Kwietniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyoli123 wrote:Dziewczyny my ostatnio stasznie zabiegani nawet nie mam czasu was nadrobic:( czy moglybyscie mi polecic jakies sprawdzone usztywniane biustonosze do karmienia? Mamy za tydzien komunie a ja nigdzie nie moge takiego biustonosza znalezc
-
Co do skoków rozwojowych jeszcze to moja przechodziła w 5. tyg wręcz książkowo. I tak jak czytałam - po tym nieszczęsnym tygodniu nagle zrobiła się mega spokojna, ciekawska, wszystko ją interesuje, dostrzega o wiele więcej rzeczy. Za to teraz mamy chyba kolejny skok - 7-9 tydz, tylko mama, cycus i noszenie na rączkach. Zdecydowalismy się na to chustonosidlo caboo, powinno jutro przyjść, już nie mogę się doczekać. Mam nadzieję, że Lila będzie chciała w Jim siedzieć
-
Nasza doradczyni chustowania niestety i caboo i to drugie rumuńskie nosidlo mocno odradzala więc odpuscilismy temat tym.bardziej że chcemy oboje z mężem sporo nosić
więc uczymy się wiązać tkana chuste, z dnia na dzień idzie lepiej i szybciej a maly maruda.tez lubi być w chuscie:)
-
kaszelkowa wrote:Nasza doradczyni chustowania niestety i caboo i to drugie rumuńskie nosidlo mocno odradzala więc odpuscilismy temat tym.bardziej że chcemy oboje z mężem sporo nosić
więc uczymy się wiązać tkana chuste, z dnia na dzień idzie lepiej i szybciej a maly maruda.tez lubi być w chuscie:)
Czemu odradzała? Dla mnie fajne rozwiązanie, chustę trzeba w kółko wiązać, nawet jsk ja dam radę to już widzę jak mąż wiąże, a on też chce nosić. -
Jupik wrote:Czemu odradzała? Dla mnie fajne rozwiązanie, chustę trzeba w kółko wiązać, nawet jsk ja dam radę to już widzę jak mąż wiąże, a on też chce nosić.
Ok, źle napisałam - odradzała dla dzieci niesiedzących, a dla takich nietrzymających główki już kompletnie.. nie tak że w ogóle jest złegeneralnie mówiła, że nie można w takich nosidłach ustawić blisko nóżek, w związku z tym mocno obciążają się plecki i kręgosłup, nie da się podwinąć miednicy i nie ma tego kształtu literki C, który powinien być zachowany dla niesiedzącego malucha...
z tego samego powodu odradzała nam chustę elastyczną na dłuższą metę i namówiła od razu na porządną naukę wiązania tkanej... no ale tak jak pisałam, my chcemy nosić duuuuużo i maluch jak na razie współpracuje, więc będziemy z tego na maksa korzystać, a nie raz na jakiś czas.. pewnie sporadycznie jak się dziecko w takie nosidło wsadzi to dziury w niebie nie będzie, tak samo jak z bujaczkami i innymi tego typu gadżetamimówiła generalnie, że marsupi i caboo mają opinię ok dla noworodków i małych niemowlaków, ale wcale takie nie są niestety..
-
Kurczę, to już sama nie wiem. Wiadomo, że to wygodna sprawa z tym Caboo ale nie chcę obciążać kręgosłupka małej. Wydaje mi się, że nie będziemy bardzo często jej nosić, ale jednak. Szczególnie teraz gdy nie siedzi, bo ewidentnie w ciągu dnia nudzi ja leżenie plackiem i chce być noszona.
-
Tak jak i kaszelkowej tak i nasza doradczyni chustowa odradzała wszelkiego rodzaju nosidła dla takich maluszków, dopóki same nie nauczą się siedzieć. Wszystko przez nierozwinięte stawy biodrowe. W chuście pozycja dostosowuje się do ciałka maluszka.
Ja jeszcze nie próbowałam swojej malutkiej chustować. Mieliśmy już co prawda zajęcia na lalkach jak byłam w ciąży, ale z chustowaniem córeczki czekam do zajęć, na które jedziemy w środę. Chustę już mam, także od środy będziemy się nosić -
Totoro wrote:Co do skoków rozwojowych jeszcze to moja przechodziła w 5. tyg wręcz książkowo. I tak jak czytałam - po tym nieszczęsnym tygodniu nagle zrobiła się mega spokojna, ciekawska, wszystko ją interesuje, dostrzega o wiele więcej rzeczy. Za to teraz mamy chyba kolejny skok - 7-9 tydz, tylko mama, cycus i noszenie na rączkach. Zdecydowalismy się na to chustonosidlo caboo, powinno jutro przyjść, już nie mogę się doczekać. Mam nadzieję, że Lila będzie chciała w Jim siedzieć
Totoro, czy mogę skontaktować się z Tobą jakoś na prv? Chciałam dopytać o pewną ważną dla mnie sprawę.
Tymuś (*) - 26 stycznia 2017, 10 tc
Bliźniaki (*) - 30 sierpnia 2017, 11 tc
Ciąża biochemiczna - wrzesień 2019
Talita(*) - 31 października 2019, 9 tc
Maluch(*) - 20 lipca 2021, 6 tc
Zdrowy Synek Ur. 8 sierpnia 2022 -
acygan wrote:Dziewczyny czy Wasze dzieciaczki spia w spiworkach? Ja do tej pory przykrywalam kocykiem, ale czas z tym konczyc i moje pytanie jak ubrac dziecko do spiworka? Body na dlugi rekaw i tyle wystarczy? W koncu tam tylko raczki wystaja.
-
nick nieaktualnyacygan wrote:Dziewczyny czy Wasze dzieciaczki spia w spiworkach? Ja do tej pory przykrywalam kocykiem, ale czas z tym konczyc i moje pytanie jak ubrac dziecko do spiworka? Body na dlugi rekaw i tyle wystarczy? W koncu tam tylko raczki wystaja.
-
Zależy od temperatury. Czasem śpi w cienkim pajacu bez śpiworka, czasem w body i śpiworku
Biustonosze do karmienia mam tylko nieusztywniane więc nie pomogę. Moim zdaniem od usztywnianych (od ucisku łatwiej dochodzi do zastojów, no i dla mnie sąniewygodne -
Darika, a Ty jak oceniasz pozycję dziecka jak ją wkładasz do Caboo? Rzeczywiście nóżki ma za szeroko, a kręgosłup na prosto? Jakoś na zdjęciach w necie nie wygląda to wcale az tak źle..
Moja śpi w pajacu i pod kocykiem (zawiniętym więc 2 warstwy). Temp.22°c