X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe mamusie 2014:)
Odpowiedz

Kwietniowe mamusie 2014:)

Oceń ten wątek:
  • aphrodita Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emilka dzisiaj ubzdurała sobie wstać o godzinę wcześniej czyli o 5. Potem godzina usypiania. Nie wiem nawet ile pospala ale oczywiście dzień zaczęła od wrzasków i pisków. Wzięłam ja do łóżka, mąż uciekł do salonu bo chciał jeszcze dospać. A Emilka wesoło kręciła się w kółko na brzuchu wrzeszcząc niemiłosiernie. Jak już była godzina 9 - czas na kaszkę to stwierdziła że sobie powymusza płaczem. Nic nie chciała tylko na ręce. Dopiero mąż jakoś ja zabawił i się uspokoiła. Teraz śpi, ale drugiego śniadania nawet nie tknęła.

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
  • aphrodita Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do koszmarów to nie raz widzę, że Emilce coś się śni okropnego, że płacze przez sen z takim zanoszeniem. Nie wiem czy takie dziecko może przeżywać jeszcze szpital. Czy pamięta? Mojego cycka to już nie kojarzy w ogóle, że z niego jadła. Nic ją nie interesuje :)

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
  • karolinaaaaaaa Ekspertka

Wysłany: 25 września 2014, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2015, 11:52

doris85, skrzatek85, tapirek, Makcza, Niesmiala lubią tę wiadomość

• doris85 Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgadzam sie z tobą Karolinaaa. Jednocześnie uważam, ze nawet tak małe dziecko powinno mieć uporządkowany dzien. To daje poczucie bezpieczeństwa. Chaos to bezpieczeństwo zabiera.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2014, 14:26

klz9vcqg5cpvnjbv.png
    więc teraz serca mam dwa
  • skrzatek85 Przyjaciółka

Wysłany: 25 września 2014, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas nocka tez porażka..... pierwsza pobudka o 2.15 na jedzonka potem po 5.... i juz co 10-15 min kwękanie bo smoczek wypadał.... jak już się smoczka odechciało to kręcił się w łóżeczku dookoła.... a teraz Adaś z super humorem uśmiech od ucha do ucha :-)

Moim pierwszym najgorszym momentem były odwiedziny mojej tesciowej bo jak karmiłam Adasia to prawie głowe w cycki mi wkładała.... i za każdym razem jak była u nas albo my u niej to miałam traume kiedy przychodziła pora karmienia.... a drugi najgorszy moment to szczepionka..... totalna porażka w moim wykonaniu tzn. Adaś płacz a ja razem z nim.... dobrze że mąż zawsze z nami idzie to on go trzyma a ja stoje z tyłu i płacze :-/

https://www.maluchy.pl/li-68994.png
  • Martusska Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja się nie wypowiadam na temat nocek i spania bo teraz przez chorobę to Julia śpi kilka razy w ciągu dnia po 15 minut a nocy to już wogóle co chwilę się budzi, a w dzień leżę z nią na łóżku i zasypia bo nie kładę jej w łóżeczku żeby nie płakała bo ma chore gardło.. także teraz mamy chaos ale jak wyzdrowieje to wróće do 2 regularnych spań po 2 godziny tak jak było do tej pory..

f2w33e3kmkr4l6vu.png
    ex2btgf6pw7pc9mw.png

1usa8u69sqqt0q6z.png

• olala81 Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się, u nas nocka okropna, wieczór już właściwie, zasnął ok 19.30 a już po 22 się obudził i właściwie nie spał do 1 w nocy. w końcu wylądował z nami w łóżku to pospał do 3.30, po jedzeniu odłożyłam go do łóżeczka ale przez sen pojękiwał, piszczał, zal mi go było ale byłam już połamana i chciałam się trochę przespać normalnie. spał do 5.40 i znowu do nas udało się przy cycusiu zasnąć jeszcze do 7.15
    teraz zasnął o 10 na drzemke i właśnie go słyszę, że już budzony. nie wiem co sie dzieje z tym spaniem. a wczoraj po południu byłam u babci, gdzie było dużo gosći, hałas, harmider a on zasnął mi na kolanach i spał tak ponad pół godziny.

01582n0ast4hm7dp.png
  • olala81 Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie najgorsze było chyba jak mały miał kolki, tak od 6 tygodni do 3 miesięcy, wyłam razem z nim bo nic nie skutkowało, żadne kropelki, nic i nie wiedziałam jak u pomóc, to był najgorszy okres.Sam początek był super, mimo ze byłam po cc to czułam się dobrze, mały był grzeczny jak aniołek, tylko jadł, spał i obserwował, mąż był z nami przez chyba 3 tygodnie więc było tak sielankowo.bardzo fajnie wspominam te pierwsze tygodnie, wszystko było takie nowe, ekscytujące, w ogóle nie czułam zmęczenia, och aż mi się błogo zrobiło.

01582n0ast4hm7dp.png
  • Karina1989 Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamma mia, widzę, że nocki u większości okropne...Co to się dzieje? Albo zęby, albo choroby, albo skoki...

Mój syn zalicza właśnie swoje skoki milowe, od wczoraj leżąc na brzuchu zaczyna powoli odrywać łokcie i unosić coraz wyżej klatkę piersiową :)

I takie pytanko: Co ubieracie teraz swoim maluchom na spacery?

f2wl3e5e2woqb9gd.png
    zem3krhmp272sip5.png
  • aphrodita Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie najgorsze pierwsze 2 miesiące. Całkowicie wyjęte z życiorysu, ale było minęło i już jest wszystko ok. Najważniejsze jest zdrowie naszych dzieci. Narzekamy, ale powinnyśmy się cieszyć bo zawsze może być gorzej.

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
  • aphrodita Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak jest chłdoniej to ubieram takie cieplejsze jeansy z dodatkowym materiałem, body z długim rękawem i bluzę. I tu już zalezy od temp. Od cieńszej do takiej grubszej z misiem. No i czapeczkę oczywiście. Zawsze biorę kocyk (teraz cieplejszy) w razie wu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2014, 10:37

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
  • doris85 Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie sobie wyliczyłam, że Zosia ma teraz skorygowane 26 tygodni a wiec szczyt 5 skoku rozwojowego!

klz9vcqg5cpvnjbv.png
    więc teraz serca mam dwa
  • Martusska Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ubieram spodnie na podszewce albo jeansy albo dresowe cieplejsze, body z krótkim, koszulka z długim i polar jak jest do poniżej 15 stopni a jak powyżej to body z długim i bluza ciepła lub polar czapka chusteczka pod szyję. i kocyk na nogi.,

f2w33e3kmkr4l6vu.png
    ex2btgf6pw7pc9mw.png

1usa8u69sqqt0q6z.png

• aphrodita Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze, Emilce pojawiły się plamy czerwone na policzku, są coraz większe i nie mam pojęcia po czym. W zasadzie to nic nowego nie jadła, jedynie mleko z 1 bebilonu przeszliśmy na 2. Żółtko ostatnio jadła w sobotę to raczej też nie to.

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
  • zozol Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olala Maks też dzisiaj uznał że godziny 23-1 to świetna pora na piski, zabawę pogaduchy i warczenie, nic nie działało żeby zasnął, do tego mnóstwo pobudek, płacz, noszenie na rękach ale to już mamy od kilku tygodni takie nocki :( Jakiś czas temu jak Maksiu się budził o 1 i 4 na jedzenie marzyłam o 6-godzinnym śnie ciągiem, teraz już nawet o 4-godzinnym nie marze, 3 by mi wystarczyły!
    A co do popłakiwania przez sen to Maksowi też się to zdarza i zanim do niego zdążę podejść to już śpi dalej.

qm4p206.png

Nasz największy skarb
    https://www.maluchy.pl/li-68536.png

• skrzatek85 Przyjaciółka

Wysłany: 25 września 2014, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja ubieram body na ramiaczka bluzka z długim rękawem dresy lub jeansy skarpetki adidaski czapeczke i bezrekawnik.... a jak mocno chłodno to kurteczke.... i kocyk w torbe

https://www.maluchy.pl/li-68994.png
  • karolinaaaaaaa Ekspertka

Wysłany: 25 września 2014, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2015, 11:52

• doris85 Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas wczoraj (+15 słonecznie) - body z długim, bluza dresowa, spodnie dresowe, ciepłe skarpetki, cienka czapka pod kaptur i średni kocyk.

Problem mam z temperaturami niższymi. Kurtki i kombinezony mam rozmiar za duże więc kombinuje. Np polarowy kombinezon pod to body z długim, leginsy, skarpetki

klz9vcqg5cpvnjbv.png
    więc teraz serca mam dwa
  • Martusska Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kazdy ubira podobnie z tego co czytam :)

f2w33e3kmkr4l6vu.png
    ex2btgf6pw7pc9mw.png

1usa8u69sqqt0q6z.png

• kozgo Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc mamuśki ;) ile nowych twarzy witamy witamy:) net tu słaby i ciezko ba bieżąco mi was ogarniać.

My przez 4,5 miesiaca zmagalismy sie z kolkami i to był koszmar koszmarów. Tynek tez ost budzi sie o 24, 2.30 i 5.30 i wstaje ok 6 wiec ciezko jest dobrze ze tu jest sniadanie od 7 hehe z talerzy wyrywa wszystko i je bułeczkę albo melona bo inaczej nie da sie zjesc jest mega hiper ruchliwy i ma nowa zabawę podnosi nogi do gory a potem wali z całej siły nimi w łóżko hehe ogólnie macha non stop wszystkimi kończynami jak go wsadzamy w taki ponton z dziurami to tak macha nogami ze sam pływa :) bardzo lubi drzemki na plazy na leżaku i wszystkich w hotelu zaczepia hehe zreszta najmłodszy tu jest.

Tesknie za Wami i za aktywnym pisaniem i czytaniem szczególnie ze tyle nowości u nas na forum, wracam 1.10 z piekarnika do lodowki.

Duzo zdrowka dla wszystkich biednych katarkow :*

Martusska lubi tę wiadomość

qb3cpiqv120x7xhb.png
‹‹ 802 803 804 805 806 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ