X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2017, 05:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AJrin wrote:
    Dziewczyny a o jakich prenatalnych mówicie bo jest ich kilka tzn usg w 12 tygodniu z ocena przeziernosci plus, kosci nosowej.
    Do tego można robic testy pappa z krwi albo nifty genetyczne z krwi wysylane do Stanów.
    Ja pewnie będę robić pappa chociaż poprzednie ciążę robilam tylko usg.
    U mnie typowe prenatalne robi się w specjalnych przychodniach. Także zrobię normalne usg pierwszego trym ale nie będę nic więcej robić ( ani papa ani DNA dna płodu, a tym bardziej żadnych inwazyjnych). Dopiero wybiorę się na to 2 usg prenatalne (w poprzedniej ciąży trwało coś ok godziny i to było bardzo dokładne badanie z pełną oceną głównych narządów. Robią je certyfikowani lekarze z dużym doświadczeniem ( i np u nas lekarka zauważyła white spota na sercu u córki, którego przegapiła lekarka prowadząca na swoim sprzęcie. Na szczęście wszystko się "naprawiło" samoistnie (był prawdopodobnie wynikiem infekcji we wczesnej ciąży)

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • yvonneSW Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2017, 07:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2020, 11:29

Mój synek 💗
    zqh730k.png
    04.2019 Okruch 5tc 😔
    Moj drugi synek💜
    vgr00ts.png
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2017, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    yvonneSW kochana u mnie też jako takich dużych objawów nie ma, 2 tyg mnie mdliło, teraz jakoś mniej, jedyne co to sikam dużo i zmęczona jestem, i jakoś mam ostatnio gorszy humor, sama ze sobą nie wytrzymuję...

Maj 2017 Aniołek 7 tc [*]
    14.04.2018 Bartuś, 4180 gr, cc.
    30.08.2019 Kacperek, 4300 gr, cc.
    bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • dreamnes Ekspertka

Wysłany: 31 sierpnia 2017, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia_pia wrote:
    yvonneSW kochana u mnie też jako takich dużych objawów nie ma, 2 tyg mnie mdliło, teraz jakoś mniej, jedyne co to sikam dużo i zmęczona jestem, i jakoś mam ostatnio gorszy humor, sama ze sobą nie wytrzymuję...
    Ja chyba tez lekko przechodze ciaze ;) mdlosci byly male ale zanikly tylki zostalo wybrzydzanie w jedzeniu oraz tkliwe piersi. Codziennie bez budzika budze sie 8.00. ;)

34bwrjjgc1z53zcr.png
    3i49t5odk6h77iiq.png
  • justysbp Przyjaciółka

Wysłany: 31 sierpnia 2017, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie wielkiego dramatu także nie ma, trochę mnie muli i średnio sypiam w nocy (ale w ciągu dnia nie jestem zmęczona). Więc chyba nie ma co narzekać ;)

eikt3e3kj1qmtans.png
  • myszkaka Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2017, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pineapple, fajnie że widziałaś serduszko :)

Ja ostatnio gorzej się czuję, jakoś mnie muli bardziej od rana, jak się robię głodna to odczuwam to jako mdłości, a nie głód, jak zjem to mdłości maleją. Fakt, że nie jest jakoś tragicznie, no ale do przyjemności to nie należy :(

f2wli09k0vt5rkls.png
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2017, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    myszkaka wrote:
    Pineapple, fajnie że widziałaś serduszko :)

Ja ostatnio gorzej się czuję, jakoś mnie muli bardziej od rana, jak się robię głodna to odczuwam to jako mdłości, a nie głód, jak zjem to mdłości maleją. Fakt, że nie jest jakoś tragicznie, no ale do przyjemności to nie należy :(

ja mam tak samo, nie czuję głodu tylko jak nie jem np 4-5 godz to już jest nie dobrze, zjem i ustaje.
    w nocy śpię jak suseł, o 21 już padam a jak budzik dzwoni to nie mogę się podnieść, ale budzi mnie siusiu.

odebrałam część wyników krwi, morfologia ok, w moczu coś wyszło ale lekkie zmiany, ale to pewnie przez luteinę którą wzięłam na noc. nic mnie nie piecze więc jest ok. na resztę czekam. :)

bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • myszkaka Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2017, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam już wyniki badań, wszystkie w normie, jedynie hematokryt w dolnej granicy.

Widziałam, że pisałyście o przechodzeniu na L4, ja myślałam żeby pójść dopiero od stycznia, ale zobaczymy jak się będę czuła i czy mi się będzie chciało jeździć komunikacją.

f2wli09k0vt5rkls.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2017, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie mdłości straszne, wystarczy że zjem cokolwiek i postawie sie do pionu. W przyszłym tygodniu pierwsze usg, powinnam już zobaczyć serduszka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2017, 11:06

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2017, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta Eni wrote:
    ja isę od Was będę chyba odłączać i pójdę na maj :)
    Z plamieniem od razu pojechaliśmy do gina.
    ciąża mlodziutka, wiek potwierdzimy jak będzie serduszko.
    Dostałam dupka i luteinkę i mamy leżeć.
    No szkoda, że przechodzisz do majówek ;) ale tu zawsze jesteś mile widziana :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2017, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z moją nogą już wszystko dobrze :) została jedynie mała blizna. Ale mam jeszcze 2 tygodnie l4. A potem zobaczę czy wrócę do pracy.

naserio, Ilona92 lubią tę wiadomość

• acygan Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2017, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduję się dziś w trochę lepszej formie :) Nudności troszkę słabsze, zjadłam chleb z masłem i popijam melisę. Jestem przynajmniej w stanie zrobić pranie, bo ostatnie dwa dni przeleżałam całe w łóżku, biegałam tylko do łazienki.

• patusia90 Ekspertka

Wysłany: 31 sierpnia 2017, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aliskaa wrote:
    Z moją nogą już wszystko dobrze :) została jedynie mała blizna. Ale mam jeszcze 2 tygodnie l4. A potem zobaczę czy wrócę do pracy.

Dobrze, że to się stało teraz a nie zaraz przed ślubem :)

Co do moich objawów to czasem bolą mnie piersi, falami przychodzą mdłośći np. wczoraj nie mogłam usnąć bo mdliło albo jak wyjdę z domu, czy jestem w sklepie. Gorzej ze snem ponieważ w nocy nie mogę spać a jak już zasnę i "odprawię" rano męża do pracy to mogłabym spać nawet i do 15. Jeść mi się nie chce, pić też nie...

3jgx3e3k7vxypkzu.png

20170506580117.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2017, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    acygan wrote:
    Melduję się dziś w trochę lepszej formie :) Nudności troszkę słabsze, zjadłam chleb z masłem i popijam melisę. Jestem przynajmniej w stanie zrobić pranie, bo ostatnie dwa dni przeleżałam całe w łóżku, biegałam tylko do łazienki.

Ja tez wczoraj zrobilam pierwsze pranie od 2 tyg. A potem taaaak mnie glowa bolala ze o 20 zasypialam. Cały czas leze bo nawet od siedzenia jest mi niedobrze :(

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2017, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam dziś na usg. Dziecko rozwija się prawidłowo (wymiary odpowiadają 9 tyg. [powinno być chyba 9+3, ale wg lekarki wszystko jest ok]. Podciągnęłam progesteron i estradiol, także teraz planowane kłucie dopiero za 4tyg, tsh ładnie się trzyma, także to była ostatnia wizyta w szpitalu i przechodzę pod opiekę tylko "zwykłego" gin.

Byłam po śniadaniu, to dziecko tak fikało, że ciężko było je pomierzyć...

darika, Agusia_pia, Ilona92, Magdzia85F, blue00 lubią tę wiadomość

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • naserio Ekspertka

Wysłany: 31 sierpnia 2017, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj ciężkie te nasze początki :) ja też średnio się czuję, nastrój mam jakiś dziwny depresyjny, smutno mi nawet nie wiem z jakiego powodu... w ciągu dnia męczy mnie ssanie w żołądku, muszę co jakiś czas zjeść jakąś przekąskę, bo mi niedobrze. a noce ostatnio mam straszne, bo syn coraz częściej się budzi i ma godzinne przerwy w spaniu.

mhsv9vvjcyk8ueqj.png
    7v8ryx8dfww4tok4.png
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2017, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj tak początki są ciężkie, mi też jest smutno, nie mam humoru jakoś, wracam do domu i jestem przygnębiona jakoś. z mężem też jakoś nijak ostatnio, nie klei nam się rozmowa... ehh niech mnie ktoś przytuli!

bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • naserio Ekspertka

Wysłany: 31 sierpnia 2017, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia przytulam Cię wirtualnie!! to przygnębienie w końcu nam kiedyś minie :) oby szybko :)

mhsv9vvjcyk8ueqj.png
    7v8ryx8dfww4tok4.png
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2017, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj tak dziękuję kochana :*
    mam nadzieję że przejdzie.
    a mnie wzięło na sos tatarski w tym tyg. zjadłam już cały słoik! jak tak dalej pójdzie to mi dupsko urośnie zanim będę miała brzuszek ciążowy. chociaż mój też jakiś już duży...

bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • Tusianka Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2017, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ściskam Agusia! U mnie za to tak... dziwne spokojnie, jestem wyciszona, zamyślona, nie że smutna a czasem się zachowuje jak w jakiejś depresji.

km5stv73sw35n5tw.png
    04/04/2018 3:22
    3990g, 56cm
‹‹ 97 98 99 100 101 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

MUUVO Quick SE 2 – dlaczego jest idealny na pierwszy wózek dla dziecka?

Zastanawiasz się, który wózek sprawdzi się najlepiej już od pierwszych spacerów z maluchem? MUUVO Quick SE 2 to wyjątkowa propozycja, która łączy w sobie elegancki design z praktycznymi funkcjami docenianymi i przez dzieci, i rodziców. Warto zwrócić uwagę na innowacyjne rozwiązania, takie jak regulowana budka, wentylowane oparcie i wygoda składania. Sprawdź, co sprawia, że Quick SE 2 może stać się idealnym wyborem na start.

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ