X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe mamusie 2014:)
Odpowiedz

Kwietniowe mamusie 2014:)

Oceń ten wątek:
  • aphrodita Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolinaaa, zwykły bebilon. Ostatnio myśleliśmy, żeby może jej zmienić mleko, może chętniej będzie jadła. Tylko wcześniej chcieliśmy na 2 przejść.

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
  • doris85 Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe Kozgo, Tymek to chyba bliżniak Zosi. Te same kocie ruchy :)

klz9vcqg5cpvnjbv.png
    więc teraz serca mam dwa
  • aphrodita Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kozgo przywieź ze sobą trochę słońca. Podziel się :)

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
  • Martusska Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to Julka to trojaczka z zosią i tymkiem :) jakbym czytała o swojej Julci :):) ale tu podobieństw ;:)

kozgo dawaj słońce bo zamarzam :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2014, 11:10

f2w33e3kmkr4l6vu.png
    ex2btgf6pw7pc9mw.png

1usa8u69sqqt0q6z.png

• karolinaaaaaaa Ekspertka

Wysłany: 25 września 2014, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2015, 11:52

• aphrodita Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to mamy czworaczki :) Emilka uwielbia też mamę kopać po brzuchu jak ją przebieram. A w wózku odbija się nogami o koniec gondoli.

Karolinaa przechodziła stopniowo na 2. Mieszałam jej nawet dłużej żeby 1 skończyć.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2014, 11:13

Martusska lubi tę wiadomość

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
  • Mała_M Koleżanka

Wysłany: 25 września 2014, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja zakładami spodnie dresowe,body z długim rekawem i polarek cienki,ewentualnie tak jak wczoraj - kombinezon dresowy Czachora.ale My jesteśmy strasznie wrażliwi na niska temperaturę dlatego taki zestaw.zastanawiał się czy nie kupić jakichś tajnych bucikow z owczej wełny...takich niby Ugg dla Bobasa.
    U Nas katar się nasila wiec Młody dostaje nurofen 3 razy dziennie.
    Dzięki za pomoc z nebulizatorem,moja pediatra kazała się wstrzymać i smarowac nos maścią majerankowa...mówiła ze nebulizacja powinna być włączona gdy katar jest gesty.

o148ha00ta895lpq.png
  • Makcza Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kira też się budziła kilka razy. Nie jest to dla mnie uciążliwe, bo wystarczy, że dam cycka, pociągnie parę razy i śpi. No tylko że śpi od pierwszego obudzenia z nami w łóżku. Na szczęście ja się z nią wysypiam, no i po prostu to lubię. Ale boję się, że jak tak dalej pójdze, to będzie uważałą, że śpi się w dużym łóżku.

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
  • Makcza Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zawsze pod długie body zakłądam juz body bez rękawków, czyli podkoszulek. I po domu, i na noc.

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
  • Makcza Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wielkanoc mojej córki

Dzwony i hiacynty,
    pisanek wzór święty,
    cały świat w blaskach i szumie;

przyleciały ptaki,
    udały się babki -
    ależ cóż z tego ona rozumie?

Kira, moja mała córeczka,
    Kira, moja smagła córeczka.

Dzwony za daleko,
    hiacynty za wysoko,
    babki jeszcze jej nie wolno jadać;

o ptaku na drzewie,
    o ziemi, o niebie
    mogę tylko jej, jak umiem, opowiadać...

Brzdąc o niczym nie wie,
    "Njam - njam" mówi ledwie
    i na nóżkach paluszki liczy.

Toć niecały roczek!
    Wózek, soczek, smoczek
    to jej świat jest złoty, tajemniczy.

Dzwony biją stare:
    "Mateusz" i "Marek",
    dzwony strojne, strojniejsze niż lira;

w kadzidłach, w muzykach,
    w szkłach, w modlitewnikach
    światło dźwięczy, a w domu śpi Kira.

Boże zmartwychwstały,
    udziel nam swej chwały,
    wszystkim święto daj w hiacyntach, w dzwonach,

żeby wszystkie dzieci
    na tym groźnym świecie
    mogły w rączki klaskać tak jak ona -

Konstanty Ildefons Gałczyński
    1937

skrzatek85, zozol, olala81, Edzia88 lubią tę wiadomość

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
  • Hello.katty Znajoma

Wysłany: 25 września 2014, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolinaaa: u nas w rozszerzeniu podobnie. Najczęściej kończy się albo mlekiem w trakcie albo na koniec. Śmiesznie się denerwuje między 1 łyżeczka a druga, bo bardzo powoli zaczyna łapać ze tu nie ma stałego prądu i musi poczekać i tylko dziób otwiera i jęczy. Na razie zjadł 3 razy bez poprawek mlekiem. Staram się go upolowac i zaczynać jak jeszcze nie jest mega głodny i np je mm o 10,i ok 12 startuje z zupą i wtedy coraz dłużej wytrzymuje po, ostatnio 1,5-2h,normalnie mleko je co ok 3h.wiec może tak spróbuj.

• Karina1989 Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję bardzo za odpowiedzi co do ubioru :) widzę, że mniej więcej ubieramy podobnie :)
    Wczoraj z samego rana przy wyjściu na rehabilitację miałam problem większy, bo na termometrze tylko 6 stopni było :/

f2wl3e5e2woqb9gd.png
    zem3krhmp272sip5.png
  • skrzatek85 Przyjaciółka

Wysłany: 25 września 2014, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adasia karmię wtedy kiedy on chce i było tak od początku.... bez sensu jest podawac jedzenie bo minęły 3 godz a on wcale nie jest głodny... np rano jak zje koło 6 to potem je dopiero między 10 a 11 bo wczesniej nie chce. Ogólnie zjada 6 razy. Jedyne co jest u nas regularne to spanie na noc zawsze o 20.30 już spi. W ciągu na ma 3-4 drzemki w tym południowa 2 godzinna czasem dłuższa a pozostałmax godzine

https://www.maluchy.pl/li-68994.png
  • skrzatek85 Przyjaciółka

Wysłany: 25 września 2014, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my dziś szczepionka na 15.10 grrrrrrr....... nienawidze....

https://www.maluchy.pl/li-68994.png
  • tapirek Koleżanka

Wysłany: 25 września 2014, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja chciałam młodego na spacer zabrać a on zasnął.. Przez tą późniejszą jego pobudkę dzisiaj nie wiem co się dzieje. I jak go wsadzę w wózek to też na pewno zaśnie i dopóki będę jeździć to oka nie otworzy...

• Ewelina Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doris, na chłodniejsze dni super sprawdza się u nas wiatrówka, zakładam ją na bluzę i mu ciepło. Ja pod spodnie zakładam jeszcze cienkie półśpiochy, bo Stasiu macha nogami pół spaceru, zrzuca buty, skarpetki, więc kocyk sprawdza się tylko, jak już zaśnie.
    U nas noce póki co ok, pobudki tylko na smoka, dziś pierwsza ok. 4. Za to w dzień jak to określiła Walabia, Stasiu jest ,wymagający' :D, na macie nie poleży, bo nudno, w leżaczku już prędzej, ale też nie zawsze. Ale nic nie pobije okresu kolkowego, podobnie jak u Kozgo i Oli, płakał prawie całą aktywność, potem jeszcze ta skaza, ech, dobrze, że to już za nami!

https://www.maluchy.pl/li-68384.png
  • Karina1989 Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U Mateusza też trudno mówić o super regularności, jak wstaje, to czasem dopiero po pół godzinie lub nawet godzinie woła jeść, na drzemkę idzie mniej więcej 2 godziny od przebudzenia się z poprzedniej, sam już daje znać, że jest śpiący, jedzenie wypada mniej więcej co 3-3,5 godziny, ale by to wszystko wypadało w tych samych godzinach to nieee, raz tak, raz tak....

własnie mi listonosz obudził małego :/ Bo przeciez głucha jestem wiec trzeba walić do drzwi niczym gestapo, zwykłe pukanie nie wystarczy:/ a on wystarczajaco dziś marudny :/

f2wl3e5e2woqb9gd.png
    zem3krhmp272sip5.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makcza, a już myślałam że to Twoje dzieło:)

Dziewczyny u nas noc (i na majówkach) też raczej "artystyczna", chyba nasze dzieci czują, że idzie zima hihi, chociaż u Was to pewnie skoki, a u nas życie :)

1usapiqvs8bdmaac.png
  • doris85 Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a jak idzie wam karmienie? Mi niestety kiepsko.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2014, 14:27

klz9vcqg5cpvnjbv.png
    więc teraz serca mam dwa
  • olala81 Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie na spacer kocyk też nie zdaje egzaminu, mój wiercipięta ani na chwilę nie przestaje machać nogami i rekami, później po prostu będę zakładam śpiworek do wózka a na razie zakładam rajstopki jak jest zimno. u mnie zazwyczaj body bez rekawka cienka bluza z długim i kurteczka lub polarek czy bluza rozpinana w zależności od temperatury i wiatru. no i oczywiście czapa i apaszka, a wczoraj kupiłam już w pepco takie cienkie rękawiczki na jesien.
    Oli dostał dziś skórkę od chleba, ależ była radość wszamał ją całą i oczywiście za mało mu było i z rozpędu zjadł chrupka po raz pierwszy, bo do tej pory się nimi tylko bawił a przy włożeniu do ust krzywił i wyrzucał.
    Co do obiadków u nas na początku obojętnie jaka ilość usiał być cyc po jedzenieu, teraz od kilku dni daję ciepłą wodę i trochę soczku w tym i wytrzymuje ok 1,5 do 2 godzin.

01582n0ast4hm7dp.png
‹‹ 803 804 805 806 807 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ