X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe mamusie 2014:)
Odpowiedz

Kwietniowe mamusie 2014:)

Oceń ten wątek:
  • Tusia89 Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny w NETTO promocja na pampersy. Karton za 89 zł. rozmiar 4 wychodzi 1szt. po 54gr. inne rozmiary tez w promocji... :) my już się w dwie mega paki zaopatrzyliśmy :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2014, 21:00

dqprj44jypq2k6s8.png
  • Ewelina Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za info Tusia, mam nadzieję że jeszcze są, 3 wychodzą po 48 groszy - super cena.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2014, 19:34

Tusia89 lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-68384.png
  • olala81 Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martusska gratulacje:)
    Kurczę byłam w netto dziś i nie widziałam pampersów, no nic zobaczę jutro.
    dzisiaj mąż po raz pierwszy miał problem jak zostal z małym tak, że się wystraszył a jak na złość ja akurat dzis miałam bardzo ważny zespół w pracy na którym nie mogłam mieć włączonego tel, więc wiedział, ze nawet nie może do mnie zadzwonić. Oóż nasz mały głodomorek zawsze chętny do jedzenia obojętnie jak sę czuje, to zje wszystko co mu się poda. nakarmiłam go przed wyjściem i mąż miał mu dać ok.15,30 gruszkę a wtedy mleko. Daje mu tą gruszkę a mały po kilku łyżeczkach w płacz i nie chciał jeść ani deserku, ani mleka. mąż nie wiedział co zrobić bo nigdy wcześniej się to nie zdarzyło, więc był biedaczek kłębkiem nerwów. w końcu maly mu zasnął, ale był w ogóle dzisiaj dziwny, tylko przytulać się chciał, taki przylepa spokojniutki, cichutki jak nie on. Zjadł dopiero o 17.20 jak wróciłam i dostał pierś. no i wtedy się rozszalał, wrócił dawny gaduła.
    myślę, że to ten ząbek jest już tuż tuż pod dziąsłem, widać, czuć ale nie chce się przebić.

martusia172005 lubi tę wiadomość

01582n0ast4hm7dp.png
  • Tusia89 Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    może jak jadł to łyżeczka podrażniła miejsce gdzie ząb wychodzi i go zabolał, biedaczek... eh te zęby...

dqprj44jypq2k6s8.png
  • doris85 Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tez dzisiaj zebowo i to od rana. Obudziła się o 7 i o 8 juz musiałam dac pedicetamol, bo histeria nieziemska. Pierwszy raz dzisiaj odkurzałam z Zośką w chuście. Co ja odłozyłam to histeria w dwie sekundy, cała czerwona, spazmy i wyraz absolutnej rozpaczy na twarzy. Bidulka moja. Teraz dostała czopa i jakos zasnęła. W dodatku męża nie ma do piątku.

klz9vcqg5cpvnjbv.png
    więc teraz serca mam dwa
  • olala81 Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia89 wrote:
    może jak jadł to łyżeczka podrażniła miejsce gdzie ząb wychodzi i go zabolał, biedaczek... eh te zęby...
    pewnie tak własnie było ale mąż o tym nie pomyślał,tylko sie zestresował, dostał troszkę bury, ze powinien po prostu posmarować żelem, no ale mam nadzieję, że następnym razem już będzie wiedział.
    własnie nosiliśy na zmianę małego bo był lamet, niby zasnął przy karmieniu a po 15 min pobudka i płacz. I ak półtorej godziny, eh te zęby, że Cię zacytuję;(

01582n0ast4hm7dp.png
  • olala81 Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doris łączę się w bólu, szkoda, że nie ma męża bo w takim czasie wsparcie bardzo potrzebne, chociaż jakby miał ją przejąć na kilka miut dziennie, no ale cóż na pracę nie poradzisz.

01582n0ast4hm7dp.png
  • martusia172005 Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny jutro ide na wizyte zobaczymy co zobaczę :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2014, 23:18

relgzbmh71xqedw7.png

Wysłany: 9 września 2014, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi ostatnio 4 wyszły negatywne po tygodniu już 3 pozytywny

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2014, 23:33

relgzbmh71xqedw7.png
  • walabia Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 06:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martusia SUUUUUUUUUUUUUUUUUPER!

martusia172005 lubi tę wiadomość

ot1z8e0.png

https://www.maluchy.pl/li-73157.png
  • Ewelina Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I jak chłopcy znieśli ten maraton? Czy te czapki pilotki to takie w komplecie z rękawicami? Ostatnio zastanawiałam się, czy nie kupić, tylko jaki wybrać rozmiar? Letnia czapka z czerwca w sierpniu już była za mała.
    Koral, ja pytałam o jedzenie, bo nie wiem, czy dobrze rozplanowałam, a na wizytę planuję iść dopiero pod koniec września. Podanie Stasiowi mniej niż 170 ml (kaszki czy mleka) oznacza wielką awanturę, więc trochę inaczej to wygląda, ale podobnie. Kaszkę ryżową przerzuciłam na 23 i karmię go z butelki, bo chyba nie wytrzyma całej nocy na samym mleku; może coś jeszcze pokombinuję, wolałabym, żeby jadł ją łyżeczką. Wczoraj pierwszy raz jadł zupkę warzywną z brokułem i było ok, więc dziś dorzucę troszkę więcej. A mięso i gluten muszę skonsultować z alergologiem, wspominała też coś o zmianie mleka na Bebilon Pepti, pewnie nie wszystko naraz.

• Ewelina Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z wodą na razie się poddałam, wypluwa i nic nie da się zrobić, próbowałam butelką, z kubka niekapka, łyżeczką. Dolewam trochę Bobofruta i wtedy pije aż miło i kupa ma dobrą konsystencję.
    Ja mam wrażenie, że ile bym mu nie dała, to by zjadł. Taki typ.

• olala81 Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina to taki mały głodoMorek jak mój. Też zje ile dostanie.
    U nas noc koszmar. Ciągle popłakiwał, wstawać musiałam dosłownie co kilka minut dawać smoczek, pogłaskać.karmienie w sumie dziś ładnie bo ok 1 i 5.30 ale katar in strasznie męczył, miał też kaszel i nie wiem czy to przeziębienie czy zęby.

01582n0ast4hm7dp.png
  • Martusska Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojeju ile się tu dzieje..
    Martusia oby testy wskazywały na ciążę i dobrego samopoczucia :)

Ja czekam na okres i nie mogę się doczekać.. boli mnie non stop brzuh jak na okres a nic nie ma..

Jestem załamana bo Julka ma identyczne suche plamy na rękach jak miała Emilka jak była mała, a ja wiem że oznacza to alergie.. Emilce tak się to ciągło a teraz po testach już wiem ze cały czas na lekach musi być.. o mamo ..

Julka nie pije mi wcale z butelki, już tyle smoczków próbowałam i nic,, wszystkim pluje..

Muszę się pochwalić Ze JUlka pije cyca już miesiąc dłużej niz Emilka.. jestem z tego dumna że chce :)

f2w33e3kmkr4l6vu.png
    ex2btgf6pw7pc9mw.png

1usa8u69sqqt0q6z.png

• Ewelina Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olala, Twój Oliwier też jest chyba taki długi i szczupły? Wczoraj mierzyłam Stasia centymetrem, bo u nas w przychodni tylko ważą i mierzą główkę i klatkę - wyszło 71 cm.
    Czy u Was dziś też taka barowa pogoda? Stasiu leży w łóżeczku, a ja obok niego w łóżku i wcale nie chce nam się wstawać :).

Wysłany: 10 września 2014, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny mam pytanie do zupki dajecie cos z przypraw czy tylko warzywka

relgzbmh71xqedw7.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olala u nas tez pojawił sie kaszel taki suchy od rana i katarek slychac i nie widac jutro idziemy do pediatry. Jeszxze na domiar złego wczoraj spędziliśmy dzien u mojej babci i była moja siostrzenica 3 letnia i dzis od rana wymiotuje oby to nie był Rota :( wszystko naraz przed wyjazdem heh:(

Kurcze wy to macie juz tak porządnie rozwinięte te diety my narazie bardzo luźno probojemy smaków kilka dni potem kilka dni przerwy dzis lub jutro jabłuszko ale powiem Wam ze czy cos mu daje czy nie to cyca narazie je tyle samo i widac ze mu starcza, wrócimy z wyjazdu i zaczniemy juz tak porządnie rozszerzać a jak bedzie siedział to sprobojemy BLW.

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • doris85 Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O to musze z tym bobofrutem spróbować. Jabłkowy tez słabo wchodzi. Musze tez zapolowac na te kaszki Holle. Zoska wzgardziła sinlakiem. Nie chce i kropka. Za to warzywka wsuwa. Zazdroszcze, że wam tyle dzieci jedzą. Ja nawet nie wiem gdzie te 150ml miałoby sie w cyckach zmieścić.

Martusska a co to za alergie? Zoska tez miała suche plamy na raczkach i nóżkach. teraz stosujemy ziaje dla atopików i jest gładziutka, ale zastanawiam sie od czego to mogło być.

klz9vcqg5cpvnjbv.png
    więc teraz serca mam dwa
  • Tusia89 Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martusia a jak tam Emilka w przedszkolu?

Koral, podziwiam Cię,ze z 3dzieci w tym z bliźniakami takie maratony robisz. Pełen podziw dla Ciebie.

u nas chyba zaczyna sie ząbkowanie pełną para... Niby nic nie widać, ale ewidentnie go męczą dziasla. Nerwowo wsadza ręce do buzi i nie moze przez to zasnąć. Teraz niby spi ale przez sen sie wierci, przykladajac glowe do poduszki.

eh to rozszerzanie... Mi położna kazała zacząć od glutenu pod osłoną mleka w wieku 5,5miesiaca a od 6 wprowadzać warzywa a potem owoce... Ja juz głupieje...

dqprj44jypq2k6s8.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia z tym glutenem podobno jest tak ze najlepiek wprowadzać pod osłona mleka z piersi a ze czesto kobiety karmią do 6 miesiaca to dlatego zaleca się podawanie do 6 mysle ze jak podasz po 6 to niz się nie stanie my zaczynamy po powrocie czyli jak Tynek bedzie miał 6,5 moja siostra dawała ok 10 miesiaca swoim córkom bo taki był wtedy standard i nie maja zadnych alergii ale obydwie były wtedy na cycu.

qb3cpiqv120x7xhb.png
‹‹ 741 742 743 744 745 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ