X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe mamusie 2014:)
Odpowiedz

Kwietniowe mamusie 2014:)

Oceń ten wątek:
  • olala81 Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko koral ciocia babcia? o tym nie pomyślalam, a dopiero co zostałam mamą;)
    dzieki za rady z kleikiem no i super, że Lenka lepiej, pewnie za parę dno wszystko wróci do normy:)

01582n0ast4hm7dp.png
  • walabia Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olala, ja kupiłam kleik ryżowy, który można ugotować na wodzie, bo nie daję Frankowi mm.
    http://ezakupy.tesco.pl/pl-PL/ProductDetail/ProductDetail/2003120087077
    WIęc gotuję 100ml na razie + dwie łyżeczki owoców do tego (na razie daję ze słoiczka)

olala81 lubi tę wiadomość

ot1z8e0.png

https://www.maluchy.pl/li-73157.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olala ale on pięknie chwyta stopy mój wogole nie chwyta ;/ ćwiczymy zachęcam go ale stopy go nie interesują i juz hehe
    Mu chyba narazie skupimy sie na owocach i warzywach a kaszka po powrocie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2014, 22:52

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • olala81 Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oli też od niedawna, jakiś tydzień tak ładnie wcześniej tylko przy przebieraniu jak mu podnosiłam nogi, a tera wciąż chce to robić , ciężko go przewinąć ubrać, dziś nawet w kąpieli chciał nogi pchać do buzi:)
    Kurcze nie wiem co jest mały mi się już 4 razy z płaczem wybudzał, muszę dawać smoka i pogłaskać. oby tak nie było całą noc.
    Spokojnej nocy dla wszystkich.

01582n0ast4hm7dp.png
  • Karina1989 Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boże, co za dzień...już bez gorączki, za to jakiś pobudzony...widzę, że co szczepienie będziemy chyba zmieniać sposób zasypiania :/ Poprzednio zrezygnował z samodzielnego zasypiania, tym razem wózek już jest beee, histeria jak nie wiem ( ale tylko do spania, na spacerze leży w porządku)...kombinowaliśmy ile się dało, śpiący był, ale nie będzie spał i koniec...na rękach nie, w łóżeczku nie, przy butli nie, kołysanki nie, smoczek nie...pomysłów już brak, w końcu już z totalnie śpiącym położył się mąż na łóżku, pogadał z nim chwile, pogłaskał po buźce i zasnął ( wcześniej tego próbowałam i nico)...już niby śpi...a tu zaczyna się przez sen chichrać perfidnie, jakby mówił " haha, tyle się namordowaliście, a ja już śpię" :P

olala - super oli łapie nóżki :) Mateusza też namawiam, ale nie bardzo chce...patrzy się na nie, śmieje do stów, ale nie chce łapać...Super, że u siostrzenicy okazało się wszystko dobrze :) W sumie miała podobną sytuację co ja w ósmym tygodniu...też zaczęłam plamić, brzuch pobolewał, a na USG w szpitalu wszystko ok, serducho biło jak dzwon :)

koral - no to mam nadzieję, że z Lenką będzie już tylko lepiej :)

f2wl3e5e2woqb9gd.png
    zem3krhmp272sip5.png
  • Karina1989 Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lusia - ooo, jaką dużą pannicę masz:D Super :)

f2wl3e5e2woqb9gd.png
    zem3krhmp272sip5.png
  • Makcza Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 00:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pięknie Oli łapie nóżki! Ja juz się nie mogę doczekać. I ładne ma brwi :)

A gdzie to Doris?

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koral mój nie łapie wogole jakby nie miał siły ich trzymac jakis taki słaby chwyt na ale pewnie nadrobi.
    Co do machnia to macha rekami i nogami jak opętany bez składu i ładu hehe

U nas noc ok powoli wracamy do normy pobudka o 2.30, 5,30 i 7.45 juz na stałe.

Tez mysle o Doris tak długo się nic nie odzywa.

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • olala81 Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kozgo u Was wraca do normy a u nas powrót do pobudek na cyca co chodzi godziny.lekko nieprzytomna jestem.
    Co do machania kończynami to wciąż to robi, ciągle w ruchu.

01582n0ast4hm7dp.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze Koral moze jakas nowa umiejetność i dlatego ciagle tak robi albo moze cos go drapie w gardziolku sama nie wiem co Wam poradzić:( duzo siły i cierpliwości dla Ciebie :*

Olala u nas dopiero 2 doba lepiej wiec zaraz moze sie wszysko zmienic te nasze maluchy maja w nosie nasze plany i harmonogramt dnia hehe.

Wczoraj mój maz upuścił kapsulke z vit d do Tymka buzi ledwo udało mi się ja wyciągnąć masakra.

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • walabia Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koral, bieda u Was. Wszystko jest tymczasowe, oby zaraz zapomniał o tym warczeniu. Musi być jakiś powód. Zęby? A może teraz tak warczy bo jest zmęczony po takiej nocy nieprzespanej?

Nie mam tej książki, ale kiedyś o niej słyszałam. W ręku nie miałam nigdy. Znasz ją?

Doris, odezwij się.

Martusska, lepiej już z mężem?

ot1z8e0.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2014, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    15s8pkz.jpg hejo ciocie ja wstalam i juz marudzę 5oxie1.jpg

olala81, Lissa lubią tę wiadomość

• walabia Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koral, ta?
    http://allegro.pl/bajka-o-piosence-i-nutkach-bajkowska-i4517845973.html

a dlaczego taka droga?????????

ot1z8e0.png

• kozgo Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I to używana i popisana w takiej cenie niezle.

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • walabia Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kozgo, a widziałaś jak nazywa się sprzedawca tej książki? :D

ot1z8e0.png

• kozgo Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Tymek dzia wrócił do histerii heh żebym jeszxze wiedziała o co mu chodzi i jak mu pomoc :/ juz chyba bym wolała zeby warczal niz wydzieral sie jak opętany.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2014, 10:36

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Martusska Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, jestem , dzięki walabia za pamięć :*

Kryzys zażegnany, mam nadzieję że na dłużej.
    Koral moja Julka też tak warczy, a jak warczy to aż jej żyła na czole wychodzi. Wtedy ją kładę na mate i tam sobie warczy a jak jej przejdzie to wtedy się z nią bawię a jak się przerodzi w płacz to daje cyca i usypiam jak już pora.. nie wiem od czego tak się zrobiło, może to kolejny etap./

Moja starsza córka miała dzisiaj kryzys, nie chciala isc do przedszkola, no ale jakoś ją przekonałam, dopiero jak poszła do sali do zaraz wybiegła za mną z płaczem, i wołała " ja nie chce tu być, chcę do mamy .." jak poszła po nią Pani to serce mi pękło na pół.. chciałam ją zabrać z tamtąd. Ale powiedziała mi ta wychowawyczni, że jak ją raz zabiorę to ona już zawsze będzie płakać.. Cały czas teraz o niej myślę..jest mi zwyczajnie smutno. Czuję się jakbym zawiodła ją..

f2w33e3kmkr4l6vu.png
    ex2btgf6pw7pc9mw.png

1usa8u69sqqt0q6z.png

• Martusska Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koral, musisz to przeżyć, niestety niemowlaki nie mają funkcji przycisz hehe :D

Dzięki za radę, bo właśnie miałam zamiar jej powiedzieć za była dzielna i przetrwała.. ale to się wzbronię od tego :):)

f2w33e3kmkr4l6vu.png
    ex2btgf6pw7pc9mw.png

1usa8u69sqqt0q6z.png

• walabia Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    koral, fajna rada z tym nie chwaleniem.

ot1z8e0.png

• Tusia89 Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martusia, kochana. To normalne uwierz,ze nie tylko Twoja córcia tak dzis powiedziala. To normalna reakcjanapoczatku. Zobaczysz,ze za pare dni nie będzie chciala wyjsc z przedszkola do domu. Staraj sie nie denerwować przy niej a bron Boże plakac. Emilka sie zaklimatyzyje ale potrzebuje czasu. Pewnie krotko po Twoim wyjsciu mala juz sie bawiła. Ja zawsze jak widzialam,ze rodzic jest zestresowany to kazałam poczekac za drzwiami, żeby mama słyszała,ze dziecko sie uspokoiło,bo wiem, ze dla rodzica jest to tak samo trudne jak dla dziecka. Ale z doświadczenia wiem, ze krotkie i konkretne pożegnania przed sala sprawdzają sie najlepiej. Konkretne w sensie, przytulasz, mówisz,ze przyjdziesz po nią i na sale. Glowa do góry. Emilka teraz sie pewnie swietnie bawi. Trzymam kciuki, żeby adaptacja szybko przebiegła ;)

dqprj44jypq2k6s8.png
‹‹ 727 728 729 730 731 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ