Kwietniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyCzesc dziewczyny;))
Niesmialo sie z Wami witam...w zeszlym tygodniu zobaczylismy serduszko naszej fasolki;)) termin porodu mamy na 12.04.
Czy Was rownuez mecza mdlosci i wymioty? ja sie strasznie mecze;((ale staram sie nie narzekac bo na ten cud czekalismy 4 lata:(
buziaki;*Aliskaa, justysbp, Aga78 lubią tę wiadomość
-
Mnie też tak dziwnie i nijako. Zjadłam winogrona to pognalam do łazienki jak głupia... Biegunka:( muli ale nie wymiotuje. Na USG maluszek nie fikal tylko " siedział" sobie. Mnie jak leze jest ok jak wstane to kręgosłup boli brzuch i ogóle zmęczenie... I powróciły myśli " a co jeśli coś jest nie tak"
-
nick nieaktualny
-
małamii89 wrote:Czesc dziewczyny;))
Niesmialo sie z Wami witam...w zeszlym tygodniu zobaczylismy serduszko naszej fasolki;)) termin porodu mamy na 12.04.
Czy Was rownuez mecza mdlosci i wymioty? ja sie strasznie mecze;((ale staram sie nie narzekac bo na ten cud czekalismy 4 lata:(
buziaki;*
Witaj
i gratulacje!
Mamy termin na ten sam dzień
Mnie na razie wymioty omijają, ale muli mnie od paru dni.małamii89 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAliskaa wrote:małamii89 niestety mnie męczą poranne mdłości. Około 12.00 dopiero mogę coś zjeść...
ja mam to samo rano jestem nie dozycia...dopiero popoludniu mi przechodzi chociaz mam takie dni,ze caly dzien mnie mecza...
Staram sie mniej jesc ale czesciej...z jedzeniem mam problem bo nie mam ochoty na nic.Zmuszam sie...ciekawe kiedy sie pojawia ciazowe zachcianki hihi...
ja juz z niecierpliwoscia odliczam do kolejnej wizyty , ktora mam dopiero za 2 tygodnie.. -
A mnie mdłości męczą najbardziej wieczorami i w nocy. Rano też są ale jak zjem to nie są jakieś bardzo uciążliwe. Ale odkryłam dzisiaj... Mirinde! Mniam
i taka mocno gazowana, jak wypije dwa lyki to mi trochę lepiej bo takto do tej pory nic nie pomagało. I w ogóle ostatnio mnie jakos na pomarańcze i soki pomarańczowe wzięło.
29.09.2016 Aniołek (10 tc)
09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
-
nick nieaktualnyJa od 5 dni jem na obiad kopytka z sosem i buraczkami na ciepło bo po wszystkim innym ląduje nad muszelką
wiec to jedyny obiad jaki mój organizm przyswaja
chleb z masłem już mi obrzydł i chyba do końca ciąży go nie tknę
jutro jadę po zwolnienie lekarskie i tak sobie myślałem że może wezmę receptę na torecan ale chyba trochę się boję... już wolę wymiotować 10 razy na dzień niż zaszkodzić dziecku...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2017, 14:46
-
Cześć dziewczyny! Jestem tegoroczną listopadówką i tak się składa, że mam do sprzedania spodnie ciążowe rurki (kolor pudrowy) z HM Mama, które kupiłam w czerwcu i niestety nie było mi dane w nich chodzić (raz, że ciepłe lato, a dwa, że od czerwca mam problem z szyjką i prowadzę leżący tryb życia ;/). Założone tylko raz, na wizytę do lekarza, w stanie idealnym. Kupione za 129,90, chętnie odsprzedam za 100 PLN (uważam, że to dobra cena jak na sam fakt, że spodnie założone tylko raz na godzinę
). Koszt przesyłki biorę na siebie. Poniżej link do spodni: http://www2.hm.com/pl_pl/productpage.0262277010.html. Jeśli któraś z Was byłaby zainteresowana, proszę o kontakt na priv
-
nick nieaktualny
-
Mi jest stanowczo za gorąco, a przez to jestem ledwo żywa... w pracy to totalna wegetacja. Ale i tak mam wrażenie, że czuje sie ogólnie dobrze, czasami mam wrażenie, że za dobrze i marudzę mężowi, że to może coś nie tak
Straszne mam obawy i chyba za dużo czytam w internecie artykułów i niepotrzebnie się nakręcam tym wszystkim.
-
Aliskaa wrote:Jaki rozmiar spodni? I na stronie są za 77,90 zł.
Rozmiar 38. Na stronie już ich nie ma77,90 to cena wyprzedaży dla ostatnich rozmiarów, czyli zakładam, ,że dla najmniejszych lub największych, jak przejdziesz na zakładkę z kolorem czarnym gdzie są dostępne wszystkie rozmiary widać oryginalną cenę. Zawsze mogę użyczyć potwierdzenia zamówienia z czerwca, na którym jest informacja o cenie (żeby nie było, że chcę sprzedać z zyskiem
). Po prostu są już za małe, a kupując je nie zakładałam, że całą ciążę przeleżę.
-
A ja jestem nadzwyczajnie spokojna o maluszka, mimo że to pierwsza ciąża
Do USG czekam cierpliwie, jeszcze tydzień został, więc dopiero w ósmym tyg zobaczę swoje szczęście
Uważam, że skoro bardzo szybko nam się udało, nie miałam żadnych plamień, żadnych większych bóli, beta w normie, test jeszcze przed miesiączką pozytywny, objawy są, to nie mam powodu do obaw
Jak już ktoś pisał wcześniej, prawidłowa ciąża jest silna i ciężko ot tak ją stracić, także bądźmy spokojne, bo to tylko pogarsza nasz stan
A co ma być to będzie, nie unikniemy tego
Tusianka lubi tę wiadomość
-
patusia90 wrote:Cieszmy się, że końcówki ciąży nie musimy przechodzić z upałami
ja chyba wolę przemęczyć się w zimie niż zdychać z gorąca
Dokładnie takMnie cieszy to, że akurat po porodach dojdziemy do siebie i będziemy miały piękną pogodę na spacerki
W ogóle latem będzie dużo łatwiej z niemowlakiem
Przynajmniej ja tak uważam.
justysbp lubi tę wiadomość
-
acygan wrote:Dokładnie tak
Mnie cieszy to, że akurat po porodach dojdziemy do siebie i będziemy miały piękną pogodę na spacerki
W ogóle latem będzie dużo łatwiej z niemowlakiem
Przynajmniej ja tak uważam.
dla nas na pewno lepiej bo nie bedziemy puchły jak balony. Ja wizytę mam za tydzień o 12, wiec bąbel powinien juz brykać , przynajmniej lekarz tak mowil. To bedzie 11/12 tydzień. Jesli wszystko bedzie dobrze zaraz koniec i trymestru
-
Dziewczyny!
Dopadła mnie dzisiaj pierwsza zachcianka- pol dnia chodził za mną w pracy domowy hot- dog z pomidorami i ogórkami! a jak go juz zjadłam to tak mi smakowal jakbym nigdy w zyciu czegos tak dobrego nie jadła hahah
Też się ciesze z naszego kwietniowego terminu to super okres- zaraz wiosna, a jak mały/mała troche podrosnie wakacje i w zimie nie bedzie ciezko od gorąca
Jesli chodzi o dolegliwosci to mdlosci mialam na poczatku przez 3 dni i to mocne, teraz swietnie sie czuje, tylko piersi jak po operacji plastycznej i o w nocy budze sie zawsze o tej samej porze 5.30 na siku i musze zjesc dwie suszone morele bo mam tak scisniety zoladek z glodumam nadzieje ze przejdzie mi to
W piatek bylam na wizycie u mojego lekarza prowadzacego mimo ze mialam usg sprzed tyg podejrzal na 3 sek i maluszek pieknie rosniejestem pozytywnie nastawiona
-
Ja mam wizytę w poniedziałek, już się nie mogę doczekać!
to będzie 8t5d, 2 tyg od ostatniego usg
Ja też się cieszę że urodze w kwietniu. Moim zdaniem to dobra pora - coraz cieplej, spacery
Dziewczyny? A czy was też może swędza albo swedzialy sutki? Bo ja mam takie momenty że jak się nie podrape to oszaleje a nie zawsze jak wiadomo można, np tak jak dzisiaj na zakupach w Biedronce marzylam żeby już wsiąść do auta29.09.2016 Aniołek (10 tc)
09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️