X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2018, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedna Kinia niech szybko wraca do zdrowia :*

U nas dziś paskudnie, pada i wilgotno, znowu nie wyjdziemy na dwór...
    do tego mnie dusi kaszel, w nocy nie spałam prawie wcale :( już mnie brzuch boli od tego kaszlu, do tego drugi dzień @ i leje się ze mnie...
    dobrze że mały już nie ma kataru i nie gorączkuje. uff.

Maj 2017 Aniołek 7 tc [*]
    14.04.2018 Bartuś, 4180 gr, cc.
    30.08.2019 Kacperek, 4300 gr, cc.
    bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2018, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamy 5 ząbka. W koncu sie ta gorna jedynka przebila! Bo dwojki razem z jedynkami szly, dwojki juz dawno wyszly a te dziady nadal nie i nie. Takze uff :)

Acygan a co u Zosi jeszcze jest "nie tak"?

Totoro, Agusia_pia, Katy, Malyprosiaczek lubią tę wiadomość

dqprqps6kaqxmc83.png
  • acygan Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2018, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edwarda to nieszczęsne siadanie, jeszcze nie wpoila sobie do konca prawidłowego nawyku no i wstawanie- za szybko a nie jest jeszcze gotowa,mamy troche hamowac i zachecac do raczkowania :)

• edwarda20 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2018, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    acygan wrote:
    Edwarda to nieszczęsne siadanie, jeszcze nie wpoila sobie do konca prawidłowego nawyku no i wstawanie- za szybko a nie jest jeszcze gotowa,mamy troche hamowac i zachecac do raczkowania :)
    Eee to juz pikus :)

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Andzia123 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2018, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i bylam u gin, mam małą nadzerke tak jak myślałam i infekcje bakteryjna, dostałam globulki i powinno być ok :) i powiedziała gin że macica powoli do miesiączki się szykuje, ciężko powiedzieć kiedy dokładnie, ale mam się szykować już powoli na okres :p

07.04.2018 - marzenia się spełniają <3 zakochana na zabój w Synku :)
    qb3ci09k2rozqy86.png
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2018, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a jak wasze maluchy siadają? bo mój leży płasko na plecach i podnosi się normalnie do góry na łokieć i siada. nie siada z pozycji czworaczej.

bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2018, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia_pia wrote:
    a jak wasze maluchy siadają? bo mój leży płasko na plecach i podnosi się normalnie do góry na łokieć i siada. nie siada z pozycji czworaczej.
    To dobrze siada.

Moj z czworacznej, dupka na bok.

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2018, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja z czworaczej, też dupka na bok :)

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • White Innocent Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2018, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zawsze myślałam że poprawnie jest właśnie z czworaczej, ale na rehabilitacji mówią że z boku i na łokciu. I tak też stymulujemy Małą, bo ten leń nie siada, chociaż potrafi :P

dqprk6nlms3rllhb.png
    3i49k6nljfqm9pc5.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2018, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    White Innocent wrote:
    Ja zawsze myślałam że poprawnie jest właśnie z czworaczej, ale na rehabilitacji mówią że z boku i na łokciu. I tak też stymulujemy Małą, bo ten leń nie siada, chociaż potrafi :P
    Dokladnie nam tez to samo mowil fizjo jak bylismy miesiac temu.

dqprqps6kaqxmc83.png
  • acygan Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2018, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosia z czworaczej ale nogi szeroko i pupa idzie miedzy nogi, dopiero pozniej te nogi przeklada do przodu.

• Andzia123 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2018, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hm Kuba z czworacznej dupka na bok, z boczku, bardzo różnie, za każdym razem inaczej :p chrzestny na święta zamówił mu pchacz, nie wiem czy się przyda, dzis Kuba chodził sobie popychajac ten stoliczek co zdjęcie wstawialam :p

07.04.2018 - marzenia się spełniają <3 zakochana na zabój w Synku :)
    qb3ci09k2rozqy86.png
  • Doniczka Bratków Koleżanka

Wysłany: 4 grudnia 2018, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To już było dawno ale nie mam żadnych doświadczeń z autyzmem. Po prostu kiedyś ktoś udostępnił arytkuł na facebooku i mi się skojarzyło. Nie miałam nic złego na myśli naprawdę. Nie chciałam nikogo obrazić.

Piszecie o postępach swoich dzieci, a ja się martwię bo moja córeczka robi ich niewiele. To znaczy: nie ma żadnego zęba, nie siedzi, nie raczkuje, tylko leży na brzuchu i obraca się wokół siebie jak zegarek, nie robi papa, nie bije brawo, nie mówi mama ani tata. Właściwie nic co wasze dzieci już potrafią. I nie wiem czy iść do lekarza czy po prostu moja córeczka nie będzie zbyt lotna :(

Córeczka - 11.04.2018.
  • Veruka Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2018, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doniczka Bratków wrote:
    To już było dawno ale nie mam żadnych doświadczeń z autyzmem. Po prostu kiedyś ktoś udostępnił arytkuł na facebooku i mi się skojarzyło. Nie miałam nic złego na myśli naprawdę. Nie chciałam nikogo obrazić.

Piszecie o postępach swoich dzieci, a ja się martwię bo moja córeczka robi ich niewiele. To znaczy: nie ma żadnego zęba, nie siedzi, nie raczkuje, tylko leży na brzuchu i obraca się wokół siebie jak zegarek, nie robi papa, nie bije brawo, nie mówi mama ani tata. Właściwie nic co wasze dzieci już potrafią. I nie wiem czy iść do lekarza czy po prostu moja córeczka nie będzie zbyt lotna :(

Moja też nic z tych rzeczy nie robi a jest 2 dni starsza od Twojej. Nie ma się co martwić bo dzieci rozwijają się w swoim tempie, i na pewno nie jest to wyznacznik na przyszłość. Jak ostatnio byłam u fizjoterapeutki (z sobą, nie z Lili) to opowiadała że jej mała też wszystko później robiła ale po jakimś czasie wyrównała do rówieśników. No i na naukę siedzenia dzieci podobno „maja czas” do 10 miesiąca:) nie stresuj się!:)

Edit. A tak w ogóle po ciąży dorobiłam się rozejścia mięśni brzucha:/ cudownie...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2018, 20:07

3i499vvjwdixpa2l.png

iv09f71xe0b0j8js.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2018, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj tez ruchowo jest w tyle, poki co sie tym nie przejmuje;)

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2018, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pewnie nie ma co się martwić, najważniejsze że dziecko robi postępy a w jakim tempie to sprawa indywidualna.

a mnie od ponad dwóch tygodni męczy kaszel :( już mam dość tych nocy nie przespanych bo mnie dusi ehh. zaczęłam kolejny syrop i nie ma poprawy

Katy lubi tę wiadomość

bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2018, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Veruka malo ktora z nas nie ma rozejscia. Oprocz efektu wizualnego czyms to grozi?

dqprqps6kaqxmc83.png
  • acygan Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2018, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja znowu zastanawiam sie, czy z Zosia jest wszystko ok, bo ona jest nadpobudliwa. Wszystko szybko sie nudzi, ciągle w ruchu, nie potrafi bawic sie jedna zabawka dluzej, weźmie zabawke, nie wsadzi jej dobrze do buzi a lapie juz nastepna. A co sie przed snem dzieje, to masakra. Ile ona musi sie nawiercic zanim zasnie. Wiec sama nie wiem co jest gorsze.

Moj brzuch to tez tragedia. Nigdy takiego nie mialam, a w dodatku zostaly nadprogramowe kilogramy.

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2018, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia_pia wrote:
    pewnie nie ma co się martwić, najważniejsze że dziecko robi postępy a w jakim tempie to sprawa indywidualna.

a mnie od ponad dwóch tygodni męczy kaszel :( już mam dość tych nocy nie przespanych bo mnie dusi ehh. zaczęłam kolejny syrop i nie ma poprawy
    Syrop Grintuss spróbuj :) I neosine

Agusia_pia lubi tę wiadomość

• Katy Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2018, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja co drugi dzien robie Skalpel od prawie miesiaca, ale efektow jeszcze nie ma widocznych:p

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
‹‹ 1429 1430 1431 1432 1433 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ