Kwietniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Katy wrote:Poki co Dicoflor i Bobotic forte, ale dopiero od 2 dni wiec czekam az zaczną dzialac bardziej...Ostatnio probowalam go odgazować tymi rurkami Windi i jakos malo tych gazow wyszlo
-
Edwarda pytalas o to lezenie na brzuchu jak miesieczniak. Nie pytalam o co dokladnie sie rozchodzi ale z moich obserwacji, to jak klade Zosie na brzuch,to pupa od razu do gory,nogi pod pupe, rece sie rozjezdzaja i tyle z tego. Dopiero jak ja uloze tak jak nalezy to zaczyna sobie radzic.
Mam zlote dziecko. Chrzcilismy dzis Zosie,pol mszy u meza na rekach rozgladala sie a pol spala. Nawet przy polewaniu glowy woda to tylko drygnela i nawet sie nie przebudzilaw lokalu tez grzecznie sobie lezala, jadla i spala
zero placzu przez caly dzien
Jestem juz dzis padnieta,ale szczęśliwa
A co do butli,to moja ostatni raz ja miala jak miala 4 dniod tamtej pory nie dostala nawet z moim mlekiem. Jak bedzie potrzeba to będziemy probowac, ale na razie nie widze takiej koniecznosci
Katy lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyoli123 wrote:Pytanie do dziewczyn podajacych swoim maluszkom żelazo. Czy mialy wzdecia po zelazie? Czy czesxiej robily kupki? Czy kupki byly zielone?
-
oli123 wrote:U nas juz wszystko zaczelo sie normowac dopoki nie podalam malemu zelaza:( ma ztraszne gazy po nim i robi po kilka kup dziennie a tak to robil jedna na tydzien, widac jak przy piersi sie prezy i wygina a rano steka i kopie nogami
Wlasnie u nas tez juz byla jedna kupa na dzien, czasem dwa dni, a teraz odkad jest gorzej z brzuszkiem robi wiecej tych kupPrzy piersi tez sie wygina i krzyczy okropnie, jak go karmie na lezaco to jest lepiej...
-
No a mi mała dostała plamek uczuleniowych..podajrzany: arbuz. Na szczęście już zeszły, ale chwilowo arbuzom podziękuję.
A na weekend przedłużony (4 dni) wybraliśmy się do Wrocławia. I latamy z wózkiem szukając krasnalioprócz tego że jest za gorąco dla mnie na zwiedzanie jest całkiem spoko
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2018, 23:05
-
oli123 wrote:Pytanie do dziewczyn podajacych swoim maluszkom żelazo. Czy mialy wzdecia po zelazie? Czy czesxiej robily kupki? Czy kupki byly zielone?
Moja brała żelazo i w sumie trudno mi powiedzieć czy były jakieś problemy z brzuszkiem, bo u nas są odkąd skończyła 3 tyg. i jeden tydzień jest git, drugi wzdęcia itd. Kupy w każdym razie były normalne, nie zmieniły koloru. My podawalismy actiferol, w ulotce napisali, że nie powoduje żadnych skutków ubocznych.
-
Ja nie podawała małemu żelaza, ale sama lykalam w kalsulkach po wyjściu ze szpitala że względu na anemie. Wtedy Wiktor robił zielone kupy z grudkami. Położna kazała zmienić na żelazo w syropie więc zaczęłam pić, ale miał takie same kupki więc skonsultowalam się z inną położna, pediatra i nawet swoim ginekologiem jak byłam na wizycie i każdy mi powiedział żeby odstawić. Po odstawieniu wróciły żółte kupki.
U nas kolka tez jest ale mam wrażenie że coraz mniej. Też podaję bobitic i jest ok. W sumie podałam mu kropelki raz dziennie, wczoraj i dzisiaj i uśmiechał się ładnieWiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2018, 00:20
-
Katy wrote:My walczymy z kolkami, ktore zamiast lagodniec mam wrazenie, ze sie nasilaja
U nas od rana leje. Ale dzięki temu zrobiłam porządek w komodzie młodej. Spakowałam już za małe body, bo 68 za bardzo uciskały nogi) i spodnie za wąskie w pasie. Przebrałam ciuchy po starszej i w sumie wielkich braków nie ma... Póki nie wymienię mebli, to nic nie mogę już kupić bo nic mi się nie mieści, ehhh
-
No wlasnie nie za bardzo..Wysypki zadnej nie ma, wymiotow tez nie..Glownie placz przy probie karmienia butelka lub na siedzaco (na lezaco jako tako je) i ogólnie chciałby być caly czas na rekach teraz...
Moze to kolki polaczone ze skokiem? Nie wiem samaAle juz bylo tak dobrze to teraz jest masakra...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2018, 13:05
-
hej mam pytanie jaki polecacie leżaczek/bujaczek/huśtawka/krzesełko? chodzi mi o takie 3 w 1. zamówiłam leżaczek ecotoys ale ma tylko dwie opcje regulacji oparcia i nie można zrobić aby dziecko siedziało. wiadomo że nie będzie siedział teraz ale za 2-3 mc tak i to będzie do wyrzucenia i muszę odesłać.
u nas wczoraj były chrzciny i wszystko super, synek spał w kościele w lokalu grzecznyza to padł o 20 i spał do 6 rano!
-
Myszka_Lena wrote:Dziewczyny czy Wasze maluchy lubią jeździć w gondoli? U nas był tak duży problem że zdecydowaliśmy się już na spacerowke przy czym jeździ tylko w pozycji leżącej i jest spokoj