Kwietniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
U mnie jeszcze nic nie widać
Ale jeszcze wcześnie jest.
Dziewczyny, a nie macie obaw przed wrzucaniem zdjęć na publiczne forum? Ja myślę, że z czasem powstanie jakaś grupa na FB czy jakieś tajne forum, to tam podzielę się fotkami, tutaj na pewno nie -
Blanka, ja jestem w grupie na fb, która przeniosła się z jednego forum, które padło. Większość staraczek już zaciążyła i urodziła, ale zdjęcia brzuchów też były;)
-
Mi się nie spieszy z brzuszkiem
-
Edwarda to też zależy od sylwetki, ja mam 160cm., ważę 48kg. I w pierwszej ciąży już w 4 miesiącu było widać piłeczkę
Pewnie też nie bez znaczenia było, że synek od początku był duży, urodził się 3 tygodnie przed terminem, z wagą 4070 i 57 cm.
-
nick nieaktualny
-
Bianka* wrote:Edwarda to też zależy od sylwetki, ja mam 160cm., ważę 48kg. I w pierwszej ciąży już w 4 miesiącu było widać piłeczkę
Pewnie też nie bez znaczenia było, że synek od początku był duży, urodził się 3 tygodnie przed terminem, z wagą 4070 i 57 cm.
moja siostra 154 cm i ok 45 kg w 1 ciazy nie miala w ogole brzucha. do konca ciazy chodzila w normalnych spodniach tylko odpinala guzik. nawet robili jej jakies dodatkowe badania czy z dzieckiem wszystko ok ale okazalo sie ze urodzil sie piekny zdrowy i tez duzy chlopiec (pamietam ze 3,5 kg). w drugirj ciazy brzuch miala juz normalny. tez bym tak chciala ale niestety zaczynam z duzo wyzsza waga...
-
Myślę, że genetyką ma tu kluczowe znaczenie.
Ja urodziłam się z wagą 4800, mąż też ponad 4 kg. więc raczej na małe dziecko nie mamy co liczyć. A nie obraziłabym się za takie max 3,5kg. Bo brzuszek mniejszy i na pewno znacznie łatwiejsza końcówkaIlona92 lubi tę wiadomość
-
Też wydaje mi się że genetyka ma tu znaczenie
mój syn urodził się z dokładnie taką samą wagą jak ja
tyle że dłuższy był
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Bianka* wrote:U mnie jeszcze nic nie widać
Ale jeszcze wcześnie jest.
Dziewczyny, a nie macie obaw przed wrzucaniem zdjęć na publiczne forum? Ja myślę, że z czasem powstanie jakaś grupa na FB czy jakieś tajne forum, to tam podzielę się fotkami, tutaj na pewno nie -
To wszystko zalezy z waga naszych maluchów, rownież od glikemii w ciazy itp. Mam nadzieje, ze dziecko bedzie ważyło ledwo powyżej 3kg, obydwoje jesteśmy szczupli , wiec mige sie obawiać co do długości . Ja na razie bie mam problemow z garderoba, co do ciążowych spodni juz mnie siostra obdarowała bo na nia teraz sa za małe
bedzie bunkrowaly brzuchy pod swetrami. Mi o dziwo poprawiła sie cera, paznokcie, włosy chyba tez sie mniej przetłuszczają, ale za to w krzyżu łupie
-
nick nieaktualny