X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe mamusie 2014:)
Odpowiedz

Kwietniowe mamusie 2014:)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2014, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My daliśmy 2 dawki pneumo ale kurde żałuje straszne trzeciej juz nir dam wkoncu Czarek dał sie przekonać ale dopiero po rozmowie z zaprzyjaźnionym pediatra ktory na pytanie szczepiles swoje dzieci ? Odp tylko wybiórczo engerix i tyle żadne 6w1 bo to straszny syf nie mówiąc o mmr jestem zła sama na siebie ze nie postawiłam odrazu na swoim ale to jak ze wszystkim mieka witka ze mnie i tyle :/

• Karina1989 Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeeez, na szczęście Mateusz też nie tym....ale i tak boję się cholernie już szczepień....choć zastanawiam się chociaż nad żółtaczką, bo bądź co bądź małego czeka w listopadzie jeszcze chwilowy pobyt w szpitalu :/ w październiku będę dyskutować z neurologiem o szczepieniach, ale też najchętniej bym już sobie dała z nimi absolutnie spokój...

f2wl3e5e2woqb9gd.png
    zem3krhmp272sip5.png
  • Tusia89 Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edzia czyli nie szczepiłaś w ogóle? I nie ma z tego tytułu żadnych
    nieprzyjemności?

dqprj44jypq2k6s8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2014, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karinka w twoim przypadku to jednak zaszczepiła bym żółtaczka bo jednak wy będziecie miec zabieg tak ? A co do mmr to wy chyba ze wzgledu na te zabiegi powinniście Doda. Odroczenie przynajmniej na pol roku

• Makcza Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My szczepimy obowiązkowymi, bezpłatnymi. Tak uznałam, że skoro całe pokolenia były tak szczepione, to tak najbezpieczniej. Kirka nawet 3 ukłucie znosi dobrze. Zresztą, skąd my mamy wiedzieć, jak jest najlepiej, skoro lekarze też są podzieleni.

Edzia, nie szczepisz W OGÓLE? Ja bym chyba ze strachu umarła. I nie wybaczyłabym sobie nigdy, gdyby mi dziecko zachorowało. Ale jestem ostatnia, by kogoś namawiać, bo się na tm nie znam. Ja wybrałam linię tradycyjną.

skrzatek85 lubi tę wiadomość

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
  • Makcza Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam, dziękuję. Już się nie mogę doczekać :)

Beatina, hehe, na szczęście Bóg poskąpił mi zapędów artystycznych.

Bea_tina lubi tę wiadomość

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
  • Karina1989 Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czeka nas rezonans glowy wiec chcac nie chcac igly pojda w ruch bo beda go usypiac :/ zoltaczke pewnie jeszcze zaszczepie ale nad reszta juz sie porzadnie zastanowie...a bynajmniej bede prosic o odroczenie ...

f2wl3e5e2woqb9gd.png
    zem3krhmp272sip5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2014, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makcza powinna dojść najpóźniej w poniedziałek bo weekend niestety :(

Ja w szczepienia zglebialam sie sporo w ciazy i nie chciałam wcale szczepic no ale awantury z Czarkiem zrobiły swoje naszczesvie przejrzał na oczy hm linia tradycyjna to nie dokonca tak bo składy szczepionek sa rożne od ruch którymi my szczepienibylismg i było ich mniej ale fakt faktem sa bezpieczniejsze od tych 5w1 czy 6w1 lecz lekarze namawiają na skojarzone niestety :/

• Edzia88 Przyjaciółka

Wysłany: 25 września 2014, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko gruźlica i chcę przeciw żółtaczce bo to nigdy nic nie wiadomo. A reszta? Chyba bardziej boję sie powikłań po szczepionkach. A jaka jest szansa że zachruje? Teoretycznie skoro 95% dzieci jest szczepionych to od kogo ma się zarazić? I tu pojawia się kwestia skuteczności szczepionek. Czy miałam nieprzyjemności? Nie. Pokłóciłam się z jednym pediatrą to więcej do niej nie poszłam a pozostali uszanowali moją decyzję.

rr64wnh.png
  • Tusia89 Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja czytalam, ze 6w1 i 5w1 maja bardziej oczyszczony sklad niż tradycyjne. Ale jaki to ma teraz sens. Najwazniejsze, ze nasze dzieciaczki dobrze przechodza szczepionki i oby tak dalej.

dqprj44jypq2k6s8.png
  • doris85 Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edzia, ale jak wszyscy przestana szczepic to zaczną się pojawiać zachorowania. I co wtedy?

Ja szczepie 5w1 własciwie tylko dlatego, bo sa bardziej oczyszczone i z uwagi na to że ostatnia dawka jest juz koło 18mies chyba i dziecko może wtedy juz ciezko znosić 3 ukłucia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2014, 17:26

klz9vcqg5cpvnjbv.png
    więc teraz serca mam dwa
  • Makcza Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doris, myślę, że te ostatnie szczepienia to będzie dramat... Na razie to odrzucam.

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
  • Edzia88 Przyjaciółka

Wysłany: 25 września 2014, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doris pewności nie ma. Statystyki wskazują, że zachrowalność spadała przed wprowadzeniem szczepień. Żyjemy w XXI wieku i poziom życia jest zupełnie inny. Gdyby szczepionki były bezpieczne to bez większego zastanowienia bym szczepiła bo nie byłoby ryzyka bez względu na skuteczność. Każdy postępuje tak jak uważa za słuszne.

Miriam lubi tę wiadomość

rr64wnh.png
  • karolinaaaaaaa Ekspertka

Wysłany: 25 września 2014, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2015, 11:53

• skrzatek85 Przyjaciółka

Wysłany: 25 września 2014, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dziś po szczepieniu mieliśmy już trzecie.... Szczepimy obowiązkowymi darmowymi.... następna za miesiąc i będzie ostatnia w tym roku.. na szczęscie tylko jedno wkłucie... dziś były trzy :-/

https://www.maluchy.pl/li-68994.png

Wysłany: 25 września 2014, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

skrzatek85 lubi tę wiadomość

• skrzatek85 Przyjaciółka

Wysłany: 25 września 2014, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasz płacze dlatego mąż z nami chodzi go trzyma bo ja płacze razem z nim :-/.... choc dziś było o niebo lepiej :-)
    Adaś waży 8100 i dł 72 :-D jest na podium??
    I pytałam dziś pediatre o gluten, powiedziała żeby mu podawać zupe z marchwi pietruszki i ziemniaka, a za dwa tygodnie do tego ugotować na wodzie kasze manną na sztywno i dodawać po łyżeczce do zupki.... zabroniła dawać soczki (i tak nie chciałam tego robić)

https://www.maluchy.pl/li-68994.png
  • Mała_M Koleżanka

Wysłany: 25 września 2014, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja szczepie.niestety widziałam przypadki odry i widziałam krztusiec u małego dziecka,to samo z gruźlica. Wszystkie dzieci nie były szczepione.Zaprzyjaźniona pediatra w GB mówiła mi.ze tam jest ogrom zachorowań u dzieci nieszczepionych.Nie chce ryzykować ze przyniósł cos DP domu i dziecko zachowuje.

o148ha00ta895lpq.png

Wysłany: 25 września 2014, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• Tusia89 Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eh... u mnie znów zapowiada się "ciekawa noc" Franek od 19 zdążył się juz wybudzić i ciężko było mu zasnąć... eh.. no ale skok przypada na 22-26 tygodni (relacje- lek separacyjny) wiec mam nadzieję, że przejdzie za jakiś czas bo wyczytałam, że :"Okres marudzenia moze zaczac sie juz okolo 23 tygodnia i trwac okolo 4 tygodni. Typowe dla tego okresu jest na przyklad to, ze dziecko zle spi i wydaje sie miec koszmary senne," no to u nas jeszcze dwa tygodnie... masakra

dqprj44jypq2k6s8.png
‹‹ 805 806 807 808 809 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ