SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2017, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie moj post nie byl konkretnie o zebach chcialam wam tylko pokazac ze w ciazy moga sie dziać rozne rzeczy i nfz boi sie cokolwiek robić zeby nam pomoc w bolu. Przez chwile było podejrzenie se mam zapalenie kosci szczęki (co moglo wywolac chociazby zwykle przewianie) wiec uslyszalam ze i tak pani nikt tego nie zdiagnozuje bo nikt nie zrobi pani pantomogramu a tym bardziej nie da lekow przeciwzapalnych. Z osemkami nigdy nie miałam problemow nigdy mnie nie bolaly. Zeby zdiagnozowac z nimi problemy trzeba zrobic pantomogram. Osemki lubia sie w ciazy odzywac bo onw reagują nahormony. Czulam sie bezradna bo nikt mi nie chciał pomoc na nfz (a bylam w szpitalu) zaslaniajac sie tym ze jestem w ciazy. A wszystkie zrodla podaja ze mozna podac i antybioty (a nawet trzeba) pantompgram mozna zrobic i ze wieksze ryzyko niesie ze soba stan zapalny i przewlekły bol niz wykonanie takich badan.

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2017, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciri Nas jakoś tak na temat zęby wzięło;-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2017, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie,dzis jestem pelna energii,musialam ja jakos spozytkowac,dwie godziny sprzatania i wciaz na nogach :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2017, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    odpukać ale jeszcze nigdy nie miałam zepsutych zębów...

• Ellka Autorytet

Wysłany: 2 września 2017, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w pierwszej ciąży na początku miałam problem. Oj bolało, nalykalam się apapow bo wytrzymać nie mogłam.okazało się że zapalenie dziąseł, coś tam pogmerala, Ale.dalej bolało.no to sprawdziła zęba - do leczenia kanałowego ale nie chciała robić w ciąży bo przeswietlenia się nie podejmie A bez niego na ślepo też nie zrobi. Kazała zmienić pastę, plukac rumiankiem, do tego maść i zalepienie tymczasowe zęba i to wszystko pomogło

Lista Staraczek
    https://robotkiszydelkoweivuli.blogspot.com/
    c55fyx8d0vs14fe0.png
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 2 września 2017, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie się dzisiaj noga odhaczyla :D nie wiem czy jaki nerwoból czy co ale noga tuż pod pachwina tak zaczęła boleć ze szok.

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • mariposa22 Przyjaciółka

Wysłany: 2 września 2017, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz dostrzegam niewątpliwy "plus" bruksizmu i faktu, że mam wszystkie moje starte zęby dorobione materiałem :D przynajmniej nie ma się co psuć... ale ósemki też mam do wywalenia, zbieram się z tą decyzją od kilku lat :/

cb7wugpjzduadl9q.png
    Aleksander <3
  • Ellka Autorytet

Wysłany: 2 września 2017, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mam bruksizm, Ale widocznie za mało starte zęby, bo nie dorabiane. Jedynie dostałam szynę do spania

Lista Staraczek
    https://robotkiszydelkoweivuli.blogspot.com/
    c55fyx8d0vs14fe0.png
  • zygmaniakowa Znajoma

Wysłany: 2 września 2017, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć kobietki! 9 tydzień leci, serduszko wali jak szalone, okruszek ma już 18mm lekarz mówi, że wszystko super, termin z usg na 10 kwietnia 2018 :)
    Śpię na stojąco, mam mdłości, humorki i parcie na mięsko i szyneczkę (której nigdy nie jadłam).

+ nadal do mnie nie dociera, że mały brzdąc będzie mi mówił MAMO! :))))

Magdzia85F, darika, Aliskaa, blue00, justysbp lubią tę wiadomość

• sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 2 września 2017, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj troche lepiej się czuje. Nie mdli aż tak wieczorem :) tylko katar, kaszel i kichanie- alergia chyba :(

zygmaniakowa lubi tę wiadomość

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2017, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj byłam po zwolnienie lekarskie, na wizycie miałam usg, słyszałam serducho i się wzruszyłam :) termin na 2 kwietnia ale skoro bede miec cc to pewno zrobia mi jakoś pod koniec marca. Mdłości i wymioty nie przechodzą nadal, dostałam recepte na torecan ale póki mogę cokolwiek wypić to co nie wykupuje... lekarz mówił że ważne jest żeby pić, a po 15tym tygodniu mdlosci powinny ustąpić...

• edwarda20 Autorytet

Wysłany: 2 września 2017, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kachna62 wrote:
    Ja wczoraj byłam po zwolnienie lekarskie, na wizycie miałam usg, słyszałam serducho i się wzruszyłam :) termin na 2 kwietnia ale skoro bede miec cc to pewno zrobia mi jakoś pod koniec marca. Mdłości i wymioty nie przechodzą nadal, dostałam recepte na torecan ale póki mogę cokolwiek wypić to co nie wykupuje... lekarz mówił że ważne jest żeby pić, a po 15tym tygodniu mdlosci powinny ustąpić...

Po 15 tyg dopiero? kurde wykoncze sie. Mam calodziennie, mega sile mdlosci. Nie wymiotuje ale nie moge nic jesc i pic. Picie jest najgorsze bo wiem ze trzeba. Nie moge chodzic ani siedziec jestem tak slaba.

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 2 września 2017, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a moja ciaza calkowicie inaczej sie objawia jak pierwsza az jestem w szoku

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• malgosia82 Przyjaciółka

Wysłany: 2 września 2017, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edwarda20 wrote:
    Po 15 tyg dopiero? kurde wykoncze sie. Mam calodziennie, mega sile mdlosci. Nie wymiotuje ale nie moge nic jesc i pic. Picie jest najgorsze bo wiem ze trzeba. Nie moge chodzic ani siedziec jestem tak slaba.
    Mam tak samo i jakos mi się wydaje, że folik jeszcze potęguje te mdłości bo jak zapomniałam kilka razy połknąć to mi lepiej było. Może zbieg okoliczności, nie wiem.

ckaik0s36dsxflg9.png
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 3 września 2017, 06:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kachna62 wrote:
    Też żyję nadzieją ze jeszcze 1,5 m-ca trzeba przetrwać i może będzie lepiej... U mnie chyba sam fakt połknięcia jakiej kolwiek tabletki potęguje mdłości i wymioty ( tylko poczuję ją w ustach już pojawia się odruch wymiotny, poprzednio tak reagowałam na płyny)

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2017, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kachna62 wrote:
    Przy pierwszej ciazy kulminacje mdlosci mialam na poczatku drugiego trymestru ale wlasnie kolo 15 tygodnia prawie wszystko przeszlo (oprocz wymiotow przy myciu zebow)

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2017, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiaa1201 wrote:
    a moja ciaza calkowicie inaczej sie objawia jak pierwsza az jestem w szoku
    A moja dokładnie taka sama do tego jestem cala w pryszczach wiec stawiam ze druga dziewczyna będzie. Przy Liwii to w dniu testu wiedzialam ze bedzie dizewczyna takie mialam od poczatku przeczucie. Tu nie wiem co bedzie :p choc po objawach stawiam na druga corke.

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2017, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie trochę przeszły mocne mdłości. Ale nie mówię głośno, bo po przerwie wracają że zdwojoną siłą.

• Bianka* Autorytet

Wysłany: 3 września 2017, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jakoś bardziej stawiam na drugiego chłopca, ale ostatnio podczas USG, patrząc w monitor, miałam takie dziwne przeczucie, że to jednak babeczka ;) Także, już sama nie wiem, za jakieś 2-3 miesiące się okaże :)
    Udanej niedzieli!

w57vkrnt52z8506i.png
    dqprj44j7fvgc606.png
    08.09.2017 [*] 8tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2017, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam nowe mamuśki;)

A ja dzisiaj zaczynam 11 tydzien ♡ jak ten czas leci

Kinga., Bianka*, Ellka, małamii89, darika, Magdzia85F lubią tę wiadomość

‹‹ 105 106 107 108 109 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ