X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 13 września 2018, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jasmina6 wrote:
    Kurtkę kupiłam wczoraj z tape a o leil jest super.
    Nie znalam tej firmy a super ubranka :) Podobne do Nexta :) Dzięki!

dqprqps6kaqxmc83.png
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 13 września 2018, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia_pia wrote:
    Darika wspolczuje :(
    U nas to samo ze musi byc obok mama bo sam nie chce. Dzis 2 godz w kuchni sie bawil na macie a ja pierogi lepilam ;)
    2 h sam się bawił? Jeju.. masz anioła, nie dziecko;p

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 13 września 2018, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwiaa95 wrote:
    My uzywalismy tormentalum , w szpitalu nam poradzili jak nas odparzyło dzien przed wyjsciem. Szczerze mowic g... pomogło :-/ za to maka ziemniaczana zdzialała cuda w mig :D
    Dziś zaczynamy z tym bo nie mogę dodzwonić się do lekarza... nam puder dla niemowlat pogorszyła sprawę, ale to nie jest odparzenie chyba.

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 13 września 2018, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emi już od dawna potrzebuje uwagi, ale nie jest to typowy lek separacyjny, bo dzis zabawiało ja pół plaży, jak popłynęliśmy snurkować.

Aga78 lubi tę wiadomość

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 13 września 2018, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na dziwne wysypki stosuje olejek z drzewa herbacianego (działanie grzybo i bakteriobójcze) na zmianę z pantheneolem (łagodzi i przyspiesza regenerację), czasem na efekty trzeba czekać do tygodnia, ale jeszcze mnie nie zawiódł.

No i czy rozważasz alergie na coś? Pokarm, proszki itp lub pieluchy?. Moim dziewczynom na wyjeździe wyszła alergia na gumki w pieluchach do pływania. Mocno je wysypało. Wcześniej miałam bodajże huggiesy i było ok, a tu dobrze ze wzięłam Sarze 2 pieluchy wielorazowe do pływania, to podzieliłam na nie i zrezygnowałam z tych jednorazowych. Na zmiany alergiczne powinien pomoc np.fenistil.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2018, 21:37

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 13 września 2018, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na temat mojego cycora to się nie będę wypowiadać... XD w każdym razie też zaczęłam gotować z dnia na dzień, bo mamy straszny tydzień. Co popołudnie jedno wielkie nadzieranie się i marudzenie. Padam po całym dniu. Spanie też się popieprzylo. Jestem w stanie przy niej uszykowac co najwyżej owocki dla niej lub zupkę i to zazwyczaj na etapie blendowania lub jeszcze przed zaczyna płakać na macie.

Jutro nasze pierwsze szczepienie. Stresuję się :/

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • White Innocent Autorytet

Wysłany: 13 września 2018, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jasmina6 wrote:
    Kurtkę kupiłam wczoraj z tape a o leil jest super.
    edwarda20 wrote:
    Nie znalam tej firmy a super ubranka :) Podobne do Nexta :) Dzięki!

Przegapiłam wcześniej tą wiadomość, dzięki Edwarda za zacytowanie :D
    Weszłam do sklepu i coś czuję, że zaraz wydam pół wypłaty XD
    Jasmina a jaki rozmiar kurtki wzięłaś? Zastanawiam się czy brać na zimę 9m czy 12m...

Kaszelkowa polubiłam za otulacz do fotelika i świadomość, że nie wozi się w kurtce :)

dqprk6nlms3rllhb.png
    3i49k6nljfqm9pc5.png
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 13 września 2018, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sweetmalenka wrote:
    2 h sam się bawił? Jeju.. masz anioła, nie dziecko;p
    No! :) co prawda musialam do niego gadac i rozsmieszac i dalo rade :)

Maj 2017 Aniołek 7 tc [*]
    14.04.2018 Bartuś, 4180 gr, cc.
    30.08.2019 Kacperek, 4300 gr, cc.
    bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 13 września 2018, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeju juz kupujecie kurtki na zime?? Ja kupie cos w listopadzie pewnie bo nie wiem jaki rozmiar bedzie odpowiedni

bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 13 września 2018, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edwarda20 wrote:
    Mielismy dzis trzecie szczepienia - 4 wklucia :( bo te 3 standardowe + pneumokoki. Jeszcze w listopadzie jedno uklucie i potem kilka miesiecy spokoju. Kazde szczepienie kosztuje mnie milion nerwow, juz kilka dni przed nie moge spac i sie martwie. Maly plakal tylko po wkluciu, szybko sie uspokoil. Poki co jest wszystko ok.
    Wazy 7620 :O, mierzy niby 66cm, ale nie mial wyprosowanych nozek tak dziwnie go zmierzyla. Przedwczoraj go zmierzylam jak byl calkowicie wyprostowany to wedlug mojej miarki 69-70, i tak by wypadalo bo pajacyki na 74 maja minimalny luz na dlugosc. Głowa 44,5 cm - czyli 95 centyl wedlug pediatry. Wedlug mojej skali 75 centyl czyli ok.
    A ile mieliscie dawek na pneumokoki?? Bo u nas dwie byly dawki a dzis trzecie szczepienie i tylko trzy wklucia. 30 pazdziernika mamy znowu szczepienie ale juz jedno tylko WZW

bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • jasmina6 Autorytet

Wysłany: 13 września 2018, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia_pia wrote:
    A ile mieliscie dawek na pneumokoki?? Bo u nas dwie byly dawki a dzis trzecie szczepienie i tylko trzy wklucia. 30 pazdziernika mamy znowu szczepienie ale juz jedno tylko WZW
    2+1

3i49uay3vn9a2peg.png
    Mlr 0%, trzy szczepienia i wynik nadal 0%, doszczepianie pullowanymi - wynik 34,9!
    Dodatnie MTHFR w układzie heterozygotycznym mutacji A1298C.
    Dwa Aniołki - kwiecień 2015, październik 2015
  • jasmina6 Autorytet

Wysłany: 13 września 2018, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    White Innocent wrote:
    Jasmina a jaki rozmiar kurtki wzięłaś? Zastanawiam się czy brać na zimę 9m czy 12m...

Kaszelkowa polubiłam za otulacz do fotelika i świadomość, że nie wozi się w kurtce :)
    Uwielbiam ten sklep ale zwróćcie uwagę na zaniżoną rozmiarówkę, tam 74 to 12 miesięcy ale ja wzięłam właśnie taką kuetkę i oni mają tam np 71 co w innych sklepach sie nie zdarza. No i ja mam takiego pecha, że na Śląsku zlikwidowali sklep stacjonarny i zamawiam tylko przez net a przesyłka z Francji 25 zł...

3i49uay3vn9a2peg.png
    Mlr 0%, trzy szczepienia i wynik nadal 0%, doszczepianie pullowanymi - wynik 34,9!
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 13 września 2018, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia_pia wrote:

Agusia, rozkminialysmy już wcześniej z Edwarda temat pneumokokow i tego ile dawek ich się powinno zaszczepić ;-) Bo nasza pediatra (Edwarda i ja mamy tą samą) jej najpierw powiedziała że wystarczą 2 i kolejna za rok, a mnie kazała sobie wybrac czy chce 2 czy 3 i kolejną za rok, po czym jak wybraliśmy, że jednak 3 to stwierdziła że dobry wybór i ona też by tak wybrała.. z tego co kumam refundowana szczepionka jest w 2 dawkach, a ta płatna (idziemy z Edwarda płatną) zawsze była w 3 dawkach +1 a teraz producent dał przyzwolenie żeby było 2 +1.. pielęgniarka która nas szczepiła stwierdziła, że to chwyt marketingowy i żeby szczepić i tak 3+1..a komentarz pediatry, że refudnowana jedt 2 +1 że Panstwo oczywiście na wszystkim skąpi.. hmm.

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 13 września 2018, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoro wrote:
    Ja na temat mojego cycora to się nie będę wypowiadać... XD w każdym razie też zaczęłam gotować z dnia na dzień, bo mamy straszny tydzień. Co popołudnie jedno wielkie nadzieranie się i marudzenie. Padam po całym dniu. Spanie też się popieprzylo. Jestem w stanie przy niej uszykowac co najwyżej owocki dla niej lub zupkę i to zazwyczaj na etapie blendowania lub jeszcze przed zaczyna płakać na macie.

Jutro nasze pierwsze szczepienie. Stresuję się :/

No u mnie powoli się też tak robi, że tylko zupki jestem w stanie zrobić (powoli schodzę ze słoiczków) a do tej pory miałam z nią luz bues ;-) chyba jakiś skok też.

Dopiero pierwsze? Długo czekaliście. Ale nie stresuj się -łatwo pisać, sama sie stresuję przed ;-) - ale wtedy od siostry dostaję zj... że jak słyszy jak się ludzie trzęsą przed szczepieniami to ją rzuca i więcej wiary w naukę a mnie słuchania głupot. Wszyscy lekarze szczepią swoje dzieci.

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 13 września 2018, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam taki dylemat, moze ktoras z Was pomoze :p Chcialam karmic piersia do 6 miesiaca, ktory zbliza sie nie ublaganie. Moj synek pil z butelki bez problemu gdzies do 2 miesiaca zycia, później dostawal rzadziej (zawsze moje mleko) i juz nie chcial. Ostatnio spróbowałam innej butelki, ale nawet ani razu nie zassal, jakby w ogole nie wiedzial do czego to sluzy. Teraz zastanawiam sie czy probowac jeszcze inna butelke czy juz jakis kubeczek? I np. jesli kubka tez nie zalapie to czy gdybym karmila do +/- roku to czy będzie jeszcze ciezej go odstawic? W sumie troche mi szkoda juz go odstawiac, a z drugiej boje sie, ze potem bedzie jeszcze gorzej..

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 13 września 2018, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    White Innocent wrote:

Wlasnie tez sie zastanawiam nad rozmiarem.

Jasmina czyli czli na 12mcy jest rozmiarem 74? czyli na zime wypadaloby by wziac wieksza?

Agusia 3+1, tak jak Jupik mowi.

Totoro, ja na pierwszych szczepieniach ryczalam jak debilka, ale ja na punkcie dziecka mam totalnie odwalone wiec wiesz ;p Na drugich polecialo mi tylko kilka malutkich lez ;p a dzis chcialo mi sie ryczec ale udalo sie powstrzymac ;p Wiadomo trzeba szczepic, ale ja to sie za kazdym razem balam tych nopow wszystkich. Bo boli dziecko wiadomo, na szczescie szybko zapomina.

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 13 września 2018, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jupik dzieki za wyjasnienie. Ja nie slyszalam o jakis dodatkowych platnych na pneumokoki.

bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 13 września 2018, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edwarda ja na pierwszym szczepieniu plakalam bardzo a kolejne dwa juz nie. Zaciskam zeby i skupiam sie zeby uspokoic malego i jakos daje rade

edwarda20 lubi tę wiadomość

bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 13 września 2018, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga. wrote:
    Ja na dziwne wysypki stosuje olejek z drzewa herbacianego (działanie grzybo i bakteriobójcze) na zmianę z pantheneolem (łagodzi i przyspiesza regenerację), czasem na efekty trzeba czekać do tygodnia, ale jeszcze mnie nie zawiódł.

No i czy rozważasz alergie na coś? Pokarm, proszki itp lub pieluchy?. Moim dziewczynom na wyjeździe wyszła alergia na gumki w pieluchach do pływania. Mocno je wysypało. Wcześniej miałam bodajże huggiesy i było ok, a tu dobrze ze wzięłam Sarze 2 pieluchy wielorazowe do pływania, to podzieliłam na nie i zrezygnowałam z tych jednorazowych. Na zmiany alergiczne powinien pomoc np.fenistil.
    Właśnie nie bardzo bo niczego nie zmieniłam. Może chusteczki nawilżanie? Spróbujemy tylko woda myć.

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • jasmina6 Autorytet

Wysłany: 13 września 2018, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edwarda20 wrote:
    Wlasnie tez sie zastanawiam nad rozmiarem.

Jasmina czyli czli na 12mcy jest rozmiarem 74? czyli na zime wypadaloby by wziac wieksza?

Agusia 3+1, tak jak Jupik mowi.

Totoro, ja na pierwszych szczepieniach ryczalam jak debilka, ale ja na punkcie dziecka mam totalnie odwalone wiec wiesz ;p Na drugich polecialo mi tylko kilka malutkich lez ;p a dzis chcialo mi sie ryczec ale udalo sie powstrzymac ;p Wiadomo trzeba szczepic, ale ja to sie za kazdym razem balam tych nopow wszystkich. Bo boli dziecko wiadomo, na szczescie szybko zapomina.
    Na ich aplikacji jest dokładna tabela rozmiarów. Mojej wystarczy te 74 :)

sweetmalenka lubi tę wiadomość

3i49uay3vn9a2peg.png
‹‹ 1256 1257 1258 1259 1260 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ