Kwietniowe mamusie 2014:)
-
WIADOMOŚĆ
-
Inhalator kupiony:) mysle ze jak nie teraz to i tak się przyda szczególne w tym okresie jesienno zimowym i szybko się zwróci bo jak maluch zachoruje to jedno wyjscie do apteki to ponad 100zl na leki idzie.
Walabia ja tez tesknie za usmiechami Tymka heh.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2014, 10:17
-
Makcza, czy Kira mieści się jeszcze w ikeowej wanience? U nas od tygodnia służy za miskę na pranie, bo stała się za krótka.
Tematyka służbowa przypomniała mi , że w piątek jadę do pracy poinformować szefową o przedłużeniu urlopu macierzyńskiego. Oj oj lekko nie będzie
https://www.maluchy.pl/li-68384.png -
Olala, to faktycznie niesamowita praca - pewnie daje tyle samo satysfakcji co rozterek. Ile masz rodzin pod opieką?
Ewelina, jeszcze kąpiemy w tej wanience, jest już mała - Kira odbija się nóżka
mi od jednej bandy i uderza główka w ddrugą, ale najwyraźniej jej się to podoba. Kąpiemy teraz na takim lezaczku wkładanym do środka, jest wygodniej. Ostatnio natomiast i tak cały czas byłyśmy poza domem, na wsi mam większą wanienkę, a u mamy kąpał am w brodziku. A Kira jest mała - na domowej wadze 6300, jutro na szczepien i u zobaczymy. Ile Tysiek waży? -
witam
walbia zdjęcie cudne jak bym widziała moją Lenule, śpi dokładnie tak samo z pieluchą i palcami w buzi, tyle że pod głową ma podusie
kozgo jak mała miała katar to nam przepisali krople fenistil 2xdziennie po 5 kropel przez 3 dni, wit c w kropelkach po 5 na dobe nie dłużej niż tydzień i pryskanie noska solą morską i odciąganie fridą tylko musiał mąż odciągać bo jak ja to robiłam to nic nie było a też miała taki katar że nosek bardzo zawalony a nic nie ciekło i też inhaalacje tylko nam kazała nie więcej niż dwa razy na dobe po 5 min, stan podgorączkowy miała przez 3 dni i nie kazała podawać nikc przeciwgorączkowego bo nie jest dobrze takim malcą podawać- ale to każdy robi jak uważa, bo sama zanim do niej pojechałam to też podałam na noc nurofen ale jak powiedziała że lepiej nie to nie podawałam i było ok.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2014, 12:22
-
zwariuje jakcy ludzie są bezmyślni kupiłam wczoraj smoczki na allegro 4 w kiolorach niebieskie -zielone. Dziś dostaje maila, że nie było jednego więc żeby nie tracić czasu na pytanie mnie zapakowali mi różowo-pomarańczowy no kurde ja wszystko rozumiem, że zabrakło ale to chyba mogli pomyśleć i wymieć na jakiś chłopięcy albo neutralny grrrr
Jeszcze sok kupiłam świeży ananasowy w sklepie i okazał sie nie tylko nie świeży ale i gazowany ggrrr
Lusia dziękuję za porady i czekam na inhalator. -
Nieźle Kozgo, nie ma to jak sprzedaż wysyłkowa, ale przecież w czasach gender;)
No nie jest to łatwa praca, ale sprawia masę satysfakcji, pracuję z rodzinami zastępczymi 3 lata i do tej pory tylko jedną musiałam rozwiązać. Z reszta daje się jakoś pracować nad problemami. W ty roku mam luzik bo mam tylko 9 rodzin, dlatego moge sobie pozwolić na pracę przy dziecku. nie da się tej pracy nie zabierać do domu, bo jak coś się dzieje z jakimś dzieckiem czy w ogóle w rodzinie to myślisz o tym wciąż, jak to rozwiązać co zrobić. Poza tym są też sytuacje gdzie dostajesz telefon i musisz jechać bo coś się wydarzyło. Ale są to rzadkie sytuacje przez te 3 lata na interwencjach byłam może ze 3 razy.
Sa też przyjemności, w piątek np mamy kolejny piknik dla moich rodzinek i dzieci z domu dziecka i mogę tam wziąć małego:) na razie nie skorzysta za dużo ale w przyszłości ( o ile mi przedłużą umowę, bo mam do końca roku) takie imprezy będą dla niego atrakcją i będzie znał domy dziecka itd będzie wiedział że trzeba takim dzieciom pomagać, że trzeba oddać czasem ciuchy czy zabawki itp. No taka moja idylliczna wizja, zawsze byłam pomocowcem;) -
a my po szczepieniu, mała waży 8400 g i ma 72-73 cm, lekarka stwierdziła że jak jest już taka duża to mamy pozwolenie na nowe jedzonko, tylko narazie kazała dawać słoiczki że niby mniej uczulają i mniej roboty.
-
urodziła się z wagą 3560 g i 55 cm, zawsze na miesiąc przybiera 1 kg albo troszke ponad, ale ona ma dopiero 5 miesięcy mam nadzieje że teraz zacznie mniej przybierać bo ręce mi odpadają a jej się coś ubzdurało i na ręce tylko do mnie.
koral a twoi chłopcy są duzi, bo moja szwagierka też ma bliźniaki i oni tak szybko nie przybierali na wadze, w tych ubarankach co mieli 4 miesiące to moja chodziła jak miała niecałe 2 -
Olala super ze tak pomagasz, Oli tez dobre serduszko po mamusi odziedziczy
Lusia Lenka rośnie pięknie chyba większy jest tylko Franuś Tusi.
Koral Twoje blizniaki mają super wagę jak na wcześniaki.
Mój ziomek ma dzis lepszy humorek
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2014, 16:37
Makcza, walabia, Tusia89, olala81, Lissa lubią tę wiadomość
-
Moja siostrzenica miała usg i jest wszystko w porządku:))))) Serducho bije, jest ok. ąż z radości powiedziała już moim rodzicom, że będą pradziadkami:) tata się ucieszył a mama jak to mama trochę zmartwiła, że tak szybko itd no i jak jej mała wnusia będzie mamą
Walabia super się Franciszek rzuca na owieckę, mój tak przeważnie na pieluchę, jakby chciał rozszarpać. A napisz proszę jak mu dajesz ten kleik i jaki? owoc ze słoiczka do tego?
Tymuś znowu z pięknym usmiechem:) U nas też juz zaczyna się marudzenie, więc mąż poszedł wykąpać.szczessciara lubi tę wiadomość