Kwietniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Kachna ja uzywam tego dexerylu, fajny jest
U nas to ewidentnie jakas alergia bo czerwonych polikow juz nie ma,ale zrobiły sie w tym miejscu suche placki,szorstkie,wiec to nie na zęby.
Pediatra porownala wnikliwie morfologie ostatnia do tej sprzed dwoch miesiecy i nie ma jakiejs wielkiej poprawy. Wstrzymujemy sie ze szczepieniami dopoki nie poprawi sie morfologia. Za dwa tyg powtarzamy.
Ale za to super jesli chodzi o rehabilitacje. We wtorek idziemy na badanie bo nasza fizjo nie chce juz dalej jej stymulowac. Pozycja czworacza opanowana. Mowi ze jak dalej tak pójdzie to zaraz zacznie chodzic xD takze mamy w niczym jej nie pomagac,nie stymulowac,bo tylko zaszkodzimy. Teraz ma sie rozwijac w swoim tempie. -
Makira wrote:Dziś jak się obudził to wygląda gorzej, wczoraj aż tak nie miał. Macie jakieś pomysły co to? Nie wiem czy iść do pediatry
https://zapodaj.net/b18f0dc954d44.jpg.html
U nas wygladalo to podobnie. Wczoraj nie jadlam nabialu,dzis zjadlam jogurt grecki,zobaczymy co bedzie. Wywalilam koc,ktory mogl kontaktowo ja uczulic. Dzis nie ma czerwonych plackow ale sucha skorupka sie zrobila. No i smaruje dexerylem -
Aga78 wrote:Kinga a Twoja Emi już siedzi? Też chciałam tak na przemian podawać papki i kawałki ale myślałam, że dziecko musi stabilnie siedzieć, czy to nie ma aż takiego znaczenia?
Tak to u nas wygąda (tu próbuje złapać śliskie awokado)
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/7015ddb1282b.jpgMakira, White Innocent, Andzia123, Aga78, Katy lubią tę wiadomość
-
Makira wrote:Dziś jak się obudził to wygląda gorzej, wczoraj aż tak nie miał. Macie jakieś pomysły co to? Nie wiem czy iść do pediatry
https://zapodaj.net/b18f0dc954d44.jpg.html
Rumień zębowy
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/d1d14b585026.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2018, 10:47
-
Makira mój Wikuś miał takie po jajka h. Jadłam 2 dziennie i pediatra mówiła mi, że to za dużo bo jajka są też alergizujace. Odstawić miałam na jakiś czas nabial i smarować kremem eloderm. Nam pomogło, ale to nie oznacza, że u Was też może chodzić o te jajka. Potem wyszły nam też takie czerwone plamy na policzkach i pajaczki na nich. Jak zimno to smarowalam kremem nivea na podwórko, a jak wracaliśmy do domu to znowu tym eloderm i Wikuś już nie ma czerwonych polikow. Zostało parę pajaczkow.
A moje mleko hmmmm... Teraz wypiłam femaltiker i słyszałam że normalnie jadł więc nie wiem czemu rano tak szarpal i marudzil przy cycku -
Jajek to dawno nie jadłam, wiec chyba nie. Jeśli to ma być faktycznie nabiał to ciężko, bo ja głównie jem nabiał, codziennie serek poznański, bo coś mi przypasował ostatnio, kawa z mlekiem 3 filiżanki na dzień, chleb to też z serem mozzarella no i żółty,duzo tego... Ale wiadomo dziecko najważniejsze, jak to mu szkodzi to odstawie.
-
Ja też codziennie jadłam nabial. Kanapka z serem plus jajko to u mnie była podstawa. Niestety musiałam przerzucić się na szynkę. Ale po jakimś czasie stopniowo wracałam do nabiału i mimo że nie przesadzam z nabial em to normalnie jem. Może właśnie odstaw na 2 tyg i zobaczysz jak będzie to wyglądało. Z tym, że ja bardzo źle się czułam bez tego nabiału, ale dla dziecka wszystko więc to była długa męcząca droga, ale u nas przeszło więc jestem zadowolona
-
Szaleje te moje dziecko, spał dziś raz pół godziny i teraz śpi drugi raz już prawie półtorej :o coś się ewidentnie zmienia u malucha
No i jutro albo w niedziele ugotuje małemu dynie, zaczął buzie otwierac jak mu jedzenie podstawiam pod nosek więc już chyba nadszedł ten czas
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2018, 13:10
07.04.2018 - marzenia się spełniajązakochana na zabój w Synku
-
Moja dziś znowu inaczej ze spaniem. No codziennie inaczej
pierwsza próba wyjścia na spacer zakończyła się spaniem przy cycku, druga się powiodła, ale zamiast spać (wyszlysmy oczywiście w porze drugiej drzemki) to całą drogę gadała. Chodzilysmy ponad godzinę i nie spała (!! !), przyszlysmy do domu i teraz usypia przy cycku. Nic z tego nie rozumiem
-
Jak ja karmilam warzywkiem Wikusia to nieświadomie robiłam takie "mmmmmmm" i tersz co dam łyżeczkę z czymś do jedzenia to robi właśnie to "mmmmmm"
Mojemu bardzo nie smakuje połączenie brokuł cukinia groszek. Ale ja też nie lubię groszku więc ma to chyba po mniewszystko inne wcina
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2018, 15:31
-
Malyprosiaczek wrote:Jak ja karmilam warzywkiem Wikusia to nieświadomie robiłam takie "mmmmmmm" i tersz co dam łyżeczkę z czymś do jedzenia to robi właśnie to "mmmmmm"
Mojemu bardzo nie smakuje połączenie brokuł cukinia groszek. Ale ja też nie lubię groszku więc ma to chyba po mniewszystko inne wcina
HahahaxD moja to samo xD tylko ja robiłam "amm" jak jej dawałam do buzi a potem "mmmmm", że niby takie dobre xD i też robi mmmtylko, że od paru dni nic nie chce poza cyckiem
-
Kinga. wrote:My lecimy blw. Więc ugotowany burak pokrojony w takie grube frytki
I jak idzie z tym blw? Emi ogarnęła o co chodzi? W przyszłym tygodniu startuje z rozszerzaniem i też się zastanawiam nad tą metodą. W teorii bardzo mi się podoba, ciekawa jestem jak to w praktyce wyglada...
Co do mleka to u mnie też pod dostatkiem chociaż laktatore ściągam śmieszne ilościkiedyś ściągałam normalnie a ostatnio 20ml. To szkoda czasu, tyle że nigdzie na dłużej nie wyjdę
Moją Lili coś normalnie dopadło ostatnio:/ na początku ta krew w kupie, później katar a dzisiaj wstaje i gorączka! Ona i bez tego jest strasznie wymagająca:( Mam już dość...
-
Veruka wrote:I jak idzie z tym blw? Emi ogarnęła o co chodzi? W przyszłym tygodniu startuje z rozszerzaniem i też się zastanawiam nad tą metodą. W teorii bardzo mi się podoba, ciekawa jestem jak to w praktyce wyglada...
.. Zwykle jak ugryzie za duży kawałek, to wypluwa,raz się zakrztusi, ale dała sobie sama radę. Jak jej zabieram jedzenie to płacze, muszę wymieniać na bidon. Jak już będzie więcej produktów wprowadzonych to już w ogóle będzie bajka, bo będzie jeden posiłek dla wszystkich.
-
acygan wrote:Dziewczyny na aliexpres trzeba potwierdzic ze otrzymalam zamowiona rzecz? Bo widze taka opcje a nie wiem po co
-
Zamowilam Tule Free to Grow. Nie moge sie doczekac az przyjdzie
Dzis mnie dziecko osrało i orzygało ;p Tzn wylecialo bokiem z pieluszki jak siedzial mi na kolanach a potem ulał na mnie porządnie.
Pytanie o pampersy: Uzywamy juz dluzszy czas 4ek. Ale ostatnio szybko sie wypelniaja, pare razy znalazlam malego osikanego, wylatuje gdzie bokiem, dzis ta kupa. Widocznie sa juz za maleAle przeciez 5tki są od 11 kg i ostatnie
Jak to potem jest, jak dziecku chudną udka to potem sie wraca np do 4ki? Czy juz forever na 5tkach? ;p