X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe mamusie 2014:)
Odpowiedz

Kwietniowe mamusie 2014:)

Oceń ten wątek:
  • Niesmiala Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia u nas jest ok. 22 stopni.

Olala i Kozgo, ciężki ten etap lęku separacyjnego. Aż się boję co to u nas będzie. Bo my też większość czasu w dwójkę. Heh.

Skrzatek nasze maluchy potrafią nas zaskoczyć :)

Dzisiejszy dzień to ważna data bo Franek przekręcił się z pleców na brzuszek.
    Pojadł z cycusia na noc na naszym łóżku na leżąco, odwrócił się w drugą stronę i zrobił przewrotkę!!!! Ale byłam dumna :) Zawołałam Łukasza i pialiśmy z zachwytu nad Franiem hehe :)
    Tak się tym wybudził, że w swoim łóżeczku ciężko było go uspać. Oczywiście jeszcze 3 przewrotki zaliczył, padał na twarz bo już zmęczony ale umiejętności trzeba doskonalić :)

Tusia89, skrzatek85, doris85 lubią tę wiadomość

FRANIO
    mhsvpx9ivxrxdkyp.png
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie Mamusie! Mam pytanie: czy któreś z Waszych dzieciaczków miało zapalenie krtani? Kubuś niestety je ma, dostał antybiotyk, a wiem, że czasami takie zapalenie może być niebezpieczne, więc chciałam zapytać jak długo może potrwać taka infekcja u malucha i czy jest się rzeczywiście czym niepokoić (oczywiście jeżeli posiadacie takie doświadczenie). Pozdrawiam.

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • Tusia89 Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niesmiala, gratulacje dla Fanka. Zuch chlopak :)

Niesmiala lubi tę wiadomość

dqprj44jypq2k6s8.png
  • Niesmiala Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny możecie się już rejestrować na tym forum. http://www.grzywus.pl/forum_ov/viewtopic.php?f=7&t=5

Walabia, Koral! Forum prywatne, jeśli to był jakis powód waszego odejścia to wpadajcie tam. Tak to poustawiamy że posty będą widoczne tylko dla zalogowanych użytkowników. I brak będzie przekierowań z google itd.

FRANIO
    mhsvpx9ivxrxdkyp.png
  • Karina1989 Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale dzień zamulony, nic mi się nie chciało...

Gratulacje dla Frania :D

natalinka - z zapaleniem krtani u takiego maluszka do czynienia nie miałam, ale córcia miała jak była starsza...cóż, przy zapaleniu krtani mogą pojawić się silne duszności, zwłaszcza w nocy, dlatego jest to dość paskudne choróbsko i trzeba uważać, choć np, u mojej córci poza kaszlem się nie zdarzyła taka akcja...trwa ok. tygodnia z tego co pamiętam, ważne, by dużo wietrzyć, nawilżać powietrze w sypialni, dawać leki i mam nadzieję, że Kubuś szybciutko wyzdrowieje :)

Nie wiem, ile u nas jest stopni w pokoju, ale jak tylko zaczęli grzać, to zakręciłam kaloryfery, bo byśmy się ugotowali tam...

Mały dziś miał fazę na łapanie stóp i choć łapie je już od jakiegoś czasu, dziś mu się w końcu raz udało dostać stopą do buzi :) Zobaczymy, czy powtórzy wyczyn :)

doris85 lubi tę wiadomość

f2wl3e5e2woqb9gd.png
    zem3krhmp272sip5.png
  • olala81 Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalinka zdrówka dla Kubusia, żeby szybciutko przeszło. Teraz musisz go trochę rozpieszczać bo pewnie nie powinien płakać zeby tam nie nadwyrężać gardełka.
    Ja już zarejestrowana na nowym forum;) Ale jakoś dziwnie będzie się przenieść, troszkę smutno:(

01582n0ast4hm7dp.png
  • Niesmiala Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olala mi też jakoś smutno z tymi przenosinami kurcze. Może administratorzy tego forum jednak coś pomyślą o prywatnym forum...

FRANIO
    mhsvpx9ivxrxdkyp.png
  • Niesmiala Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolinaaaaaa ja też po treningu 30 min :)

FRANIO
    mhsvpx9ivxrxdkyp.png
  • Karina1989 Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też już się zarejestrowałam....żeby było milej, suwaczki i awatarek też już wstawiony...

f2wl3e5e2woqb9gd.png
    zem3krhmp272sip5.png
  • karolinaaaaaaa Ekspertka

Wysłany: 10 października 2014, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2015, 12:02

• natalinka Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Karina i Olala. Rozpieszczam - cały dzień tańca w rytm Smerfnych hitów, zabaw i przytulania dostarcza mu rozrywki :)

Smutno, że się przenosicie. Jesteście cennym źródłem wiedzy ;)

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • Niesmiala Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karina nawet nie wiedziałam, że można wstawić awatarek :)

FRANIO
    mhsvpx9ivxrxdkyp.png
  • Karina1989 Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A no można :D W panelu użytkownika można sobie w podpisie suwaczki wstawić i awatar ustawić, ale zdjęcie musi być najwyżej 90x90, więc musiałam sobie przyciąć ;)

f2wl3e5e2woqb9gd.png
    zem3krhmp272sip5.png
  • Niesmiala Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ano własnie ze zdjęciem miałam problem, idę pokombinować :D

FRANIO
    mhsvpx9ivxrxdkyp.png
  • olala81 Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam problem ze zdjęciem nie mogę aż tak zmniejszyć.

01582n0ast4hm7dp.png
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina - wiem, że nie uniknę teraz infekcji, ale zła jestem na pediatrę, bo tydzień temu zaczął mu się katar, poszłam do lekarza w środę, stwierdziła, że dziecko zdrowe. W tę środę nie przechodziło, zaczęło mu w środku charczeć - poszłam znowu: dziecko zdrowe. Wieczorem po wizycie taka chrypa, że nie mógł wydać dźwięku. Dziś na wizycie mówi pani doktor: no wiesz, katarek zszedł niżej i rozwinęło się zapalenie krtani. No myślałam, że coś jej powiem. Dopiero teraz się zorientowała???

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem, powoli tracę do niej zaufanie. Niby lekarz z wieloletnim doświadczeniem, ale sprawę zbagatelizowała - co tu dużo mówić...

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 23:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za pomoc - chyba dziś nie pójdę spać i będę czuwać nad nim. Teraz sobie śpi spokojnie jak zawsze i nic się nie dzieje, ale ogólnie nie kaszle tylko bardzo chrypi.

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • Niesmiala Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 23:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny zalogowane powinnyście widzieć już główny wątek - niewidoczny dla całej reszty ludzisków ;)
    Po zalogowaniu dajcie znać, dodam Was do zamkniętej grupy wtedy będziecie widziały posty :)

FRANIO
    mhsvpx9ivxrxdkyp.png
  • Karina1989 Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 23:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja zmniejszyłam na stronie avatarek.pl

natalinka - u nas było podobnie w czerwcu...niedziela - dziecko tylko przeziębione, katarek i nic więcej, a w poniedziałek oskrzela zapchane...I z jednej strony jestem zła na lekarza co go badał w niedzielę, ale z drugiej wiem, że u takiego dziecka może coś coś takiego rozwinąć dosłownie momentalnie, w jednej chwili nic, a w następnej już coś jest...choć jak mu już w środku charczało, to było jednak coś widać, że dzieje się coś nie w porządku...tyle że zapalenie krtani jest dość trudne do zdiagnozowania i zwykle wiedzą, że to to dopiero właśnie jak jest chrypa i "szczekający" kaszel...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2014, 23:36

f2wl3e5e2woqb9gd.png
    zem3krhmp272sip5.png
‹‹ 873 874 875 876 877 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ