X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe mamusie 2014:)
Odpowiedz

Kwietniowe mamusie 2014:)

Oceń ten wątek:
  • Niesmiala Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia u nas jest ok. 22 stopni.

Olala i Kozgo, ciężki ten etap lęku separacyjnego. Aż się boję co to u nas będzie. Bo my też większość czasu w dwójkę. Heh.

Skrzatek nasze maluchy potrafią nas zaskoczyć :)

Dzisiejszy dzień to ważna data bo Franek przekręcił się z pleców na brzuszek.
    Pojadł z cycusia na noc na naszym łóżku na leżąco, odwrócił się w drugą stronę i zrobił przewrotkę!!!! Ale byłam dumna :) Zawołałam Łukasza i pialiśmy z zachwytu nad Franiem hehe :)
    Tak się tym wybudził, że w swoim łóżeczku ciężko było go uspać. Oczywiście jeszcze 3 przewrotki zaliczył, padał na twarz bo już zmęczony ale umiejętności trzeba doskonalić :)

Tusia89, skrzatek85, doris85 lubią tę wiadomość

FRANIO
    mhsvpx9ivxrxdkyp.png
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie Mamusie! Mam pytanie: czy któreś z Waszych dzieciaczków miało zapalenie krtani? Kubuś niestety je ma, dostał antybiotyk, a wiem, że czasami takie zapalenie może być niebezpieczne, więc chciałam zapytać jak długo może potrwać taka infekcja u malucha i czy jest się rzeczywiście czym niepokoić (oczywiście jeżeli posiadacie takie doświadczenie). Pozdrawiam.

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • Tusia89 Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niesmiala, gratulacje dla Fanka. Zuch chlopak :)

Niesmiala lubi tę wiadomość

dqprj44jypq2k6s8.png
  • Niesmiala Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny możecie się już rejestrować na tym forum. http://www.grzywus.pl/forum_ov/viewtopic.php?f=7&t=5

Walabia, Koral! Forum prywatne, jeśli to był jakis powód waszego odejścia to wpadajcie tam. Tak to poustawiamy że posty będą widoczne tylko dla zalogowanych użytkowników. I brak będzie przekierowań z google itd.

FRANIO
    mhsvpx9ivxrxdkyp.png
  • Karina1989 Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale dzień zamulony, nic mi się nie chciało...

Gratulacje dla Frania :D

natalinka - z zapaleniem krtani u takiego maluszka do czynienia nie miałam, ale córcia miała jak była starsza...cóż, przy zapaleniu krtani mogą pojawić się silne duszności, zwłaszcza w nocy, dlatego jest to dość paskudne choróbsko i trzeba uważać, choć np, u mojej córci poza kaszlem się nie zdarzyła taka akcja...trwa ok. tygodnia z tego co pamiętam, ważne, by dużo wietrzyć, nawilżać powietrze w sypialni, dawać leki i mam nadzieję, że Kubuś szybciutko wyzdrowieje :)

Nie wiem, ile u nas jest stopni w pokoju, ale jak tylko zaczęli grzać, to zakręciłam kaloryfery, bo byśmy się ugotowali tam...

Mały dziś miał fazę na łapanie stóp i choć łapie je już od jakiegoś czasu, dziś mu się w końcu raz udało dostać stopą do buzi :) Zobaczymy, czy powtórzy wyczyn :)

doris85 lubi tę wiadomość

f2wl3e5e2woqb9gd.png
    zem3krhmp272sip5.png
  • olala81 Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalinka zdrówka dla Kubusia, żeby szybciutko przeszło. Teraz musisz go trochę rozpieszczać bo pewnie nie powinien płakać zeby tam nie nadwyrężać gardełka.
    Ja już zarejestrowana na nowym forum;) Ale jakoś dziwnie będzie się przenieść, troszkę smutno:(

01582n0ast4hm7dp.png
  • Niesmiala Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olala mi też jakoś smutno z tymi przenosinami kurcze. Może administratorzy tego forum jednak coś pomyślą o prywatnym forum...

FRANIO
    mhsvpx9ivxrxdkyp.png
  • Niesmiala Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolinaaaaaa ja też po treningu 30 min :)

FRANIO
    mhsvpx9ivxrxdkyp.png
  • Karina1989 Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też już się zarejestrowałam....żeby było milej, suwaczki i awatarek też już wstawiony...

f2wl3e5e2woqb9gd.png
    zem3krhmp272sip5.png
  • karolinaaaaaaa Ekspertka

Wysłany: 10 października 2014, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2015, 12:02

• natalinka Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Karina i Olala. Rozpieszczam - cały dzień tańca w rytm Smerfnych hitów, zabaw i przytulania dostarcza mu rozrywki :)

Smutno, że się przenosicie. Jesteście cennym źródłem wiedzy ;)

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • Niesmiala Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karina nawet nie wiedziałam, że można wstawić awatarek :)

FRANIO
    mhsvpx9ivxrxdkyp.png
  • Karina1989 Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A no można :D W panelu użytkownika można sobie w podpisie suwaczki wstawić i awatar ustawić, ale zdjęcie musi być najwyżej 90x90, więc musiałam sobie przyciąć ;)

f2wl3e5e2woqb9gd.png
    zem3krhmp272sip5.png
  • Niesmiala Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ano własnie ze zdjęciem miałam problem, idę pokombinować :D

FRANIO
    mhsvpx9ivxrxdkyp.png
  • olala81 Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam problem ze zdjęciem nie mogę aż tak zmniejszyć.

01582n0ast4hm7dp.png
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina - wiem, że nie uniknę teraz infekcji, ale zła jestem na pediatrę, bo tydzień temu zaczął mu się katar, poszłam do lekarza w środę, stwierdziła, że dziecko zdrowe. W tę środę nie przechodziło, zaczęło mu w środku charczeć - poszłam znowu: dziecko zdrowe. Wieczorem po wizycie taka chrypa, że nie mógł wydać dźwięku. Dziś na wizycie mówi pani doktor: no wiesz, katarek zszedł niżej i rozwinęło się zapalenie krtani. No myślałam, że coś jej powiem. Dopiero teraz się zorientowała???

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem, powoli tracę do niej zaufanie. Niby lekarz z wieloletnim doświadczeniem, ale sprawę zbagatelizowała - co tu dużo mówić...

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 23:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za pomoc - chyba dziś nie pójdę spać i będę czuwać nad nim. Teraz sobie śpi spokojnie jak zawsze i nic się nie dzieje, ale ogólnie nie kaszle tylko bardzo chrypi.

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • Niesmiala Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 23:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny zalogowane powinnyście widzieć już główny wątek - niewidoczny dla całej reszty ludzisków ;)
    Po zalogowaniu dajcie znać, dodam Was do zamkniętej grupy wtedy będziecie widziały posty :)

FRANIO
    mhsvpx9ivxrxdkyp.png
  • Karina1989 Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 23:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja zmniejszyłam na stronie avatarek.pl

natalinka - u nas było podobnie w czerwcu...niedziela - dziecko tylko przeziębione, katarek i nic więcej, a w poniedziałek oskrzela zapchane...I z jednej strony jestem zła na lekarza co go badał w niedzielę, ale z drugiej wiem, że u takiego dziecka może coś coś takiego rozwinąć dosłownie momentalnie, w jednej chwili nic, a w następnej już coś jest...choć jak mu już w środku charczało, to było jednak coś widać, że dzieje się coś nie w porządku...tyle że zapalenie krtani jest dość trudne do zdiagnozowania i zwykle wiedzą, że to to dopiero właśnie jak jest chrypa i "szczekający" kaszel...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2014, 23:36

f2wl3e5e2woqb9gd.png
    zem3krhmp272sip5.png
‹‹ 873 874 875 876 877 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ