WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 12 września 2018, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edwarda to wymyśl coś innego, w co mogłaby teściowa zainwestować :P ja kombinezony lubiłam, ale jako starszy dzieciak, bo na taką zimę ZIMĘ były super do szaleństw na śniegu :D co do naszych maluchów to pojęcia nie mam na ile będą praktyczne. Faktycznie wygodniej kurtkę założyć i zdjąć. Nie wiem O.o

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • mlodaaa Autorytet

Wysłany: 12 września 2018, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała od paru dni znowu kiepsko je , nie wiem czy to przez te upały wakacyjne czy zęby. Do tego od wczoraj trochę marudzi , okej jest tylko jak wychodzimy na spacery. Poprzestawiał jej się cały rytm dnia na wakacjach, bo wieczorami więcej chodzimy , a tak to w domu o 20 już spała , a teraz 21-23 i ma przez ro chyba problem, żeby wieczorem zasnąć i się meczy .

Edwarda ja tez próbowałam sprzedać na olx i nie było za bardzo odzewu, nie wiem jak u Ciebie w mieście , ale na FB jestem na takich grupach „sprzedam/kupię mamy Trójmiasto” nazwy są różne. Zobacz może u Ciebie w mieście tez są takie , bo ja na takiej grupie moment posprzedawałam :)

3i49hdgenmhomr4i.png
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 12 września 2018, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mlodaaa wrote:
    Mała od paru dni znowu kiepsko je , nie wiem czy to przez te upały wakacyjne czy zęby. Do tego od wczoraj trochę marudzi , okej jest tylko jak wychodzimy na spacery. Poprzestawiał jej się cały rytm dnia na wakacjach, bo wieczorami więcej chodzimy , a tak to w domu o 20 już spała , a teraz 21-23 i ma przez ro chyba problem, żeby wieczorem zasnąć i się meczy .

Edwarda ja tez próbowałam sprzedać na olx i nie było za bardzo odzewu, nie wiem jak u Ciebie w mieście , ale na FB jestem na takich grupach „sprzedam/kupię mamy Trójmiasto” nazwy są różne. Zobacz może u Ciebie w mieście tez są takie , bo ja na takiej grupie moment posprzedawałam :)
    Bo to zależy kto jakie ceny wystawia. Bardzo często dziewczyny wystawiają nawet 10 zl/body gdy w pepco są np po 8 zł. I wtedy kalkulacja jest prosta. Nie zawsze się patrzy że coś jest z dobrej firmy.
    Ja kupiłam dziś kubek niekapek- Canpol z miękkim ustnikiem. Patrzyłam też na lovi ale miał twardsze ustnik. Kubek 360 stopni póki co wydaje mi się za trudny.

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • Makira Autorytet

Wysłany: 12 września 2018, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra jednak zamówiłam skip hop, mata służy na długo to można zainwestować :D

Dzis się przesiedlismy do spacerówki i mały cały zadowolony,także już czas :D niby fajnie, ale tak się przyzwyczaiłam do gondoli, że będę tęsknić :D a zapinacie dzieci w te pasy w spacerowce? Czy to dla starszych jak się wyrywają w wózku?

Jeny ja o zimie narazie nie myślę jeszcze, jestem w trakcie wymieniania garderoby na 74, bo wszystko na niego za małe, upały zaraz odpuszcza, a ja mam tylko kilka bodziaków na długi rękaw.

edwarda20 lubi tę wiadomość

gg646iye46nicebi.png
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 12 września 2018, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edwarda20 wrote:
    Jupik, tak mi sie przypomnialo, dzis spotkalam sie z architektem wnetrz i oni maja swoja ekipe remontową, ktora wpada, max miesiac i mieszkanie gotowe :O Takze juz nie szukam, ale w razie czego moge Ci podac numer do ekipy, ktora znam ze dobrze robia, ale terminy maja zabojcze.

A jak u nich cenowo wychodzi?

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 12 września 2018, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sweetmalenka wrote:
    Bo to zależy kto jakie ceny wystawia. Bardzo często dziewczyny wystawiają nawet 10 zl/body gdy w pepco są np po 8 zł. I wtedy kalkulacja jest prosta. Nie zawsze się patrzy że coś jest z dobrej firmy.
    Ja kupiłam dziś kubek niekapek- Canpol z miękkim ustnikiem. Patrzyłam też na lovi ale miał twardsze ustnik. Kubek 360 stopni póki co wydaje mi się za trudny.

Racja. Jak ktoś szuka używanego to raczej dlatego, że taniego. Ci których stać i tak sobie kupią nowe.
    Edit.mam ten sam kubek, Canpol z miękkim ustnikiem. Jeszcze nie próbowałam, ale debiut bliski ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2018, 22:07

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 12 września 2018, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja uwazam ze mozna miec tanie i nowe ubranka dla dziecka. Ja kupuje w pepco lidlu i 5/10/15 jak jest -70℅ i wychodzi tanio :)
    Co do zimy to ja nie mysle o tym jeszcze za wczesnie :)

Maj 2017 Aniołek 7 tc [*]
    14.04.2018 Bartuś, 4180 gr, cc.
    30.08.2019 Kacperek, 4300 gr, cc.
    bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 12 września 2018, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jupik wrote:
    Racja. Jak ktoś szuka używanego to raczej dlatego, że taniego. Ci których stać i tak sobie kupią nowe.
    Edit.mam ten sam kubek, Canpol z miękkim ustnikiem. Jeszcze nie próbowałam, ale debiut bliski ;-)
    U nas okolice weekendu będą sprawdzianem kubka. Dziś było "macanko" :D czuje że bedx7e trudno bo starszej też było ciężko, tylko ona miała taki niekapek-laciaty jak krowa z cholernie twardym ustnikiem.

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 12 września 2018, 23:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sweetmalenka wrote:
    U nas okolice weekendu będą sprawdzianem kubka. Dziś było "macanko" :D czuje że bedx7e trudno bo starszej też było ciężko, tylko ona miała taki niekapek-laciaty jak krowa z cholernie twardym ustnikiem.

Haha, ten niekapek łaciaty też mam ;-) siosrta mi dała po synku, prawie nie używany. No i chyba faktycznie przez to że twardy, dlatego też kupiłam i tak inny.

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 13 września 2018, 05:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makira wrote:

Dzis się przesiedlismy do spacerówki i mały cały zadowolony,także już czas :D niby fajnie, ale tak się przyzwyczaiłam do gondoli, że będę tęsknić :D a zapinacie dzieci w te pasy w spacerowce? Czy to dla starszych jak się wyrywają w wózku?
    .
    Ja zapinam od początku, przynajmniej pas biodrowy, bo czasem jak się na coś najedzie (np kamień, dziurę, krawężnik, to dziecko potrafi poleciec do przodu, z całkiem duża siłą. Nie wiem czy może wylecieć z rozłożonej na płasko spacerówki, bo sara już siedziała od 5 m-ca. Druga kwestia se dzieci nie lubią być zapinane i jak się naucza ze można bez pasów jeździć, to jest ciężko.

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 13 września 2018, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara miała taki bidon, a poźniej przezroczysty. Emi zamierzam kupić podobny
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/624e4162555c.jpg .
    Po Sarze mam jeszcze prawie nieużywany 360 i doidy.

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • darika Autorytet

Wysłany: 13 września 2018, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My na pewno będziemy kupować i kurtkę i śpiworek do wózka ale też kombinezon dlatego, że w lutym wybieramy się w góry a tak może być śnieg i zimno no i pewnie weźmiemy sanki. Kombinezon pewnie kupię bliżej wyjazdu. Chyba, że u nas zrobi się bardzo zimno. A że Amela nie przepada za wózkiem (zdecydowanie bardziej wygrywają rączki) to musi mieć coś ciepłego. Zresztą nie mogę się doczekać aż usiądzie i wsadze ja w nosidelko... Zainwestowałam w Tule i jest super! Ale praktycznie nie używam bo boję się o kręgosłup. Poza tym jest do niego jeszcze za krotka ;-). Więc leży sobie i czeka...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2018, 09:29

29.09.2016 Aniołek (10 tc)
    09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
    16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
    lprkcwa1zb61biig.png
    961l3e5eru5riodc.png
  • darika Autorytet

Wysłany: 13 września 2018, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurtkę mam już upatrzona w Next, kombinezon w h&m a śpiworek w Little Bubu :-).

White Innocent lubi tę wiadomość

29.09.2016 Aniołek (10 tc)
    09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
    16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
    lprkcwa1zb61biig.png
    961l3e5eru5riodc.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 13 września 2018, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jupik wrote:
    A jak u nich cenowo wychodzi?
    Wiesz co nie wiem dokładnie bo ja się orientowałam co do generalnego remontu wraz z materiałami od nich. Najtańsi nie są ale najdrożsi też nie. Ale dobrze robią to mogę zagwarantować:)

dqprqps6kaqxmc83.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 13 września 2018, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makira ja zawsze zapinam małego, nie umiem sobie wyobrazić nie zapinac :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2018, 10:12

dqprqps6kaqxmc83.png
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 13 września 2018, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pamiętacie jak tydzień temu pisałam wam że młody ma plesniawki i po sudocremie Care &protect w pachwinach i na jajeczkach krosty i czerwone?więc po nystatynie plesniawki zniknęły A teraz są znowu... A odnośnie tych krosty to pediatra kazała Alantanem lub linomagiem smarować. Alantanem smaruje 6 dni i żadnej poprawy. Może nie jest aż tak czerwone jedynie. Linomagiem od wczoraj smaruje i póki co też nic... macie jakiś pomysł czym to zwalczyć? Wieczorem postaram się zdjęcie zrobić

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • White Innocent Autorytet

Wysłany: 13 września 2018, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    darika wrote:
    Kurtkę mam już upatrzona w Next, kombinezon w h&m a śpiworek w Little Bubu :-).

Ja właśnie dziś zamówiłam śpiworek z Little Bubu :) czekałam aż pojawi się ten większy rozmiar - 110 cm, bo chciałam żeby na pewno wystarczył na przyszłą zimę. Mam nadzieję, że będzie ok. Na zdjęciach są super :)

Teraz muszę się jeszcze rozejrzeć na kurtką na zimę i myślę o śpiworku do spania z rękawami.

A propo spania to dziś u nas rekord - pierwsza pobudka o 7.20 o.O tylko co z tego skoro ja od 5.30, czyli od godziny o której zazwyczaj Mała się budzi pierwszy raz, budziłam się co 10 minut żeby sprawdzić nianię czy wszystko ok... XD

dqprk6nlms3rllhb.png
    3i49k6nljfqm9pc5.png
  • acygan Autorytet

Wysłany: 13 września 2018, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sweetmalenka u nas bylo to samo po nystatynie. Jak stosowalismy to bylo ok,po odstawieniu powrot.

Ja kompletnie nie wiem co na zime kupic. Na pewno chce spiworek do spania w nocy w domu. Do wozka myslalam raczej kombinezon, sluzylby tez nam na wyjscia na zewnatrz. A jesli do samochodu to chyba kurtke bede zakladac. Spiworka do wozka nie bede raczej kupowac, bo nie wiem jak to bedzie z tym wozkiem w zime,moze w ogole nie bedzie chciala w nim siedziec

• Makira Autorytet

Wysłany: 13 września 2018, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczywiście będę go zapinac, tylko się pytałam,bo mama mi gada, że takiego małego jeszcze nie trzeba, ale ona jak zwykle za dużo się wtrąca :P

Mój się ostatnio robi niegrzeczny, ojcu strzela liście, a mnie uderza po cyckach podczas jedzenia i nie tylko, jak coś jest nie po jego myśli, mały luj :D

Sweetmaleńka bez zdjęcia ciężko, może to też być grzybica. Organizm jest osłabiony po antybiotyku. Podajesz probiotyk? Może kąpiel w krochmalu? Dużo wietrzenia na pewno.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2018, 12:01

gg646iye46nicebi.png
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 13 września 2018, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edwarda20 wrote:
    Jupik, tak mi sie przypomnialo, dzis spotkalam sie z architektem wnetrz i oni maja swoja ekipe remontową, ktora wpada, max miesiac i mieszkanie gotowe :O Takze juz nie szukam, ale w razie czego moge Ci podac numer do ekipy, ktora znam ze dobrze robia, ale terminy maja zabojcze.

A jak cenowo wychodzi taki architekt wnętrz z ekipą? Nie wykluczam, że przyszłościowo też będę potrzebować..

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
‹‹ 1254 1255 1256 1257 1258 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ