Kwietniowe mamusie 2014:)
-
WIADOMOŚĆ
-
Doris u nas podobnie tylko godziny inne. Ogólnie wybudzanie co ok godzinę a od 1 do 2 usypianie. Trochę dluzej pospał od 3. O co chodzi. W nocy juz ryczeć mi sie chcialo. Franek nie placze tylko wygląda na wyspanego albo zwyczajnie nie chce mu sie spac. Takie odnosze wrażenie... Czy to minie kiedyś? Czasem mam wrażenie jakby wrócily nocki jak mial kilka tygodni
-
Dzien dobry wszystkim ja dzisiaj po super nocy, Szymek obudzil sie na karmienie dopiero o 5 i jeszcze dosypia. Cud. Od miesiaca nie mialam takiej nocy, ostatnio dochodzilo do 6 karmien, pobudka o 6. Podobnie jak Franek Tusi nievplakal ale wygladal na wyspanego. Do tego moje dziecko to dzikus i na rekach absolutnie nie zasnie...
Mam heszcze jedno do Was pytanie. Od dkuzszego czasu Szymon np w ciagu dnia lub wieczorem budzi sie z mega placzem. Taki rozpaczliwy wrzask. Zazwyczaj wystarczy podrjsc, dac smoczka i poglaskac. Mlody nawet oczu nie otwiera tylko ryczy jak opetany. Czy dzieciom moga sie juz snic koszmary? Czy to ma zwiazek z czyms innym? -
nick nieaktualnyDla mnie najtrudniej było hm chyba zaraz po porodzie najazd teściowej hormon plus ona istna rzeźnia ! Teksańska masakra a gdyby nie ona to skok 3-4 miesiąc teraz mam nadzieje nic juz mnie nie ruszy
Oj dzisiejsza noc pt "cyc w buzi cała noc" normalnie podłączenie cały czas inaczej płacz
Co do wybudzania sie w nocy z płaczem to jakieś 2-3 tyg temu Zojka tak miała kilka razy ja to zganialam ba to ze to przez to ze u teściowej byliśmy haha -
Dzień dobry! U nas mało nocnych atrakcji, bo standardowo Szymek spal od 19 do 6 potem śniadanko, zabawa i teraz obowiązkowa drzemka hehe w czasie której jest pora na moje śniadanie.
Tapirek:u nas tez tak się Szymek czasem wzbudza. Male dzieci nie potrafią ponoć płynnie przechodzić z 1 fazy snu w 2 i właśnie dlatego się jakby wybudzają. Kiedyś czytałam tez ze właśnie dlatego trzeba dać "sekundę" zanim się dziecko weźmie do uspokajania, bo wtedy się rzeczywiście rozbudza. U nas tez smok wtedy idzie do akcji. -
Hello.katty staram sie go nie podnosic ale ten placz jest tak rozpaczliwy ze az serce peka.
Tez myslalam ze maly przeladowany emocjami ale po zupelnie nudnym dniu tez mu sie zdarza. Trzeba miec nadzieje ze to minie w koncu
I tak btw moj Szymon tez jest z 24.04:)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2014, 08:38
-
Tusia89 wrote:Tapirek, to u nas mize tez to minie. Ostatnio czytalam, ze na tym etapie takie wybudzanie sie, jakby śniły sie koszmary moze sie zdarzyć...
-
Tusia89 wrote:Tapirek, a jak długo trwaly te nieszczęsne nocki z częstym wybudzaniem?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2014, 08:42
-
Hello.katty wrote:Nie no miałam na myśli 1,2 jekniecia ja wtedy wisze nad nim na wdechu , co będzie dalej i właśnie wtedy przekreca głowę i śpi dalej. Co innego gdyby się rozkrecal. Ewentualnie zastanów się może się zbiega ze skokami i tak reaguje.
-
nick nieaktualny
-
Hej
Ninie coś sie znowu poprzestawiało i drugi dzień ucina sobie 1,5h drzemke po 18 i szaleje do 23. Pozniej karmienie na spiocha przed 1, 3 i po 6. Wstała po 9. Nie zazdroszczę nocnego usypiania. U nas 2 tyg temu było to samo. Budziła sie wyspana kolo 4 i walczyłam do 6. -
walabia wrote:Martusska, zmartwiłaś mnie tym zapaleniem ucha. Co skłoniło Cię do pójścia z tym do lekarza? Zastanawia mnie to, bo Franek dziś marudny i łapał się za ucho... jakiegoś wielkiego kataru nie ma, ale rano i wieczorem trzeba odciągnąć.
To Julka miała straszny katar non stop.. i ciągle trzebabyło odciągać. Oprócz łapania się za ucho to tez nieprzyjemny zapach z tego ucha zwłaszcza po kąpieli jak dostało się tam troszkę wody. I ten zapach to własnie taka biała wydzielina którą pani dojrzała w uchu + zaczerwienienie ścianki. -
U nas też przez kilka ostatnich nocek Mateuszowi zdarzyło się po parę razy " obudzić" z takim rozpaczliwym płaczem, jakby coś mu się przyśniło właśnie i zaraz ucichł i sam dalej poszedł spać, nawet nie zdążałam do niego zajrzeć, a już cisza była...więc może rzeczywiście u dzieci w tym wieku takie rzeczy się zdarzać mogą...