X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Makira Autorytet

Wysłany: 28 września 2018, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga. wrote:
    Sara czasem ma czerwone plamy na policzku od zębów, ale one nie są szorstkie nie łuszczy się skóra i schodzą samoistnie po 2-3 dni, te zębowe zmiany przypominają mi najbardziej „malinkę”, tylko nie zmieniają koloru na fiolet itp

O to może to, z zębami tego nie powiązałam. Też nic mu się nie łuszczy i to nie jest szorstkie, bardziej bym to porownala jakby miał policzki różem zrobione. Zobacze jak to wygląda jak dziś wstanie, bo tak mocno to się dopiero wczoraj zrobiło.

gg646iye46nicebi.png
  • Andzia123 Autorytet

Wysłany: 28 września 2018, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak jak myślałam Kuba obudził się po 4 :p nakarmilam go, przewinelam, nad ranem najzimniej więc przebrałam go też w cieplejszego pajaca i chwile sobie poczolgal się na łóżku i zaczął marudzić, Jak się ucieszyłam!! Xd cyca już nie chciał więc nosiłam go i nuciłam mu halleluja haha i zasnął całe szczęście jeszcze po 5, nie ma długo bo po 6 obudził się na jedzenie ale jeszcze na cycu się zdrzemnal i ja również :p ostatniecznie wstaliśmy Po 7 <3

07.04.2018 - marzenia się spełniają <3 zakochana na zabój w Synku :)
    qb3ci09k2rozqy86.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 28 września 2018, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Wam, że ja to tak czekałam na jesień... <3 uwielbiam tę porę roku. Męczące jest jedynie ubieranie małej w te wszystkie bluzy, kurtki, rajstopki, ale poza tym to ja jestem w swoim żywiole :D

Lila dziś tak niespokojnie spała, całą noc wiercila się, stekala, turlala po łóżku... I bardzo dużo jadła, bo odkąd zasnęła koło 21 do teraz (jeszcze śpi) jadła aż 4 razy, co jej się już długo nie zdarzało. Przy czym dwa ostatnie to mi tak mleko leciało, że aż mnie pod pachą rwalo, a ona jadła, i jadła, i jadła... O.o myślałam czy to nie brzuszek, bo poprukiwala trochę, ale z drugiej strony aż tyle by zjadła jakby ją bolał? O.o nie wiem o co chodzi. Wczoraj wprowadziłam jej jogurt, myślę czy to jej nie zaszkodziło, ale zjadła go bardzo malutko, nie wiem czy że 2 łyżeczki by się uskładały no i to było rano, a cały dzień nic kompletnie się nie działo. Zobaczymy dzisiaj..

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Malyprosiaczek Autorytet

Wysłany: 28 września 2018, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoro co Ty robisz, że masz tyle mleka w piersi? Ja mam wrażenie, że mi zanika bo już mały zaczyna się denerwować :( a pije normalnie femaltiker z mlekiem 3,8%

f2wlqps6jdpv4xb3.png
  • Andzia123 Autorytet

Wysłany: 28 września 2018, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to tak na dzień dobry :D
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/a199c3b7ce6a.jpg

Malyprosiaczek, Katy, acygan, Agusia_pia lubią tę wiadomość

qb3ci09k2rozqy86.png
  • Andzia123 Autorytet

Wysłany: 28 września 2018, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malyprosiaczek wrote:
    Totoro co Ty robisz, że masz tyle mleka w piersi? Ja mam wrażenie, że mi zanika bo już mały zaczyna się denerwować :( a pije normalnie femaltiker z mlekiem 3,8%
    U mnie podobnie jest z mlekiem jak u Totoro a nie robię nic specjalnego, jem co mi się podoba, czasem wypije słód jeczmienny z woda rozrobiony ale już w sumie dawno nie piłam a mleka mam full, tzn w prawej piersi bo w lewej to bieda xd coś tam jest ale musi się uzbierać przez parę ładnych godzin żebym czuła że coś tam jest a z prawej jak czasami mały wypuści sutka to aż tryska na niego i muszę mu twarz wycierać bo jest cała w mleku :p i wczoraj znowu noskiem mu wyciekalo mleko podczas karmienia.

qb3ci09k2rozqy86.png
  • Makira Autorytet

Wysłany: 28 września 2018, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To chyba cecha indywidualna, ja też mam tyle, że mały nie daje rady oprozniac, a karmie jedna pierś na karmienie, sama go przystawiam jak nie wola, bo czuję, że mam przepełnione, a jak wypije warke cytrynowa 0% to w nocy nie mogę się obracać, takie mam kamienie, więc polecam, o wiele taniej niż femaltiker wychodzi :D

gg646iye46nicebi.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 28 września 2018, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malyprosiaczek wrote:

Tak jak dziewczyny pisały - absolutnie nic nie robię. Lilka jest cycoholikiem, często je i chyba tym mi tak podkręca produkcję xD przy czym ja tak jak już kiedyś pisałam - w ciągu dnia, jeśli Lilce nie zdarzy się jakaś mega przerwa to mam cycki jak flaki, żadnych obrzmialych, pełnych itd. Dopiero jak mała zaczyna ciągnąć to po chwili zaczyna mi napływać, że aż boli. I też mi się zdarza całą ją spryskac mlekiem jak w złym momencie puści cycka xD

A z tym piwem to faktycznie jest coś na rzeczy - jak piłam karmi to miałam nocami full. Co dziwne, po Lechu free tak nie mam O.o

Andzia123 to właśnie mój wczorajszy wieczór... XD

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2018, 08:26

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 28 września 2018, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malyprosiaczek wrote:
    A przystawiasz dziecko na żądanie? Ja nic nie robię, mleka pije mało (bo mi nie podchodzi. Nigdy nie piłam niczego na laktację. Jak się zwiększają potrzeby dziecka to pije częściej. 1-2 dni i wszystko się normuje. Mleko robi się na bieżąco, wiec go nie zabranie ( nie kończy się jeśli dziecko chce pic i ciągnie, tylko wtedy karmienie trwa dłużej). Moje prędzej sie irytują jak za bardzo leci, a one chcą sobie przy cycku poleżeć, a nie jeść lub w trakcie skoku (wtedy Emi najlepiej karmić w trakcie drzemki, bo otoczenie jej nie rozprasza.

Mamy za sobą awokado, dzis był burak, a poźniej zobaczymy co babcia ma w ogródku ;)

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 28 września 2018, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga. wrote:
    A przystawiasz dziecko na żądanie? Ja nic nie robię, mleka pije mało (bo mi nie podchodzi. Nigdy nie piłam niczego na laktację. Jak się zwiększają potrzeby dziecka to pije częściej. 1-2 dni i wszystko się normuje. Mleko robi się na bieżąco, wiec go nie zabranie ( nie kończy się jeśli dziecko chce pic i ciągnie, tylko wtedy karmienie trwa dłużej). Moje prędzej sie irytują jak za bardzo leci, a one chcą sobie przy cycku poleżeć, a nie jeść lub w trakcie skoku (wtedy Emi najlepiej karmić w trakcie drzemki, bo otoczenie jej nie rozprasza.

Mamy za sobą awokado, dzis był burak, a poźniej zobaczymy co babcia ma w ogródku ;)

Kinga a jak podałaś buraka? Przymierzam się do niego już nie wiem ile i jakoś nie mogę się zebrać O.o

A co do laktacji jeszcze to ja dużo piję. Wody min. 1,5l codziennie a do tego a to kakao, to herbata, mleko, zupa itp.

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2018, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nic nie robię a mleka mam tyle że młodemu oczy zalewa (tak tryska). Mam nawet wrażenie że pije bardzo mało więc nie wiem skąd we mnie tyle wody :)
    Laktatorem nic nie ściągnę ale jak młody je to czuje to mówienie w piersiach...

• Malyprosiaczek Autorytet

Wysłany: 28 września 2018, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja przystawiam małego na żądanie bo mimo tego że je kaszki czy obiadku to po każdym posiłku dostaje jeszcze cycka, a między posilkami też dostaje jak chce. Pije femaltiker i to mleko, laktator em już nie ściągnę. Cycki mam też jak flaki, ale młody dzisiaj np zaczął przy piersi się rzucać i denerwować

f2wlqps6jdpv4xb3.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 28 września 2018, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malyprosiaczek wrote:
    Dziewczyny ja przystawiam małego na żądanie bo mimo tego że je kaszki czy obiadku to po każdym posiłku dostaje jeszcze cycka, a między posilkami też dostaje jak chce. Pije femaltiker i to mleko, laktator em już nie ściągnę. Cycki mam też jak flaki, ale młody dzisiaj np zaczął przy piersi się rzucać i denerwować

Ja też laktatorem bardzo słabo ściągam. Dlatego już nie ściągam :P może nie dlatego się denerwuje, że mało leci. Dzieci mają takie fazy, moja też przez pewien czas szarpala się z cyckiem, nie wiadomo czemu O.o

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 28 września 2018, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mam na codzien flaki, tylko rano zazwyczaj jeden jest przepelniony bo maly w nocy je z drugiego :p I tez czuje mrowienie dopiero jak przystawiam malego i wtedy leci mleko dosc mocno ;) Raczej mam mleka w sam raz ;)

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Andzia123 Autorytet

Wysłany: 28 września 2018, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuba zazwyczaj z lewym wojuje, trochę possie i najpierw trochę się pobawi a później się szarpie i wiem że muszę go podnieść do odbicia, Po lewej zawsze musi odbić, Po prawej nie :p

qb3ci09k2rozqy86.png
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 28 września 2018, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoro wrote:
    Kinga a jak podałaś buraka? Przymierzam się do niego już nie wiem ile i jakoś nie mogę się zebrać O.o

A co do laktacji jeszcze to ja dużo piję. Wody min. 1,5l codziennie a do tego a to kakao, to herbata, mleko, zupa itp.
    My lecimy blw. Więc ugotowany burak pokrojony w takie grube frytki

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • Aga78 Autorytet

Wysłany: 28 września 2018, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też dużo mleka, chociaż cycki nie są jakieś przepełnione. Jak małemu nagle wypadnie sutek do mleko tryska na wszystkie strony. Ja też specjalnie nic z tym nie robię ale często małego przystawiam. Czasami wychodzi co godzinę. Mamy już swoje sygnały na cycka. Jak Borys chce mleka to zaczyna marudzić i wydawać takue dźwięki jakby malucha odpalał. Wtedy nie ma wątpliwości, że chce mleka.A laktatorem też niewiele ściągam..może 20 ml, ale robię to rzadko, jak już muszę wyjść na dłużej niż godzinę.
    Jeżeli chodzi o rozszerzanie diety to też chciałam podać buraka ze względu na to żelazo bo ja w ciąży anemię miałam. Ale gdzieś wyczytałam, żeby po 6 mcu podawać.Myślałam, żeby ugotować i zetrzeć na tarce.A Wy już podajecie buraki ?

14.11.2015- 1 IUI:( 14.01.2016 2 IUI:(
    11.05.2016-INF-I Transfer :(
    06.12.2016 - CRIO II Transfer
    04.05.2017- ciąża naturalna Aniołek [*] 9 tydz
    3jvzi09kjtx66r5t.png
  • Aga78 Autorytet

Wysłany: 28 września 2018, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga. wrote:
    My lecimy blw. Więc ugotowany burak pokrojony w takie grube frytki
    Kinga a Twoja Emi już siedzi? Też chciałam tak na przemian podawać papki i kawałki ale myślałam, że dziecko musi stabilnie siedzieć, czy to nie ma aż takiego znaczenia?

14.11.2015- 1 IUI:( 14.01.2016 2 IUI:(
    11.05.2016-INF-I Transfer :(
    06.12.2016 - CRIO II Transfer
    04.05.2017- ciąża naturalna Aniołek [*] 9 tydz
    3jvzi09kjtx66r5t.png
  • Makira Autorytet

Wysłany: 28 września 2018, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś jak się obudził to wygląda gorzej, wczoraj aż tak nie miał. Macie jakieś pomysły co to? Nie wiem czy iść do pediatry

https://zapodaj.net/b18f0dc954d44.jpg.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2018, 09:38

gg646iye46nicebi.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 28 września 2018, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia123 wrote:
    A to tak na dzień dobry :D
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/a199c3b7ce6a.jpg

U mnie prawie tak codziennie :p Musze jakos nauczyc malego chodzic wczesniej spac xd

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
‹‹ 1291 1292 1293 1294 1295 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ