X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2018, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj tez nie lubi gondoli. Jeszcze jak jestesmy pod drzewami to jakos zniesie bo sobie oglada. Planuje za jakies 3tyg przelozyc go do spacerowki, mam rozkladana na plasko.

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2018, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas gondolka też tylko i wyłącznie na śpiocha. Przy czym spać w gondolce lubi, jak ma to najdłuższe spanie - 2-3h to na spacerze spokojnie bite 3h przesypia. Dziś zrobiłysmy 9km w 2h, przyjechalysmy do domu i jak tylko wózek stanął, od razu wstała.

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Malyprosiaczek Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2018, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój chyba lubi bo wystarczy, że go włóże do gondoli i od razu śpi. Nic nie powiedzą, nie poogląda bo tylko śpi i śpi. Gdybym spacerowa z nim 8h to spałby pewnie tyle czasu

f2wlqps6jdpv4xb3.png
  • Myszka_Lena Ekspertka

Wysłany: 16 lipca 2018, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z moją nawet na śpiocha się nie udawało, dosłownie jakby ją parzyla :) w foteliku było ok ale nie chciałam żeby siedziała w takiej pozycji

ug37zbmhxq91lzcp.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2018, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My ostatnio popołudniami trochę wychodzimy z małą w foteliku, ale mamy zalecenie od fizjoterapeuty, żeby ją do fotelika wkładać, więc dlatego. No i fotelik jeszcze w miarę lubi, uda się troszkę pospacerować, czasem nawet usnie to godzinkę da radę.

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Sylwiaa95 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2018, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój lubi gondole :) jak nie śpi to oglada budke od środka bo jest bialo-czarna :)

xk81pfk.png
  • Paatka Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2018, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O to u nas ze spacerami w gondoli nie ma problemu. Marudzi dopiero jak zrobi się głodna. A tak to grzecznie leży i obserwuje, a po jakimś czasie zasypia. Dzisiaj pod koniec spaceru mi zasnęła i jeszcze ponad godzine w wózku tak spała. Akurat miałam czas żeby wstawić wodę i obiad uszykować ;)

04.2018 - ❤️👧
    04.2020 - ❤️👧
    08.2023 - 👼
    preg.png
  • darika Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2018, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas gondola jest ok przez mniej więcej 30 min. Potem jest płacz i koniecznie na rączki, żeby widzieć.

No i zaczął się skok. Jestem tego praktycznie pewna. Amela jest dzisiaj tak marudna jak dawno nie była i je na potęgę. A ten skok podobno jest długi... Chyba będziemy potrzebowały duuuużo cierpliwości - obie ;-).

29.09.2016 Aniołek (10 tc)
    09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
    16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
    lprkcwa1zb61biig.png
    961l3e5eru5riodc.png
  • Myszka_Lena Ekspertka

Wysłany: 16 lipca 2018, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas skok właśnie się skończył, to był ciężki tydzień, Michalina była okropnie marudna,zasypiala na 15 minut i budziła się z płaczem

ug37zbmhxq91lzcp.png
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2018, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny z łodzi. Polecacie jakiegoś neurologa dziecięcego?
    U nas dziś z jedzeniem znowu srednio. Zjadł o 2 , 6,11 A potem 18... o 18 aż 200 ml :O

I każde karmienie to walka. Bujak go i trzęse żeby załapał. Więc dziś zjadł ok 600 ml. Podejrzewam zęby ale jutro idę do pediatry. Zobaczymy co to

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2018, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszka_Lena wrote:
    U nas skok właśnie się skończył, to był ciężki tydzień, Michalina była okropnie marudna,zasypiala na 15 minut i budziła się z płaczem
    U nas spanie po 15 minut to norma

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2018, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sweetmalenka wrote:
    Dziewczyny z łodzi. Polecacie jakiegoś neurologa dziecięcego?
    U nas dziś z jedzeniem znowu srednio. Zjadł o 2 , 6,11 A potem 18... o 18 aż 200 ml :O

I każde karmienie to walka. Bujak go i trzęse żeby załapał. Więc dziś zjadł ok 600 ml. Podejrzewam zęby ale jutro idę do pediatry. Zobaczymy co to

My idziemy pod koniec miesiaca do Salve do p. Hibner. W internecie ma niezle opinie ale jak wyglada rzeczywistosc to nie wiem.

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Makira Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2018, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój syn w końcu trzyma głowę i jaką mu to radość sprawia, tak wysoko ją trzyma i wgl mu nie opada w 2 dni to opanował, byłam dziś w szoku uwinął się na dwa dni przed skonczeniem 3 miesięcy :) leży sobie, śmieje się i ogląda co jest dookoła :)

A co do bujaczka to ja chyba go nabyłam troche późno, bo dziś haha jakoś go tak nie potrzebowałam, ale dziś wpadliśmy na pomysł, że mu kupimy i wybraliśmy ten bright starts, jeszcze nie testowałam, jutro Jula wsadze, ale czy ktoś taki posiada i dobrze się sprawdza?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2018, 22:19

gg646iye46nicebi.png
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2018, 23:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakby moja nie lubiła gondoli byłoby ciężko.. spędza w niej cały dzień jsk gdzieś jedziemy. Szczerze mówiąc mam wrażenie, że woli gondolę niż siedzenie w domu. Choć już widzę że zaczyna wymuszać branie na rączki, bo dużo bardziej woli obserwować wszystko z pozycji pionowej a nie leżącej.

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • Andzia123 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2018, 00:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeju a ja jestem załamana jeśli chodzi o moje włosy, wypadaja mi jakbym była po chemioterapii... Po prostu masakra jakaś, chyba będę miała łyse placki na głowie..

07.04.2018 - marzenia się spełniają <3 zakochana na zabój w Synku :)
    qb3ci09k2rozqy86.png
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2018, 00:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edwarda20 wrote:
    My idziemy pod koniec miesiaca do Salve do p. Hibner. W internecie ma niezle opinie ale jak wyglada rzeczywistosc to nie wiem.
    My właśnie jutro do Hibner ale tylko też z opinii z neta. A Wy w jakim celu? Bo ulecialo mi

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2018, 04:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sweetmalenka wrote:
    My właśnie jutro do Hibner ale tylko też z opinii z neta. A Wy w jakim celu? Bo ulecialo mi
    Bez jakiegoś konkretnego powodu:) tzn maly jak leży to głównie trzyma głowę po prawej stronie. Mam wrażenie ze juz ma tam splaszczone :/ moja durna pediatra mówi ze nie ma :/ no i to nieszczęsne leżenie na brzuchu i podnoszenie głowy. Jak go poloze na podłodze to podniesie na minutę moze, rozejrzy sie wokol- wiec niby umie i za chwile krzyk ze juz. Czasami jak go poloze to w ogóle nie podniesie tylko od razu krzyk. Cos mu moze przeszkadza nie wiem. Na pionowo trzymany pieknie trzyma glowe... Dlatego idziemy i niech go obejrzy.

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Paatka Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2018, 04:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edwarda20 jeśli masz jakieś wątpliwości to pewnie - idzcie. Chociaż trzymam kciuki, żeby to było w waszym przypadku tylko matczyne przewrażliwienie:)
    My jutro mamy pierwszą wizytę u fizjoterapeuty. Zobaczymy czy 4 wizyty tak jak sądziła neurolog wystarczą, czy przyda się ich więcej. ;) U nas jest aktualnie wręcz odwrotnie edwarda niż u Ciebie - na brzuszku trzyma główkę super, a w pionie jej się gibie jak na wietrze, więc musi być podtrzymywana. Także Henio to pewnie po prostu leniuszek :)

04.2018 - ❤️👧
    04.2020 - ❤️👧
    08.2023 - 👼
    preg.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2018, 04:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paatka wrote:
    edwarda20 jeśli masz jakieś wątpliwości to pewnie - idzcie. Chociaż trzymam kciuki, żeby to było w waszym przypadku tylko matczyne przewrażliwienie:)
    My jutro mamy pierwszą wizytę u fizjoterapeuty. Zobaczymy czy 4 wizyty tak jak sądziła neurolog wystarczą, czy przyda się ich więcej. ;) U nas jest aktualnie wręcz odwrotnie edwarda niż u Ciebie - na brzuszku trzyma główkę super, a w pionie jej się gibie jak na wietrze, więc musi być podtrzymywana. Także Henio to pewnie po prostu leniuszek :)
    No właśnie to jest dziwne. W pionie sztywniutki, na ramieniu do odbicia sztywny i często podnosi głowę i sie rozgląda, posadzony na kolanach sztywniutki, robiąc mu samolocik tez podnosi głowę i naprawde dlugo potrafi trzymać, tancze z nim np i trzymam go za jedna rączkę to tez trzyma... Tylko na tym brzuchu nie i nie. Wiec tak jak mówisz, wole isc sprawdzić i sie uspokoic lub zacząć ćwiczyć.

dqprqps6kaqxmc83.png
  • mlodaaa Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2018, 06:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edwarda u nas tez w pionie pięknie , a jak położę na brzuchu to bardzo szybko zaczyna krzyczeć , ale nie położy głowy tylko się siłuje , i ciagle jej jedna rączka ucieka w bok i w ogóle wtedy jest wkurzenie. Dużo dluzej wytrzyma jak leży klatka i rączkami na poduszcze-rogalu, nie wiem dlaczego tak jej lepiej.

3i49hdgenmhomr4i.png
‹‹ 1149 1150 1151 1152 1153 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ