X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Katy Autorytet

Wysłany: 28 września 2018, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dzisiaj byliśmy na spacerze w Close Caboo i nawet maly zasnal :p

Tez sie chetnie dowiem jak z tymi pieluchami jest :)

edwarda20 lubi tę wiadomość

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 28 września 2018, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edwarda20 wrote:
    Zamowilam Tule Free to Grow. Nie moge sie doczekac az przyjdzie :)

Dzis mnie dziecko osrało i orzygało ;p Tzn wylecialo bokiem z pieluszki jak siedzial mi na kolanach a potem ulał na mnie porządnie.

Pytanie o pampersy: Uzywamy juz dluzszy czas 4ek. Ale ostatnio szybko sie wypelniaja, pare razy znalazlam malego osikanego, wylatuje gdzie bokiem, dzis ta kupa. Widocznie sa juz za male :O Ale przeciez 5tki są od 11 kg i ostatnie :O Jak to potem jest, jak dziecku chudną udka to potem sie wraca np do 4ki? Czy juz forever na 5tkach? ;p
    My używamy zamiennie 5 i 4. Sara jest chudzinką, mogłaby nosić 4 ale są trochę za krótkie. Z tym wyszczupleniem to tak bardziej jest wizualnie bo kończyny się wydłużają, ale raczej obwody się drastycznie nie zmieniają. Sara za to ok roku przestała tyle sikać co wcześniej, wiec przestała potrzebować super chłonnych pieluch

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • Malyprosiaczek Autorytet

Wysłany: 28 września 2018, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edwarda to pewnie nie pobijesz mnie z tym osraniem przez Henia. Pewnego ranka jak zawsze wzięłam Wikusia na kolana żeby nakarmić piersią. No i siedzę i słyszę jak robi kupię, ale ciągnął dalej cycka więc mówię niech skończy jeść to go przewine. Zjadł to odlozylam go do kosza Mojżesza i tak czuję że jest mi mokro. Patrzę na moje krocze, a ja cała w kupie, patrzę na łóżko a prześcieradło w kupie. Mówię do męża wstawać materac jest w kupie trzeba szybko prac. Ale po chwili skumalam, że ten kosz zaraz też będzie cały w kupie no i nie mylilam się. Na szczęście ja w koszu mam położony rożek że szpitala więc rożek obereal. Ale poszłam wrzucić wszystko do pralki. Rozebralam się i patrzę a ja mam nawet gacie od kupy!!!! To była kupa gigant!!!!! To były jeszcze czasy tych kwasowatych żółtych kupek więc ciężko mi było wszystko doprac xd a mąż zaspany pyta co się stało i jak mu powiedziałam Wikuś mnie obsral w krocze piżamy to powiedział że mam nie kończyć bo nie chce tego ani widzieć ani słyszeć hahahahhahahaha xd i właśnie wtedy zakupiłam rozmiar większy pieluszek mimo, że na paczce są jakieś przedziały wagowe xd więc jeśli nie chcesz oberwac tak jak ja to kup większe xd

edwarda20, Andzia123, Totoro, Katy, Sylwiaa95 lubią tę wiadomość

f2wlqps6jdpv4xb3.png
  • mlodaaa Autorytet

Wysłany: 28 września 2018, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde mała poszła po wielkich bojach na drzemkę o 17 i jeszcze śpi, nie wiem czy ja budzić czy co, bo nie chce z nią siedzieć do nocy ani tez wstawać o 4 . Nigdy jeszcze jej się tak nie zdarzyło :O

3i49hdgenmhomr4i.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 28 września 2018, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hoho, co do kup to mogłabym wiele opowiadać... XD możecie sobie wyobrazić co się działo jak Lilka robiła 1 na prawie 2 tyg.. XD raz w niedzielę mieliśmy mieć gości, ostatnie szlify w mieszkaniu, bo przecież do ostatniej chwili jeszcze sprzątalismy itp., noszę Lilę, była w krótkich spodenkach, a tu nagle JEB. Patrzę co się dzieje a ja mam rękę obsraną do łokcia, bluzkę obsraną, podłoga też obsrana, Lila po pachy..... No i co, hop Lilę do kąpieli, ja się myje, przebieram, podłogę myjemy... XD to była kupa stulecia xD

edwarda20, Katy, Andzia123, Sylwiaa95, Aga78, White Innocent, Mirabelcia lubią tę wiadomość

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 28 września 2018, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mlodaaa wrote:
    Kurde mała poszła po wielkich bojach na drzemkę o 17 i jeszcze śpi, nie wiem czy ja budzić czy co, bo nie chce z nią siedzieć do nocy ani tez wstawać o 4 . Nigdy jeszcze jej się tak nie zdarzyło :O

u nas tak samo! położyłam małego trochę na siłę spać o 17 bo już marudził a spał w ciągu dnia max 2 godz i śpi dalej. już zapaliłam duże światło, podgłosiłam tv a ten tylko pomruczał i śpi dalej. chyba dziś bez kąpieli będzie :D ja swojego obudzę koło 21 na butlę i pójdzie pewnie spać, no chyba że się obudzi. już ze 2-3 razy tak było.

Maj 2017 Aniołek 7 tc [*]
    14.04.2018 Bartuś, 4180 gr, cc.
    30.08.2019 Kacperek, 4300 gr, cc.
    bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 28 września 2018, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem kurde co z tymi pieluchami. Uzywamy Pampers Active Baby dry. Moze mu te pantsy kupie? bo teraz jest bardzo ruchliwy i moze to tego wina a nie ze sa za male? A wy jakich uzywacie?

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 28 września 2018, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edwarda20 wrote:
    Nie wiem kurde co z tymi pieluchami. Uzywamy Pampers Active Baby dry. Moze mu te pantsy kupie? bo teraz jest bardzo ruchliwy i moze to tego wina a nie ze sa za male? A wy jakich uzywacie?
    Premium protection (babydry są mniejsze i mniej chłonne) na wyjazdy, a w domu pieluchy wielorazowe

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 28 września 2018, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My używamy happy z Belli, póki co super, dają radę, sporadycznie zdarza się mokra plama na pajacyku po całej nocce, ale to u nas bite 12h, czasem więcej.

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Malyprosiaczek Autorytet

Wysłany: 28 września 2018, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My używamy pampers premium care i jest ok :)

f2wlqps6jdpv4xb3.png
  • mlodaaa Autorytet

Wysłany: 28 września 2018, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My pampers premium , tez się zdarza, ze przeleci bokiem po nocy, dlatego teraz na noc używam pantsów , ale w 3 wchodzi i jest okej.
    Ale zdarzyła nam się kupa w pantsach i kiepsko się je wtedy ściąga.

3i49hdgenmhomr4i.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 28 września 2018, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mlodaaa wrote:
    My pampers premium , tez się zdarza, ze przeleci bokiem po nocy, dlatego teraz na noc używam pantsów , ale w 3 wchodzi i jest okej.
    Ale zdarzyła nam się kupa w pantsach i kiepsko się je wtedy ściąga.

Pantsy sie chyba rozrywa po bokach?

Kinga tych premium protection nie ma w rossmanie :O ale widze na gemini sa to moze zamowie.

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Andzia123 Autorytet

Wysłany: 28 września 2018, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My pantsy używamy i ja sobie chwale, ani sie nie zasikal w nich ani kupa nie przeszła na plecach czy bokiem :) i tak, pantsy się rozrywa po bokach i dla mnie problemu z kupą nie ma.

07.04.2018 - marzenia się spełniają <3 zakochana na zabój w Synku :)
    qb3ci09k2rozqy86.png
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 28 września 2018, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edwarda20 wrote:
    Pantsy sie chyba rozrywa po bokach?

Kinga tych premium protection nie ma w rossmanie :O ale widze na gemini sa to moze zamowie.
    To chyba zależy od rosska. Jak jeździmy do dziadków to normalnie kupuje stacjonarnie jak mi braknie.

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 28 września 2018, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga. wrote:
    To chyba zależy od rosska. Jak jeździmy do dziadków to normalnie kupuje stacjonarnie jak mi braknie.
    aha. to popatrze.

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 28 września 2018, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My uzywamy teraz Pampers active dry czy jakos tak bo czworki z Babydream sie odciskiwaly, tak samo Pantsy :p Te troche mniej i ani razu ich nie przesikal nawet po całej nocy;)

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Sylwiaa95 Autorytet

Wysłany: 28 września 2018, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my uzywamy Dade :P od urodzenia zdazylo sie ze 4 razy że miał mokre ubranie od siku ale to jak u totoro po nocy i conajmniej 12h w pampersie :)

xk81pfk.png
  • jasmina6 Autorytet

Wysłany: 28 września 2018, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tych co Ty Katy i też sobie chwale:)

Katy lubi tę wiadomość

3i49uay3vn9a2peg.png
    Mlr 0%, trzy szczepienia i wynik nadal 0%, doszczepianie pullowanymi - wynik 34,9!
    Dodatnie MTHFR w układzie heterozygotycznym mutacji A1298C.
    Dwa Aniołki - kwiecień 2015, październik 2015
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 28 września 2018, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja premium care. Ost sika na.bok ale to siurek sie jakos uklada na lewo :D mialam active baby dry ale dla mnie za malo chlonne. Kupa nigdy nie wyszla. Nad panst sie zastawiam ale mam zapas tych premium wiec jeszcze

No maly spal caly czas. Dalam mu butle przez sen i pod koniec sie obudzil i bawi sie... Oj bedzie ciezka noc :D

Maj 2017 Aniołek 7 tc [*]
    14.04.2018 Bartuś, 4180 gr, cc.
    30.08.2019 Kacperek, 4300 gr, cc.
    bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 28 września 2018, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia_pia pocieszę Cię, że moja dopiero usnęła a usypialam ją jakoś od parę mi po 19... Szybko usnęła i koło 20 obudziła się i szalała na materacu do teraz. Nie mają litości te nasze dzieci xD

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
‹‹ 1293 1294 1295 1296 1297 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ