X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe mamusie 2014:)
Odpowiedz

Kwietniowe mamusie 2014:)

Oceń ten wątek:
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na paznokciach :)

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Martusska Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem :D ale mój mózg śpi :P jestem na etapie odzwyczajania Julki od karmienia nocnego, więc dzisiaj jak wstała dałam smoka i uspałam tylko że tak przebudzała się co godzinę od 2 do 5 no i o tej 5 dałam jej cyca.. ale oczy na zapałkach i jeszcze musiałam prowadzić Emkę do przedszkola..

i od rana szukam portfela :(((((((((( wczoraj bylismy na zakupach i w aptece i pamiętam że wychodziłam to miałam portfel i od razu do auta i jechalismy do domu.. tylko nie pamiętam czy schowałam do torebki czy w aucie położyłam .. mam nadzieję ze leży gdzieś w samochodzie na tylnym siedzeniu.. ale mój mąż jest w pracy. A na kopalnie to nie mogę zadzwonić.. i czekam z myslą że jednak gdzieś tam jest, a jak nie to chyba się powieszę. Wszystkie dokumenty, dyskietki do lekarza, do banku ..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2014, 09:28

f2w33e3kmkr4l6vu.png
    ex2btgf6pw7pc9mw.png

1usa8u69sqqt0q6z.png

• Ewelina Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja gniję jeszcze w łóżku i przekomarzam się ze Stachem :)

https://www.maluchy.pl/li-68384.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam mamuśki muszę pochwalić Marcelka bo chyba przez tydzień jeczenia mało spania wynik skoku i wczoraj leżąc na brzuszku tylko i wyłącznie po kompieli obie łapki w górę ,aaa obie stopy wklada do buzi i zdziwiony ,że mu nie wchodzą do ust hehehe ,a i zaczął gadać do firanki jak opętany leżeć nie chce tylko siedzieć co mam znim zrobić ,aby po leżał troszkę ,albo na rekach lub na sofie siedzi poduszkami obłożony toc on za mały na takie długie siedzenie nie raz zasna na siedząco ,a jak juz go położę to uspokoić sie nie da tak płacze :-/ macie jakieś pomysły na leżenie !?

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina wrote:
    Ja gniję jeszcze w łóżku i przekomarzam się ze Stachem :)

Mnie wywalił młody z łóżka o 6:30 nie chce leżeć co ja cuduje , aby po leżał ehhhh

mhsvanlih0qhtdnx.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marrtuska zan twój ból ja zgubiłam klucze od domu i od tyg szukam na razie nic nie mowie bo to już 2 raz w tym roku normalnie mnie zastrzeli m za to !!!!!! A w niedzielę jechaliśmy na rocznice ślubu mojej przyjaciółki i między czasie wstawilam obiad na poniedziałek na gazie w brytwannce i wylaczylam , a ja wsiadlam do auta i juz bylismy 15km od domu to se w kręciłam , że gazu nie zakrecilam masakra akcja nikogo w domu wiec do mamy i naszczescie byli blisko i mama dzwoni , że nie mam se filmów wkrecac bo gaz wylaczylam ehhhh nie lubię tak !!!!

mhsvanlih0qhtdnx.png

• Makcza Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, powiedzcie ze i Wam zdarza się czasem grajfać z dzieciakiem do ppołudnia w łóżku - trochę zabawy, trochę spania, trochę oglądania serialu na laptopie, a trochę podżeranie płatków lub orzeszków. ... Co? Prawda?

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
  • Makcza Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O, Ewelina, gnijecie jeszcze? :) Bo my na maxxxa. ..

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
  • olala81 Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makcza ja nigdy nie lubiłam wylegiwać się w łóżku, wiec ja wstaje rano.a teraz czekam na rzęsy. To pa

01582n0ast4hm7dp.png
  • doris85 Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O dziwo nie, bo mi sie potem cały dzien rozjezdza i mnie to wkurza.

Od kiedy jest Zośka mam potrzebę organizacji dnia i fajnie sie z tym czuje :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2014, 10:17

klz9vcqg5cpvnjbv.png
    więc teraz serca mam dwa
  • Makcza Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiadomo, ja też się lepiej czuje, jak wstanę rano, wykap ie się, ogarnę chałupę, ale czasem tak się nie chce...

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
  • Tusia89 Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O Wy leniuchy.;) My z Frankiem juz wracamy ze spacerku porannego:D maly sobie Na spacerze wlasnie kima;)

tez jestem z tych co nie potrafia za długo wyleżeć w pieleszach ;)

Martuska, Twój mąż jest górnikiem? Zawsze podziwiałam ten zawód a jeszcze bardziej, żony górników.

dqprj44jypq2k6s8.png
  • Niesmiala Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czasami pozwalam sobie na takie dni Makcza, ale potem mam wyrzuty sumienia :P
    Kurcze martwi mnie że Franiątko tak mało gada :/ jedyne co wydaje z siebie to stękanie i okrzyki no i piski. Żadnego sylabizowania ga-ga, um-um nic!!!!

FRANIO
    mhsvpx9ivxrxdkyp.png
  • doris85 Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niesmiała, u nas to samo a mamy 1 miesiąc więcej. Nie przejmuj sie, wszystko w swoim czasie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2014, 10:39

klz9vcqg5cpvnjbv.png
    więc teraz serca mam dwa
  • Ewelina Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam czasem takie dni, że do 11 sobie poleżymy :-)
    Nieśmiała, Stasiu jest dokładnie na tym samym etapie, trochę pojęczy, pokrzyczy; czasem bwwww porobi, bez szału. Może później się rozkręcą.

https://www.maluchy.pl/li-68384.png
  • Niesmiala Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to trochę mi ulżyło, że u Was podobnie. Tak to jest jak się czyta jakieś artykuły na necie co dziecko powinno umieć na danym etapie.

FRANIO
    mhsvpx9ivxrxdkyp.png
  • Makcza Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kira.tez.malo gada. Miała okresy wzmożonego mówienia, ale częściej milczy lub wydaje dźwięku nieartykułowane.

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
  • Makcza Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trochę skłamałam - zawsze się włącza do rozmów telefonicznych, nie wiem dlaczego, ale woli rozmowę przez głśnik niż zwykłe rozmowy w jej otoczeniu. Gada do telefonu jak najęta - moja mama to kocha )

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tynek tez nie guga krzyczy popiskuje i tyle. A mój maz farciarz został z Tymkiem i spał z nim 2h juz nie pamietam kiedy ostatnio mój syn spał 2h hehe juz sie martwiłam ze nic sie nie odzywają weszłam równo z pora karmienia bo byłam w auchan po lovela bo w promocji Tymek przebudzil się złapał cyca i dogorywa teraz przy nim.

Kaja to taki etap niestety Tymek tez długo nie wylezy chociaz teraz ma frajdę z czołgania się do tylu.

O 12.20 idziemy do lekarza sprawdzić katarek i tem kaszel czy to kaszel czy tak chce zwrocic uwage wole sprawdzić zeby na wyjeździe nic się nie rozwinelo.

A Tymek kocha gadax na skype I FaceTime uwielvia w kamerce kogoa widziec:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2014, 12:00

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tynek zdrowy to cos co robi to nie kaszel hehe. Za to Pani doktor śmiała sie ze nie widziała zeby dziecko tak non stop glowe trzymało w gorze leżąc na plecach.

qb3cpiqv120x7xhb.png
‹‹ 744 745 746 747 748 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ