, że po zjedzeniu mm koło 23 spał już do tej 6, a ostatnio znów budzi się częściej...przez parę dni o 3, a dziś w nocy już 2, 4:30, 7...

Wczoraj zbytnio pochwaliłam dzień po szczepieniu, bo dziś od rana gorączkuje...niby 38,3 najwyżej, ale czopek przez dwie godziny zdołał zbić tylko do 37,8, w końcu zleciało do 37,1...ale już widzę, że rośnie, zmierzyłam mu pół godziny temu przed spaniem 37,5, zobaczymy, co będzie jak się obudzi :/

Takie pytanie, ile może się utrzymywać podwyższona temperatura po szczepieniu?

kozgo - eh biedny Tymuś, tak się męczy :(

koral - trzymam kciuki za dobre wieści u neurologa :)

Wszystkiego Najlepszego dla Oliwierka :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2014, 13:09

f2wl3e5e2woqb9gd.png
    zem3krhmp272sip5.png
  • olala81 Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wydaje mi się, że ok 3 dni moze się utrzymywać stan podgorączkowy, ale jak wyższa to lepiej podjechać do lekarza.

01582n0ast4hm7dp.png
  • Karina1989 Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no jak na razie ma 37,1 więc ok...zobaczymy na wieczór, bo na noc lubi się podnosić, ale oby nie...dzwoniłam już do lekarki, jak na razie kazała obserwować, zbijać, jakby się podwyższyła powyżej 38...jak by się coś działo to jutro do niej podskoczę...ale mam nadzieję, że nie będzie potrzeby...Zawsze przy szczepieniu przypominają mi, bym się w leki przeciwgorączkowe zaopatrzyła, więc wyższa temperatura może wg nich wystąpić...

f2wl3e5e2woqb9gd.png
    zem3krhmp272sip5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2014, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karinka ja tak czy inaczej zgłosiłabym NOP

‹‹ 723 724 725 726 727 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ