X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2017, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edwarda20 wrote:
    Po 15 tyg dopiero? kurde wykoncze sie. Mam calodziennie, mega sile mdlosci. Nie wymiotuje ale nie moge nic jesc i pic. Picie jest najgorsze bo wiem ze trzeba. Nie moge chodzic ani siedziec jestem tak slaba.
    W pierwszej ciąży przeszły mi dopiero w 20tym tygodniu ciąży! A też czekałam na ten 15ty jak na zbawienie... zostaje mi wierzyć że skoro w tej ciąży mam gorsze mdlosci to może faktycznie przejdą szybciej- taka nagroda :) a ten torecan to czopki bo lekarz mówi że jak leci górą to lepiej podać czopki ;)

• Ellka Autorytet

Wysłany: 3 września 2017, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :-)
    Kachna A można spytać czemu cc?

Ja też mam przeczucie na dziewczynkę, chciałabym żeby się sprawdziło ;-)
    Dzisiaj zaczynam 8 tc(licząc jak lekarze) ;-)

Lista Staraczek
    https://robotkiszydelkoweivuli.blogspot.com/
    c55fyx8d0vs14fe0.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 3 września 2017, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj pisalam ze nie wymiotuję... to dziś melduję pierwszego rzyga :(

Mój maż jak mnie widzi taka, to sam jest blady na sciana. Wczoraj powiedzial, że jednak moglismy sobie kupic psa hahhaha. Zarty oczywiscie, bo chcielismy dziecka, ale nie spodziewalam sie, ze bede sie tak zle czuc. Pocieszam sie, ze chociaz wiem, ze ciaza sie rozwija i te dolegliwosci mowia, ze dzidzius bedzie piekny, super zdrowy i super mądry ;p;p;p

Mnie marzy sie dziewczynka. Nie mam zadnych przeczuc. Poki co tez mam brzydką cerę.

zygmaniakowa, Magdzia85F lubią tę wiadomość

dqprqps6kaqxmc83.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2017, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ellka wrote:
    Dzień dobry :-)
    Kachna A można spytać czemu cc?

Ja też mam przeczucie na dziewczynkę, chciałabym żeby się sprawdziło ;-)
    Dzisiaj zaczynam 8 tc(licząc jak lekarze) ;-)
    Moja córka była przenoszona i po podaniu mi oksytycyny zaczelo jej spadać tętno z 170 do 60. Wiec w 5 minut znalazłam sie na stole. W dokumentach mam napisane zagrożenie zamarciem płodu + stare łożysko...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2017, 10:11

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2017, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czuje, ze zaczyna mi sie cos robic na ustach;( boje sie, ze to opryszczka wiem, ze to grozne w ciazy;(( czy ktoras z Was to miala? co na to moge stosowac?

• Kinga. Autorytet

Wysłany: 3 września 2017, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małamii89 wrote:
    Dziewczyny czuje, ze zaczyna mi sie cos robic na ustach;( boje sie, ze to opryszczka wiem, ze to grozne w ciazy;(( czy ktoras z Was to miala? co na to moge stosowac?
    Jeśli wcześniej już miałaś, to nie jest zagrożeniem. Leki skonsultuj z ginem.

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • zygmaniakowa Znajoma

Wysłany: 3 września 2017, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobietki, a jak tam Wasze brzuszki? Zawsze nosiłam spodnie z wyższym stanem i nie ma możliwości żebym się dopięła. Tylko legginsy wchodzą w grę. Akurat szykują mi się zakupy na jesień bo już płaczę, że nie mam żadnego jesiennego sweterka i mam zagwozdkę co kupować skoro zaraz mi brzuch wywali :D

• zygmaniakowa Znajoma

Wysłany: 3 września 2017, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edwarda20 wrote:
    Wczoraj pisalam ze nie wymiotuję... to dziś melduję pierwszego rzyga :(

Mój maż jak mnie widzi taka, to sam jest blady na sciana. Wczoraj powiedzial, że jednak moglismy sobie kupic psa hahhaha. Zarty oczywiscie, bo chcielismy dziecka, ale nie spodziewalam sie, ze bede sie tak zle czuc. Pocieszam sie, ze chociaz wiem, ze ciaza sie rozwija i te dolegliwosci mowia, ze dzidzius bedzie piekny, super zdrowy i super mądry ;p;p;p

Mnie marzy sie dziewczynka. Nie mam zadnych przeczuc. Poki co tez mam brzydką cerę.

Ja wczoraj się popłakałam, bo moja sąsiadka przyjaciółka szła z mężem na imprezkę, piękna, szczuplutka, odstrzelona, a mi pryszcze na całej twarzy powychodziły, włosy przetłuszczają się z prędkością światła, leżę i śpię. Ah, te hormony. :(

• edwarda20 Autorytet

Wysłany: 3 września 2017, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zygmaniakowa wrote:
    Ja wczoraj się popłakałam, bo moja sąsiadka przyjaciółka szła z mężem na imprezkę, piękna, szczuplutka, odstrzelona, a mi pryszcze na całej twarzy powychodziły, włosy przetłuszczają się z prędkością światła, leżę i śpię. Ah, te hormony. :(

A włosy tez mi się bardzo przetluszczają. I tez caly dzien spie.

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 3 września 2017, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zygmaniakowa wrote:
    Kobietki, a jak tam Wasze brzuszki? Zawsze nosiłam spodnie z wyższym stanem i nie ma możliwości żebym się dopięła. Tylko legginsy wchodzą w grę. Akurat szykują mi się zakupy na jesień bo już płaczę, że nie mam żadnego jesiennego sweterka i mam zagwozdkę co kupować skoro zaraz mi brzuch wywali :D
    Ja mam dość duży brzuch. W poprzedniej ciąży miałam taki w 5-6 m-cu. Mi bardzo dobrze chodziło się w legginsach, koszulkach tunikach i takich niezapinanych swetrach ewentualnie luźnych bluzach. Po ciąży super sprawdzały się do chusty/nosidła. W normalne jeansy
    w poprzedniej ciąży mieściłam się do 7-8 m-ca (biodrówki), ale mniej więcej w połowie zauważyłam że uciskają mi uda i powodują takie dziwne drętwienia, szczególnie po lewej stronie i całkiem sobie odpuściłam, bo bałam się że się przez te drętwienia wywalę.

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 3 września 2017, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zygmaniakowa wrote:

mam tak samo .. nie dopinam sie, bede zamawiac na H&M spodnie dla ciężarnych

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2017, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a u mnie nic nie widać ;( zero brzucha

Magdzia85F lubi tę wiadomość

• sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 3 września 2017, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki pokażcie brzuszki bo mój wygląda czasem jak w 7-8 msc :) wieczorkiem wstawie zdjęcie

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2017, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie zero pryszczy i włosy mniej się przetłuszczają. Nie wiem od czego to zależy.

Nie wiem dlaczego ale trochę się boję jutrzejszej wizyty...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2017, 14:28

Ilona92 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2017, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aliskaa wrote:
    a u mnie nic nie widać ;( zero brzucha
    U mnie też. Nie martw się. Jeszcze urośnie:-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2017, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w poprzedniej ciąży miałam jakies legginsy z allegro, jedną parę jeansów ciazowych z hm, a do tego trzy dłuższe swetry i dłuższe podkoszulki. Teraz jeszcze nie widać brzucha wcale więc noszę normalne spodnie i myślę że jeszcze z miesiąc albo nawet dwa ponosze to co mam w szafie :)

• Ellka Autorytet

Wysłany: 3 września 2017, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kachna62 wrote:
    Moja córka była przenoszona i po podaniu mi oksytycyny zaczelo jej spadać tętno z 170 do 60. Wiec w 5 minut znalazłam sie na stole. W dokumentach mam napisane zagrożenie zamarciem płodu + stare łożysko...

Diagnoza straszna :( ale wszystko dobrze się skończyło?

Lista Staraczek
    c55fyx8d0vs14fe0.png
  • Ellka Autorytet

Wysłany: 3 września 2017, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam brzucha jeszcze trochę po pierwszej ciąży, i zaczyna dalej rosnąć. Zamówiłam sobie ostatnio legginsy bo spodnie w których do tej pory chodziłam uciskają mi brzuch.
    A twarz mam też straszną, pryszcze mnie atakują

Lista Staraczek
    c55fyx8d0vs14fe0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2017, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zygmaniakowa wrote:
    W pierwszej ciaxy mialam taki duzy brzuch do mniej wiecej 13 tygodnia potem wzdecia sie skonczyly brzuch opadl na jakieś 6-7tygodni i nagle zaczął bardzo szybko rosnac doko 20 tygodnia:D

Teraz juz wszyscy wiedza ze jestem w ciazy bo mam brzuch jak w 20 tygodniu

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2017, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ellka wrote:
    Ja mam brzucha jeszcze trochę po pierwszej ciąży, i zaczyna dalej rosnąć. Zamówiłam sobie ostatnio legginsy bo spodnie w których do tej pory chodziłam uciskają mi brzuch.
    A twarz mam też straszną, pryszcze mnie atakują
    Ja tez tak mam teraz i mialam poprzednio

‹‹ 106 107 108 109 110 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ