X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2018, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja z bobasem pojechalam na wczasy do moich rodzicow (50km od Łodzi) ;p Na razie planujemy zostac tydzien. Jak sie spodoba to zostaniemy dluzej. Mąż w tym czasie szkoli się za granicą.

oli123 lubi tę wiadomość

dqprqps6kaqxmc83.png
  • oli123 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2018, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytanie do dziewczyn podajacych swoim maluszkom żelazo. Czy mialy wzdecia po zelazie? Czy czesxiej robily kupki? Czy kupki byly zielone?

mhsvi09k63nasq33.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2018, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My walczymy z kolkami, ktore zamiast lagodniec mam wrazenie, ze sie nasilaja :(

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • oli123 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2018, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas Mikolajek coraz grzeczniejszy mimo ze dalej spi 2x po 20,40 min dziennie, w macie potrafi sie bawic juz ok 40 minut, za to usypianie i noce sa mega ciezkie:( budzi sie ostatnio co godzine, dwie

mhsvi09k63nasq33.png
  • oli123 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2018, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy wrote:
    A podajecie biogaie albo jakies probiotyki? Kropelki sab simplex? Mikolajowi na kolke pomaga suszarka

mhsvi09k63nasq33.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2018, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poki co Dicoflor i Bobotic forte, ale dopiero od 2 dni wiec czekam az zaczną dzialac bardziej...Ostatnio probowalam go odgazować tymi rurkami Windi i jakos malo tych gazow wyszlo :/

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • oli123 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2018, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy wrote:
    Poki co Dicoflor i Bobotic forte, ale dopiero od 2 dni wiec czekam az zaczną dzialac bardziej...Ostatnio probowalam go odgazować tymi rurkami Windi i jakos malo tych gazow wyszlo :/
    U nas juz wszystko zaczelo sie normowac dopoki nie podalam malemu zelaza:( ma ztraszne gazy po nim i robi po kilka kup dziennie a tak to robil jedna na tydzien, widac jak przy piersi sie prezy i wygina a rano steka i kopie nogami

mhsvi09k63nasq33.png
  • acygan Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2018, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edwarda pytalas o to lezenie na brzuchu jak miesieczniak. Nie pytalam o co dokladnie sie rozchodzi ale z moich obserwacji, to jak klade Zosie na brzuch,to pupa od razu do gory,nogi pod pupe, rece sie rozjezdzaja i tyle z tego. Dopiero jak ja uloze tak jak nalezy to zaczyna sobie radzic.

Mam zlote dziecko. Chrzcilismy dzis Zosie,pol mszy u meza na rekach rozgladala sie a pol spala. Nawet przy polewaniu glowy woda to tylko drygnela i nawet sie nie przebudzila :) w lokalu tez grzecznie sobie lezala, jadla i spala :) zero placzu przez caly dzien :)
    Jestem juz dzis padnieta,ale szczęśliwa :)

A co do butli,to moja ostatni raz ja miala jak miala 4 dni :) od tamtej pory nie dostala nawet z moim mlekiem. Jak bedzie potrzeba to będziemy probowac, ale na razie nie widze takiej koniecznosci :)

Katy lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2018, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oli123 wrote:
    Pytanie do dziewczyn podajacych swoim maluszkom żelazo. Czy mialy wzdecia po zelazie? Czy czesxiej robily kupki? Czy kupki byly zielone?
    Oli ja po zelazie mam czarnozielone biegunki i wzdecia wiec mysle ze taki maly organizm tym bardziej.

• Katy Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2018, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oli123 wrote:
    U nas juz wszystko zaczelo sie normowac dopoki nie podalam malemu zelaza:( ma ztraszne gazy po nim i robi po kilka kup dziennie a tak to robil jedna na tydzien, widac jak przy piersi sie prezy i wygina a rano steka i kopie nogami

Wlasnie u nas tez juz byla jedna kupa na dzien, czasem dwa dni, a teraz odkad jest gorzej z brzuszkiem robi wiecej tych kup :/ Przy piersi tez sie wygina i krzyczy okropnie, jak go karmie na lezaco to jest lepiej...

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2018, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No a mi mała dostała plamek uczuleniowych..podajrzany: arbuz. Na szczęście już zeszły, ale chwilowo arbuzom podziękuję.
    A na weekend przedłużony (4 dni) wybraliśmy się do Wrocławia. I latamy z wózkiem szukając krasnali ;-) oprócz tego że jest za gorąco dla mnie na zwiedzanie jest całkiem spoko :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2018, 23:05

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2018, 23:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oli123 wrote:

Moja brała żelazo i w sumie trudno mi powiedzieć czy były jakieś problemy z brzuszkiem, bo u nas są odkąd skończyła 3 tyg. i jeden tydzień jest git, drugi wzdęcia itd. Kupy w każdym razie były normalne, nie zmieniły koloru. My podawalismy actiferol, w ulotce napisali, że nie powoduje żadnych skutków ubocznych.

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Malyprosiaczek Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2018, 00:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie podawała małemu żelaza, ale sama lykalam w kalsulkach po wyjściu ze szpitala że względu na anemie. Wtedy Wiktor robił zielone kupy z grudkami. Położna kazała zmienić na żelazo w syropie więc zaczęłam pić, ale miał takie same kupki więc skonsultowalam się z inną położna, pediatra i nawet swoim ginekologiem jak byłam na wizycie i każdy mi powiedział żeby odstawić. Po odstawieniu wróciły żółte kupki.

U nas kolka tez jest ale mam wrażenie że coraz mniej. Też podaję bobitic i jest ok. W sumie podałam mu kropelki raz dziennie, wczoraj i dzisiaj i uśmiechał się ładnie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2018, 00:20

f2wlqps6jdpv4xb3.png
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2018, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy wrote:
    A może to nietolerancja pokarmowa? Są jeszcze jakieś dodatkowe objawy?

U nas od rana leje. Ale dzięki temu zrobiłam porządek w komodzie młodej. Spakowałam już za małe body, bo 68 za bardzo uciskały nogi) i spodnie za wąskie w pasie. Przebrałam ciuchy po starszej i w sumie wielkich braków nie ma... Póki nie wymienię mebli, to nic nie mogę już kupić bo nic mi się nie mieści, ehhh

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2018, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie nie za bardzo..Wysypki zadnej nie ma, wymiotow tez nie..Glownie placz przy probie karmienia butelka lub na siedzaco (na lezaco jako tako je) i ogólnie chciałby być caly czas na rekach teraz...

Moze to kolki polaczone ze skokiem? Nie wiem sama :( Ale juz bylo tak dobrze to teraz jest masakra...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2018, 13:05

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Myszka_Lena Ekspertka

Wysłany: 16 lipca 2018, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy Wasze maluchy lubią jeździć w gondoli? U nas był tak duży problem że zdecydowaliśmy się już na spacerowke przy czym jeździ tylko w pozycji leżącej i jest spokoj

ug37zbmhxq91lzcp.png
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2018, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej mam pytanie jaki polecacie leżaczek/bujaczek/huśtawka/krzesełko? chodzi mi o takie 3 w 1. zamówiłam leżaczek ecotoys ale ma tylko dwie opcje regulacji oparcia i nie można zrobić aby dziecko siedziało. wiadomo że nie będzie siedział teraz ale za 2-3 mc tak i to będzie do wyrzucenia i muszę odesłać.

u nas wczoraj były chrzciny i wszystko super, synek spał w kościele w lokalu grzeczny :) za to padł o 20 i spał do 6 rano! :)

Maj 2017 Aniołek 7 tc [*]
    14.04.2018 Bartuś, 4180 gr, cc.
    30.08.2019 Kacperek, 4300 gr, cc.
    bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • Veruka Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2018, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszka_Lena wrote:
    Dziewczyny czy Wasze maluchy lubią jeździć w gondoli? U nas był tak duży problem że zdecydowaliśmy się już na spacerowke przy czym jeździ tylko w pozycji leżącej i jest spokoj
    Moja nie znosi! Na „trzeźwo” nie da się tam wsadzić za nic na świecie...jedyna opcja to na śpiocha:)

3i499vvjwdixpa2l.png

iv09f71xe0b0j8js.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2018, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj tez nie znosi gondoli :/ Planuje wlasnie po chrzcinach kupic spacerowke, ktora sie bedzie rozkladac na plasko :p

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Andzia123 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2018, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas to samo, Jak spacer w gondoli to tylko na śpiocha :)

07.04.2018 - marzenia się spełniają <3 zakochana na zabój w Synku :)
    qb3ci09k2rozqy86.png
‹‹ 1148 1149 1150 1151 1152 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ