X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2018, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj tez nie lubi gondoli. Jeszcze jak jestesmy pod drzewami to jakos zniesie bo sobie oglada. Planuje za jakies 3tyg przelozyc go do spacerowki, mam rozkladana na plasko.

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2018, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas gondolka też tylko i wyłącznie na śpiocha. Przy czym spać w gondolce lubi, jak ma to najdłuższe spanie - 2-3h to na spacerze spokojnie bite 3h przesypia. Dziś zrobiłysmy 9km w 2h, przyjechalysmy do domu i jak tylko wózek stanął, od razu wstała.

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Malyprosiaczek Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2018, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój chyba lubi bo wystarczy, że go włóże do gondoli i od razu śpi. Nic nie powiedzą, nie poogląda bo tylko śpi i śpi. Gdybym spacerowa z nim 8h to spałby pewnie tyle czasu

f2wlqps6jdpv4xb3.png
  • Myszka_Lena Ekspertka

Wysłany: 16 lipca 2018, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z moją nawet na śpiocha się nie udawało, dosłownie jakby ją parzyla :) w foteliku było ok ale nie chciałam żeby siedziała w takiej pozycji

ug37zbmhxq91lzcp.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2018, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My ostatnio popołudniami trochę wychodzimy z małą w foteliku, ale mamy zalecenie od fizjoterapeuty, żeby ją do fotelika wkładać, więc dlatego. No i fotelik jeszcze w miarę lubi, uda się troszkę pospacerować, czasem nawet usnie to godzinkę da radę.

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Sylwiaa95 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2018, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój lubi gondole :) jak nie śpi to oglada budke od środka bo jest bialo-czarna :)

xk81pfk.png
  • Paatka Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2018, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O to u nas ze spacerami w gondoli nie ma problemu. Marudzi dopiero jak zrobi się głodna. A tak to grzecznie leży i obserwuje, a po jakimś czasie zasypia. Dzisiaj pod koniec spaceru mi zasnęła i jeszcze ponad godzine w wózku tak spała. Akurat miałam czas żeby wstawić wodę i obiad uszykować ;)

04.2018 - ❤️👧
    04.2020 - ❤️👧
    08.2023 - 👼
    preg.png
  • darika Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2018, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas gondola jest ok przez mniej więcej 30 min. Potem jest płacz i koniecznie na rączki, żeby widzieć.

No i zaczął się skok. Jestem tego praktycznie pewna. Amela jest dzisiaj tak marudna jak dawno nie była i je na potęgę. A ten skok podobno jest długi... Chyba będziemy potrzebowały duuuużo cierpliwości - obie ;-).

29.09.2016 Aniołek (10 tc)
    09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
    16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
    lprkcwa1zb61biig.png
    961l3e5eru5riodc.png
  • Myszka_Lena Ekspertka

Wysłany: 16 lipca 2018, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas skok właśnie się skończył, to był ciężki tydzień, Michalina była okropnie marudna,zasypiala na 15 minut i budziła się z płaczem

ug37zbmhxq91lzcp.png
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2018, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny z łodzi. Polecacie jakiegoś neurologa dziecięcego?
    U nas dziś z jedzeniem znowu srednio. Zjadł o 2 , 6,11 A potem 18... o 18 aż 200 ml :O

I każde karmienie to walka. Bujak go i trzęse żeby załapał. Więc dziś zjadł ok 600 ml. Podejrzewam zęby ale jutro idę do pediatry. Zobaczymy co to

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2018, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszka_Lena wrote:
    U nas skok właśnie się skończył, to był ciężki tydzień, Michalina była okropnie marudna,zasypiala na 15 minut i budziła się z płaczem
    U nas spanie po 15 minut to norma

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2018, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sweetmalenka wrote:
    Dziewczyny z łodzi. Polecacie jakiegoś neurologa dziecięcego?
    U nas dziś z jedzeniem znowu srednio. Zjadł o 2 , 6,11 A potem 18... o 18 aż 200 ml :O

I każde karmienie to walka. Bujak go i trzęse żeby załapał. Więc dziś zjadł ok 600 ml. Podejrzewam zęby ale jutro idę do pediatry. Zobaczymy co to

My idziemy pod koniec miesiaca do Salve do p. Hibner. W internecie ma niezle opinie ale jak wyglada rzeczywistosc to nie wiem.

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Makira Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2018, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój syn w końcu trzyma głowę i jaką mu to radość sprawia, tak wysoko ją trzyma i wgl mu nie opada w 2 dni to opanował, byłam dziś w szoku uwinął się na dwa dni przed skonczeniem 3 miesięcy :) leży sobie, śmieje się i ogląda co jest dookoła :)

A co do bujaczka to ja chyba go nabyłam troche późno, bo dziś haha jakoś go tak nie potrzebowałam, ale dziś wpadliśmy na pomysł, że mu kupimy i wybraliśmy ten bright starts, jeszcze nie testowałam, jutro Jula wsadze, ale czy ktoś taki posiada i dobrze się sprawdza?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2018, 22:19

gg646iye46nicebi.png
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2018, 23:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakby moja nie lubiła gondoli byłoby ciężko.. spędza w niej cały dzień jsk gdzieś jedziemy. Szczerze mówiąc mam wrażenie, że woli gondolę niż siedzenie w domu. Choć już widzę że zaczyna wymuszać branie na rączki, bo dużo bardziej woli obserwować wszystko z pozycji pionowej a nie leżącej.

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • Andzia123 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2018, 00:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeju a ja jestem załamana jeśli chodzi o moje włosy, wypadaja mi jakbym była po chemioterapii... Po prostu masakra jakaś, chyba będę miała łyse placki na głowie..

07.04.2018 - marzenia się spełniają <3 zakochana na zabój w Synku :)
    qb3ci09k2rozqy86.png
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2018, 00:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edwarda20 wrote:
    My idziemy pod koniec miesiaca do Salve do p. Hibner. W internecie ma niezle opinie ale jak wyglada rzeczywistosc to nie wiem.
    My właśnie jutro do Hibner ale tylko też z opinii z neta. A Wy w jakim celu? Bo ulecialo mi

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2018, 04:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sweetmalenka wrote:
    My właśnie jutro do Hibner ale tylko też z opinii z neta. A Wy w jakim celu? Bo ulecialo mi
    Bez jakiegoś konkretnego powodu:) tzn maly jak leży to głównie trzyma głowę po prawej stronie. Mam wrażenie ze juz ma tam splaszczone :/ moja durna pediatra mówi ze nie ma :/ no i to nieszczęsne leżenie na brzuchu i podnoszenie głowy. Jak go poloze na podłodze to podniesie na minutę moze, rozejrzy sie wokol- wiec niby umie i za chwile krzyk ze juz. Czasami jak go poloze to w ogóle nie podniesie tylko od razu krzyk. Cos mu moze przeszkadza nie wiem. Na pionowo trzymany pieknie trzyma glowe... Dlatego idziemy i niech go obejrzy.

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Paatka Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2018, 04:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edwarda20 jeśli masz jakieś wątpliwości to pewnie - idzcie. Chociaż trzymam kciuki, żeby to było w waszym przypadku tylko matczyne przewrażliwienie:)
    My jutro mamy pierwszą wizytę u fizjoterapeuty. Zobaczymy czy 4 wizyty tak jak sądziła neurolog wystarczą, czy przyda się ich więcej. ;) U nas jest aktualnie wręcz odwrotnie edwarda niż u Ciebie - na brzuszku trzyma główkę super, a w pionie jej się gibie jak na wietrze, więc musi być podtrzymywana. Także Henio to pewnie po prostu leniuszek :)

04.2018 - ❤️👧
    04.2020 - ❤️👧
    08.2023 - 👼
    preg.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2018, 04:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paatka wrote:
    edwarda20 jeśli masz jakieś wątpliwości to pewnie - idzcie. Chociaż trzymam kciuki, żeby to było w waszym przypadku tylko matczyne przewrażliwienie:)
    My jutro mamy pierwszą wizytę u fizjoterapeuty. Zobaczymy czy 4 wizyty tak jak sądziła neurolog wystarczą, czy przyda się ich więcej. ;) U nas jest aktualnie wręcz odwrotnie edwarda niż u Ciebie - na brzuszku trzyma główkę super, a w pionie jej się gibie jak na wietrze, więc musi być podtrzymywana. Także Henio to pewnie po prostu leniuszek :)
    No właśnie to jest dziwne. W pionie sztywniutki, na ramieniu do odbicia sztywny i często podnosi głowę i sie rozgląda, posadzony na kolanach sztywniutki, robiąc mu samolocik tez podnosi głowę i naprawde dlugo potrafi trzymać, tancze z nim np i trzymam go za jedna rączkę to tez trzyma... Tylko na tym brzuchu nie i nie. Wiec tak jak mówisz, wole isc sprawdzić i sie uspokoic lub zacząć ćwiczyć.

dqprqps6kaqxmc83.png
  • mlodaaa Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2018, 06:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edwarda u nas tez w pionie pięknie , a jak położę na brzuchu to bardzo szybko zaczyna krzyczeć , ale nie położy głowy tylko się siłuje , i ciagle jej jedna rączka ucieka w bok i w ogóle wtedy jest wkurzenie. Dużo dluzej wytrzyma jak leży klatka i rączkami na poduszcze-rogalu, nie wiem dlaczego tak jej lepiej.

3i49hdgenmhomr4i.png
‹‹ 1149 1150 1151 1152 1153 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ