X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe mamusie 2014:)
Odpowiedz

Kwietniowe mamusie 2014:)

Oceń ten wątek:
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 07:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej Doris co małej ehhhh

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 07:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam z rana matki jak nocki bo Doris pewnie odsypia :-)

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• Karina1989 Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My wĺasniewstalismy i maly delektuje sie siadaniem..spal ok, od 19 do polnocy i do teraz:)

Doris wspolczuje nocki...

f2wl3e5e2woqb9gd.png
    zem3krhmp272sip5.png
  • Tusia89 Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doris u nas podobnie tylko godziny inne. Ogólnie wybudzanie co ok godzinę a od 1 do 2 usypianie. Trochę dluzej pospał od 3. O co chodzi. W nocy juz ryczeć mi sie chcialo. Franek nie placze tylko wygląda na wyspanego albo zwyczajnie nie chce mu sie spac. Takie odnosze wrażenie... Czy to minie kiedyś? Czasem mam wrażenie jakby wrócily nocki jak mial kilka tygodni

dqprj44jypq2k6s8.png
  • karolinaaaaaaa Ekspertka

Wysłany: 25 września 2014, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2015, 11:52

• tapirek Koleżanka

Wysłany: 25 września 2014, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry wszystkim :) ja dzisiaj po super nocy, Szymek obudzil sie na karmienie dopiero o 5 i jeszcze dosypia. Cud. Od miesiaca nie mialam takiej nocy, ostatnio dochodzilo do 6 karmien, pobudka o 6. Podobnie jak Franek Tusi nievplakal ale wygladal na wyspanego. Do tego moje dziecko to dzikus i na rekach absolutnie nie zasnie...
    Mam heszcze jedno do Was pytanie. Od dkuzszego czasu Szymon np w ciagu dnia lub wieczorem budzi sie z mega placzem. Taki rozpaczliwy wrzask. Zazwyczaj wystarczy podrjsc, dac smoczka i poglaskac. Mlody nawet oczu nie otwiera tylko ryczy jak opetany. Czy dzieciom moga sie juz snic koszmary? Czy to ma zwiazek z czyms innym?

• Tusia89 Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tapirek, to u nas mize tez to minie. Ostatnio czytalam, ze na tym etapie takie wybudzanie sie, jakby śniły sie koszmary moze sie zdarzyć...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2014, 08:35

dqprj44jypq2k6s8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2014, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla mnie najtrudniej było hm chyba zaraz po porodzie najazd teściowej hormon plus ona istna rzeźnia ! Teksańska masakra :D a gdyby nie ona to skok 3-4 miesiąc teraz mam nadzieje nic juz mnie nie ruszy ;)

Oj dzisiejsza noc pt "cyc w buzi cała noc" normalnie podłączenie cały czas inaczej płacz :(

Co do wybudzania sie w nocy z płaczem to jakieś 2-3 tyg temu Zojka tak miała kilka razy ja to zganialam ba to ze to przez to ze u teściowej byliśmy haha

• Hello.katty Znajoma

Wysłany: 25 września 2014, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry! U nas mało nocnych atrakcji, bo standardowo Szymek spal od 19 do 6 ;) potem śniadanko, zabawa i teraz obowiązkowa drzemka ;) hehe w czasie której jest pora na moje śniadanie.

Tapirek:u nas tez tak się Szymek czasem wzbudza. Male dzieci nie potrafią ponoć płynnie przechodzić z 1 fazy snu w 2 i właśnie dlatego się jakby wybudzają. Kiedyś czytałam tez ze właśnie dlatego trzeba dać "sekundę" zanim się dziecko weźmie do uspokajania, bo wtedy się rzeczywiście rozbudza. U nas tez smok wtedy idzie do akcji.

• tapirek Koleżanka

Wysłany: 25 września 2014, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello.katty staram sie go nie podnosic ale ten placz jest tak rozpaczliwy ze az serce peka.
    Tez myslalam ze maly przeladowany emocjami ale po zupelnie nudnym dniu tez mu sie zdarza. Trzeba miec nadzieje ze to minie w koncu :)
    I tak btw moj Szymon tez jest z 24.04:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2014, 08:38

• Tusia89 Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tapirek, a jak długo trwaly te nieszczęsne nocki z częstym wybudzaniem?

dqprj44jypq2k6s8.png
  • tapirek Koleżanka

Wysłany: 25 września 2014, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia89 wrote:
    Tapirek, to u nas mize tez to minie. Ostatnio czytalam, ze na tym etapie takie wybudzanie sie, jakby śniły sie koszmary moze sie zdarzyć...
    Ja juz stracilam nadzieje, ze bedzie lepiej. Jak widac cuda sie zdarzaja. Moje dziecko jeszcze spi... dziwne az. Do takiej godziny sypial jaki noworodek tylko

• tapirek Koleżanka

Wysłany: 25 września 2014, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia89 wrote:
    Tapirek, a jak długo trwaly te nieszczęsne nocki z częstym wybudzaniem?
    Tusia, bity miesiac. Zaczelo sie jeszcze w sierpniu... ostatnio pojawilo sie kilka lepszych, np 3 razy cyc no i dzjsiaj bajeczna. Wczesniej Szymek budzil sie gora dwa razy w nocy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2014, 08:42

• doris85 Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co za noc. Wprawdzie tylko jedna pobudka, ale to usypianie 1,5h mi dało w kość. Muszę sie jeszcze drzemkabyla jak mała zasnie. Obudziła sie o 7.30 i juz zaczęła marudzic. Ehh...dałam viburcol. Kiedy te zeby wyjdą?

klz9vcqg5cpvnjbv.png
    więc teraz serca mam dwa
  • Hello.katty Znajoma

Wysłany: 25 września 2014, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie no miałam na myśli 1,2 jekniecia :) ja wtedy wisze nad nim na wdechu , co będzie dalej i właśnie wtedy przekreca głowę i śpi dalej. Co innego gdyby się rozkrecal. Ewentualnie zastanów się może się zbiega ze skokami i tak reaguje.

• tapirek Koleżanka

Wysłany: 25 września 2014, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello.katty wrote:
    Nie no miałam na myśli 1,2 jekniecia :) ja wtedy wisze nad nim na wdechu , co będzie dalej i właśnie wtedy przekreca głowę i śpi dalej. Co innego gdyby się rozkrecal. Ewentualnie zastanów się może się zbiega ze skokami i tak reaguje.
    Ja chyba nie potrafię rozróżnić skoku u Szymka... W sumie może to zaczyna się od jakiś jęknięć tylko jak on leży w sypialni to ja w drugim pokoju nie słyszę?

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2014, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moja zawsze się budzi o 2 w nocy i o 6 na karmienie ( karmie mm)

• Edzia88 Przyjaciółka

Wysłany: 25 września 2014, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)
    Ninie coś sie znowu poprzestawiało i drugi dzień ucina sobie 1,5h drzemke po 18 i szaleje do 23. Pozniej karmienie na spiocha przed 1, 3 i po 6. Wstała po 9. Nie zazdroszczę nocnego usypiania. U nas 2 tyg temu było to samo. Budziła sie wyspana kolo 4 i walczyłam do 6.

rr64wnh.png
  • Martusska Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    walabia wrote:
    Martusska, zmartwiłaś mnie tym zapaleniem ucha. Co skłoniło Cię do pójścia z tym do lekarza? Zastanawia mnie to, bo Franek dziś marudny i łapał się za ucho... jakiegoś wielkiego kataru nie ma, ale rano i wieczorem trzeba odciągnąć.

To Julka miała straszny katar non stop.. i ciągle trzebabyło odciągać. Oprócz łapania się za ucho to tez nieprzyjemny zapach z tego ucha zwłaszcza po kąpieli jak dostało się tam troszkę wody. I ten zapach to własnie taka biała wydzielina którą pani dojrzała w uchu + zaczerwienienie ścianki.

f2w33e3kmkr4l6vu.png
    ex2btgf6pw7pc9mw.png

1usa8u69sqqt0q6z.png

• Karina1989 Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też przez kilka ostatnich nocek Mateuszowi zdarzyło się po parę razy " obudzić" z takim rozpaczliwym płaczem, jakby coś mu się przyśniło właśnie i zaraz ucichł i sam dalej poszedł spać, nawet nie zdążałam do niego zajrzeć, a już cisza była...więc może rzeczywiście u dzieci w tym wieku takie rzeczy się zdarzać mogą...

f2wl3e5e2woqb9gd.png
    zem3krhmp272sip5.png
‹‹ 801 802 803 804 805 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ