X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Ellka Autorytet

Wysłany: 1 września 2017, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rene, ja 25 ;)
    Oby było lepiej:*

Właśnie sobie zamówiłam legginsy ciążowe, bo spodnie w których chodzę uciskają mi brzuchol :P

Ja mam uczucie takie jakby puchnięcia, ale to może wzdęcia po prostu;p

Lista Staraczek
    https://robotkiszydelkoweivuli.blogspot.com/
    c55fyx8d0vs14fe0.png
  • darika Autorytet

Wysłany: 1 września 2017, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sweetmalenka wrote:
    A macie też tak ze jak siadacie raptowniej to was coś kłuje w podbrzuszu jakby jakaś twarda piłka byla w brzuchu ( wysokość macicy)? Albo przy kichaniu takie uczucie ciągnięcia po jednej ze stron brzucha i ból?
    Tak, czasami jak kichne albo za szybko się przekręce to coś mnie zakuje albo w okolicy jajnika albo podbrzusza. Ale to nie jest taki duży ból, raczej uczucie takiego pociągniecia. Myślę że się rozciąga wszystko i dlatego :-)

29.09.2016 Aniołek (10 tc)
    09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
    16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
    lprkcwa1zb61biig.png
    961l3e5eru5riodc.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 1 września 2017, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tez tak mam.

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Tusianka Autorytet

Wysłany: 1 września 2017, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    darika wrote:
    Tak, czasami jak kichne albo za szybko się przekręce to coś mnie zakuje albo w okolicy jajnika albo podbrzusza. Ale to nie jest taki duży ból, raczej uczucie takiego pociągniecia. Myślę że się rozciąga wszystko i dlatego :-)

Mam tak samo, dziwne uczucie :D

km5stv73sw35n5tw.png
    04/04/2018 3:22
    3990g, 56cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2017, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To zapewne normalne, bo tam wszystko się rozciąga.

Zaczyna mi znowu być niedobrze! :'(

• Ellka Autorytet

Wysłany: 1 września 2017, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia, dasz radę coś zjeść?

Lista Staraczek
    c55fyx8d0vs14fe0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2017, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja nie mam nic takiego... początkowo coś mnie ciągnęło, a teraz cisza...tylko są mdłości.

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2017, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ellka wrote:
    Magdzia, dasz radę coś zjeść?

Zjadłam. I to był błąd.

• dreamnes Ekspertka

Wysłany: 1 września 2017, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeeest moje baby ;) dokladnie tyle Co pokazuje ovufriend ;) 9tyg I 4dni. Jestem przeszczwsliwa ale jak zwykle niepokoj jest bo tetno 182...

Sassy, Aliskaa, blue00 lubią tę wiadomość

34bwrjjgc1z53zcr.png
    3i49t5odk6h77iiq.png
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 1 września 2017, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mojego bylo we wtorek tętno 180. Myślę ze to dlatego ze ja szybko szlam bo spoznilam się na wizytę, bo 12 dni wczesniej bylo 144/ min. Mnie też niedobrze... A macie też tak z tym siadaniem? Ze coś twardego w środku? Uczucie podobne to twardości podczas owulacji

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 1 września 2017, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    -Monika- wrote:
    Dziewczyny ślicznie jest u Was, ja miałam termin na 17 kwietnia, niestety zostałam tylko z pociętym brzuchem.

Zawsze marzyłam zeby urodzić na wiosnę, niestety.
    Trzymam za Wasze Maleństwa kciuki niech w tym pięknym miesiącu sprawią żeby Mamusie jak i Tatusiowie byli najszczęśliwszymi rodzicami pod Słońcem a spacerki na świeżym powietrzu sprawiły wile radości.

Kochana tak mi przykro :(

Maj 2017 Aniołek 7 tc [*]
    14.04.2018 Bartuś, 4180 gr, cc.
    30.08.2019 Kacperek, 4300 gr, cc.
    bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 1 września 2017, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dreamnes wrote:
    Jeeest moje baby ;) dokladnie tyle Co pokazuje ovufriend ;) 9tyg I 4dni. Jestem przeszczwsliwa ale jak zwykle niepokoj jest bo tetno 182...

kochana właśnie co mówił lekarz że tętno słabe?
    u mojego maluszka we wtorek ( 7 t, 3 d) było 173 tętno. lekarz nic nie powiedział ani że dobrze ani że źle. powiedział tylko że ciąża zdrowa i wszystko ok.

bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 1 września 2017, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sweetmalenka wrote:
    A macie też tak ze jak siadacie raptowniej to was coś kłuje w podbrzuszu jakby jakaś twarda piłka byla w brzuchu ( wysokość macicy)? Albo przy kichaniu takie uczucie ciągnięcia po jednej ze stron brzucha i ból?

ja mam tak że jak kichnę, albo kaszlnę to mnie coś zaboli, tak ciągnie... ale chwila i przechodzi ;)

bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • dreamnes Ekspertka

Wysłany: 1 września 2017, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia_pia wrote:
    ja mam tak że jak kichnę, albo kaszlnę to mnie coś zaboli, tak ciągnie... ale chwila i przechodzi ;)
    Tez mam tak przy kichaniu ;) lekarz powiedzial ze ilosc plynu OK, polozenie zoltka w dobrym miejscu I serce OK. Gorna granica ale tez bylam zestresowana I szlam dlugo ;)

https://zapodaj.net/541030eb3d794.jpg.html mój maly cod

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2017, 20:54

Agusia_pia lubi tę wiadomość

34bwrjjgc1z53zcr.png
    3i49t5odk6h77iiq.png
  • Ellka Autorytet

Wysłany: 1 września 2017, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dreamnes, też chcę takie zdjęcie <3

Lista Staraczek
    c55fyx8d0vs14fe0.png
  • dreamnes Ekspertka

Wysłany: 1 września 2017, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ellka wrote:
    Dreamnes, też chcę takie zdjęcie <3
    Na pewno też niedlugo zobaczysz ;D

Ellka lubi tę wiadomość

34bwrjjgc1z53zcr.png
    3i49t5odk6h77iiq.png
  • Ellka Autorytet

Wysłany: 1 września 2017, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dreamnes, ja mam wizytę dopiero w czwartek, strasznie mi się dłuży to czekanie;)

Lista Staraczek
    c55fyx8d0vs14fe0.png
  • Agnieszka1309 Nowa

Wysłany: 1 września 2017, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny wszystkim serdecznie gratuluję :-) Chętnie przyłącze się do szczęśliwych kwietniowych mamusiek. Termin wg kalkulatora 12.04. Wczoraj byłam na pierwszej wizycie i był śliczny zarodek 1,5 cm z bijącym serduszkiem <3

Kinga., Sassy, Aliskaa, Ellka, darika, małamii89, Ilona92, blue00, Agusia_pia, justysbp lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2017, 01:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej nie pisalam do tej pory poza jednym razem bo mialam mega przygody z zebami... Musze wam opisac co mi sie przytrafilo bo moze ktorejs sie przyda.

Jestem obecnie w 8 tygodniu ciąży i od 6 tygodni mam problemy zdrowotne. Wszystko zaczelo sie od cholernego bolu ucha... Myslalam ze przez te upaly i rozkrecony wiatrak przeziebilam sobie ucho wychodzac z pod prysznica... Nalykalam sie apapow mimo ze na nigdy nie biore i jakos to bylo. Po mniej wiecej dwoch tygodniach przestalo mnie bolec na kilka dni i wrócił bol ucha ewidentnie z bolem zeba.
    A poniewaz na mam bardzo zaniedbane zeby (tak moja glupota) polecialam wreszcie do dentysty.. Dentystka zrobila przeglad, zrobila mi zeba po ktorym to moglo ucho mnie bolec ale powiedziala ze tez to moze byc osemka. Rowniez powiedziala ze w drugim trymestrze wyrywamy dwa zeby na dole.... Po zrobieniu zeba bol w zebiw ustal ale bol ucha nadal trwali przeniosl sie na cala dolna szczeke. Podejrzewalam wezly chlonne, polecialam na nocny dyzur do przychodni gdzie oczywiście nic nie zalatwilam i odeslali mnie do na ip laryngologiczne ktore dopiero kolejnego dnia mialo byc w szpitalu obok. Jakos przetrwalam. Rano udalam sie do kolejki. Najpierw godzinę w rejestracji spedzilam, poinformowalam ze jestem w ciazy, po czym kolejnw 4 godziny na izbie spedzilam czekajac na swoja kolejke.
    Przyjela mnie "milutka" maloda laryngolog ktora od wejscia mnie opierdolila za glupote, za nieodpowiedzialnosc i w ogole za bycie zlym czlowiekiem ze wzgledu na stan mojego uzebienia, po czym mnie zbadala tak niedelikatnie ze myslalam ze sie pozygam i zesram z bolu stwierdziala ze laryngologicznie jest wszystko ok mam isc do chirurga szczekowego usunac zeby. Na co ja jej mowiw ze w drugim trymestrze ze zle reaguje na znieczulenie (do leczenia jednego zeba wlala we mnie babka trzy dawki znieczulenia tego delikatniejszego dla ciezarnych po czym kolejne dwa z adrenalina bo tamte nic nie daly) uslyszalam ze mam je rwac na zywca (6 i 7 do dlutowania) i zebym nie liczyla na zadne przeswietlenia w ciazy cxy antybiptyko bo nic mi nie wolno dac (BZDURA!)
    Wiec cala zaplakana wrocilam do domu i na szczescie na kilka dni bol zelzal po czym po kilku dniach wrócił ze zdwojona sila. W akcie desperacji polecialam do innego miasta do chirurga szczekowego. Popukal postukal on nic nie widzi... Ale uparlam sie ze chce miec zrobiony pantomogram (jak czytalam trzeba zrobic 10 000 zdjęć zeba czemu to do dziecka doszlo), na moje życzenie po podpisaniu milionów papierow wreszcie zrobili mi pantomogram.... Co sie okazalo? 4 osemki zatrzymane, wrzynajace sie w zeby obok. Wszystkie do usuniecia chirurgicznego. Pani doktor mowi ze nie wie jakie moze mi podac antyniotyki zeby je uspokoic na jakis czas wiec odsyla mnie do ginekologa który ma zadecydowac co mi podac. Niestety mój gin na urlopie decyduje sie ze nastwpnego dnia pojadw na Ip ze oni powinni wiedzieć co mozna mi podac... Nie ip nie trafilam poniewaz w nocy musialam zgrzytac zebami albo zrobic szczekoscisk bo naruszylam sobie szczatkowy zab ktory mialam do wyrwania... Bol niemilosierny, dzwonie do kliniki gdzie moja dentystka przyjmuje czy mnie przyjma... Najpredzej w srode... Noo przeciez zdechne ale mam do niej namiar na fb. Pisze na masangerze mowie jaka sytuacja. Wysyłam zdjecie z pantomogramu. Decyzja ze mnie przyjmie i wyrwie mi ona zeby juz teraz ze moze to nawet co na te osemki pomoze... Sprawdzila w ksiazce jakie moze mi podac antybiotyki w ciazy.

Pojechalam do niej, od razu mnie dobrze znieczulila. Wyrwala mi 2 zeby w 20 minut wraz z poczekaniem az znieczulenie zacznie dzialac. W moim przypadku sama powiedziala ze dla mnie i dla dziecka gorszy twn bol i faszerowanie sie apapami od kilku tygodni niz wyrwanie zebow... Jestem juz 7 godzin po zabiegu znieczulenie dawno zeszlo. Dziura po dwóch zebach jest ogromna! Ale... Nie boli! Bardziej to co przeszlam w ostatnim czasie mnie bolalo niz to! Czuje dyskomfort duzy, pysk mam lekko obolaly ale to co czuje nie jest na tyle bolesne zeby brac leki przeciwbolowe (przynajmniej na chwile obecna a tej chwili balam sie najbardziej) lekko mnie glowa pobolewa.

Teraz przekaz dla przyszlych mam ktore maja jakoes problemy zdrowotne. Pamietajcie stres i dlugotrwaly bol oraz lykanie niby bezpiecznych lekow w ciazy ale w dlugotrwalym leczeniu jest bardziej niebezpieczny w ciazy niz takie "inwazyjne" zabiegi czy badania. Robcie wszystko zeby sie dobrze poczuc bo dobre samopoczucie matki i stan zdrowia daje wiejsza szanse groszkowi na zdrowe rozwijanie i przetrwanie tego trudnego okresu. Ja przy pierwszej ciazy tez mialam problemy z zebami ale poniewaz ja sie panicznie boje dentysty to stwierdzilam zr stres zwiazany z wizyta moze juz wywolac poronienie i nic z tym nie zrobilam... Potem bylo milion innych problemow i w drugiej ciazy juz mi daly popalic. Powiem wam ze zamiast sie cieszyć z ciazy to ja siedzialam i ryczalam bo czulam sie taka bezradna w tej calej sytuacji i w tym ze nikt mi nie chce pomóc. Ze ciężarnej ani nie mozna podac lekow ani badan porzadnych zrobic. Sama musialam pojsc prywatnie i nablagac sie zeby mi ktos pomogl. Ciesze sie ze mam wspaniala dentystke ktora widzi roznice miedzy mniejszym zlem i tym ze chciala mi pomoc a nie umywac rece bo jest pani w ciazy. Oczywiscie zdaje sobie sprawe ze kazda ingerencja nosi pewne ryzyko. Ale wiele innych rzeczy ktore w czasie ciazy robimy tez nosi ryzyko.
    Mam nadzieje ze to juz kobiec przygod ciazowych na jakis czas... Ze fasol sie dobrze rozwija (bo przez te problemy to dopiero jestem przed pierwsza wizyta!) i ze daruje mi nadcisnienia, zatrzymywania wody, diety bezsolnej i w koncu odklejania lozyska i cc jak bylo w poprzedniej ciazy. Mam nadzieje ze limit nieszczesc zakończony.

• Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 2 września 2017, 01:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam w 2 zębach 2 duże dziury! Nienawidze dentysty! Ale chyba musze isc..

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

‹‹ 103 104 105 106 107 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ