X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Sylwiaa95 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2018, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To my 16go czerwca bylismy na weselu do 2 w nocy. Maly z moja mama ;) tyle ze on w butli mm dostaje :)

xk81pfk.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2018, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem czy mm by tu cos zmieniło, moze kiedys sprobuje:p

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2018, 23:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy wrote:
    Nie wiem czy mm by tu cos zmieniło, moze kiedys sprobuje:p
    są dzieci co dopiero z 10 butelki załapią, a są i takie co wcale z butelki nie chcą jeść. Zamiana na mm nic nie pomoże niestety na awersję do butelki.

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2018, 23:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko, ze on wczesniej z tej butelki normalnie jadl :/

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Sylwiaa95 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2018, 00:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z moich piersi zaden laktator nie sciaga wiecej niz kilka kropel.. moje dziecie je cyca a potem dojada mm, tak od urodzenia w sumie :)

xk81pfk.png
  • Paatka Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2018, 00:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja też z butli jeść nie chce. Cycuś i koniec ;) Karmić uwielbiam więc aktualnie tego nie odczułam, ale w sierpniu mieliśmy plan wyjść na kolację rocznicową i zostawić małą z moimi rodzicami, a coś czuje, że marnie to wyjdzie ;)

04.2018 - ❤️👧
    04.2020 - ❤️👧
    08.2023 - 👼
    preg.png
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2018, 06:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My butlę z moim mlekiem wprowadzilismy niemal od razu, bo chodziła na długie spacery z moim mężem, żebym mogła coś dla siebie albo w domu zrobić, a on w trakcie spaceru ją nakarmić. I u nas nie ma problemu-czy cyc czy butla wszystko jedno. Choć może kwestia przyzwyczajenia, bo już od dawna ma teraz tak, że w ciągu dnia jej cyc a wieczorem dodatkowo jedna butla ze sciagnietym w nocy mlekiem.
    Katy, może kwestia nie butli ale przez kogo podana ;-) zostawialiscie już go samego z inną osobą?

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2018, 06:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pamiętajmy, że cyc ma też funkcję psychologiczną-dziecko się uspokaja i czasem nie kwestia, że chce cyc żeby zjeść, tylko się ukoić.

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • darika Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2018, 06:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No my dzisiaj mamy zamiar jechać z mężem na krótką wycieczkę rowerową a Młoda ma zostać z ciocią ;-). Pierwszy raz z kimś innym niż ja lub mąż. Zobaczymy jak sobie poradza ;-). Nie ukrywam, że liczę na to, że będzie ok i razem z mężem będziemy mogli częściej razem wychodzić. Trzymajcie kciuki!

29.09.2016 Aniołek (10 tc)
    09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
    16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
    lprkcwa1zb61biig.png
    961l3e5eru5riodc.png
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2018, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kciuki. U nas póki co nie było problemu z zostawieniem u babci. Ale to za jakiś czas się zmieni więc teraz nie ma co się cieszyć czy spinać. Pamiętam jak zostawiliśmy starszą z babcia po raz pierwszy samą i pojechaliśmy
    na zakupy... Babcia oczywiście twierdziła, że da radę bo tyloma dziećmi się zajmowała....Po 15 min był tel, że musimy wraca bo ciągle płacze (a wiem że musiała być masakra skoro babcia dała za wygraną). A teraz pytam się starszą czy jedzie z nami, a ona na to „Nie, nara” i wraca do zabawy ;) Młodsza póki co to cygańskie dziecko, byle tylko brzuch był pełny. Na 3 h mogę zniknąć i nic sięnie dzieje (dłużej nie potrzebowałam)

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2018, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zostawal juz z tesciowa nie raz...Zawsze musielismy wracac "na sygnale", ale spokojnie zostal przez 2 godziny raz.. Jakbym wiedziala to zostawilabym go spiacego :p

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Malyprosiaczek Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2018, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój maluch też przez jakiś czas nie pił z butelki. Od urodzenia przyzwyczajala smyk go do butelki w razie czego, ale jak mąż wyjechał do pracy i byłam sama z maluchem to nie ściągam laktatorem bo wydawało mi się że to jest bez sensu skoro całymi dniami siedzimy w domu, a czas który spedzalismy na spacerku to był czas snu malucha więc butla nie była potrzebna. Butelkę miałam tylko w razie czego z wodą bo było gorąco więc chciałam mieć na wszelki wypadek. I przez ten czas odzwyczail się od butelki. Mąż wrócił, chce nakarmić a tu krzyk i wyrywanie. Maluch chyba myślał, że to znowu woda, a nie mleko. Zeby zaczął mi znowu pić z butelki to zamoczylam smoczek w tym odciagnietym mleku i jak poczuł, że to mleko to od razu zaczął ciągnąć i dalej mi pije z butelki

f2wlqps6jdpv4xb3.png
  • oli123 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2018, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny do jakiwgo lekarza udac sie z podejrzeniem rozwjscia spojenia lonowego?

mhsvi09k63nasq33.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2018, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oli123 wrote:
    Dziewczyny do jakiwgo lekarza udac sie z podejrzeniem rozwjscia spojenia lonowego?
    Do ortopedy i najlepiej zeby mial w gabinecie usg. Trzeba dopytać przy umawianiu sie.

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2018, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas nie ma opcji zostawienia małej z nikim innym niż mąż. Mala się zrobiła taki dziczek, że ryczy na rękach u wszystkich. Poza tym jej mamusia przechodzi przewlekły lęk separacyjny... XD
    Ale z tatą też różnie bywa, już kiedyś leciałam biegiem z zakupów, bo nie chciała mojego mleka z butelki, chciała sobie cycka pociumkac i nara. XD
    Jak gdzieś jedziemy to zawsze zabieramy ją ze sobą, ewentualnie jedzie mąż a ja zostaję z małą i póki co zupełnie mi to odpowiada :)

A je ostatnio co 2h z wyjątkiem jednego 3-godzinnego spania, gdy jesteśmy na spacerze. W nocy też zaczęła jeść 2 razy, ale na śpiocha :)

Oli, super, że jest jakaś diagnoza. Po ćwiczeniach na pewno zobaczycie różnicę :)

My w dalszym ciągu nie interweniujemy, bo mimo rzekomego wzmożonego napięcia, mała pięknie się rozwija, jest bardzo ruchliwa, silna, więc czekamy jak będzie dalej. Póki co nie odnotowaliśmy żadnych problemów :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2018, 15:19

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2018, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój nie chce ani butli ani smoczka. Córka miała to samo. Z tym że ona ssała cycka co 20 minut a on raz na 2h i jak już się naje to więcej nie chce.

• oli123 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2018, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Mikolaj tez ostatnio nie chce butli a zawsze chcial :/ i teraz tylko ja go moge usypiac

mhsvi09k63nasq33.png
  • Veruka Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2018, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kachna62 wrote:
    Mój nie chce ani butli ani smoczka. Córka miała to samo. Z tym że ona ssała cycka co 20 minut a on raz na 2h i jak już się naje to więcej nie chce.
    Jak czytam o Twojej córce to jakbym moją widziała!:) a to cycanie co chwile to kiedy jej przeszło? Moja tak ma no i za nic na świecie nie tknie smoczka a ja nigdzie nie mogę się bez niej ruszyć :/ pewnie to dzięki temu waży już 7450:/

3i499vvjwdixpa2l.png

iv09f71xe0b0j8js.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2018, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Veruka wrote:
    Jak czytam o Twojej córce to jakbym moją widziała!:) a to cycanie co chwile to kiedy jej przeszło? Moja tak ma no i za nic na świecie nie tknie smoczka a ja nigdzie nie mogę się bez niej ruszyć :/ pewnie to dzięki temu waży już 7450:/
    Jak ją sama odstawiłam w wieku 20 miesiecy :P Jak miala roczek i juz chodzila to robila sobie samoobsługę z mojego dystrybutora- przychodzila, odciagala dekolt, possala 3 minuty i szla dalej robic swoje :) i tak co 20 minut hehe

• darika Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2018, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My byliśmy dzisiaj z mężem 3h na rowerach! Amelka siedziala z ciocią (siostra męża) i jej narzeczonym i dała im trochę popalić :-D. Trochę się męczyli, żeby ją uśpić, jeść za bardzo nie chciała. Ale jak usunęła to spała u wujka godzinę na brzuchu i bali się ją odłożyć, żeby się nie obudziła :-P. Jak wróciliśmy uratowałam wujka i odłożyłam Mała na łóżko to musieliśmy ją obudzić o 18:30 bo tak się rozespala :-P. Ale ogólnie my się odchamilismy i mieliśmy chwilę tylko dla siebie ;-). Naladowalam baterie na cały tydzien :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2018, 20:45

edwarda20, Katy, gondi lubią tę wiadomość

29.09.2016 Aniołek (10 tc)
    09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
    16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
    lprkcwa1zb61biig.png
    961l3e5eru5riodc.png
‹‹ 1147 1148 1149 1150 1151 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ