X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe mamusie 2014:)
Odpowiedz

Kwietniowe mamusie 2014:)

Oceń ten wątek:
  • aphrodita Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolinaaa, zwykły bebilon. Ostatnio myśleliśmy, żeby może jej zmienić mleko, może chętniej będzie jadła. Tylko wcześniej chcieliśmy na 2 przejść.

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
  • doris85 Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe Kozgo, Tymek to chyba bliżniak Zosi. Te same kocie ruchy :)

klz9vcqg5cpvnjbv.png
    więc teraz serca mam dwa
  • aphrodita Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kozgo przywieź ze sobą trochę słońca. Podziel się :)

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
  • Martusska Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to Julka to trojaczka z zosią i tymkiem :) jakbym czytała o swojej Julci :):) ale tu podobieństw ;:)

kozgo dawaj słońce bo zamarzam :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2014, 11:10

f2w33e3kmkr4l6vu.png
    ex2btgf6pw7pc9mw.png

1usa8u69sqqt0q6z.png

• karolinaaaaaaa Ekspertka

Wysłany: 25 września 2014, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2015, 11:52

• aphrodita Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to mamy czworaczki :) Emilka uwielbia też mamę kopać po brzuchu jak ją przebieram. A w wózku odbija się nogami o koniec gondoli.

Karolinaa przechodziła stopniowo na 2. Mieszałam jej nawet dłużej żeby 1 skończyć.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2014, 11:13

Martusska lubi tę wiadomość

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
  • Mała_M Koleżanka

Wysłany: 25 września 2014, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja zakładami spodnie dresowe,body z długim rekawem i polarek cienki,ewentualnie tak jak wczoraj - kombinezon dresowy Czachora.ale My jesteśmy strasznie wrażliwi na niska temperaturę dlatego taki zestaw.zastanawiał się czy nie kupić jakichś tajnych bucikow z owczej wełny...takich niby Ugg dla Bobasa.
    U Nas katar się nasila wiec Młody dostaje nurofen 3 razy dziennie.
    Dzięki za pomoc z nebulizatorem,moja pediatra kazała się wstrzymać i smarowac nos maścią majerankowa...mówiła ze nebulizacja powinna być włączona gdy katar jest gesty.

o148ha00ta895lpq.png
  • Makcza Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kira też się budziła kilka razy. Nie jest to dla mnie uciążliwe, bo wystarczy, że dam cycka, pociągnie parę razy i śpi. No tylko że śpi od pierwszego obudzenia z nami w łóżku. Na szczęście ja się z nią wysypiam, no i po prostu to lubię. Ale boję się, że jak tak dalej pójdze, to będzie uważałą, że śpi się w dużym łóżku.

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
  • Makcza Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zawsze pod długie body zakłądam juz body bez rękawków, czyli podkoszulek. I po domu, i na noc.

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
  • Makcza Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wielkanoc mojej córki

Dzwony i hiacynty,
    pisanek wzór święty,
    cały świat w blaskach i szumie;

przyleciały ptaki,
    udały się babki -
    ależ cóż z tego ona rozumie?

Kira, moja mała córeczka,
    Kira, moja smagła córeczka.

Dzwony za daleko,
    hiacynty za wysoko,
    babki jeszcze jej nie wolno jadać;

o ptaku na drzewie,
    o ziemi, o niebie
    mogę tylko jej, jak umiem, opowiadać...

Brzdąc o niczym nie wie,
    "Njam - njam" mówi ledwie
    i na nóżkach paluszki liczy.

Toć niecały roczek!
    Wózek, soczek, smoczek
    to jej świat jest złoty, tajemniczy.

Dzwony biją stare:
    "Mateusz" i "Marek",
    dzwony strojne, strojniejsze niż lira;

w kadzidłach, w muzykach,
    w szkłach, w modlitewnikach
    światło dźwięczy, a w domu śpi Kira.

Boże zmartwychwstały,
    udziel nam swej chwały,
    wszystkim święto daj w hiacyntach, w dzwonach,

żeby wszystkie dzieci
    na tym groźnym świecie
    mogły w rączki klaskać tak jak ona -

Konstanty Ildefons Gałczyński
    1937

skrzatek85, zozol, olala81, Edzia88 lubią tę wiadomość

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
  • Hello.katty Znajoma

Wysłany: 25 września 2014, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolinaaa: u nas w rozszerzeniu podobnie. Najczęściej kończy się albo mlekiem w trakcie albo na koniec. Śmiesznie się denerwuje między 1 łyżeczka a druga, bo bardzo powoli zaczyna łapać ze tu nie ma stałego prądu i musi poczekać i tylko dziób otwiera i jęczy. Na razie zjadł 3 razy bez poprawek mlekiem. Staram się go upolowac i zaczynać jak jeszcze nie jest mega głodny i np je mm o 10,i ok 12 startuje z zupą i wtedy coraz dłużej wytrzymuje po, ostatnio 1,5-2h,normalnie mleko je co ok 3h.wiec może tak spróbuj.

• Karina1989 Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję bardzo za odpowiedzi co do ubioru :) widzę, że mniej więcej ubieramy podobnie :)
    Wczoraj z samego rana przy wyjściu na rehabilitację miałam problem większy, bo na termometrze tylko 6 stopni było :/

f2wl3e5e2woqb9gd.png
    zem3krhmp272sip5.png
  • skrzatek85 Przyjaciółka

Wysłany: 25 września 2014, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adasia karmię wtedy kiedy on chce i było tak od początku.... bez sensu jest podawac jedzenie bo minęły 3 godz a on wcale nie jest głodny... np rano jak zje koło 6 to potem je dopiero między 10 a 11 bo wczesniej nie chce. Ogólnie zjada 6 razy. Jedyne co jest u nas regularne to spanie na noc zawsze o 20.30 już spi. W ciągu na ma 3-4 drzemki w tym południowa 2 godzinna czasem dłuższa a pozostałmax godzine

https://www.maluchy.pl/li-68994.png
  • skrzatek85 Przyjaciółka

Wysłany: 25 września 2014, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my dziś szczepionka na 15.10 grrrrrrr....... nienawidze....

https://www.maluchy.pl/li-68994.png
  • tapirek Koleżanka

Wysłany: 25 września 2014, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja chciałam młodego na spacer zabrać a on zasnął.. Przez tą późniejszą jego pobudkę dzisiaj nie wiem co się dzieje. I jak go wsadzę w wózek to też na pewno zaśnie i dopóki będę jeździć to oka nie otworzy...

• Ewelina Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doris, na chłodniejsze dni super sprawdza się u nas wiatrówka, zakładam ją na bluzę i mu ciepło. Ja pod spodnie zakładam jeszcze cienkie półśpiochy, bo Stasiu macha nogami pół spaceru, zrzuca buty, skarpetki, więc kocyk sprawdza się tylko, jak już zaśnie.
    U nas noce póki co ok, pobudki tylko na smoka, dziś pierwsza ok. 4. Za to w dzień jak to określiła Walabia, Stasiu jest ,wymagający' :D, na macie nie poleży, bo nudno, w leżaczku już prędzej, ale też nie zawsze. Ale nic nie pobije okresu kolkowego, podobnie jak u Kozgo i Oli, płakał prawie całą aktywność, potem jeszcze ta skaza, ech, dobrze, że to już za nami!

https://www.maluchy.pl/li-68384.png
  • Karina1989 Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U Mateusza też trudno mówić o super regularności, jak wstaje, to czasem dopiero po pół godzinie lub nawet godzinie woła jeść, na drzemkę idzie mniej więcej 2 godziny od przebudzenia się z poprzedniej, sam już daje znać, że jest śpiący, jedzenie wypada mniej więcej co 3-3,5 godziny, ale by to wszystko wypadało w tych samych godzinach to nieee, raz tak, raz tak....

własnie mi listonosz obudził małego :/ Bo przeciez głucha jestem wiec trzeba walić do drzwi niczym gestapo, zwykłe pukanie nie wystarczy:/ a on wystarczajaco dziś marudny :/

f2wl3e5e2woqb9gd.png
    zem3krhmp272sip5.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makcza, a już myślałam że to Twoje dzieło:)

Dziewczyny u nas noc (i na majówkach) też raczej "artystyczna", chyba nasze dzieci czują, że idzie zima hihi, chociaż u Was to pewnie skoki, a u nas życie :)

1usapiqvs8bdmaac.png
  • doris85 Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a jak idzie wam karmienie? Mi niestety kiepsko.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2014, 14:27

klz9vcqg5cpvnjbv.png
    więc teraz serca mam dwa
  • olala81 Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie na spacer kocyk też nie zdaje egzaminu, mój wiercipięta ani na chwilę nie przestaje machać nogami i rekami, później po prostu będę zakładam śpiworek do wózka a na razie zakładam rajstopki jak jest zimno. u mnie zazwyczaj body bez rekawka cienka bluza z długim i kurteczka lub polarek czy bluza rozpinana w zależności od temperatury i wiatru. no i oczywiście czapa i apaszka, a wczoraj kupiłam już w pepco takie cienkie rękawiczki na jesien.
    Oli dostał dziś skórkę od chleba, ależ była radość wszamał ją całą i oczywiście za mało mu było i z rozpędu zjadł chrupka po raz pierwszy, bo do tej pory się nimi tylko bawił a przy włożeniu do ust krzywił i wyrzucał.
    Co do obiadków u nas na początku obojętnie jaka ilość usiał być cyc po jedzenieu, teraz od kilku dni daję ciepłą wodę i trochę soczku w tym i wytrzymuje ok 1,5 do 2 godzin.

01582n0ast4hm7dp.png
‹‹ 803 804 805 806 807 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ