Kwietniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyAsiaa1201 wrote:ja mam w 2 zębach 2 duże dziury! Nienawidze dentysty! Ale chyba musze isc..
Ja zamierzam wszystkie wyleczyc w czasie ciąży bo po porodzie znow sie sypna.. -
nick nieaktualnyNo wlasnie. Rob jak najszybciej (tz jak mozesz to poczekaj do drugiego trymestru) bo nie zycze nikomu takiego bolu jak ja mialam. Apap nie pomagal a nic innego wziąć nie moglam... Masakra... Wymeczylo mnie to tak psychicznie ze caly czaas chodzilam roztrzesiona nawet jak mnie nie bolalo. Dopiero teraz zaczyna schodzić ze mnie ten caly stres i sie uspokajam.
-
ciri22 wrote:No wlasnie. Rob jak najszybciej (tz jak mozesz to poczekaj do drugiego trymestru) bo nie zycze nikomu takiego bolu jak ja mialam. Apap nie pomagal a nic innego wziąć nie moglam... Masakra... Wymeczylo mnie to tak psychicznie ze caly czaas chodzilam roztrzesiona nawet jak mnie nie bolalo. Dopiero teraz zaczyna schodzić ze mnie ten caly stres i sie uspokajam.
-
nick nieaktualnyKinga. wrote:Nie zazdroszczę przygód. Sama mam traumę związaną z dentystą i znów zamierzam go omijsć tak długo jak się da. Pamiętajcie, że w ciąży zęby się sypia (choć ja szczególnej różnicy nie zauażyłam, poza dużymi krwawieniami z dziąseł mimo przejścia na najmiększą szczoteczkę, no i pastę z florem zamieniłam na dziecięcą, bo tych normalnych mi strasznie niedobrze i tak sucho w paszczy)
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJa znalazlam super dentystke i od tego czasu juz sie nie boje. Wiadomo nie lubie ale juz sie panicznie nie boje. Teraz sobie zrobilam przerwe do drugieto trymrdtru bo po tych przejściach musze psychicznie odpocząć (no i finansowo, nie powiem place dosc malo ale to jednak wydatek) ale w polowie pazdziernika ide dalej robic zeby.
-
nick nieaktualny
-
Ja po pozytywnym teście ciążowym, następnego dnia musiałam lecieć do dentysty na cito (a to była jeszcze sobota) bo tak mnie rozbolal ząb ze myślałam że zejdę. A też niestety długo nie byłam u dentysty bo również bardzo się bałam. Ale trafiłam na tak sympatyczna i pozytywną Panią stomatolog że teraz jak chodzę to już tak bardzo się nie boję.
oczywiście będę leczyć zęby w ciąży - kilka mam do zrobienia. Dostaje znieczulenie, bezpieczne dla kobiet w ciąży.
Jak wylecze tego zęba to pewnie z resztą też poczekam do II trymestru a on już tak blisko...29.09.2016 Aniołek (10 tc)
09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
-
nick nieaktualnydarika wrote:Aa i mnie przyjmują na NFZ bo powiedzieli że kobieta w ciąży się należy. Dobre chociaż to
Niestety na mnie znieczulenia dla ciezarnych nie dzialaja ale te mocniejsze tez podobno nie przenikaja przez łożysko to po prostu kwestia ogolnego zapobiegania ze lepiej ciezarnej dac delikatniejsze znieczulenie jesli dziala (a powinno bo jestesny teraz lepiej ukrwione, niestety ja od zawsze mam problem ze znieczuleniem, wczoraj dentystka jak miala mi rwac zeby bala sie ze znow nie zadziala na mnie znieczulenie i trzeba będzie wlac duzo ale na szczescie pyklo zaraz po obwodowym)
A i co mi waznego powiedziala zeby z godzine-poltorej przed wizyta cos zjeść bo znieczulenia dziala w zaleznosci od metabolizmu. Zjadajac cos podkrecamy metabolizm i znieczulenie lepiej dziala. Odkad tak robie znieczulenie szybciej dziala -
Ja bez znieczulenia nie wyobrażam sobie zwykłego borowania. Znieczulenie to dla mnie komfort psychiczny i z pewnością o wiele mniej stresu podczas wizyty
.
Tak, zgadza się. U mnie maja podpisana umowę z NFZ. I przyjmują i tak i tak. Ale byłam zaskoczona że nawet za znieczulenie nie musiałam płacić.29.09.2016 Aniołek (10 tc)
09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
-
Hej dziewczyny, ja wczoraj miałam wizytę u gina i widziałam fasolkę
Trochę podrosła od ostatniej wizyty a to było prawie miesiąc temu i było w sumie tylko widać pęcherzyk ciążowy. Teraz maleństwo ma ok 2,5cm długości i niezły to wiercipiętek, nawet chętnie pomachało do nas rączką
no i było widać pikające serduszko. Wiek ciąży to ok 9t i 3-4 dni
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/f706868080f4.jpgmałamii89, darika, ciri22, Tusianka, Ilona92, Magdzia85F, blue00, Agusia_pia, Aliskaa, Agnieszka1309, Sassy, Ellka, justysbp, Sylwiaa95 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCo do zębów i dentysty. Robię zęby bez znieczulenia, bo po nim choruje. Ogólnie mam oczywiście plomby, ale wymieniam je co jakiś czas. Chodzę na scaling i kontrolę. Zazwyczaj chwalona jestem za stan uzębienia. A zaznaczam, że myję zęby raz dziennie. Polecam szczoteczki elektryczne.
Chyba mam zęby po tacie. Ma ponad 60 lat i większość zębów swoich. -
Ja mam traume dentystyczna od dziecinstwa. Ale przed ciaza znalazlam dobrego i drogiego stomatologa, ktory leczy metodą abrazji - bezdotykową i bezbolesną - polecam. Wyleczylam te kilka ubytów, ktore mialam. Używam szczoteczki sonicznej x2 dziennie.
PS. Nie dopuscilabym do ciazy wiedza, że mam jakies ubytki.Magdzia85F lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyU mnie moja mama ma 47 lat i nie ma dużej ilosvi zebow strasznue hej się po ciazach posypaly. Zreszta ojciec 52 lata i to samo nie ma dużej iloscu zebow... Ja tez mam bardzo słabe ale na kontroli i tak wyszło ze nie jest tak zle bo od 1 do 4 wszystkie mam zdrowe. Wiec jest nadzieja
-
ja się cieszę że zęby wyleczyłam zanim zaszłam w ciążę, mam wszystkie zdrowe, ale miałam nie małe przygody z zębami
właśnie trochę posprzątałam, wieczorem mam gości (rodzice) i musiałam się położyć, brzuch mnie na dole rozbolałchyba muszę zwolnić...
-
nick nieaktualny