SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • hobbitka Koleżanka

Wysłany: 13 września 2017, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny i ja proszę o przyjęcie mnie do waszego grona. Mój termin to z obliczeń 11.04. A z wczorajszego USG 18.04. Dzidziuś rośnie i ma sie dobrze. Z dolegliwości to mam wszystko co możliwe i to od pierwszych dni☺. Pozdrawiam i życzę wszystkim miłego dnia spokojnych i nudnych ciąż. No i oczywiście Gratuluję wszystkim zaciążonym.

pomarańczka_33, Ilona92, Aliskaa, wannsees, Rene lubią tę wiadomość

2nn3csqv5l584fov.png
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 13 września 2017, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja się wybieram do fryzjera już miesiąc! i nie mogę się zebrać, chyba najprędzej pójdę jak będę już na l4 będę miała więcej czasu :)

Maj 2017 Aniołek 7 tc [*]
    14.04.2018 Bartuś, 4180 gr, cc.
    30.08.2019 Kacperek, 4300 gr, cc.
    bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • Ellka Autorytet

Wysłany: 13 września 2017, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hobbitka witaj:) fajny nick;)

Ja ostatnio ścięłam włosy bo też z nimi nic nie robiłam a miałam długie i ciężkie. Paznokcie teraz też mi się wzmocniły:) Za twarz - masakra, pryszcze itp;/

hobbitka lubi tę wiadomość

Lista Staraczek
    https://robotkiszydelkoweivuli.blogspot.com/
    c55fyx8d0vs14fe0.png
  • pomarańczka_33 Autorytet

Wysłany: 13 września 2017, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    generalnie to ja mam krótkie włosy, tylko grzywkę dłuższą, która wymaga uwagi ;) teraz absolutnie nie mam na to siły stąd pomysł "na chłopczycę" mąż powiedział, że nawet jak się na łyso ogolę to i tak będzie mnie kochał więc mam pozwoleństwo ;) Natomiast teraz prawie po 2 miesiącach bez fryzjera wyglądam delikatnie rzecz ujmując źle :P odrosty na czarnych włosach wyglądają koszmarnie :P do tego moja grzywka zaczęła żyć swoim życiem ;) czekamy na koniec I trymestru i coś ze sobą zrobimy ;) a póki co ludziom pokazuję się tylko przy okazji wizyt u lekarza więc jakoś to jest - dobrze, że istnieje praca zdalna :D

Kirunia - jesteś już z nami Maleńka <3
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 13 września 2017, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja sie imowilam do fryzjera w poniedzialek o planuje zrobic pasemka. Trudno nie kest to farbowanie calej glowy tylko kilka refleksow bedzie ok. Zreszta malowalam kilka scian w 6 tygodniu glownie chodzi o wietrzenie o krótki kontakt z chemia a teraz to coraz lepsze środki są coraz mniej chemii.

Kachna62 lubi tę wiadomość

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• AJrin Autorytet

Wysłany: 13 września 2017, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    yvonneSW wrote:
    df9d7c87182329afmed.jpg
    Przedstawiam mojego dzidziusia wszystko ok serduszko bije. Tylko termin porodu zmieniam na 8.04.2018 bo okazało się że jest starsze o 2 dni. Bardzo się cieszę bo bardzo się martwiłam. To moje pierwsze USG a ok 6 tygodnia minął mi ból piersi a później zero objawów nie zemdliło mnie nawet ani razu tak naprawdę czuje się lepiej niż przed ciążą.
    Cieszę się, że nie jestem jedyna która w ciąży czuje sie lepiwj niż bez :) To juz 3 ciaza i kolejny raz przeszla mi choroba lokomocyjna. Normalnie to kazda jazda autem albo komunikacja to tragoczne mdłości teraz nic nie ruszai mogenawet czytac.

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• Ellka Autorytet

Wysłany: 13 września 2017, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pomarańczka, no to masz wyrozumiałego męża;) mój na pomysł o ścięciu włosów na krótko groził rozwodem;p a grzywkę też mam i wkurza mnie co chwilę latanie do fryzjera żeby podciąć, dlatego co jakiś czas wraca pomysł czy by nie zapuścić;)

pomarańczka_33 lubi tę wiadomość

Lista Staraczek
    c55fyx8d0vs14fe0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 września 2017, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój się tylko raz lekko wkurzył jak przyszłam w różowych włosach;-) ogólnie mam zawsze krótkie. A to wygolone po bokach a to blond. Obecnie mam krótkie i swoje takie nie wiem jakie. Brązowe.
    Mąż ma jasne wpadały kiedyś w rudawe. Ciekawe jakie Nasze dziecko będzie miało.

Cześć hobbitka!

pomarańczka_33, Rene lubią tę wiadomość

Wysłany: 13 września 2017, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    heheh mój mąż ma długie włosy (za pół pleców) więc dla równowagi ja mam krótkie ;) poza tym on ma cudne a ja do d... cienkie, mało ich i im dłuższe tym bardziej wyglądam jak po świeżym spotkaniu z krowim językiem :P moje naturalne to mysi blond, choć teraz po farbowaniu trochę mi ściemniały, mąż też blondyn więc czarnych dzieci raczej mieć nie będziemy ;) blond albo rude :)
    ale ogólnie uwielbiam długie włosy dlatego nie chcę żeby mąż je ścinał, choć on też nie chce w przeciwieństwie do jego mamy ;) ledwo przebolała to, że poszedł do ślubu w jeansach i trampkach a ja w zielonej sukience ;) no cóż :D

• hobbitka Koleżanka

Wysłany: 13 września 2017, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ☺ a ja też mam krótkie i ufarbowane na hmm rudawo czerwone mój kochany uwielbia mnie w tym kolorze i krotkiej fryzurze. Z natury jestem brunetka.posiadam niestety grzywkę tylko dlatego że bez wyglądam głupio, niestety ona również żyje własnym życiem aktualnie. Fryzjer pod koniec miesiąca. Co do farbowania to farbowałam w każdej ciąży i nikomu nie zaszkodziło wszystkie Kinderki są zdrowe.

2nn3csqv5l584fov.png
  • ibishka Autorytet

Wysłany: 13 września 2017, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też się zastanawiam nad kolorem włosów malucha :) ja mam naturalne mysi blond choć farbowane obecnie na czarno, a mąż jest blondynem, ale jak zapusci dłuższą brodę to pod światło są w niej rude refleksy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2017, 12:26

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 13 września 2017, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz po. Maluch ma 4,36 cm i nawet paluszki i raczek i nóżek bylo widać:) wszystko ok.

Tusianka, pomarańczka_33, kropekkk, Ilona92, Aliskaa, Agusia_pia, Ellka, hobbitka, ibishka, blue00, Magdzia85F, Sassy, Rene, Iwi89 lubią tę wiadomość

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • monroe Przyjaciółka

Wysłany: 13 września 2017, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sweetmalenka robisz usg podwójnie - prywatnie i na nfz? Ja jestem zapisana co prawda nie na nfz tylko w luxmedzie za tydzien ale lekarz nie ma certyfikatu fmf i zapisalam sie do innego prywatnie.. ale zastanawiam się czy nie pojsc dwa razy

oar8flw1tpge67lg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 września 2017, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gratuluję udanych wizyt :)
    a ja mam włosy swoje naturalne ciemny brąz, narzeczony również ;)

• Ellka Autorytet

Wysłany: 13 września 2017, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam brązowe, mąż czarne :) A synek jest blondynek :P

Magdzia85F, Rene lubią tę wiadomość

Lista Staraczek
    c55fyx8d0vs14fe0.png

Wysłany: 13 września 2017, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ellka - jak to zrobiliście? :D

• Ellka Autorytet

Wysłany: 13 września 2017, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pomarańczka, normalnie:P:P A tak na serio to mąż jak był malutki to też miał blond włosy;)

Lista Staraczek
    c55fyx8d0vs14fe0.png
  • Ellka Autorytet

Wysłany: 13 września 2017, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za to u mnie rodzice ciemnowłosi, ja i brat starszy też, za to młodszy brat blondyn :D
    Sytuacja podobna, mój tata w młodości też miał blond włosy:)

Lista Staraczek
    c55fyx8d0vs14fe0.png
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 13 września 2017, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzieci często dziedziczą włosy po dziadkach :) ja mam np po swojej babci :) loki! :)

Ellka, pomarańczka_33, hobbitka, Rene lubią tę wiadomość

Maj 2017 Aniołek 7 tc [*]
    14.04.2018 Bartuś, 4180 gr, cc.
    30.08.2019 Kacperek, 4300 gr, cc.
    bcg0egl.png
    cllc0zm.png

Wysłany: 13 września 2017, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szkoda, że ja po swoim ś.p. Dziadku zębów nie odziedziczyłam ;)

‹‹ 146 147 148 149 150 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zwiększyć szansę na ciążę? Poznaj badanie PGT wykorzystywane w leczeniu in vitro.

Starania o dziecko dla wielu par stanowią najważniejszy i najbardziej emocjonalny etap w życiu. Gdy naturalne poczęcie okazuje się trudne lub niemożliwe z pomocą przychodzi medycyna. Dzięki nowoczesnym technologiom i coraz lepszemu zrozumieniu mechanizmów genetycznych specjaliści są w stanie nie tylko wspierać proces zapłodnienia pozaustrojowego, ale także zapobiegać potencjalnym trudnościom. Coraz większą rolę w leczeniu niepłodności odgrywa diagnostyka genetyczna zarodków – a jednym z najbardziej przełomowych narzędzi w tym obszarze jest badanie PGT (Preimplantation Genetic Testing).

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ