SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA PŁODNOŚĆ   

Jak pierwsze 60 dni mogą zwiększyć Twoje szanse na ciążę?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe mamusie 2014:)
Odpowiedz

Kwietniowe mamusie 2014:)

Oceń ten wątek:
  • aphrodita Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emilka dzisiaj ubzdurała sobie wstać o godzinę wcześniej czyli o 5. Potem godzina usypiania. Nie wiem nawet ile pospala ale oczywiście dzień zaczęła od wrzasków i pisków. Wzięłam ja do łóżka, mąż uciekł do salonu bo chciał jeszcze dospać. A Emilka wesoło kręciła się w kółko na brzuchu wrzeszcząc niemiłosiernie. Jak już była godzina 9 - czas na kaszkę to stwierdziła że sobie powymusza płaczem. Nic nie chciała tylko na ręce. Dopiero mąż jakoś ja zabawił i się uspokoiła. Teraz śpi, ale drugiego śniadania nawet nie tknęła.

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
  • aphrodita Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do koszmarów to nie raz widzę, że Emilce coś się śni okropnego, że płacze przez sen z takim zanoszeniem. Nie wiem czy takie dziecko może przeżywać jeszcze szpital. Czy pamięta? Mojego cycka to już nie kojarzy w ogóle, że z niego jadła. Nic ją nie interesuje :)

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
  • karolinaaaaaaa Ekspertka

Wysłany: 25 września 2014, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2015, 11:52

doris85, skrzatek85, tapirek, Makcza, Niesmiala lubią tę wiadomość

• doris85 Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgadzam sie z tobą Karolinaaa. Jednocześnie uważam, ze nawet tak małe dziecko powinno mieć uporządkowany dzien. To daje poczucie bezpieczeństwa. Chaos to bezpieczeństwo zabiera.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2014, 14:26

klz9vcqg5cpvnjbv.png
    więc teraz serca mam dwa
  • skrzatek85 Przyjaciółka

Wysłany: 25 września 2014, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas nocka tez porażka..... pierwsza pobudka o 2.15 na jedzonka potem po 5.... i juz co 10-15 min kwękanie bo smoczek wypadał.... jak już się smoczka odechciało to kręcił się w łóżeczku dookoła.... a teraz Adaś z super humorem uśmiech od ucha do ucha :-)

Moim pierwszym najgorszym momentem były odwiedziny mojej tesciowej bo jak karmiłam Adasia to prawie głowe w cycki mi wkładała.... i za każdym razem jak była u nas albo my u niej to miałam traume kiedy przychodziła pora karmienia.... a drugi najgorszy moment to szczepionka..... totalna porażka w moim wykonaniu tzn. Adaś płacz a ja razem z nim.... dobrze że mąż zawsze z nami idzie to on go trzyma a ja stoje z tyłu i płacze :-/

https://www.maluchy.pl/li-68994.png
  • Martusska Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja się nie wypowiadam na temat nocek i spania bo teraz przez chorobę to Julia śpi kilka razy w ciągu dnia po 15 minut a nocy to już wogóle co chwilę się budzi, a w dzień leżę z nią na łóżku i zasypia bo nie kładę jej w łóżeczku żeby nie płakała bo ma chore gardło.. także teraz mamy chaos ale jak wyzdrowieje to wróće do 2 regularnych spań po 2 godziny tak jak było do tej pory..

f2w33e3kmkr4l6vu.png
    ex2btgf6pw7pc9mw.png

1usa8u69sqqt0q6z.png

• olala81 Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się, u nas nocka okropna, wieczór już właściwie, zasnął ok 19.30 a już po 22 się obudził i właściwie nie spał do 1 w nocy. w końcu wylądował z nami w łóżku to pospał do 3.30, po jedzeniu odłożyłam go do łóżeczka ale przez sen pojękiwał, piszczał, zal mi go było ale byłam już połamana i chciałam się trochę przespać normalnie. spał do 5.40 i znowu do nas udało się przy cycusiu zasnąć jeszcze do 7.15
    teraz zasnął o 10 na drzemke i właśnie go słyszę, że już budzony. nie wiem co sie dzieje z tym spaniem. a wczoraj po południu byłam u babci, gdzie było dużo gosći, hałas, harmider a on zasnął mi na kolanach i spał tak ponad pół godziny.

01582n0ast4hm7dp.png
  • olala81 Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie najgorsze było chyba jak mały miał kolki, tak od 6 tygodni do 3 miesięcy, wyłam razem z nim bo nic nie skutkowało, żadne kropelki, nic i nie wiedziałam jak u pomóc, to był najgorszy okres.Sam początek był super, mimo ze byłam po cc to czułam się dobrze, mały był grzeczny jak aniołek, tylko jadł, spał i obserwował, mąż był z nami przez chyba 3 tygodnie więc było tak sielankowo.bardzo fajnie wspominam te pierwsze tygodnie, wszystko było takie nowe, ekscytujące, w ogóle nie czułam zmęczenia, och aż mi się błogo zrobiło.

01582n0ast4hm7dp.png
  • Karina1989 Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamma mia, widzę, że nocki u większości okropne...Co to się dzieje? Albo zęby, albo choroby, albo skoki...

Mój syn zalicza właśnie swoje skoki milowe, od wczoraj leżąc na brzuchu zaczyna powoli odrywać łokcie i unosić coraz wyżej klatkę piersiową :)

I takie pytanko: Co ubieracie teraz swoim maluchom na spacery?

f2wl3e5e2woqb9gd.png
    zem3krhmp272sip5.png
  • aphrodita Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie najgorsze pierwsze 2 miesiące. Całkowicie wyjęte z życiorysu, ale było minęło i już jest wszystko ok. Najważniejsze jest zdrowie naszych dzieci. Narzekamy, ale powinnyśmy się cieszyć bo zawsze może być gorzej.

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
  • aphrodita Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak jest chłdoniej to ubieram takie cieplejsze jeansy z dodatkowym materiałem, body z długim rękawem i bluzę. I tu już zalezy od temp. Od cieńszej do takiej grubszej z misiem. No i czapeczkę oczywiście. Zawsze biorę kocyk (teraz cieplejszy) w razie wu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2014, 10:37

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
  • doris85 Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie sobie wyliczyłam, że Zosia ma teraz skorygowane 26 tygodni a wiec szczyt 5 skoku rozwojowego!

klz9vcqg5cpvnjbv.png
    więc teraz serca mam dwa
  • Martusska Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ubieram spodnie na podszewce albo jeansy albo dresowe cieplejsze, body z krótkim, koszulka z długim i polar jak jest do poniżej 15 stopni a jak powyżej to body z długim i bluza ciepła lub polar czapka chusteczka pod szyję. i kocyk na nogi.,

f2w33e3kmkr4l6vu.png
    ex2btgf6pw7pc9mw.png

1usa8u69sqqt0q6z.png

• aphrodita Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze, Emilce pojawiły się plamy czerwone na policzku, są coraz większe i nie mam pojęcia po czym. W zasadzie to nic nowego nie jadła, jedynie mleko z 1 bebilonu przeszliśmy na 2. Żółtko ostatnio jadła w sobotę to raczej też nie to.

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
  • zozol Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olala Maks też dzisiaj uznał że godziny 23-1 to świetna pora na piski, zabawę pogaduchy i warczenie, nic nie działało żeby zasnął, do tego mnóstwo pobudek, płacz, noszenie na rękach ale to już mamy od kilku tygodni takie nocki :( Jakiś czas temu jak Maksiu się budził o 1 i 4 na jedzenie marzyłam o 6-godzinnym śnie ciągiem, teraz już nawet o 4-godzinnym nie marze, 3 by mi wystarczyły!
    A co do popłakiwania przez sen to Maksowi też się to zdarza i zanim do niego zdążę podejść to już śpi dalej.

qm4p206.png

Nasz największy skarb
    https://www.maluchy.pl/li-68536.png

• skrzatek85 Przyjaciółka

Wysłany: 25 września 2014, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja ubieram body na ramiaczka bluzka z długim rękawem dresy lub jeansy skarpetki adidaski czapeczke i bezrekawnik.... a jak mocno chłodno to kurteczke.... i kocyk w torbe

https://www.maluchy.pl/li-68994.png
  • karolinaaaaaaa Ekspertka

Wysłany: 25 września 2014, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2015, 11:52

• doris85 Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas wczoraj (+15 słonecznie) - body z długim, bluza dresowa, spodnie dresowe, ciepłe skarpetki, cienka czapka pod kaptur i średni kocyk.

Problem mam z temperaturami niższymi. Kurtki i kombinezony mam rozmiar za duże więc kombinuje. Np polarowy kombinezon pod to body z długim, leginsy, skarpetki

klz9vcqg5cpvnjbv.png
    więc teraz serca mam dwa
  • Martusska Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kazdy ubira podobnie z tego co czytam :)

f2w33e3kmkr4l6vu.png
    ex2btgf6pw7pc9mw.png

1usa8u69sqqt0q6z.png

• kozgo Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc mamuśki ;) ile nowych twarzy witamy witamy:) net tu słaby i ciezko ba bieżąco mi was ogarniać.

My przez 4,5 miesiaca zmagalismy sie z kolkami i to był koszmar koszmarów. Tynek tez ost budzi sie o 24, 2.30 i 5.30 i wstaje ok 6 wiec ciezko jest dobrze ze tu jest sniadanie od 7 hehe z talerzy wyrywa wszystko i je bułeczkę albo melona bo inaczej nie da sie zjesc jest mega hiper ruchliwy i ma nowa zabawę podnosi nogi do gory a potem wali z całej siły nimi w łóżko hehe ogólnie macha non stop wszystkimi kończynami jak go wsadzamy w taki ponton z dziurami to tak macha nogami ze sam pływa :) bardzo lubi drzemki na plazy na leżaku i wszystkich w hotelu zaczepia hehe zreszta najmłodszy tu jest.

Tesknie za Wami i za aktywnym pisaniem i czytaniem szczególnie ze tyle nowości u nas na forum, wracam 1.10 z piekarnika do lodowki.

Duzo zdrowka dla wszystkich biednych katarkow :*

Martusska lubi tę wiadomość

qb3cpiqv120x7xhb.png
‹‹ 802 803 804 805 806 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ