X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe mamusie 2014:)
Odpowiedz

Kwietniowe mamusie 2014:)

Oceń ten wątek:
  • tapirek Koleżanka

Wysłany: 25 września 2014, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    doris85 wrote:
    Dziewczyny a jak idzie wam karmienie? Mi niestety kiepsko. Kompletnie nie mam do tego cierpliwości.
    Ja dzisiaj dopiero pierwszy raz podalam marchewke. Szymon mial odruch wymiotny i po trzeciej lyzeczce przestal otwierac buzie

• olala81 Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doris o wiadomo, ze piersią jest szybciutko i w sumie wygodnie, żadnego przygotowywania, brudzenia, no i trwa dużo krócej, ale cóż trzeba się uzbroić w cierpliwość i przeczekać aż zaczną jeść sami. dasz radę, masz czas na przemyślenia albo ułożenie planu dnia lub menu na najbliższe kilka dni;)
    Mały wreszcie zasnął więc zmykam dokończyć robienie obiadu i sprzątnąć łazienkę, mam nadzieję, że tym razem będzie więcej niż 15 minut.

01582n0ast4hm7dp.png
  • doris85 Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2014, 14:28

klz9vcqg5cpvnjbv.png
    więc teraz serca mam dwa
  • lineczka Ekspertka

Wysłany: 25 września 2014, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkich. Sammy zjada cały słoiczek. Najbardziej lubi babana gruszke słodkiego ziemniaka I marchewke

iv09io4ptwhk6nng.png
  • lineczka Ekspertka

Wysłany: 25 września 2014, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz jak jest cała zasmarkana to nie chce jeść I znowu ja zaczynam się martwić
    Noc była nawet spokojna , byle wszystko było dobrze

iv09io4ptwhk6nng.png
  • lineczka Ekspertka

Wysłany: 25 września 2014, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coś ten dzieńzaczyna być do du...y. Internet padł a @ wruciłaa tak mi było dobrze bez niej;)

iv09io4ptwhk6nng.png
  • Edzia88 Przyjaciółka

Wysłany: 25 września 2014, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nina póki co pogardziła brokułem i szpinakiem. Mamy zaliczony obiadek z indykiem, kurczakiem, cielęciną i rybą. Deserki owocowe,kaszki i chrupki kukurydziane też wcina. Rzadko kiedy daje jej taką porcję żeby się najadła poza kaszką. Póki co bardziej próbujemy więc cyc obowiązkowy. Hmm tak sie zastanawiam czy powinnam podawać wodę skoro je inne smakołyki poza mlekiem?

rr64wnh.png
  • Karina1989 Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas z karmieniem jako tako problemu nie ma, mały ładnie wcina, a największy jest śmiech, że po każdej łyżeczce pieluchą sobie buźkę wyciera :P Komicznie to wygląda :P A jedzenie łyżeczką trwa szybciej niż wypicie butelką...niektóre sprawdzone już rzeczy zajada po słoiczku...

Gorzej, bo u nas kalafior, brokuł, groszek i jabłko odpadają :/ Drze się po nich i brzuch go boli :/

Nie wiem, co dziś ugryzło tego mojego gadzika...spać nie może, maruda jak nie wiem...chwilę jest spoko i znów się zaczyna...może to i skok, bo jak nie próbuje się już na dłoniach podpierać, to zaczyna się turlać...ćwiczy w końcu przewroty z brzucha na plecy...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2014, 14:19

f2wl3e5e2woqb9gd.png
    zem3krhmp272sip5.png
  • olala81 Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edzia woda na pewno pomoże przy kupkach, teraz bardziej gęste są i dzieciaczki moga się męczyć, więc ja podaję wodę na razie z sokiem bo coś mu się odwidziało i nie chce pić samej i jets mniej problemu przy kupce.
    A u mnie łazienka posprzątana, obiad zrobiony mieszkanie odkurzone, pranie poskładane, następne wstawione a Oli nadal śpi, tego już daaaawno nie było:)

01582n0ast4hm7dp.png
  • Karina1989 Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lineczka łączę się z tobą w @ bólu ;) Tyle że ja już 3 raz po porodzie :/ Jedyne co dobrze, że nareszcie mam regularne, 31 dniowe cykle, a nie jak przed ciążą, 48, a nawet 60 dniowe się zdarzały :/

f2wl3e5e2woqb9gd.png
    zem3krhmp272sip5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2014, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makcza ksiazka wysłana :)

Kuede ale piszecie nadrabiac trzeba hihi :)

Doris jak nie masz cierpliwości to spróbuj BLW wrzucasz w krzesełko i juz zje to zje nie to nie pozbywa umyć u po sprawie jezeki Zosia tak je z łyżeczki jak Zoja wczoraj gluten to współczuje

Makcza lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2014, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://m.ceskatelevize.cz/ct24/domaci/287023-sukl-pozastavil-ockovani-sarzi-hexavakciny-zemrelo-po-ni-dite/. wvv3hd.jpg

14myipv.jpg

Sprawdźcie czym były wasze dzieciaki szczepione

Jezu Zoja całe szczęście nie tym kurde jak dobrze ze udało mi die namówić czara zeby juz bie szczepic Zoi niczym uff trzecia dawkę ominelismy juz

• aphrodita Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na szczęście Emilka nie była tym szczepiona.

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
  • Edzia88 Przyjaciółka

Wysłany: 25 września 2014, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Decyzja o nie szczepieniu Niny była słuszna. Dostała w szpitalu tylko przeciw gruźlicy. Miriam a Ty już na nic nie będziesz szczepiła? Ja zastanawiam się nad WZW B.

rr64wnh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2014, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez sie nas tym zastanawiam niby była szczepiona engerixem i Czarek mówi zeby engerix dokończyć ale mam jeszcze czas nie jestem do tego przekonana póki co myśle jak odroczyć mmr bo pneumoki mamy tylko 2 dawki podane ale to nie jest obowiązkowe wiec luzik

A tu fajny blog o RB http://thesecretofhealing.blogspot.com/2014/09/rodzicielstwo-bliskosci-rb-w-moim-domu-1.html?m=1

• Edzia88 Przyjaciółka

Wysłany: 25 września 2014, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam nie idziesz i już. Ja najpierw chciałam poczekać 3-4 miesiące i zacząć wybiórczo szczepić a teraz nie mogę się zebrać bo jest tyle wątpliwości.

rr64wnh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2014, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie wiem ze nie idziesz i juz ale mam strasznie przychodnie nastawiona na szczepienia mysle o zmianie przychodni ale jednak ta jest najbliżej wrazie wu a tak to bym miała odroczenie i z dyni ;)

• olala81 Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde my sławnie infarixem ale już dawno jesteśmy po 3 dawce i nic się nie działo. Inna seria niż te podane, teraz 8 października mamy wzw B i chciałam dać pneumokoki ale juz mam straszny mętlik w głowie.

01582n0ast4hm7dp.png
  • doris85 Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mielismy 1 dawke infarix a druga pentaxim i 3 tez bedzie.

klz9vcqg5cpvnjbv.png
    więc teraz serca mam dwa
  • Tusia89 Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olala pierwszy raz pneumokoki?

Koral, co tam? Jak bliźniaki?

Lissaaaaaaaa!!!!!!!!!

dqprj44jypq2k6s8.png
‹‹ 804 805 806 807 808 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ