Kwietniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
AJrin, może nie zawsze, ale u mnie akurat się sprawdziło;)
-
Jestem po wizycie, bąbel ma się dobrze i ma 18mm
według dzisiejszego USG to 8t4d, wiec 2 dni do przodu niż ostatnio. Plamień ani krwawień żadnych nie stwierdził w badaniu. W czwartek mam jechać do niego do przychodni w mieście, bo w mojej miejscowości nie ma możliwości pozlecać mi badań jakie by chciał. No i dał mi skierowanie na prenatalne, a jako powód wpisał nieprawidłowości w badaniu USG. I założył mi wkońcu kartę ciąży
TSH jest OK, progesteron (18,2) teżWiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2017, 11:37
nodemo, Aliskaa, justysbp, naserio, darika, Agusia_pia, blue00, Magdzia85F, Rene lubią tę wiadomość
04/04/2018 3:22
3990g, 56cm -
nick nieaktualny
-
Magdzia85F wrote:U mnie w badaniach wyszło różyczka pozytyw...nie wiem, od czego. Dowiem się w poniedziałek.
To znacz że przechodziłaś różyczkę bądź masz przeciwciała ze szczepienia. Tak mi tłumaczył lekarz. Mi w ogóle wyszło, że przechodziłam toxo i cytomegalię.
U mnie noc do dupy... Dzięki super sąsiadom którzy imprezowali i okropnemu bólowi głowy zasnęłam po 3... Nawet nie miałam nic co bym mogła wziąćWiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2017, 12:29
-
hej kobietki!
jak tu pełno zachcianekmnie na razie męczą mdłości i mam nadzieję, że szybko miną. w poprzedniej ciąży męczyły mnie tylko 15 dni, więc może teraz też szybko przejdzie
wzięło mnie na fast foody, ostatnio musiałam zjeść longera z kfc i najlepszego kebaba w mieście
no ale koniec z tym, raz można, ale bez przesady
poza tym nie mogę jeść nic, tylko bułki z serem żółtym i musztardą, pomidorem albo ogórkiem
nic mi nie podchodzi. na przekąski wcinam trochę orzechów albo żurawinę. głowa przestała boleć, jest dobrze
co do smaków, to powiem wam, że wszystko teraz znowu smakuje 1000x bardziej intensywnie! ostatnio piłam muller milcha bananowego i myślałam, że się rozpłynę, jakbym co najmniej pierwszy raz w życiu piła, takie to było pyszne!!
zapachy też są bardziej intensywne
co do pory roku idealnego na poród - ja urodziłam na początku lutego i to był dla mnie idealny czas, bo było jeszcze chłodno, mogłam się oswoić z byciem mamą, maluszek troszkę podrósł i można już było spokojnie wychodzić na spacerkikwiecień też jest dobry i bardzo się cieszę, że padło na ten miesiąc
dziś powiedzieliśmy teściom o ciąży - bardzo się cieszyli
-
Dziewczyny macie jakieś sprawdzone sposoby na przeziębienie w ciąży? Chyba mnie coś bierze. Jestem załamana bo u mnie 80% a nawet mogę powiedzieć że 90% chorób kończy się antybiotykiem
. Na razie nie mam gorączki, gardło bardzo nie boli ale martwię się żeby to nie była kwestia kilku dni... Zrobiłam już sobie syrop z cebuli, napar z imbiru i soku z malin i wypiłam jakias saszetek z naturalnych składników. W każdym razie jak znacie jakies swoje sposoby to koniecznie napiszcie.
Ilona92 lubi tę wiadomość
29.09.2016 Aniołek (10 tc)
09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
-
darika wrote:Dziewczyny macie jakieś sprawdzone sposoby na przeziębienie w ciąży? Chyba mnie coś bierze. Jestem załamana bo u mnie 80% a nawet mogę powiedzieć że 90% chorób kończy się antybiotykiem
. Na razie nie mam gorączki, gardło bardzo nie boli ale martwię się żeby to nie była kwestia kilku dni... Zrobiłam już sobie syrop z cebuli, napar z imbiru i soku z malin i wypiłam jakias saszetek z naturalnych składników. W każdym razie jak znacie jakies swoje sposoby to koniecznie napiszcie.
Kiedyś w okresie dojrzewania leczyłam się gorącym mlekiem z miodem i czosnkiem. Ale to zależy czy ktoś lubi mleko, bo mi ledwo przez gardło przechodziło...
Ja właśnie boje się o okres jesienny. Ze względu na moją astmę przeziębienia zazwyczaj kończą się zapaleniem oskrzeli i też antybiotykiem.
-
u mnie raz są mdłości a raz nie ma. Taka loteria. Dzisiaj jakoś wyjątkowo nieźle się czuje-myślę ze to przez chłód na dworzu a nie upały. Jak wczoraj mnie odrzucało od miesa itd tak dzisiaj schabowego wcinałam:D zachcianek jako takich nie mam. Najlepiej wchodzi mi pomidorówka i chleb z serem
-
Aliskaa wrote:Witaj
na kiedy masz termin?
Wg bbf na 15.04. Wg lekarza na 16a Ty?
-
darika wrote:Dziewczyny macie jakieś sprawdzone sposoby na przeziębienie w ciąży? Chyba mnie coś bierze. Jestem załamana bo u mnie 80% a nawet mogę powiedzieć że 90% chorób kończy się antybiotykiem
Ja brałam prenalen z takich środków nie domowych. Ale w składzie ma tylko to co można brać, czyli czosnek, sok z malin, coś tam jeszcze. Do tego piłam domowy sok z malin z miodem -
kochana w aptece są takie leki dla kobiet w ciąży i karmiących. Prenalen. Same ziołowe, naturalne składniki. mi pomogło i oczywiście naturalne sposoby takie jak napisałaśEllka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Agusia, no właśnie o prenalen pisałam;) chyba mi nawet zostało kilka saszetek. Jest też syrop. Saszetki paskudne ale czego się nie robi;)
No zobaczymy kiedy dzieciaczki będą chciały wyjśćCzy w terminie;p
Aliskaa, na prima aprilis?fajna data
-
nick nieaktualnyDziewczyny ślicznie jest u Was, ja miałam termin na 17 kwietnia, niestety zostałam tylko z pociętym brzuchem.
Zawsze marzyłam zeby urodzić na wiosnę, niestety.
Trzymam za Wasze Maleństwa kciuki niech w tym pięknym miesiącu sprawią żeby Mamusie jak i Tatusiowie byli najszczęśliwszymi rodzicami pod Słońcem a spacerki na świeżym powietrzu sprawiły wile radości.sweetmalenka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny