X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe mamusie 2014:)
Odpowiedz

Kwietniowe mamusie 2014:)

Oceń ten wątek:
  • Tusia89 Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 07:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Franko co prawda idzie do innych na ręce ale są sytuacje kiedy rozplacze sie na widok obcych, albo nawet tych których juz zna, kiedy za szybko chcą go zabrać albo nagle sie mu pojawiają w polu widzenia i zaczynaja do niego gadac. Dwa razy juz na widok mojego taty sie rozpłakał ale jak sie uspokoil i powoli tata do niego zaczął gadac to juz uśmiechy. Chyba to taki okres. Ziaba jeszcze będzie Towarzyska zobaczysz. Wydaje mi się, ze wlaśnie powinnaś wychodzic i nie rezygnować z takich wyjsc. Ona u Ciebie będzie sie czuc bezpiecznie i oswajać z takimi sytuacjami. Tak mi się wydaje. Wczoraj Franek się. Rozplakal na odglos blendera... Ale wyszlam uspokoił sie i stopniowo sie zbliżałam i bylo juz ok.

dqprj44jypq2k6s8.png
  • skrzatek85 Przyjaciółka

Wysłany: 10 października 2014, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaaaaaaaaaaaaa co za noc...... moj synek spal dzis super pobudka na mleczko o3 i o7 koniec spania.... a mamusia nie spala prawie cala noc bo tak sie rozchorowalam w nocy z3e wcale oddychac nie moglam i nie moge i do tego okropny bol gardla :-\ a czeka mnie dzis do przejechania 120km do domu

https://www.maluchy.pl/li-68994.png
  • tapirek Koleżanka

Wysłany: 10 października 2014, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szymek robi podobne akcje. Notorycznie placze na widok mojego brata, ktory moze go dotknac po jakichs 20 min od pojawienia sie w jego polu widzenia. Inne dzieci sa super poki nie wydaja dzwiekow i nie probuja go dotknac. U lekarza tez zawsze ryczy jak opetany. Widocznie taki okres na dzikusowanie troche :)
    My dzisiaj po kolejnej ciezkiej nocy. Juz sama nie wiem czy to katar czy znow powrot zlych nocy. Moje dziecko chyba stwierdzilo, ze spanie jest dla amatorow. W wyniku tego ja leze pol przytomna a kolo mnie lezy zadowolone z zycia i tryskajace energia niemowle...

• kozgo Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mamuśki my kolejna spoko noc kurde chyba Makcza miała racje z tym przekarmieniem albo to zbieg okoliczności ale drugi dzien daje pol słoiczka zupki i 2 noc lepsza.

Skrzatek współczuje przeziębienia zdrowka życzę, Adaś widac wyczuł zeby mamie dac w nocy odpoczac.

Tapirek dobrze ze uśmiechnięte a nie marudne zawsze jakis plus:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2014, 08:01

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • tapirek Koleżanka

Wysłany: 10 października 2014, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To prawda, ze plus :) chociaz moze to oznacza ze taki stan rzeczy mu odpowiada? :P oby nie:)
    No nic, wstajemy i sie ogarniamy i pakujemy. Zarzadzam weekend u dziadkow!

• olala81 Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oliwier zawsze płacze u mojej babci jak go weźmie na ręce, tez mi głupio zawsze musze go tłumaczyć że zmęczony albo coś. Na razie chyba tylko na nią tak reaguje i czasem na moją mamę się zdarzało ale juz teraz nie. Za to jak tylko zobaczy moją siostrę jego chrzestna to uśmiech od ucha do ucha nawet jak ją usłyszy przez telefon
    Noc średnia od 4 z nami w łóżku bo co chwilkę płakał przez sen. A z nami pospał do 7.

01582n0ast4hm7dp.png
  • Tusia89 Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas pobudki co dwie godziny... Eh zaczynam wątpić, ze będzie lepiej... Moze ja cos źle robię... Nie wiem. Za dużo bodzcy, snu w dzien... Nie mam pojęcia. a swędzenie dziąseł siega zenitu. Biedny pożera żyrafę i szamocze Glowa na prawo i lewo, wciskając sobie smoczek w buzie... Glupie zęby... :(

dqprj44jypq2k6s8.png
  • olala81 Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macie jakieś sposoby żeby mały znów zasypiał sam w łóżeczku? U nas tylko cyc albo noszenie przy włączonym okapie. Próbuje w łóżeczku ale on tam się rozbudza, a później wrzeszczy. Teraz właśnie próbowałam. Głaskałam, trzymałam za rękę, później próbowałam po prostu siedząc obok. On padnięty oczy się zamykają ale ryczy. No i skończyło się po pół godzinie przy piersi.

01582n0ast4hm7dp.png
  • olala81 Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia u nas tez są pobudki co 2 godziny. W dzień wcale dużo nim śpi, jeden raz rano ok. 10 i raz po południu. Wyjątkowo zdarza się że śpi 2 godziny ale najczęściej to ok 40min. Właśnie może zdarzyć mi się uda posprzątać łazienkę zanim się obudzi.

01582n0ast4hm7dp.png
  • Makcza Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olala81 wrote:
    Macie jakieś sposoby żeby mały znów zasypiał sam w łóżeczku? U nas tylko cyc albo noszenie przy włączonym okapie. Próbuje w łóżeczku ale on tam się rozbudza, a później wrzeszczy. Teraz właśnie próbowałam. Głaskałam, trzymałam za rękę, później próbowałam po prostu siedząc obok. On padnięty oczy się zamykają ale ryczy. No i skończyło się po pół godzinie przy piersi.

Ja kładę na brzuszku, mniej się wybudza, bo nie macha rączkami.

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
  • olala81 Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i po spaniu, nic nie zrobiłam bo zadzwoniła z pracy i zanim znalazłam w dokumentach to o co chodziło to mały się obudził

Oj na brzuch to ja mogę dopiero jak zaśnie bo inaczej jest wściek i zero spania.

01582n0ast4hm7dp.png
  • doris85 Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas działało układanie na brzuchu jak mała była mniej aktywna.

Jedziemy do teściów na weekend i mniej się bede udzielała. Ciekawa jestem jak mój mały marud zareaguje na nowe miejsce, w końcu nic juz nie pamięta. Może uda się zaliczyć jakąś połoninę :)

klz9vcqg5cpvnjbv.png
    więc teraz serca mam dwa
  • Makcza Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doris, pogodę macie marzenie, zazdroszczę. Ja muszę do budy łeeee!

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
  • Makcza Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doris, napisz jeszcze raz dokłdniej, co trzeba zrobić, żeby usunąć foty z tiny pic? Nie mam konta, oczywiście.

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
  • Tusia89 Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doris, daleko teście mieszkają? Milego pobytu

dqprj44jypq2k6s8.png
  • doris85 Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, pogoda super. Bieszczady są piękne w październiku.

Żeby usunąć foty trzeba najpierw je znaleźć czyli na tinypic czyli wejść na zdj w granice "pokaz obraz" wtedy przekierowuje do zdj na tinypic. Jak masz juz wszystkie linki to piszesz przez formularz skontaktuj na stronie z bardzo uprzejmy prośba. Moze sie zgodzą, to zależy od ich dobrej woli. No i to jest portal anglojezyczny.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2014, 11:20

klz9vcqg5cpvnjbv.png
    więc teraz serca mam dwa
  • Niesmiala Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doris, zazdroszczę tych Bieszczad :) A mi w góry tak tęskno. Najszybciej to chyba na wiosnę gdzieś się wybierzemy.

FRANIO
    mhsvpx9ivxrxdkyp.png
  • Karina1989 Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy się po standardowej, jednopobudkowej nocce :) Katar nadal jest, dużo i nie zapowiada się, by miał sobie pójść, walczymy więc dalej...

Doris - zazdroszczę Bieszczad :) Dawno nie byłam, ostatnio buszowaliśmy po Beskidach tylko...

f2wl3e5e2woqb9gd.png
    zem3krhmp272sip5.png
  • aphrodita Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doris, idealny moment na pobyt w Bieszczadach. Podobno jest kolorowo, no i pogoda przepiękna. My zawsze jeździliśmy kilka razy w roku, a tu w tym roku ani raz :(

U nas noc spokojna na szczęście. Moja mama przyszła, wzięła Emilkę na spacer to ja biorę się za ogarnięcie domu.

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
  • tapirek Koleżanka

Wysłany: 10 października 2014, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zazdroszcze tych Bieszczad! Mamy tam tak daleko ze poki co dwa razy udalo sie nam dotrzec w te piekne gory:) raz pociagiem podroz trwala 20 godzin.
    My juz w drodze do rodzicow, tyle ze zostaniemy nadal w plaskiej jak stol wielkopolsce :P

‹‹ 870 871 872 873 874 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ