X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe mamusie 2014:)
Odpowiedz

Kwietniowe mamusie 2014:)

Oceń ten wątek:
  • olala81 Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to trochę mi ulżyło, ze nie jestem sama ze słoiczkami, no i też zacznę gotować, może na razie kupię samo mięso ze słoiczka i będę dodawała do ugotowanych warzyw? we wtorek będę w Bydgoszczy to zobaczę w almie te holle, może będzie samo mięsko. no a co wy na ser?
    A może któraś mama ma kogoś z maleństwem w UK co oni tam dają dzieciom?

01582n0ast4hm7dp.png
  • aphrodita Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam kuzynkę co ma 6 latka, ale mogę zapytać co mu dawała.

olala81 lubi tę wiadomość

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
  • skrzatek85 Przyjaciółka

Wysłany: 10 października 2014, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olala w bydgoszczy jest taki sklep AKPOL i tam maja ogromny wybor sloiczkow soczkow kaszek i ogolnie wszystko dla dziecka. Bynajmniej byl jak mieszkalam w bydgo ;-)

https://www.maluchy.pl/li-68994.png
  • Niesmiala Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny z mięsa to chcę dac indyka bo to zwierzę które nie je świństwa żadnego. Królika tez będę kombinować od kogoś. A sloiczkowe jedzenie też mi śmierdzi właśnie :p a Frankowi smakuje haha.
    Tusia, przy tym forum chyba za dużo administrowania nie będzie. Tylkl przy rejestracji akceptacja i nadanie uprawnień.
    Zresztą zobaczymy jak to wyjdzie. Kurde dzisiaj juz chyba tegk nie zrobimy bo jeszcze u rodziców siedzę bo Franky zasnął :/

FRANIO
    mhsvpx9ivxrxdkyp.png
  • Niesmiala Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Wam że żal mi ovufriend. Tam nie bedzie suwaczkow. Buuuh

FRANIO
    mhsvpx9ivxrxdkyp.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olala w uk tak jak w USA wszystko z serem, serowe itd ale z tego co wiem nabiał dla takich maluchow wcale nie jest polecany ale co kraj to obyczaj. Mój lekarz twierdz ze jezeli chodzi o opiekę w czasie ciazy i potem niemowlaki to uk jest 100 lat za murzynami.

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Tusia89 Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To prawda Kozgo. Mojego brata dziewczyny szwagierka (hehe ale galimatias) urodziła kilka dni temu. Wszyscy mieszkają w Londynie. Jak odeszły jej wody to odesłali do domu. Kazali przyjechac z konkretnymi skorczami. Jak przyjechała do szpitala Miala rozwarcie na 10, w godzine mała byla juz na świecie. Po czym powiedzieli jej ze wieczorem moze isc do domu. Ona sie nie zgodziła. Ale w szpitalu i tak nie byla 24h nawet. Za to sale do rodzenia super. Jak pokój. Wanna do dyspozycji itp. Kilka godzin po porodzie już mozna odwiedzać. Niezle co?;)

dqprj44jypq2k6s8.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mojej koleżance 5h po porodzie kazali isc do domu juz pomijam ze oni uznają ciaze po skończonym 3 miesiacu i wczesniej nie na co liczyć na leki na podtrzymanie. Warunki maja super za to wiedza masakra.

doris85 lubi tę wiadomość

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Tusia89 Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak z tym też słyszałam, że do 3 miesiąca mają problem żeby uznać ciążę jako ciążę... masakra, jak rodzić to tylko nie w UK :D

dqprj44jypq2k6s8.png
  • olala81 Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nich w ogóle ta służba zdrowia to masakra, my nie mamy co narzekać porównując z nimi. Ja cała drżę o ciąże mojej siostrzenicy na szczęście po tym jednym krwawieniu nic więcej się nie dzieje i jest ok, ma termin na 13 kwietnia:) Oli będzie miałm rok i zostanie wujkiem:)

Skrzatek koło JYSK, przy Gdańskiej?

01582n0ast4hm7dp.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co za koszmar korki mi wywaliło jak kapałam Tymka miałam farta ze akurat mama była u mnie bo inaczej masakra by była.

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Tusia89 Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tymek się nie wystraszył?

dqprj44jypq2k6s8.png
  • Tusia89 Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doris a jak szukałaś swoich zdjęć na tinypic ??? przecież tam jest stron od groma i ciut ciut...

dqprj44jypq2k6s8.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia no wlasnie strasznie sie splakal :( dzis wogole same przygody bo został z mama na chwile bo spał skoczyłam ba poczcie ale baba cos nawaliła i długo tam siedziałam i Tymek sie obudził i nie bylo mnie i biedny tak sie splakal strasznie biegłam do domu tak ze prawie nogi połamałem.

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • olala81 Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oli się popłakał teraz niedawno, już spał ale cś go przebudziło, mąż poszedł ale nie dało rady ja musiałam i jak tylko ja go wzięłam to wtulił się tak mocno i uspokoił w moment. Czy ten lęk separacyjny długo trwa? przecież ja pracuję, ciekawe jak będzie, już we wtorek się okaże.
    Kozgo dobrze, że nie byłaś sama, spacer po ciemnym mieszkaniu z nagim, śliskim Tymkiem mógłby się źle skończyć.

01582n0ast4hm7dp.png
  • skrzatek85 Przyjaciółka

Wysłany: 10 października 2014, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak Olala na gdanskiej

Pozalilam sie na Adaska ze nie trafia sam do buzi a tu niespodzianka dalam mu skorke chleba w prawa reke to wyrzucil wlozylam mu w lewa i zjadl cala :-D

https://www.maluchy.pl/li-68994.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olala moja mama to nie spec od techniki ale chociaz poświęciła mi tel, a ja Tynka w ręcznik i włączać korki.
    Co do leku nie wiem ile trwa u nas juz jakos długo śle moze to dlatego ze on jest non stop ze mna i tylko czasem z mezem zostaje sam.

Brawo dla Adasia :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2014, 21:45

skrzatek85 lubi tę wiadomość

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Tusia89 Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ile macie stopni teraz w mieszkaniu. Ja zobaczylam na termometr i sie przeraziłam. U mnie jest prawie 25 stopni. Moze dlatego Franek się wybudza bo mu gorąco... Od jutra zakręcam kaloryfery!!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2014, 21:51

dqprj44jypq2k6s8.png
  • Edzia88 Przyjaciółka

Wysłany: 10 października 2014, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas 23 :)

rr64wnh.png
  • Edzia88 Przyjaciółka

Wysłany: 10 października 2014, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale w sypialni na pewno chłodniej bo tam słońce nie świeci.

rr64wnh.png
‹‹ 872 873 874 875 876 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ