X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2018, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja z bobasem pojechalam na wczasy do moich rodzicow (50km od Łodzi) ;p Na razie planujemy zostac tydzien. Jak sie spodoba to zostaniemy dluzej. Mąż w tym czasie szkoli się za granicą.

oli123 lubi tę wiadomość

dqprqps6kaqxmc83.png
  • oli123 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2018, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytanie do dziewczyn podajacych swoim maluszkom żelazo. Czy mialy wzdecia po zelazie? Czy czesxiej robily kupki? Czy kupki byly zielone?

mhsvi09k63nasq33.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2018, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My walczymy z kolkami, ktore zamiast lagodniec mam wrazenie, ze sie nasilaja :(

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • oli123 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2018, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas Mikolajek coraz grzeczniejszy mimo ze dalej spi 2x po 20,40 min dziennie, w macie potrafi sie bawic juz ok 40 minut, za to usypianie i noce sa mega ciezkie:( budzi sie ostatnio co godzine, dwie

mhsvi09k63nasq33.png
  • oli123 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2018, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy wrote:
    A podajecie biogaie albo jakies probiotyki? Kropelki sab simplex? Mikolajowi na kolke pomaga suszarka

mhsvi09k63nasq33.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2018, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poki co Dicoflor i Bobotic forte, ale dopiero od 2 dni wiec czekam az zaczną dzialac bardziej...Ostatnio probowalam go odgazować tymi rurkami Windi i jakos malo tych gazow wyszlo :/

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • oli123 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2018, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy wrote:
    Poki co Dicoflor i Bobotic forte, ale dopiero od 2 dni wiec czekam az zaczną dzialac bardziej...Ostatnio probowalam go odgazować tymi rurkami Windi i jakos malo tych gazow wyszlo :/
    U nas juz wszystko zaczelo sie normowac dopoki nie podalam malemu zelaza:( ma ztraszne gazy po nim i robi po kilka kup dziennie a tak to robil jedna na tydzien, widac jak przy piersi sie prezy i wygina a rano steka i kopie nogami

mhsvi09k63nasq33.png
  • acygan Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2018, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edwarda pytalas o to lezenie na brzuchu jak miesieczniak. Nie pytalam o co dokladnie sie rozchodzi ale z moich obserwacji, to jak klade Zosie na brzuch,to pupa od razu do gory,nogi pod pupe, rece sie rozjezdzaja i tyle z tego. Dopiero jak ja uloze tak jak nalezy to zaczyna sobie radzic.

Mam zlote dziecko. Chrzcilismy dzis Zosie,pol mszy u meza na rekach rozgladala sie a pol spala. Nawet przy polewaniu glowy woda to tylko drygnela i nawet sie nie przebudzila :) w lokalu tez grzecznie sobie lezala, jadla i spala :) zero placzu przez caly dzien :)
    Jestem juz dzis padnieta,ale szczęśliwa :)

A co do butli,to moja ostatni raz ja miala jak miala 4 dni :) od tamtej pory nie dostala nawet z moim mlekiem. Jak bedzie potrzeba to będziemy probowac, ale na razie nie widze takiej koniecznosci :)

Katy lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2018, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oli123 wrote:
    Pytanie do dziewczyn podajacych swoim maluszkom żelazo. Czy mialy wzdecia po zelazie? Czy czesxiej robily kupki? Czy kupki byly zielone?
    Oli ja po zelazie mam czarnozielone biegunki i wzdecia wiec mysle ze taki maly organizm tym bardziej.

• Katy Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2018, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oli123 wrote:
    U nas juz wszystko zaczelo sie normowac dopoki nie podalam malemu zelaza:( ma ztraszne gazy po nim i robi po kilka kup dziennie a tak to robil jedna na tydzien, widac jak przy piersi sie prezy i wygina a rano steka i kopie nogami

Wlasnie u nas tez juz byla jedna kupa na dzien, czasem dwa dni, a teraz odkad jest gorzej z brzuszkiem robi wiecej tych kup :/ Przy piersi tez sie wygina i krzyczy okropnie, jak go karmie na lezaco to jest lepiej...

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2018, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No a mi mała dostała plamek uczuleniowych..podajrzany: arbuz. Na szczęście już zeszły, ale chwilowo arbuzom podziękuję.
    A na weekend przedłużony (4 dni) wybraliśmy się do Wrocławia. I latamy z wózkiem szukając krasnali ;-) oprócz tego że jest za gorąco dla mnie na zwiedzanie jest całkiem spoko :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2018, 23:05

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2018, 23:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oli123 wrote:

Moja brała żelazo i w sumie trudno mi powiedzieć czy były jakieś problemy z brzuszkiem, bo u nas są odkąd skończyła 3 tyg. i jeden tydzień jest git, drugi wzdęcia itd. Kupy w każdym razie były normalne, nie zmieniły koloru. My podawalismy actiferol, w ulotce napisali, że nie powoduje żadnych skutków ubocznych.

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Malyprosiaczek Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2018, 00:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie podawała małemu żelaza, ale sama lykalam w kalsulkach po wyjściu ze szpitala że względu na anemie. Wtedy Wiktor robił zielone kupy z grudkami. Położna kazała zmienić na żelazo w syropie więc zaczęłam pić, ale miał takie same kupki więc skonsultowalam się z inną położna, pediatra i nawet swoim ginekologiem jak byłam na wizycie i każdy mi powiedział żeby odstawić. Po odstawieniu wróciły żółte kupki.

U nas kolka tez jest ale mam wrażenie że coraz mniej. Też podaję bobitic i jest ok. W sumie podałam mu kropelki raz dziennie, wczoraj i dzisiaj i uśmiechał się ładnie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2018, 00:20

f2wlqps6jdpv4xb3.png
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2018, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy wrote:
    A może to nietolerancja pokarmowa? Są jeszcze jakieś dodatkowe objawy?

U nas od rana leje. Ale dzięki temu zrobiłam porządek w komodzie młodej. Spakowałam już za małe body, bo 68 za bardzo uciskały nogi) i spodnie za wąskie w pasie. Przebrałam ciuchy po starszej i w sumie wielkich braków nie ma... Póki nie wymienię mebli, to nic nie mogę już kupić bo nic mi się nie mieści, ehhh

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2018, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie nie za bardzo..Wysypki zadnej nie ma, wymiotow tez nie..Glownie placz przy probie karmienia butelka lub na siedzaco (na lezaco jako tako je) i ogólnie chciałby być caly czas na rekach teraz...

Moze to kolki polaczone ze skokiem? Nie wiem sama :( Ale juz bylo tak dobrze to teraz jest masakra...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2018, 13:05

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Myszka_Lena Ekspertka

Wysłany: 16 lipca 2018, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy Wasze maluchy lubią jeździć w gondoli? U nas był tak duży problem że zdecydowaliśmy się już na spacerowke przy czym jeździ tylko w pozycji leżącej i jest spokoj

ug37zbmhxq91lzcp.png
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2018, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej mam pytanie jaki polecacie leżaczek/bujaczek/huśtawka/krzesełko? chodzi mi o takie 3 w 1. zamówiłam leżaczek ecotoys ale ma tylko dwie opcje regulacji oparcia i nie można zrobić aby dziecko siedziało. wiadomo że nie będzie siedział teraz ale za 2-3 mc tak i to będzie do wyrzucenia i muszę odesłać.

u nas wczoraj były chrzciny i wszystko super, synek spał w kościele w lokalu grzeczny :) za to padł o 20 i spał do 6 rano! :)

Maj 2017 Aniołek 7 tc [*]
    14.04.2018 Bartuś, 4180 gr, cc.
    30.08.2019 Kacperek, 4300 gr, cc.
    bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • Veruka Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2018, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszka_Lena wrote:
    Dziewczyny czy Wasze maluchy lubią jeździć w gondoli? U nas był tak duży problem że zdecydowaliśmy się już na spacerowke przy czym jeździ tylko w pozycji leżącej i jest spokoj
    Moja nie znosi! Na „trzeźwo” nie da się tam wsadzić za nic na świecie...jedyna opcja to na śpiocha:)

3i499vvjwdixpa2l.png

iv09f71xe0b0j8js.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2018, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj tez nie znosi gondoli :/ Planuje wlasnie po chrzcinach kupic spacerowke, ktora sie bedzie rozkladac na plasko :p

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Andzia123 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2018, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas to samo, Jak spacer w gondoli to tylko na śpiocha :)

07.04.2018 - marzenia się spełniają <3 zakochana na zabój w Synku :)
    qb3ci09k2rozqy86.png
‹‹ 1148 1149 1150 1151 1152 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ