X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe mamusie 2014:)
Odpowiedz

Kwietniowe mamusie 2014:)

Oceń ten wątek:
  • Makcza Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 00:04

Cytuj  /     /  Zgłoś

I tylko mi ciebie brak w tym więźniu. .. ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2014, 19:06

walabia, olala81, Miriam, Lissa lubią tę wiadomość

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
  • Makcza Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 00:10

Cytuj  /     /  Zgłoś

Mam jedną nóżkę bardziej...

I luz totalny

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2014, 19:06

walabia, olala81, doris85, Lissa lubią tę wiadomość

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
  • walabia Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kira, witaj na forum znowu! Dawno Cię nie było, a jesteś cudnie uśmiechnnięta! I jaka z Ciebie akrobatka - niedługo odkryjesz, że wyjście z łóżeczka jest między szczebelkami, ale kilka trzeba wyciągnąć ;)

Koral, super, że chłopcy dali pospać. Z tego co piszesz, karmiłyśmy swoje dzieci o tej samej porze :) U nas jeszcze karmienie o 5:15 a potem akcja MEGA KUPA. Tzn.po przebraniu jednej, a raczej w trakcie - była kolejna na przewijaku (dobrze, że mamy podkłady seni) a trzecia kupa w nowej pieluszce. Mój mąż mówi na to DOSRYWKA.

Chłopcy własnie pojechali do przychodni na pobranie krwi Franka, a ja szykuję się do pracy. Nie będę Wam mówiła, jak bardzo mi się nie chce i jak bardzo chciałabym zostać w domu z Franciszkiem.

ot1z8e0.png

https://www.maluchy.pl/li-73157.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koral dzis troche jakby więcej Kataru rano ale spał bardzo do rze pobudka o 3.30 na cyca i o 5.44 a o 7.20 wstał. My jak robimy inhalacje puszczamy mu muche w mucholocie i wtedy siedzi spokojnie. Ale rano jakie on robi akrobacjie dzis wyciągnął reke z pidzamy i miał ja utknieta w środku, leżał na brzuchu i był cały przykryty kołdrą nie wiem jak on to zrobił bez kitu.

Kira Cudna i jak te szczebelki trzyma mój to po zbliżeniu ze szczebelki tylko wali sie nimi w glowe i płacze heh.

Koral oby dzis chłopcy mieli lepszy dzien i Ty tez.

Walabia noe dziwie Ci się wcale a po co pobranie krwi?

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • olala81 Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kira jesteś prześliczna.
    Ja też zachwycam się głosem i takim spokojem niesamowitym Walabi. No a Franciszek cudowny
    Fajnie, ze u Was lepsze noce, u nas dzisiaj karmienia 23.30, 2.30 i przerwa w spaniu bo kupa a później niezrozumiała histeria do 4.20 i spanie do 6.

01582n0ast4hm7dp.png
  • Makcza Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękujemy za komplementy! Zaś dosrywka mnie zachwyciła ;)

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
  • Makcza Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słuchajcie, nie znalazłam Doris przez "szukaj"...

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
  • Tusia89 Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe Franek tez czasem trzaska dosrywki;)

Makcza, ile Kira ma cm? Wygląda na dluga. Za tymi szczebelkami boska;) ladna dziewczynka z niej. I tak dalej twierdze,ze podobna bardziej di Ciebie.

u nas noc masakra... Juz oszczędzę opisu ale... Zwyczajnie sie nie wyspałam i czuje sie polamana:-/

Milego dnia mamuuski

dqprj44jypq2k6s8.png
  • Makcza Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia - nie wiem! Nie mierzą nas w przychodni . spróbuję ja potem zmierzyć po ktzywiznach, to napiszę. Generalnie jest drobna.

A ja się czuję połamane codziennie rano. Musze się wreszcie wybrać do lekarza.

Dziś wieczorem jedziemy z przyjaciółmi na wieś - będziemy montować TELESKOP! A jutro jedziemy do Chęcin na pokaz łazików marsjańskich. Kosmos, co? :)

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
  • Makcza Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzeba mierzyć od czubka głowy do końca palców czy do pięt? I czy ktzywiznach głowy tez się liczy czy tak jak się dorosłego mierzy - od najwyższego punktu głowy?

Ale bzdury wypisuję. .. :)

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
  • Martusska Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kira śliczna :):) a moja Julka dziewczyny chwyciła się łózeczka i podniosła do siadu :D:D:D:D ale zanim zdążyłam zdjęcie cyknąc to już klapła heh ale już jest postęp :)

Ja to chyba jak będę zdenerwowana to poproszę walabię o nagranie swojego głosu.. Kilka słów które mnie uspokoją. Jakoś ma tak spokojny ten głos ..:)

Dziś powtórka, Emilka znów płacz że nie chce do przedszkola.. i jak się rozstawałyśmy to ją normalnie wyrwali mi z rąk.. ;( ja tego nie zniosę.. Dzisiaj odbieram ją wcześniej po obiedzie przed leżakowaniem, bo ona nie chce tam spać. ehh znów mam poczucie winy że ją tam zostawiłam :(

Makcza lubi tę wiadomość

f2w33e3kmkr4l6vu.png
    ex2btgf6pw7pc9mw.png

1usa8u69sqqt0q6z.png

• Makcza Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Koral, masz rację! Niepotrzebnie sieję panikę. Może wyjechała albo nie ma internetu. Ale mogłaby się odezwać! Bo Lissa chyba właśnie ma kłopoty z netem, tak?

Martusska, gratulacje! To musi być szok :) Nas tez to już niedługo czeka - Kirunia tez podnosi głowę leżąc na plecach i cały czas łapie moje palce i się podciaga.

Moje dziecko nie umie smoczka! Czasem przebudzeniu się i potrzebuje przystawienia do piersi - łapie tylko i w sekundzie zasypia. Pomyślałam, że smoczek byłby tu pomocny i wczoraj kupiłam. Ale ona bierze go w rączki i gryzie jak zabawkę, nie ma szans na ssanie :)

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
  • Martusska Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak szłyśmy było ok póki nie zobaczyła przedszkola, jak zobaczyła ten budynek to już zaczęła płakać, że nie chce tam iść, że nie lubi Pani i wszystko inne..

Może Doris faktycznie jest czyms zajęta, albo pojechała gdzieś, napewno się odezwie. NIe zostawi nas tak ;)

no to był szok, to chyba znak od Julki że trzeba przynieść spacerówke :)

Makcza to się z jednej strony ciesz że nie chce smoka.. bo później ciężko odzwyczaić już takiego 2 latka od smoczka.

f2w33e3kmkr4l6vu.png
    ex2btgf6pw7pc9mw.png

1usa8u69sqqt0q6z.png

• aphrodita Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Walabia, widać, że Franuś to spokojne dziecko. Na pewno Twój głos też mu w tym pomaga.

Kirunia słodka jak zawsze.

My wczoraj byłyśmy na szczepieniu. Pani doktor już na dzień dobry sama zaczęła temat darmowej szczepionki. Powiedziała, że dzwowniła Pani z sanepidu (dziwne bo mój mąż nie podał nazwiska lekarza). Stwierdziła, że da Emilce darmową szczepionkę, ale jak nagle sanepid zmieni zdanie to będziemy musieli zwrócić koszty. Ja oczywiście miałam ze sobą rozporządzenie i mówię Pani doktor, że skoro na dzień dzisiejszy jest aktualne to prawo nie działa wstecz i nie boję się tego, że będę musiała zwracac pieniądze. Ewidentnie jest napisane, że przed 37 tyg należy się darmowa szczepionka. No ale widać było, że po prostu chciała jakoś wybrnąć z głupiej sytuacji i tłumaczyła sie w głupi sposób.
    No nic. Emilka zaszczepiona. Płakała strasznie, ale nie gorączkuje. Marudzi jak zawsze.
    Ostatnio wystawia język i tak jak myślałam po prostu chroni górne dziąsło przed zębami. Już niedługo możemy się spodziewać kolejnych jedynek.
    Już mogę dawać zupki z królikiem, indykiem i rybką. Mam wprowadzać żółtko - 1/2 dwa razy w tygodniu. I mogę też dawać jej chrupki kukurydziane. Tylko pod nadzorem.

Emilka waży 6900.

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
  • aphrodita Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makcza, u nas smoczek też już się znudził. Odkąd Emilka ma ząbki to jakoś tak juz nie potrzrebuje tego smoczka. Z resztą i tak w ostatnim czasie to tylko na noc dostawała, żeby mogła zasnąć

Martusska, zobaczysz, że Emilce odmieni się niedługo. Po prostu potrzebuje czasu.

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
  • olala81 Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Próbowałam wejść na bloga Doris, żeby zobaczyć czy jest tam aktywna ale zaproszenie wygasło i nie mogę już wejść :(

01582n0ast4hm7dp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2014, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny kojarzycie Karole te ktore były na staraczkach miesięcznych powinny kojarzyć ona dwa razy poroniła nie mogła zajść przez dluszy czas wkoncu zdecydowali sie na inseminację i sie ufało 3 września urodziła Marcelka w. 25 tc 650g jest wpis w pamiętniku kurcze Marcel ma niewielkie szanse na przeżycie jaka to musi być dla niej trauma :( wspieram ja i zaciskam mocno kciuki za małego

• Makcza Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam, ja nawet nie mogę myśleć o tym.

Doris po prostu sobie w kulki z nami leci.

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
  • Makcza Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Długość dziecka wyszła mi 65 cm od najwyższego punktu na główce do pięt. Po urodzeniu miała 58. Waga 6500 ale w ubranka, bo był chłodno w gabinecie.

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2014, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde Makcza Kira większa jest od Zoi Zoja w środę tydzień temu ważyła 6,150

‹‹ 730 731 732 733 734 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ