X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2017, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie moj post nie byl konkretnie o zebach chcialam wam tylko pokazac ze w ciazy moga sie dziać rozne rzeczy i nfz boi sie cokolwiek robić zeby nam pomoc w bolu. Przez chwile było podejrzenie se mam zapalenie kosci szczęki (co moglo wywolac chociazby zwykle przewianie) wiec uslyszalam ze i tak pani nikt tego nie zdiagnozuje bo nikt nie zrobi pani pantomogramu a tym bardziej nie da lekow przeciwzapalnych. Z osemkami nigdy nie miałam problemow nigdy mnie nie bolaly. Zeby zdiagnozowac z nimi problemy trzeba zrobic pantomogram. Osemki lubia sie w ciazy odzywac bo onw reagują nahormony. Czulam sie bezradna bo nikt mi nie chciał pomoc na nfz (a bylam w szpitalu) zaslaniajac sie tym ze jestem w ciazy. A wszystkie zrodla podaja ze mozna podac i antybioty (a nawet trzeba) pantompgram mozna zrobic i ze wieksze ryzyko niesie ze soba stan zapalny i przewlekły bol niz wykonanie takich badan.

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2017, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciri Nas jakoś tak na temat zęby wzięło;-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2017, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie,dzis jestem pelna energii,musialam ja jakos spozytkowac,dwie godziny sprzatania i wciaz na nogach :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2017, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    odpukać ale jeszcze nigdy nie miałam zepsutych zębów...

• Ellka Autorytet

Wysłany: 2 września 2017, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w pierwszej ciąży na początku miałam problem. Oj bolało, nalykalam się apapow bo wytrzymać nie mogłam.okazało się że zapalenie dziąseł, coś tam pogmerala, Ale.dalej bolało.no to sprawdziła zęba - do leczenia kanałowego ale nie chciała robić w ciąży bo przeswietlenia się nie podejmie A bez niego na ślepo też nie zrobi. Kazała zmienić pastę, plukac rumiankiem, do tego maść i zalepienie tymczasowe zęba i to wszystko pomogło

Lista Staraczek
    https://robotkiszydelkoweivuli.blogspot.com/
    c55fyx8d0vs14fe0.png
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 2 września 2017, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie się dzisiaj noga odhaczyla :D nie wiem czy jaki nerwoból czy co ale noga tuż pod pachwina tak zaczęła boleć ze szok.

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • mariposa22 Przyjaciółka

Wysłany: 2 września 2017, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz dostrzegam niewątpliwy "plus" bruksizmu i faktu, że mam wszystkie moje starte zęby dorobione materiałem :D przynajmniej nie ma się co psuć... ale ósemki też mam do wywalenia, zbieram się z tą decyzją od kilku lat :/

cb7wugpjzduadl9q.png
    Aleksander <3
  • Ellka Autorytet

Wysłany: 2 września 2017, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mam bruksizm, Ale widocznie za mało starte zęby, bo nie dorabiane. Jedynie dostałam szynę do spania

Lista Staraczek
    https://robotkiszydelkoweivuli.blogspot.com/
    c55fyx8d0vs14fe0.png
  • zygmaniakowa Znajoma

Wysłany: 2 września 2017, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć kobietki! 9 tydzień leci, serduszko wali jak szalone, okruszek ma już 18mm lekarz mówi, że wszystko super, termin z usg na 10 kwietnia 2018 :)
    Śpię na stojąco, mam mdłości, humorki i parcie na mięsko i szyneczkę (której nigdy nie jadłam).

+ nadal do mnie nie dociera, że mały brzdąc będzie mi mówił MAMO! :))))

Magdzia85F, darika, Aliskaa, blue00, justysbp lubią tę wiadomość

• sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 2 września 2017, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj troche lepiej się czuje. Nie mdli aż tak wieczorem :) tylko katar, kaszel i kichanie- alergia chyba :(

zygmaniakowa lubi tę wiadomość

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2017, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj byłam po zwolnienie lekarskie, na wizycie miałam usg, słyszałam serducho i się wzruszyłam :) termin na 2 kwietnia ale skoro bede miec cc to pewno zrobia mi jakoś pod koniec marca. Mdłości i wymioty nie przechodzą nadal, dostałam recepte na torecan ale póki mogę cokolwiek wypić to co nie wykupuje... lekarz mówił że ważne jest żeby pić, a po 15tym tygodniu mdlosci powinny ustąpić...

• edwarda20 Autorytet

Wysłany: 2 września 2017, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kachna62 wrote:
    Ja wczoraj byłam po zwolnienie lekarskie, na wizycie miałam usg, słyszałam serducho i się wzruszyłam :) termin na 2 kwietnia ale skoro bede miec cc to pewno zrobia mi jakoś pod koniec marca. Mdłości i wymioty nie przechodzą nadal, dostałam recepte na torecan ale póki mogę cokolwiek wypić to co nie wykupuje... lekarz mówił że ważne jest żeby pić, a po 15tym tygodniu mdlosci powinny ustąpić...

Po 15 tyg dopiero? kurde wykoncze sie. Mam calodziennie, mega sile mdlosci. Nie wymiotuje ale nie moge nic jesc i pic. Picie jest najgorsze bo wiem ze trzeba. Nie moge chodzic ani siedziec jestem tak slaba.

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 2 września 2017, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a moja ciaza calkowicie inaczej sie objawia jak pierwsza az jestem w szoku

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• malgosia82 Przyjaciółka

Wysłany: 2 września 2017, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edwarda20 wrote:
    Po 15 tyg dopiero? kurde wykoncze sie. Mam calodziennie, mega sile mdlosci. Nie wymiotuje ale nie moge nic jesc i pic. Picie jest najgorsze bo wiem ze trzeba. Nie moge chodzic ani siedziec jestem tak slaba.
    Mam tak samo i jakos mi się wydaje, że folik jeszcze potęguje te mdłości bo jak zapomniałam kilka razy połknąć to mi lepiej było. Może zbieg okoliczności, nie wiem.

ckaik0s36dsxflg9.png
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 3 września 2017, 06:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kachna62 wrote:
    Też żyję nadzieją ze jeszcze 1,5 m-ca trzeba przetrwać i może będzie lepiej... U mnie chyba sam fakt połknięcia jakiej kolwiek tabletki potęguje mdłości i wymioty ( tylko poczuję ją w ustach już pojawia się odruch wymiotny, poprzednio tak reagowałam na płyny)

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2017, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kachna62 wrote:
    Przy pierwszej ciazy kulminacje mdlosci mialam na poczatku drugiego trymestru ale wlasnie kolo 15 tygodnia prawie wszystko przeszlo (oprocz wymiotow przy myciu zebow)

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2017, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiaa1201 wrote:
    a moja ciaza calkowicie inaczej sie objawia jak pierwsza az jestem w szoku
    A moja dokładnie taka sama do tego jestem cala w pryszczach wiec stawiam ze druga dziewczyna będzie. Przy Liwii to w dniu testu wiedzialam ze bedzie dizewczyna takie mialam od poczatku przeczucie. Tu nie wiem co bedzie :p choc po objawach stawiam na druga corke.

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2017, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie trochę przeszły mocne mdłości. Ale nie mówię głośno, bo po przerwie wracają że zdwojoną siłą.

• Bianka* Autorytet

Wysłany: 3 września 2017, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jakoś bardziej stawiam na drugiego chłopca, ale ostatnio podczas USG, patrząc w monitor, miałam takie dziwne przeczucie, że to jednak babeczka ;) Także, już sama nie wiem, za jakieś 2-3 miesiące się okaże :)
    Udanej niedzieli!

w57vkrnt52z8506i.png
    dqprj44j7fvgc606.png
    08.09.2017 [*] 8tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2017, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam nowe mamuśki;)

A ja dzisiaj zaczynam 11 tydzien ♡ jak ten czas leci

Kinga., Bianka*, Ellka, małamii89, darika, Magdzia85F lubią tę wiadomość

‹‹ 105 106 107 108 109 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ