X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2017, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny;))

Niesmialo sie z Wami witam...w zeszlym tygodniu zobaczylismy serduszko naszej fasolki;)) termin porodu mamy na 12.04.

Czy Was rownuez mecza mdlosci i wymioty? ja sie strasznie mecze;((ale staram sie nie narzekac bo na ten cud czekalismy 4 lata:(

buziaki;*

Aliskaa, justysbp, Aga78 lubią tę wiadomość

• sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2017, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie też tak dziwnie i nijako. Zjadłam winogrona to pognalam do łazienki jak głupia... Biegunka:( muli ale nie wymiotuje. Na USG maluszek nie fikal tylko " siedział" sobie. Mnie jak leze jest ok jak wstane to kręgosłup boli brzuch i ogóle zmęczenie... I powróciły myśli " a co jeśli coś jest nie tak":(

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2017, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małamii89 niestety mnie męczą poranne mdłości. Około 12.00 dopiero mogę coś zjeść...

• justysbp Przyjaciółka

Wysłany: 31 sierpnia 2017, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małamii89 wrote:
    Czesc dziewczyny;))

Niesmialo sie z Wami witam...w zeszlym tygodniu zobaczylismy serduszko naszej fasolki;)) termin porodu mamy na 12.04.

Czy Was rownuez mecza mdlosci i wymioty? ja sie strasznie mecze;((ale staram sie nie narzekac bo na ten cud czekalismy 4 lata:(

buziaki;*

Witaj :)
    i gratulacje!
    Mamy termin na ten sam dzień ;)
    Mnie na razie wymioty omijają, ale muli mnie od paru dni.

małamii89 lubi tę wiadomość

eikt3e3kj1qmtans.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2017, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aliskaa wrote:
    małamii89 niestety mnie męczą poranne mdłości. Około 12.00 dopiero mogę coś zjeść...

ja mam to samo rano jestem nie dozycia...dopiero popoludniu mi przechodzi chociaz mam takie dni,ze caly dzien mnie mecza...

Staram sie mniej jesc ale czesciej...z jedzeniem mam problem bo nie mam ochoty na nic.Zmuszam sie...ciekawe kiedy sie pojawia ciazowe zachcianki hihi...

ja juz z niecierpliwoscia odliczam do kolejnej wizyty , ktora mam dopiero za 2 tygodnie..

• darika Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2017, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie mdłości męczą najbardziej wieczorami i w nocy. Rano też są ale jak zjem to nie są jakieś bardzo uciążliwe. Ale odkryłam dzisiaj... Mirinde! Mniam :-) i taka mocno gazowana, jak wypije dwa lyki to mi trochę lepiej bo takto do tej pory nic nie pomagało. I w ogóle ostatnio mnie jakos na pomarańcze i soki pomarańczowe wzięło.

29.09.2016 Aniołek (10 tc)
    09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
    16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
    lprkcwa1zb61biig.png
    961l3e5eru5riodc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2017, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od 5 dni jem na obiad kopytka z sosem i buraczkami na ciepło bo po wszystkim innym ląduje nad muszelką :) wiec to jedyny obiad jaki mój organizm przyswaja :) chleb z masłem już mi obrzydł i chyba do końca ciąży go nie tknę :) jutro jadę po zwolnienie lekarskie i tak sobie myślałem że może wezmę receptę na torecan ale chyba trochę się boję... już wolę wymiotować 10 razy na dzień niż zaszkodzić dziecku...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2017, 14:46

• Aasha Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2017, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! Jestem tegoroczną listopadówką i tak się składa, że mam do sprzedania spodnie ciążowe rurki (kolor pudrowy) z HM Mama, które kupiłam w czerwcu i niestety nie było mi dane w nich chodzić (raz, że ciepłe lato, a dwa, że od czerwca mam problem z szyjką i prowadzę leżący tryb życia ;/). Założone tylko raz, na wizytę do lekarza, w stanie idealnym. Kupione za 129,90, chętnie odsprzedam za 100 PLN (uważam, że to dobra cena jak na sam fakt, że spodnie założone tylko raz na godzinę :) ). Koszt przesyłki biorę na siebie. Poniżej link do spodni: http://www2.hm.com/pl_pl/productpage.0262277010.html. Jeśli któraś z Was byłaby zainteresowana, proszę o kontakt na priv :)

akeu43r8y52gvtw7.png

ex2bio4p7ak0n2wo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2017, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaki rozmiar spodni? I na stronie są za 77,90 zł.

Paatka lubi tę wiadomość

• Paatka Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2017, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi jest stanowczo za gorąco, a przez to jestem ledwo żywa... w pracy to totalna wegetacja. Ale i tak mam wrażenie, że czuje sie ogólnie dobrze, czasami mam wrażenie, że za dobrze i marudzę mężowi, że to może coś nie tak :/ Straszne mam obawy i chyba za dużo czytam w internecie artykułów i niepotrzebnie się nakręcam tym wszystkim. :/

04.2018 - ❤️👧
    04.2020 - ❤️👧
    08.2023 - 👼
    preg.png
  • Aasha Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2017, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aliskaa wrote:
    Jaki rozmiar spodni? I na stronie są za 77,90 zł.

Rozmiar 38. Na stronie już ich nie ma :) 77,90 to cena wyprzedaży dla ostatnich rozmiarów, czyli zakładam, ,że dla najmniejszych lub największych, jak przejdziesz na zakładkę z kolorem czarnym gdzie są dostępne wszystkie rozmiary widać oryginalną cenę. Zawsze mogę użyczyć potwierdzenia zamówienia z czerwca, na którym jest informacja o cenie (żeby nie było, że chcę sprzedać z zyskiem :D). Po prostu są już za małe, a kupując je nie zakładałam, że całą ciążę przeleżę.

akeu43r8y52gvtw7.png

ex2bio4p7ak0n2wo.png
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2017, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O o o też za dużo chyba czytam.

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • acygan Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2017, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jestem nadzwyczajnie spokojna o maluszka, mimo że to pierwsza ciąża :) Do USG czekam cierpliwie, jeszcze tydzień został, więc dopiero w ósmym tyg zobaczę swoje szczęście :) Uważam, że skoro bardzo szybko nam się udało, nie miałam żadnych plamień, żadnych większych bóli, beta w normie, test jeszcze przed miesiączką pozytywny, objawy są, to nie mam powodu do obaw :) Jak już ktoś pisał wcześniej, prawidłowa ciąża jest silna i ciężko ot tak ją stracić, także bądźmy spokojne, bo to tylko pogarsza nasz stan :) A co ma być to będzie, nie unikniemy tego :)

Tusianka lubi tę wiadomość

• patusia90 Ekspertka

Wysłany: 31 sierpnia 2017, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cieszmy się, że końcówki ciąży nie musimy przechodzić z upałami :) ja chyba wolę przemęczyć się w zimie niż zdychać z gorąca :)

Ilona92, monroe, Agusia_pia lubią tę wiadomość

3jgx3e3k7vxypkzu.png

20170506580117.png
  • acygan Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2017, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patusia90 wrote:
    Cieszmy się, że końcówki ciąży nie musimy przechodzić z upałami :) ja chyba wolę przemęczyć się w zimie niż zdychać z gorąca :)

Dokładnie tak :) Mnie cieszy to, że akurat po porodach dojdziemy do siebie i będziemy miały piękną pogodę na spacerki :) W ogóle latem będzie dużo łatwiej z niemowlakiem :) Przynajmniej ja tak uważam.

justysbp lubi tę wiadomość

• Ilona92 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2017, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    acygan wrote:
    Dokładnie tak :) Mnie cieszy to, że akurat po porodach dojdziemy do siebie i będziemy miały piękną pogodę na spacerki :) W ogóle latem będzie dużo łatwiej z niemowlakiem :) Przynajmniej ja tak uważam.
    Skwar fla niemowlaka tez nie jest dobry :) dla nas na pewno lepiej bo nie bedziemy puchły jak balony. Ja wizytę mam za tydzień o 12, wiec bąbel powinien juz brykać , przynajmniej lekarz tak mowil. To bedzie 11/12 tydzień. Jesli wszystko bedzie dobrze zaraz koniec i trymestru :)

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • monroe Przyjaciółka

Wysłany: 31 sierpnia 2017, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny!
    Dopadła mnie dzisiaj pierwsza zachcianka- pol dnia chodził za mną w pracy domowy hot- dog z pomidorami i ogórkami! a jak go juz zjadłam to tak mi smakowal jakbym nigdy w zyciu czegos tak dobrego nie jadła hahah :)
    Też się ciesze z naszego kwietniowego terminu to super okres- zaraz wiosna, a jak mały/mała troche podrosnie wakacje i w zimie nie bedzie ciezko od gorąca
    Jesli chodzi o dolegliwosci to mdlosci mialam na poczatku przez 3 dni i to mocne, teraz swietnie sie czuje, tylko piersi jak po operacji plastycznej i o w nocy budze sie zawsze o tej samej porze 5.30 na siku i musze zjesc dwie suszone morele bo mam tak scisniety zoladek z glodu :/ mam nadzieje ze przejdzie mi to
    W piatek bylam na wizycie u mojego lekarza prowadzacego mimo ze mialam usg sprzed tyg podejrzal na 3 sek i maluszek pieknie rosnie :) jestem pozytywnie nastawiona

oar8flw1tpge67lg.png
  • darika Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2017, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wizytę w poniedziałek, już się nie mogę doczekać! :-) to będzie 8t5d, 2 tyg od ostatniego usg :-)
    Ja też się cieszę że urodze w kwietniu. Moim zdaniem to dobra pora - coraz cieplej, spacery :-)
    Dziewczyny? A czy was też może swędza albo swedzialy sutki? Bo ja mam takie momenty że jak się nie podrape to oszaleje a nie zawsze jak wiadomo można, np tak jak dzisiaj na zakupach w Biedronce marzylam żeby już wsiąść do auta :-P

29.09.2016 Aniołek (10 tc)
    09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
    16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
    lprkcwa1zb61biig.png
    961l3e5eru5riodc.png
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2017, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie czasem swędzą ale rzadko. Teraz znowu nie mam ani nudności ani nic. I juz znowu psychika wariuje. Wrrr

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2017, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aa i powiedzcie jak często macie USG? Bo ja na NFZ pierwsze będę miała w 11tc. A ze chodzę prywatnie to mam kiedy pójdę. A jak to wygląda gdy prowadzi się ciążę prywatnie? Na każdej wizycie robią USG? I jak często są wizyty?

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
‹‹ 98 99 100 101 102 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ