Kwietniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny-Monika- wrote:Dziewczyny ślicznie jest u Was, ja miałam termin na 17 kwietnia, niestety zostałam tylko z pociętym brzuchem.
Zawsze marzyłam zeby urodzić na wiosnę, niestety.
Trzymam za Wasze Maleństwa kciuki niech w tym pięknym miesiącu sprawią żeby Mamusie jak i Tatusiowie byli najszczęśliwszymi rodzicami pod Słońcem a spacerki na świeżym powietrzu sprawiły wile radości.
co się stało?
-
nick nieaktualny
-
U mnie dzisiaj na obiad barszczyk z ziemniakami
-
darika wrote:Dziewczyny macie jakieś sprawdzone sposoby na przeziębienie w ciąży? Chyba mnie coś bierze. Jestem załamana bo u mnie 80% a nawet mogę powiedzieć że 90% chorób kończy się antybiotykiem
. Na razie nie mam gorączki, gardło bardzo nie boli ale martwię się żeby to nie była kwestia kilku dni... Zrobiłam już sobie syrop z cebuli, napar z imbiru i soku z malin i wypiłam jakias saszetek z naturalnych składników. W każdym razie jak znacie jakies swoje sposoby to koniecznie napiszcie.
Składniki
¼ szklanki kurkumy w proszku (30 g).
½ łyżeczki mielonego pieprzu (2,5 g).( może tez byc bez)
½ szklanki wody (125 ml).
Przygotowanie
Wszystkie składniki łączymy i gotujemy do uzyskania jednolitej konsystencji. Koniecznie na średnim ogniu i ciągle mieszając. Powinna powstać swego rodzaju pasta. Potem czekamy aż ostygnie, przekładamy do szklanego naczynia i przechowujemy w lodówce.
złote mleko – napój
W szklance ciepłego mleka rozpuścić 1 łyżeczkę pasty , można dosłodzić miodem. oraz/lub szczyptę imbiru.
Najlepiej pic wieczorem, bardzo rozgrzewa i na mnie dziala tak ze od razu czuje sie lepiej a ta pastę robi się w migdarika lubi tę wiadomość
-
A ja mam smaka na jabłka
takie pyszne słodko kwaśne
-
Dzięki dziewczyny. Tabletki prenalen już sobie kupiłam. Wypróbuje jeszcze dzisiaj to złote mleko na noc
ogólnie leżę pod kocem i bardzo się poce - to chyba dobry znak. Mam nadzieję że przez weekend mi przejdzie bo od poniedziałku do pracy trzeba wracać.
monroe lubi tę wiadomość
29.09.2016 Aniołek (10 tc)
09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
-
nick nieaktualnyDziękuję za odpowiedzi. Też myślałam, że przechodziłam rozyczke i stąd taki wynik.
Monika trzymaj się!!! Na początku jest ciężko, potem już chęć walki o to co cenne!!!
U mnie dziś zachcianki na gołąbki (kupiłam w słoiku) i carbonara za mną chodzi. W ogóle ten apetyt, to mnie dobija. A kanapki z wędliną i pomidorem to poezja! Hehe
Słodkie zjem, ale nie mam jakoś mega chrapki.
Elka u mnie też zapach jabłek właśnie takich z tej pory. Takich z białymi kropeczkami! Mniam!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2017, 16:12
-
Ellka wrote:U mnie dzisiaj na obiad barszczyk z ziemniakami
Ellka lubi tę wiadomość
-
edwarda20 wrote:Rene a Ty potrzebujesz takich ksiazek w 5 ciazy? :p
edwarda20 lubi tę wiadomość
-
Ellka wrote:Agusia, ja rodziłam w sierpniu, własnie takie upały były, ciężko było na końcówce
-
Magdzia nawet zamówiłam kilka więcej więc będę wcinac
Ale ogólnie jakoś mniej rzeczy mogę jeść, po części czuję taki dyskomfort A przecież za wcześnie żeby fasolka na żołądek mi się pchala.
Rene no już myślałam że Cię nie będziejak się czujesz dzisiaj?
Blanka, super widokja muszę czekać do przyszłego czwartku.
Ale zapisałam się na poniedziałek do internisty, poproszę o skierowanie na tsh na pewno bo martwię się ile.mi mogło znowu podskoczyć. I co tam jeszcze przepisze. Do gina pójdę z wynikami już -
Rene którego dokładnie rodzilas?
-
nick nieaktualny
-
Ellka wrote:Rene którego dokładnie rodzilas?
A co do samopoczucia to mdłości ciąg dalszy,zawroty głowy eh.... -
sweetmalenka wrote:A macie też tak ze jak siadacie raptowniej to was coś kłuje w podbrzuszu jakby jakaś twarda piłka byla w brzuchu ( wysokość macicy)? Albo przy kichaniu takie uczucie ciągnięcia po jednej ze stron brzucha i ból?
Jak leżę to mnie mega ciągnie przy kichaniu. Aż się zginam w pół.