Kwietniowe mamusie 2014:)
-
WIADOMOŚĆ
-
Kozgo miejmy nadzieję, że to jednak nie żaden rota i dla siostrzenicy i dla Tymusia, może coś zjadła.
Oli jest mniej więcej taki długi jak Twój Stach nie mam pojęcia ile waży my mamy szczepienie i bilans dopiero za miesiąc. Raczej kulka z niego nie jest ale też juz nie jest taki szczuplutki. miesiąc temu miał 6100.
Ja dziś spowrotem zaczynam z glutenem, bo parę dni przerwy było żeby sprawdzić czy te krostki wokół ust są od tego. Mam nadzieję że się nie pojawią znowu. -
nick nieaktualny
-
[QUOTE=kozgojakos średnio zainteresowany jedzeniem jest, je max 5 minut i ciumka i rozgląda się.[/QUOTE]
Kozgo, mi pediatra powiedziała, że na tym etapie 5 minut ssania piersi wystarcza, żeby dziecko się najadło, bo pytałam się o to.Bea_tina lubi tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-73157.png -
Kurcze nie wiem czy mały ma kaszel czy nauczył sie takiego nowego dźwięku wydawać ale kaszel przez smiech a z nowości lapiemy juz jedna stopę i czołgamy się ale do tylu a Tymek juz tak wysoko na rekach się unosi i tyłek wypina jakby miał zaraz raczkowac, za to dalej nie obrcamy sie z brzucha na plecy.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2014, 17:45
olala81, Miriam, doris85, walabia, martusia172005, Niesmiala, Lissa, Makcza lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
ale śliczności z tego Tymka, piekny ma ten uśmiech.
u nas też nie było odruchu wymiotnego az do wczoraj - na chrupki, nie smakują mu.
Oli też na brzuchu przybiera pozycję do raczkowania i również przewrotów brak, żadnych juz ani w jedną ani w drugą. teraz hitem jest zadzieranie non stop nóg do góry, łapie je i przy tym go obraca na bok, więc w ten sposób wędruje po całej macie i obraca się o 360 stopni. -
Kozgo, nam na wizycie u psychologa powiedzieli, że dziecko kaszle, żeby zwrócić na siebie uwagę! Franek tak robi od dawna.
A my po wizycie u neurologopedy - źle karmiliśmy go łyżeczką! Mieliśmy pół godzinną naukę
Aaaaa i po oględzinach buźki pani powiedziała nam, że Franciszek będzie miał przerwę między jedynkami!!!!!! haha
Żelazo poniżej dolnej granicy - musimy podawac kwas foliowy i żelazo z witaminą, dobrze, że zrobiliśmy tę morfologię...
https://www.maluchy.pl/li-73157.png -
Walabia, a możesz zdradzic w jaki sposób karmi się prawidłowo??
Czytałam kiedyś, że dziecko powinno samo zgarniac ustami pokarm z łyżeczki. Wtedy łatwiej będzie wymawiać "m".
Kurcze może ja powinnam zrobić morfologię Emilce. Od powrotu ze szpitala nie miała w ogóle żadnych badań. A w Warszawie 4 razy krew miała przetaczaną.
Tymek słodki jak zawsze.
Emilce czasami zdarzy się przewrócić z brzucha na plecy ale to chyba przypadek. Też próbuje raczkować, ale stóp jeszcze nie łapie. Jak jej nie podam do ręki to nie wykazuje żadnej inicjatywy.
Chrupki uwielbia. Cieszy się strasznie jak jej daje i sama też jem. Fajnie chrupie jak gryzie swoimi ząbkami. Tylko potem wszystko jest oblepione papką kukurydzianąWiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2014, 16:52
-
Walabia ooo dobrze wiedzieć z tym kaszlem. Złe karmiliscie ? Kurde a wydaje się ze to taka prosta zwykła czynność, a co do przerwy to ktos u was w rodzinie ma taka? Wiesz teraz taka przerwa jest na topie podobno Azjatki płaca kupe kasy za zrobienie sobie przerwy;) dobrze ze badanie zrobione zaraz witaminki pomogą i bedzie super
-
walabia fajnie, ze macie te wizyty rózne, każda was nauczy czegoś nowego, z tego co wiem nie można wycierać łyżeczki o podniebienie czy górną wargę, jest coś jeszcze istotnego?? No i dobrze że wiecie o niedoborze żelaza, naprawicie to szybciutko i będzie dobrze:) Zazdroszczę wam pediatry, który kieruje Was na te badania. my mamy jutro usg bioderek tylko kontrolne, ale prywatnie, b na fundusz brak miejsc do końca października. przy okazji poproszę , żeby zerknął na ciemiączko. Wiecie, że moja pani pediatra NIGDY nie sprawdzała małemu ciemiączka!!!!
przykładowy jadłospis na cały tydzień z hippa
http://hipp.pl/produkty-hipp-sa-idealnie-dopasowane-do-potrzeb-niemowlat-na-kazdym-etapie-rozwoju/poradnik-zywieniowy/jadlospisy/5-6-miesiac/