Kwietniowe mamusie 2014:)
-
WIADOMOŚĆ
-
Jestem ciekawa jak mój Franek zaakceptuje nowe jedzenie. Dałam mu polizać gruszkę i marchewkę i za każdym razem skwaszona mina :Dzobaczymy.
Kurcze, oby te wysypki nie wróżyły stałej alergii Franusia. Trzeba spróbować jeszcze raz za jakiś czas i moze juz będzie ok. Walabia a kazdy słoiczek byl z tej samej firmy? Moze nastepnym razem probowac z innej... Tak sobie glosno myślę... Tyko to chyba nie powinno mieć znaczenia jeśli chodzi o uczulenie, chociaz moze... -
Ola, najlepsze życzenia dla syneczka! Wrzuć zdjęcie 5-miesieczniaka. I powiedz, co to masz za taką super pracę, że tak ją lubisz.
Ja czytam forum cały czas, ale nie umiem nic napisać! Dlaczego? U nas dziś 2 dzień zasypiania bez marudzenia. Koniec skoku chyba. Na kiedy przypada trzeci skok? -
Koral moze Lenka jeszcze spiaca była ja tez rano jak karmic ide to sie zataczam hehe.
Makcza ny tez dopiero po skończonym 5 zaczęliśmy probowac nowych smaków.
U nas vibrucol pomogl pobudka była 2.30 i 5.30 i Tymek obudził sie chwile przed 7 w rewelacyjnym humorze gorzej tylko ze rano słyszałam ze kaszle i to pare razu no i katarek znowu troche slychac goraczki brak a oko wczoraj wymasowalam i puki co jest dobrze wiec faktycznie chyba zapchal się ten kanalik.
Tymek wydaje non stop dźwięki jakies ale moze miec to po mnie ze mu sie buziak nie zamyka hahaWiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2014, 07:06
-
Makcza, nie nie, to nie rozszerzenie diety. To jednorazowe polizanie gruszki i marchewki to bardziej psychiczne przygotowanie sie do rozszerzania hehe ale Franek za dwa tygodnie będzie mial 5m i chce juz powaznie począć jakieś kroki hehe :Da Ty kiedy zaczynasz?
-
Kurde bo ten katar to taki ze niby cos slychac ale nic nie cieknie i fida tez nic nie wyciąga no ale nic bede go obserwować jak powtórzy sie kaszel z rana to dam mu nurofen i ograne ten nebulizator. Dziekuje Koral a u chlopakow tez bez gorączkowo było?
-
nick nieaktualnyDzień dobry mamusie:)
Gratuluję cudownych maleństw:)
Jako, że już macie parę miesięcy za sobą i jesteście o WIELE mądrzejsze ode mnie, mam do Was kilka pytań:
- jaki materac do łóżeczka polecacie?
- ja oglądam się dopiero za wózkiem i szukam takiego na pompowanych, równej wielkości kołach, oczywiście z dużą gondolą i 2w1, nie potrzebuję fotelików itp. czy któraś z Was może mi jakiś polecić - dodam że mieszkam poza miastem, więc chodzenie po chodnikach to marzenie.....
- i pytanie o wanienkę dla maleństwa??? szukałam takiej na stelażu ze wskaźnikiem temp. ponieważ to mój mąż zobowiązał się do kąpania małej, a ON niestety nie pozna czy woda jest za zima, czy za ciepła....ale wszystkie takie wanienki są profilowane w środku...czy możecie mi coś polecić....
Dziękuję i przepraszam, że tak zawracam Wam głowę...
Zdrówka i zadowolenia z pociech życzę
ps. jak Wam dobrze.....przede mną jeszcze parę miesięcy do przytulenia małej:) -
Oliwier gada a najwięcej jak się skarży co ja np cos robię i nie mogę go wziąć.wtedy to jest ciągle nie, ma ma, dzi dzia jakbym była mniej świadoma to bym myślała że zaczyna mówić
Noc standard co 3 godziny. Teraz właśnie zasnął. Wstał o 6
Makcza ja pracuje jako koordynator rodzin zastępczych. Naprawdę to lubię, często to są wspaniali ludzie a dzieciaki świetne. Oczywiście zdarzają się różne rodziny i dzieci też bywają trudne no i straszne są ich historie ale to jest wyzwanie żeby ich wyprowadzić z tego. Oj mogłabym dużo pisać.
Zdjęcie wrzucę jak włącze kompa.
-
Malenq my mamy emmaljunga mondial duo combi bardzo jestesmy zadowoleni idealnie sprawdza się w terenie ma pompowane koła i bardzo dużą gondolę kupowaliśmy na Allegro używaną i wiem ze duzo jest używanych w super stanie warto poszukac.
Co do wanienki to ok baby ma takie z pomiarem temperatury ale zawsze tez mozecie kupic elektroniczny termometr do wody.Malenq lubi tę wiadomość
-
Kozgo wykupilas ubezpieczenie na wyjazd? Ja wczoraj Ubezpieczyłam małego tak w razie czego gdyby zachorował i trzeba było iść do lekarza itp. nas to nie bo nie ma takiej potrzeby ale małego lepiej ubezpieczyć.jestem bardziej spokojna.
Ja mam x lander Xa stelaż jest super na każdą powierzchnię ale gondola nie jest duża, już musieliśmy się przenieść na spacerówkę.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2014, 09:04
-
Koral, alergolog, do której chodzimy ze Stasiem bardzo namawiała nas na zakup tej maszynki do inhalacji,ale ja stwierdziłam, że póki nie ma potrzeby, to po co nam kolejny grat do przechowywania. Teraz rozejrzę się i kupię . Stachu z tych mało gadających, grucha czasem jak gołąb, piszczy z radości i złości, a tak to cisza.
Olala, świetna praca, ciekawa i pożyteczna, choć na pewno bywa ciężko przy takich trudnych historiach.
Malenq, wózek mam Lucky Maked i na drogi z piachem i dxiurami sprawdza się całkiem nieźle, ma porządną amortyzację i jedną z najwięksxych gondoli na rynku. U nas to akurat okazało się istotne, bo Stasiu jest długi. Do wody i mleka polecam termometr na podczerwień, mój mąż bez niego by zaginąłMalenq lubi tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-68384.png -
Malenq, ja mam wanienkę z Ikei za 20 zł oraz termometr z Tesco za 6 zł - nie jest on w nic wbudowany ani elektroniczny, za to jest w formie statku, pływa w wodzie i - uwaga - pokazuje temperaturę! Wózekx-lander xa , świetna terenówka.
Malenq lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMalenq ja hm chyba nic Ci nie pomogę bo córka śpi z nami ale mamy w jej łóżeczku materac kokos pianka gryka ale co z tego jak śpi na naszym ha! Wozek mam quinny moodd hm na tereny poza miejskie sie nie nadaje co do waniennki to mieliśmy zwykła z wkładka dla niemowlaka była ok ale któregoś razu wyslizlela sie i poprostu pękła oczywiście bez Zoi. teraz mamy z ikea i wkładkę dla niemowlaka w niej chociaż Zojka i tak najcześciej kąpie sie ze mną bo do termometru hm my juz od dobrych 3 miesięcy nie używamy mieliśmy taki jak kaczuszka i na podczerwień i szybko zalapalismy jaka woda jest ok do tego poszliśmy na basen w wieku 2 miesięcy a tam woda no jest chłodniejsza a teraz to juz nawet nie patrzę
Malenq lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMakcza tak my jeszcze na cycu choć Zojka zjadła kilka dninywmu kawałek piersi z kurczaka uktadzionej czarkowi z talerza a ja myślałam ze sie poplacze ! Widać wyraźnie ze juz naprawdę wszYtko ja interesuje ale ja no wole jeszcze czekać minimum miesiąc.
-
nick nieaktualny
-
Ciekawa sugestia z inhalatorem. Rozejrzę się.
U nas Franek nie do poznania. 95% dźwięków jakie z siebie wydaje, to radosne piszczenie. A mieliśmy wcześniej 2 tygodnie samego jęczenia przy zębach, więc ta odmiana jest szokująca. Już zapomniałam co to znaczy radosne dziecko:) Jest cudnie.
Nad ranem już drugi raz udało mi się go po karmieniu włożyć do łóżeczka i kiedy spaliśmy z mężem - Franek po prostu się bawił przez 1,5h! A może też sobie przysnął wtedy? Trudno powiedzieć
Jadę dziś zapisać nas na jesienny kurs basenowy, startujemy 12 września. Co prawda zajęcia mamy w piątki o 17:00 i przy obecnym planie lekcji nie będę mogła chodzic z chłopakami, ale stanę na głowie i coś pozmieniam. Może poproszę najstarszą uczennicę, żeby na lekcje przyjeżdżała do mnie do domu wieczorem, jak juz Franek będzie spał.
Olala, masz niezwykłą pracę. Jak dajesz radę emocjonalnie? Nie myślisz po poznaniu smutnej historii dziecka o tym wszystkim w domu? Nie wiem, czy dałabym radę...
Kozgo, ucałuj ode mnie Tymusia. Tęsknię za jego uśmiechem od ucha do ucha.
Miriam, jak Zoja po kurczaku?
Tusia, Nieśmiała, proszę o fotki Frankowe! Dawno ich tu nie było!!!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2014, 10:12
Karina1989, lusia22, olala81 lubią tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-73157.png