Kwietniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyWiecie moj post nie byl konkretnie o zebach chcialam wam tylko pokazac ze w ciazy moga sie dziać rozne rzeczy i nfz boi sie cokolwiek robić zeby nam pomoc w bolu. Przez chwile było podejrzenie se mam zapalenie kosci szczęki (co moglo wywolac chociazby zwykle przewianie) wiec uslyszalam ze i tak pani nikt tego nie zdiagnozuje bo nikt nie zrobi pani pantomogramu a tym bardziej nie da lekow przeciwzapalnych. Z osemkami nigdy nie miałam problemow nigdy mnie nie bolaly. Zeby zdiagnozowac z nimi problemy trzeba zrobic pantomogram. Osemki lubia sie w ciazy odzywac bo onw reagują nahormony. Czulam sie bezradna bo nikt mi nie chciał pomoc na nfz (a bylam w szpitalu) zaslaniajac sie tym ze jestem w ciazy. A wszystkie zrodla podaja ze mozna podac i antybioty (a nawet trzeba) pantompgram mozna zrobic i ze wieksze ryzyko niesie ze soba stan zapalny i przewlekły bol niz wykonanie takich badan.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Ja w pierwszej ciąży na początku miałam problem. Oj bolało, nalykalam się apapow bo wytrzymać nie mogłam.okazało się że zapalenie dziąseł, coś tam pogmerala, Ale.dalej bolało.no to sprawdziła zęba - do leczenia kanałowego ale nie chciała robić w ciąży bo przeswietlenia się nie podejmie A bez niego na ślepo też nie zrobi. Kazała zmienić pastę, plukac rumiankiem, do tego maść i zalepienie tymczasowe zęba i to wszystko pomogło
-
Też mam bruksizm, Ale widocznie za mało starte zęby, bo nie dorabiane. Jedynie dostałam szynę do spania
-
Cześć kobietki! 9 tydzień leci, serduszko wali jak szalone, okruszek ma już 18mm lekarz mówi, że wszystko super, termin z usg na 10 kwietnia 2018
Śpię na stojąco, mam mdłości, humorki i parcie na mięsko i szyneczkę (której nigdy nie jadłam).
+ nadal do mnie nie dociera, że mały brzdąc będzie mi mówił MAMO!)))
Magdzia85F, darika, Aliskaa, blue00, justysbp lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa wczoraj byłam po zwolnienie lekarskie, na wizycie miałam usg, słyszałam serducho i się wzruszyłam
termin na 2 kwietnia ale skoro bede miec cc to pewno zrobia mi jakoś pod koniec marca. Mdłości i wymioty nie przechodzą nadal, dostałam recepte na torecan ale póki mogę cokolwiek wypić to co nie wykupuje... lekarz mówił że ważne jest żeby pić, a po 15tym tygodniu mdlosci powinny ustąpić...
-
Kachna62 wrote:Ja wczoraj byłam po zwolnienie lekarskie, na wizycie miałam usg, słyszałam serducho i się wzruszyłam
termin na 2 kwietnia ale skoro bede miec cc to pewno zrobia mi jakoś pod koniec marca. Mdłości i wymioty nie przechodzą nadal, dostałam recepte na torecan ale póki mogę cokolwiek wypić to co nie wykupuje... lekarz mówił że ważne jest żeby pić, a po 15tym tygodniu mdlosci powinny ustąpić...
Po 15 tyg dopiero? kurde wykoncze sie. Mam calodziennie, mega sile mdlosci. Nie wymiotuje ale nie moge nic jesc i pic. Picie jest najgorsze bo wiem ze trzeba. Nie moge chodzic ani siedziec jestem tak slaba.
-
edwarda20 wrote:Po 15 tyg dopiero? kurde wykoncze sie. Mam calodziennie, mega sile mdlosci. Nie wymiotuje ale nie moge nic jesc i pic. Picie jest najgorsze bo wiem ze trzeba. Nie moge chodzic ani siedziec jestem tak slaba.
-
Kachna62 wrote:Ja wczoraj byłam po zwolnienie lekarskie, na wizycie miałam usg, słyszałam serducho i się wzruszyłam
-
nick nieaktualnyKachna62 wrote:Ja wczoraj byłam po zwolnienie lekarskie, na wizycie miałam usg, słyszałam serducho i się wzruszyłam
-
nick nieaktualnyAsiaa1201 wrote:a moja ciaza calkowicie inaczej sie objawia jak pierwsza az jestem w szoku
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny