Kwietniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
sweetmalenka wrote:Aa i powiedzcie jak często macie USG? Bo ja na NFZ pierwsze będę miała w 11tc. A ze chodzę prywatnie to mam kiedy pójdę. A jak to wygląda gdy prowadzi się ciążę prywatnie? Na każdej wizycie robią USG? I jak często są wizyty?
-
sweetmalenka wrote:Aa i powiedzcie jak często macie USG? Bo ja na NFZ pierwsze będę miała w 11tc. A ze chodzę prywatnie to mam kiedy pójdę. A jak to wygląda gdy prowadzi się ciążę prywatnie? Na każdej wizycie robią USG? I jak często są wizyty?
Mi gin powiedział, że tak co 4 tyg. Teraz chodzę co 2 ze względu na wodniaki aby sprawdzić czy rosną itp. Jak na razie zawsze miałam usg
Co do swędzących sutków to mi przychodzi falami. Zazwyczaj wieczorem. Były takie momenty, że chciałam je wydrapać -
darika wrote:Ja mam wizytę w poniedziałek, już się nie mogę doczekać!
to będzie 8t5d, 2 tyg od ostatniego usg
Ja też się cieszę że urodze w kwietniu. Moim zdaniem to dobra pora - coraz cieplej, spacery
Dziewczyny? A czy was też może swędza albo swedzialy sutki? Bo ja mam takie momenty że jak się nie podrape to oszaleje a nie zawsze jak wiadomo można, np tak jak dzisiaj na zakupach w Biedronce marzylam żeby już wsiąść do auta
-
nick nieaktualnyKinga. wrote:W tej ciąży póki co nie mam akcji z biustem (ale to pewnie zasługa kp), w poprzedniej już koło 16 tc miałam pokarm, no i to nie było nic fajnego...
a w poprzedniej coś około 20 tc
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2017, 19:18
-
Właśnie wróciłam od ginekologa po dwóch tygodniach życia w niepewności i czekania... Jest serduszko!!! Widziałam i słyszałam jego bicie
Wg USG to 7t+4d, tydzień mniej niż wg OM co absolutnie się zgadza, bo przesunęła mi się owulacja (wiem to na pewno, inaczej nie byłabym w ciąży). Kropek ma 1,35cm. Lekarz nie podał parametrów tętna, ale powiedział, że wszystko jest super, więc to mi wystarczy
W nagrodę kupiłam sobie poradnik "W oczekiwaniu na dziecko". Prawie 700 stron, wzięłam najgrubszy haha.
Dostałam również skierowania na badania krwi i moczu, które mam wykonać dopiero za 2 tygodnie. Za 3 tygodnie mam przyjść znowu do ginekologa, aby założyć kartę ciąży. Nie wiem czemu tak późno, ale chyba lekarz wie najlepiej. Prawda jest taka że ja nic a nic się nie znam.
Ile znowu czekania... Ciąża zdecydowanie uczy cierpliwości :pdarika, blue00, Magdzia85F, justysbp, Ilona92, mariposa22 lubią tę wiadomość
-
Oj uczy cierpliwości i to bardzo
gdybym mogła, to pewnie bym chodziła co kilka dni na USG sprawdzać, czy wszystko jest ok
na szczęście już jutro mam wizytę, myślałam że się nie doczekamtrochę się martwię, czy wszystko z bąblem jest ok i czy dobrze się rozwija. ale z drugiej strony wydaje mi się, że skoro nic złego się nie dzieje, nie mam żadnych skurczów czy plamień, to musi być dobrze
Sassy, Aliskaa lubią tę wiadomość
04/04/2018 3:22
3990g, 56cm -
Hehe kochane lepiej cwiczcie cierpliwosc bo z wiekiem to i do dziecka potrzeba jek o wiele wiecej
Rene, Ilona92 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHej!
U mnie też mega mdłości. Rano, popołudniu i wieczorem.
Jeść mogę, bo to pomaga mi. Niedawno wzięłam jednak imbirową tabletkę i trochę lepiej.
Upodobań nie mam. Ostatnio nawet słodkiego jem.
Też mam wizytę w poniedziałek i biorę zwolnienie. Bo ledwo żywa jestem.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2017, 20:13
-
Kachna62 wrote:Ja skończyłam karmić na miesiąc przed zajściem w ciążę i już mi się pojawił pokarm
sweetmalenka wrote:I pytanie do tych co biorą luteine dowcipnie- też macie dużo tego nierozpuszczonego w środku? Zostaje to na majtkach i nawet w moczu są takie kawałki...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2017, 20:22
Kachna62 lubi tę wiadomość
-
Kachna62 wrote:Ja skończyłam karmić na miesiąc przed zajściem w ciążę i już mi się pojawił pokarm
-
Co do książek - poradników polecam Ciężarówką przez 9 miesięcy. Napisane z humorem, można się pośmiać
justysbp, Aliskaa lubią tę wiadomość
29.09.2016 Aniołek (10 tc)
09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
-
Ja też już nie panikuje ani nie swiruje. Któraś z was napisała że jeśli z ciąża jest wszystko ok i jest silna to mało jest czynników które mogą na nią źle wpłynąć. U mnie też nie dzieje się nic złego czym mogłabym się niepokoić więc nie martwię się na zapas a cieszę tym cudnym stanem29.09.2016 Aniołek (10 tc)
09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
-
Magdzia85F wrote:Hej!
U mnie też mega mdłości. Rano, popołudniu i wieczorem.
Jeść mogę, bo to pomaga mi. Niedawno wzięłam jednak imbirową tabletkę i trochę lepiej.
Upodobań nie mam. Ostatnio nawet słodkiego jem.
Też mam wizytę w poniedziałek i biorę zwolnienie. Bo ledwo żywa jestem.
Też mam wizytę w poniedziałek:-)
Tusianka trzymam kciuki za wizytę i koniecznie daj znać
Sassy gratuluję serduszka:-)powiedz ile dałaś za tą książkę,też myślę o tym żeby sobie ją kupić niby w necie jest pełno info o ciąży ale jakoś wolę poczytać książkęSassy, Magdzia85F lubią tę wiadomość
-
Rene wrote:mam to samo z mdłościami męczą cały dzień
Też mam wizytę w poniedziałek:-)
Tusianka trzymam kciuki za wizytę i koniecznie daj znać
Sassy gratuluję serduszka:-)powiedz ile dałaś za tą książkę,też myślę o tym żeby sobie ją kupić niby w necie jest pełno info o ciąży ale jakoś wolę poczytać książkęRene lubi tę wiadomość
-
Hej hej:) Można się przyłączyć?
Rene, Magdzia85F, justysbp, Aliskaa lubią tę wiadomość
-
Sassy rzeczywiście cena jest ok.Kupię sobię ten poradnik,dzięki za info:-)
Ellka witaj:-)Ellka, Sassy lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKinga. wrote:No ja nie skończyłam karmić i dlatego mały ssak mi pomaga wyregulować szalejące hormony.
-
Kachna62 wrote:Zazdroszcze, karm jak najdluzej, najpiękniejszy czas... Ja bardzo chciałam karmić w tandemie ale niestety starałam się ponad pół roku o dziecko i przez karmienie nie mialam owulacji, a cykle po 60-80 dni... dopiero w cyklu w którym odstawiłam i dostałam dostinex zaciazylam...