SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA PŁODNOŚĆ   

Jak pierwsze 60 dni mogą zwiększyć Twoje szanse na ciążę?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe mamusie 2014:)
Odpowiedz

Kwietniowe mamusie 2014:)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2014, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikt nie mowil ze karmisz na sile :P
    Zoja tez wiercipieta wiec u nas BLW to super sprawa ;)
    Dzis dostała gluten w postaci kaszki i powiem masakra jak bym miska ja karmić łyzeczka to załamka ! Wyrywała mi łyżeczkę wrzeszczala tragedia odpuscilam sobie nie byłam w stanie tego wrzasku słychać i szkoda mi jej a jak dałam jej łyżeczkę to weolacga zobhe do buzi gleboko ze odruch wymiotny miała

• walabia Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martusska, zmartwiłaś mnie tym zapaleniem ucha. Co skłoniło Cię do pójścia z tym do lekarza? Zastanawia mnie to, bo Franek dziś marudny i łapał się za ucho... jakiegoś wielkiego kataru nie ma, ale rano i wieczorem trzeba odciągnąć.

Martusska lubi tę wiadomość

ot1z8e0.png

https://www.maluchy.pl/li-73157.png
  • Karina1989 Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aphrodita wrote:
    Wyrosłam. Teraz lubię dużo rzeczy. Nawet mleko, które było dla mnie wielkim koszmarem z dzieciństwa. najgorsze jest to, że w przedszkolu Panie miały zakaz dawania mi mleka, moja mama przynosiła zaświadczenie od lekarza, a i tak na siłę musiałam je pić. Często zostawałam sama na stołówce ze szklanką mleka a inne dzieci bawiły się już na podwórku. W końcu jakoś wypijałam to mleko, ale jak wracałam do domu to wszystko zwracałam. Normalnie koszmar i trauma. Teraz w tych czasach to by nie przeszło.

Oh przedszkolny koszmar...ja też mam swój....W życiu nie zapomnę, jak wmuszono we mnie wątróbkę :/ Miętosiłam ją w ustach przez cały dzień...do tej pory czuję na języku ten smak i od tamtej pory nie wzięłam wątróbki do ust...

walabia - Dziękuję bardzo za zdjęcie Franciszka :* Pysio do zacałowania :*

f2wl3e5e2woqb9gd.png
    zem3krhmp272sip5.png
  • Karina1989 Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam - jak widać metoda BLW jest dla Zojki idealna :)

Martusska - Zdrówka dla Julci :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2014, 22:59

Miriam lubi tę wiadomość

f2wl3e5e2woqb9gd.png
    zem3krhmp272sip5.png
  • aphrodita Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślę, że też spróbuję BLW, ale jak będę miała krzesełko. Dzisiaj Emilka miała ochotę na schabowego męża.

Miriam, skrzatek85 lubią tę wiadomość

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
  • zozol Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karina ja też byłam w dzieciństwie strasznym niejadkiem, były samolociki, kotki pieski i inne zwierzaki, i wystarczyła jedna łyżka na siłę za dużo i wszystko wracało górą :) nawet mleka mojej mamy nie chciałam pić, jak musiałam coś zjeść na siłę "bo inaczej nie odejdziesz od stołu" to wpychałam do buzi jak chomik a później wciskałam to w żeberka między kaloryfer. W podstawówce wszystko się zmieniło i nawet dwa obiady jadłam-w szkole i w domu, więc jest nadzieja że wyrośnie :p

Skrzatek Adaś śliczny, ma piękne oczka.

Miriam, skrzatek85 lubią tę wiadomość

qm4p206.png

Nasz największy skarb
    https://www.maluchy.pl/li-68536.png

• Tusia89 Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eh... Franek poszedl spac o 19:15 i od tamtej pory juz ze trzy razy sie obudzil w tym jeden raz cyc a tak to muszę go zabrać do swojego lóżka, przytulic, poklepać i ewentualnie zaśnie. Wcześniej pomagalo tylko zasmiczkowanie
    ostatnio tak wyglądają noce u nas...

dqprj44jypq2k6s8.png
  • Tusia89 Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eh dziewczyny współczuję traum jedzeniowych...

dqprj44jypq2k6s8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2014, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zozol ja wędlinę chowałam pod dywan :D

Tusia łącze sie z tobą w bólu u nas to samo jest codziennie a od 2 dni czasem co 15 minut a Zoja juz śpi od 30 a budziła die 3 razy

zozol lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2014, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jakoś traumy nie mam ale pamietam zupę owocowa z zerówki bleeee

• Makcza Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kira też się właśnie obudziłą. Dałam jej cyca, ale źle zrobiłam. Za wcześnie żeby była głodna, bezmyślnie to zrobiłam. Może wystarczyło poczekać aż sama zaśnie? A jak nie, to przytulić? Ktoś wie, skąd to wybudzanie i jak sobie z tym radzić?

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
  • Makcza Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie nikt nie wmuszał jedzenia, nie musiałam też zjadać do końca. Warto pamiętać o tm, że z reguły rodzice po prostu za dużo dzieciom nakładają. Zbyt duża porcja przeraża dzieci i już od samego widoku nie mają ochoty na jedzenie.

Miriam lubi tę wiadomość

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
  • ofcooo Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 23:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane mamusie ja z zapytaniem - które pierwsze tygodnie / miesiące są najcięższe po urodzeniu?

zem3h371xcq8c2sz.png
    qdkkwn15frnb311v.png
  • doris85 Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 23:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofco, dla mnie problemy zaczęły sie w 4 miesiącu. Skok i marudzenie kilka tygodni. Wcześniej było ok.

Makcza, ja tez odruchowo daje pierś jak mała sie budzi w nocy. Skąd to sie bierze nie wiem. Chyba zeby.

Dzisiaj usypialismy 1h metoda ręce-łóżko. UFf cieżko bylo

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2014, 23:41

klz9vcqg5cpvnjbv.png
    więc teraz serca mam dwa
  • Makcza Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 23:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja uważam, że jest coraz łatwiej. Dzieci mają lepsze i gorsze okresy, ale my coraz lepiej je znamy, coraz łatwiej rozumiemy i nabieramy wprawy. No i wypracowujemy sobie rytm, a to ważne i wiele ułatwia. Dla mnie najgorszy był czas zaraz po urodzeniu, pierwsze 2 tygodnie, bo ja nie umiałam jej karmić, a ona nie umiała jeść. Nie umiałam jej pewnie trzymać itd. Do tego spadek hormonów zrobił swoje. A z każdym tygodniem było łatwiej. I z każdym dniem miłość i przywiązanie narasta, u mnie nie było to od pierwszego wejrzenia. Ofcoo, zaraz zobaczysz, jak wspaniale być mamą!

ofcooo, Tusia89, mala_mi lubią tę wiadomość

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
  • Makcza Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 23:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dalej oglądam Zawadzką i jest odcinek o opiece nad noworodkami (bliźnięta). Tak sobie myślę, że przy drugim będzie o wiele łatwiej. Przynajmniej wiadomo mniej więcej, czego się spodziewać!

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
  • Karina1989 Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 00:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak dla mnie zarowno z corcia jak i synkiem najciezsze byly pierwsze dwa trzy miesiace, poten jakos tak coraz latwiej mimo lepszych i gorszych dni:)

Z tym jedzeniem julki i wymiotami to nawet nie jest tak ze kazemy jej jesc wszystko z talerza bez dyskusji.,nie chce juz to nie je..problem jest taki ze ona je tylko uwidziane przez siebie rzeczy i koniec,mnie skosztuje nic nowego:( np proponuje jej a moze zjesz kawaleczek pomidorka/ mandarynki/ truskawki? Albo bedzie stanowcze nie albo skosztuje i reakcje sa dwie: albo od razu ma odruch wymiotny i wypluwa, albo zje i nawet po pol godzinie potrafi zwymiotowac:/oczywiscie nie zawsze, sa rzeczy ktore skosztuje ale mimo stwierdzenia zd dobre wiecej nie zje ale nic sie nie stanie..

f2wl3e5e2woqb9gd.png
    zem3krhmp272sip5.png
  • Makcza Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 00:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karina, tu mamy przykłąd ekstremalny, ale może któraś z porad Ci posłuży:

http://player.pl/programy-online/na-klopoty-zawadzka-odcinki,575/odcinek-1,S00E01,10902.html

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
  • Karina1989 Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 00:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nie wiem jak to jest ale czuje síe glupsza niz za pierwszym razem w pewnych kwestiach:P Np jesli chodzi o rozszerzanie diety:P choc duza w tym zasluga sporej roznicy wiekowej..

f2wl3e5e2woqb9gd.png
    zem3krhmp272sip5.png
  • doris85 Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 04:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzizas. O 3.30 karmienie i usypianie do teraz.
    ...w dodatku nie mogę zasnac :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2014, 14:26

klz9vcqg5cpvnjbv.png
    więc teraz serca mam dwa
‹‹ 800 801 802 803 804 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ