WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Malyprosiaczek Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2018, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam dziś w pepco i są kombinezony, ale dla chłopców był tylko jeden taki zimowy gruby w dinozaury chyba. Potem przeszłam się do Tesco bo miałam po drodze i szczerze mówiąc tam jest większy wybór :)

Makira lubi tę wiadomość

f2wlqps6jdpv4xb3.png
  • acygan Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2018, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosia pogardzila krolikiem :/ no coz, chyba nie bedzie tak kolorowo jak myślałam :)

• edwarda20 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2018, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sweetmalenka wrote:
    To powiedz mi w ktorym pepco ;p
    Pepco na Łagiewnickiej przy Lidlu.

dqprqps6kaqxmc83.png
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2018, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edwarda20 wrote:
    Pepco na Łagiewnickiej przy Lidlu.
    To jest to duze wiec moze i tam sa. Musze podjechac ;)
    MalyProsiaczek- a takie na suwak czy spodenki na szelkach z kurtka?

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • Aga78 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2018, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    White Innocent wrote:
    Aga u nas to samo. Tylko, że to już trwa któryś tydzień niestety... Kiedyś po kąpieli, brałam Małą do karmienia i mi zasypiała w trakcie. Wtedy odkładałam do łóżeczka i wychodziłam, do pierwszej pobudki w okolicach 24 był spokój. A teraz najpierw wierzganie przy karmieniu, o zaśnięciu w trakcie mogę pomarzyć. Muszę poczekać aż zaśnie przy mnie, bo odłożona do łóżeczka robi dziką awanturę, a nawet jak już zaśnie to nie znaczy, że odłożenie będzie bezproblemowe, bo bardzo często się przebudza po dotknięciu materaca... Czasami mam taki maraton 3-4 razy. Oczywiście przy mężu nie zaśnie, więc ja co wieczór siedzę z nią 1 - 1.5h, a do tego przebudza się średnio co godzinę do tej 24, a pozniej co ok. 2 już do rana i coraz częściej w środku nocy robię sobie imprezę. Dzisiaj np. nie spała od 4.30 do 6. Jak była mniejsza to dużo lepiej to wszystko wyglądało :(
    Podobno w 8 m-cy następuje regres snu, więc to by się zgadzało.

14.11.2015- 1 IUI:( 14.01.2016 2 IUI:(
    11.05.2016-INF-I Transfer :(
    06.12.2016 - CRIO II Transfer
    04.05.2017- ciąża naturalna Aniołek [*] 9 tydz
    3jvzi09kjtx66r5t.png

Wysłany: 6 listopada 2018, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sweetmalenka wrote:
    To jest to duze wiec moze i tam sa. Musze podjechac ;)
    MalyProsiaczek- a takie na suwak czy spodenki na szelkach z kurtka?

Na suwak. Spodenki na szelkach i kurtka u mnie nie było. Ale tak samo nie było bluzy z misiem ciepłym w środku, a w innych pepco podobno są więc zapytałam babeczki dlaczego w naszym pepco nie ma (ja jestem z Trójmiasta) to powiedziała mi, że każde pepco ma troszkę różnicy się asortyment, ale teraz dostają więcej co inne więc też nie wie czemu tak jest.bylo u nas też dużo kamizelkę z polarkiem w środku, ale np kurtki żadnej. Dlatego poszłam do Tesco i fajna kurtkę młodemu kupiłam za 50zl. Duży wybór był i kurtek i kombinezonow w Tesco. Ale np zdziwilam się dzisiaj mocno jak w pepco zobaczyłam zabawki z Fisher Price. Ostatnio oglądałam takie pudełko gdzie różne kształty przez dziurkę dziecko wrzuca i w smyku było za 60zl więc darowalam sobie, ale w pepco było za 30zl więc już kupiłam :p

f2wlqps6jdpv4xb3.png
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2018, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malyprosiaczek wrote:
    Na suwak. Spodenki na szelkach i kurtka u mnie nie było. Ale tak samo nie było bluzy z misiem ciepłym w środku, a w innych pepco podobno są więc zapytałam babeczki dlaczego w naszym pepco nie ma (ja jestem z Trójmiasta) to powiedziała mi, że każde pepco ma troszkę różnicy się asortyment, ale teraz dostają więcej co inne więc też nie wie czemu tak jest.bylo u nas też dużo kamizelkę z polarkiem w środku, ale np kurtki żadnej. Dlatego poszłam do Tesco i fajna kurtkę młodemu kupiłam za 50zl. Duży wybór był i kurtek i kombinezonow w Tesco. Ale np zdziwilam się dzisiaj mocno jak w pepco zobaczyłam zabawki z Fisher Price. Ostatnio oglądałam takie pudełko gdzie różne kształty przez dziurkę dziecko wrzuca i w smyku było za 60zl więc darowalam sobie, ale w pepco było za 30zl więc już kupiłam :p

Dobrze wiedzieć, też chcę jej kupić takie pudelko z kształtami, bo to ten czas :-) podskocze do Peoco w czwartek.

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2018, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dostalismy od tescia wlasnie to pudelka fisher price. Te ksztalty to od 6 mca niby ale moj nie ogarnia ;p Układam z nich wieże a maly rozbija ;p

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2018, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oooo też właśnie chciałam kupić sorter :D wyciągnę jutro męża do pepco, może u nas też będzie :D

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • acygan Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2018, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem o jakie pudelko chodzi, ale my mamy slimaka z klockami w roznych ksztaltach z fisher price :)

A Zosia przymierza sie do raczkowania,pierwsze kroki za nia :)

White Innocent, Katy, Andzia123, Totoro, Aga78 lubią tę wiadomość

Wysłany: 6 listopada 2018, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój też tego nie ogarnia, ale cieszy się z tych dźwięków gdy klocki spadają do wiaderko haha xd u nas były 2 rodzaje. Jeden taki motylek, a drugi dinozaur ale dinozaur to już bardziej takie do układania. Mega byłam zdziwiona bo pierwszy raz widziałam Fisher Price w pepco xd i są jeszcze puzzle piankowe, ale ja je mam i nie polecam bo rozjezdzaja się jak młody wariuje. Przynajmniej nie do raczkowania, bo żeby dziecko siedziało na pupie i bawiło sień imi zabawkami to tak, mogą być xd ja będę nowe piankowe zamawiać, a te będą szły do dziadków żeby właśnie siedział i bawił się zabawkami jak już usiądzie.

A zapomniałam napisać. Jak byliśmy w Tesco to mój Wikuś tak zaczął krzyczeć i płakać, że całe Tesco go słyszało. Patrzę, a jemu jedyneczka przebiła się :D rano nie miał, a w Tesco już tak więc na pewno właśnie kupując mu kurteczke to przebił się ząbek :D

f2wlqps6jdpv4xb3.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2018, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas znowu policzek świeci na czerwono, czekamy na drugą jedynkę :)

Andzia123, Kinga. lubią tę wiadomość

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png

Wysłany: 6 listopada 2018, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny patrzcie co znalazłam :D

<a href=https://zapodaj.net/84825b9538253.jpg.html>Screenshot_20181106-223155.jpg</a>

f2wlqps6jdpv4xb3.png
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2018, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malyprosiaczek wrote:
    Dziewczyny patrzcie co znalazłam :D

<a href=https://zapodaj.net/84825b9538253.jpg.html>Screenshot_20181106-223155.jpg</a>
    Nic sie nie wyświetla. Chyba nie ten link

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png

Wysłany: 6 listopada 2018, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A teraz?

https://zapodaj.net/84825b9538253.jpg.html

f2wlqps6jdpv4xb3.png
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2018, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz po skopiowaniu tak ;)
    Widziałam to zabezpieczenie;)

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2018, 23:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buuu. Emi ma temperaturę. Zapowiada się beznadziejna noc.

Z tego co pamiętam sorter dzieciaki zaczynały ogarniać ok roku, moja ok 18 m-ca, a wcześniej jej w ogóle nie interesował. Pierwszą zabawka jaką ogarnęła były te wtykane krążki na patyk, poźniej wieża z kloców. Ostatnio właśnie dałam jej kartonowa wieżę, to czerpała radość ze zrzucania

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2018, 23:51

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2018, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem co jest Emi do 2 w nocy miała 39 st., trochę zaczęłam się niepokoić czy przypadkiem już nie powinnam zbijać, bo nogi i brzuch miała strasznie rozpalone. Jadła co godzinę (wtedy też starałam się ją kangurować, temp spadała do 37-37,5, ale po 0,5 znów rosła. Po drugiej spadła do 37 i tak zostało. Żadnych dodatkowych objawów. Podejrzewam ze w dzień będzie ok, a w nocy powtórka z rozrywki. Najpierw myślałam że to trzydniówka, ale przebieg trochę dziwny. A i przed gorączką jakby mi 3 razy zwymiotowała niewielkie ilości. Teraz czekamy aż się trochę ociepli i pójdziemy na spacer jeśli będzie na siłach.

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2018, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem zalamana... dostalam wlsdnie wyniki bafania kalu... obfita ilosc grzybów i ziarna skrobi. A z wymazu wyszla E. COLI... ;(

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • acygan Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2018, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sweetmalenka mozesz przypomniec jakie byly wskazania do badania? Przepraszam,ale ostatnio troszke mniej ogarniam forum.
    No i szybciutko do lekarza z wynikami. Trzymam za Was mocno kciuki: *

‹‹ 1381 1382 1383 1384 1385 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ